Ferrari, Raikkonen’le Yeniden Anlaşabileceğini İşaret Etti

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Takım Patronu Maurizio Arrivabene, Kimi Raikkonen’in mevcut performansını sürdürmesi halinde gelecek sene de takımda kalabileceğini söyledi.

Raikkonen, geçen sene Ferrari ile bir senelik anlaşma imzalamıştı ve bu sene sonunda anlaşma bitiyor.

Arrivabene “Kimi’nin geleceği kendi ellerinde.Şu anda çok adanmış durumda ve çok iyi. Gerçekten ondan beklediğimizi veriyor.”

“Bundan fazlası: şu ana kadar 4 yarış oldu ve şimdi yeni bir yarışa çıkıyoruz. Daha 21 yarışlık takvimin 5. yarışındayız.”

“Kimi’nin taraftarlarına onun geleceğini söylemek için erken. Ancak şu anda Kimi’nin yaptıklarından çok mutluyum.”

“Yaş önemli değil. Önemli olan onun adanmışlığı, pilot olarak yetenekleri ve cesareti.”

“Nigel Mansell’ın Kimi’den 3 yaş daha yaşlıyken şampiyon olduğunu hatırlatmak isterim.”

“İki pilotumuzdan da mutluyum. Onlar savaşçı ve dünya şampiyonu sürücüler.”

“Sebastian kötü şans yaşıyor ve nedenini biliyoruz. Ancak Seb ve aynı zamanda Kimi’ye güveniyorum. Kimi geçen seneye göre daha da gelişti. Seb’in gösterecek bir şeyi yok çünkü Seb, Seb’dir.” dedi.

 


Yorumlar

“Ferrari, Raikkonen’le Yeniden Anlaşabileceğini İşaret Etti” için 10 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Seb Sebse Raide Raidirr patronnn. Genel anlamda Sebin iyi olması normal bir şey.Rai neler yaşadı neler.Bence herşeye rağmen çok iyi performans gösteriyor.Ama bu şampiyon olamya yetermi ? Bence hayır.

  2. Ferrari’den gelen her açıklama kimi’yi ezer niteliğinde.

    “Kimi geçen seneye göre daha da gelişti. Seb’in gösterecek bir şeyi yok çünkü Seb, Seb’dir.” dedi.”

    1. Gördük bugün

      1. Kimi taraftarıyım, Ferrari’yi eleştirmek için yazdım.

  3. Yaş konusu bence tamamen saçmalık. Eğer pilot üst seviyede performans gösterebiliyorsa yaşın ne önemi var? Prost 38, Mansell 39, Schumi 35, Lauda 35 yaşında şampiyon olmuştu. İş tamamen yetenekte. Alonso da bence 36 yaşında falan şampiyonluk kazanacak.

  4. Alttan bombastik pilotlar gelmediği için Ferrari’de kalır Raikkonen. Hep paralı pilot dolu grid. Ferrari hangi birini alsa Raikkonen’den iyi sonuçlar getirtebilir? Özellikle bu seneki sonuçları da maksimuma yakındı. Bahreyn’de 2. oldu, Çin’de sonlara düşüp 5’e çıktı, Rusya’da da 3. oldu. Mercedes dominasyonunda en iyi ihtimal 3-4 olur Ferrari, onu da başarıyorlar zaten.

  5. Yine de ne olursa olsun sıralamalarda sürekli Vettelin gerisinde ve hani Ferrarinin referans noktası olarak hepimizin gözünde Vettel var. Tamam Vettel 4 dünya şampiyonu ve muhteşem bir yetenek ama Raikkonen de bu sporun efsanelerinden. Bu durumda olmasını yaşına veriyorum. Çünkü yaş ilerledikçe insan daha bi oturaklı oluyor ve heyecanını kaybediyor. Ama bu sene ve geçen sene sonu elinden geleni yaptığına inanıyorum ben de ve açıkçası Vettelle de iyi anlaşması takımı olumlu etkiliyor. Eğer araba rekabet edecek pozisyonda olsaydı Vettele ve Ferrariye şampiyonluk getirirdi, kendisi büyük ihtimalle olamasa da. Ferrarinin de Vetteli önüne geçecek takımda huzursuzluk çıkartacak bir pilottan çok Raikkonen gibi bir pilota ihtiyacı var bence, hele bu durumdayken. Bu açıdan sözleşmesini uzatmaları bence en akıllıca şey olur.

  6. Araç dayanıklı olduktan sonra Kimi’den daha iyisini bulamazsınız kusura bakmayında. Hem daha yaşı kaç 2.3 sene daha kalması lazım F1’de.

  7. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Rai bu sezon 4 yarışta 1 kez 2. 1 kez 3. oldu. Çinde Vettel çarpmasa muhtemelen 2. olacaktı. Avustralyada ise aracdan dolayı yarış dışı kaldı. Yani bu tabloya bakarsak maximum a yakın sonuclar diyebiliriz çünkü Mercedesin üstünlügü bariz şekilde ortada.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir