2016 İspanya GP Sıralamalar – Hamilton İlk Çizgiye Geri Döndü!

yazar:

kategori: ,

2016 Formula 1 Şampiyonası’nın beşinci yarışı olan İspanya GP öncesindeki sıralamalarda pol pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’ın oldu.

Hamilton 1.22.000’lık derecesiyle takım arkadaşı Nico Rosberg’i 0.280 saniye ile geride bıraktı. Her iki Mercedes pilotu da son seanstaki ilk turlarında hata yaparken, Hamilton onuncu virajda ciddi bir şekilde frenlerini kilitledi.

Red Bull pilotu Daniel Ricciardo en hızlı üçüncü isim olurken onu Max Verstappen takip etti. Antrenmanlarda Mercedes’e yakın görünün Ferrariler kötü bir seans geçirdi ve Red Bullların gerisinde beş ve altıncı cebe yerleştiler.

Williams pilotu Valtteri Bottas Force India pilotu Sergio Perez’i geride bırakarak yedinci olurken, McLaren-Honda sürücüsü Fernando Alonso dokuzuncu en hızlı isim oldu. McLaren bu sezon ilk kez sıralamalarda son seansta mücadele etti. Toro Rosso pilotu Carlos Sainz Jr ise son seansın en yavaş ismi olarak onuncu cebe yerleşti.

Sıralama sonuçları aşağıdaki şekilde oluştu:

Cia0v5XUUAAlHfy


Yorumlar

“2016 İspanya GP Sıralamalar – Hamilton İlk Çizgiye Geri Döndü!” için 179 yanıt

  1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yalnız şöyle bir şey var belirteyim.

    Max Verstappen yarın kendini göstermek için saçma sapan bir şey yapabilir. Daha geçen yarış startta başka olaylardan gözümüzü alamasak da, Hulk’ın üstüne dengesiz şekilde sürmüş olduğunu unutmamak lazım.

    Yaşından olgun sürüyor olsa da tuhaf bir start alabilir, zaman zaman fazla agresif işler yapıyor.

  2. sabah ferrari baya hızlı imiş kimi nin anlattığına göre fakat 3.seanstan itibaren takım yavaş kaldıklarını düşünüp değişiklikler yapmış.ha ferrari için her şey yolunda gitseydi pole alırmıydı ? cık.alamazdı.mercedes 1 adım değil bir kaç adım önde.ayrıca ferrari bu sezon mercedesten şampiyonluğu alırmı ? 4 yarış geride kaldı ama umut yok.her 2 araba ile beraber sıfır zafer.rbr bile sıralamada ferrariyi geçmişse ferrari denen takım bir şeyleri değiştirecek kadar düşünmeli.rbr çok iyi bir iş çıkardı.ric vers e pabuç bırakmaz.daha çok fırın ekmek yemeli max oğlan.
    mc laren de iyi bir ilerleme var daha iyi olsunki rekabet olsun (şampiyonluğa oynayan takım ne hallerde sonu iyi olsa bari )

  3. 25 yarış sonra Q3 görünce ne de havaya girdiniz hemen. Gören de domine eden bir Mclaren var sanır. Q3 birader bu, Q3. Şaş kaza bir podyuma çıksanız ne olur Allah bilir. Puan almaya oynuyorsunuz galibiyet savaşı veremedi diye Ferrari’ye sallıyorsunuz. Bu aynen, takımı kümede kaldı diye sevinen bir taraftarın ligi 2. bitirenle şampiyon olamadı diye dalga geçmesine benziyor. Dışarıdan kendinize baksanız, Q3’e kalınca sevinçten ne yapamayacağını bilemeyen Super Aguri mekanikerlerine tıpatıp benzediğinizi fark edersiniz ve halinizden utanırsınız. O kadar at gözlüklüsünüz ki kendinize bakıp “Ne hallere düştük? Q3’e sevinir olduk.” bile diyemiyorsunuz. Olan, temiz Mclaren taraftarlarına oluyor sizin gibiler yüzünden.

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Eskiden ben de çok sorun yaşadım ama hiç kimseyi tahrik etmedim. Ban uygulamasını ben bu siteyi yönetenlere bırakıyorum. Naçizane görüşüm bu tür şeylere taviz verilmemli. En azından altına bari yaz ; tifosi arkadaşlarım alınmayın espiridir diye.Böyle sen adamı tahrik edersen cevabını alırsın.Bir kaç bunun gibi eleman olmasa şurda mükemmel bir yer aslında burası

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    2 yıldır McLaren sürünürken sen hiç benim gelip de böyle bir resimle yorum yazdığımı gördün mü?

    Ben Formula 1 taraftarıyım. Bugün Alonso Q3’e çıktı sevindim. Adamı sevmiyorum, evet ama son seansta bir McLaren ve bir eski şampiyonu daha sırf görmek dahi mutluluk kaynağı. Çünkü dediğim gibi benim sevdiğim şey her zaman için Formula 1 olmuştur, ve sevsem de sevmesem de Alonso ve McLaren’ın ön bölüme doğru yaklaşması Formula 1 için iyi bir gelişme olacaktır. Dolayısıyla çocukluğumdan beri izlediğim Formula 1 daha iyi olacaksa ben buna sevinirim.

    Sizin hoşunuza giden, sevdiğiniz şey millete laf sokmaya çalışmak. Ferrari’nin 16 şampiyonluğu var. Sen buraya yazdın diye kimse kahrolmaz.

    Burası mizah sitesi değil. Sayfaya faydası dokunacak bir yorum ya da seviyeli birkaç tartışma olması açısından birkaç soru yöneltirsin, düzgünce yorum yapar geçersin.

    Bırakın artık bu işleri.

  6. Günün kaybedeni belli değil mi? Kim olabilir tabiki Ferrari.

    Yazık kaç gündür yazdım burda bunlardan adam olacağı falan yok.Sonra Alonso röportajda Ferrari aleyhinde yazınca damlıyordunuz buraya her şey ortada işte.Ferrari gerçekten bıktırdı beni.Ne zaman öne döneceğiz bilmiyorum.

  7. Birde yorumları okurken şu kötü motorla. Redbull şasesi güzel arkadaşım tamamda motorda çok düzelmiş. Redbull bile motoru övmeye başlamışken neye göre motor kötü diyorsunuz.

  8. Bu arada Geçen sene dayanıklılık sorunlarıyla boğuşan Renault motorlu takımlar hala 1. motorlarını kullanıyor Mercedes dahil tüm takımlar 2.(bazıları 3.)motorlarına geçtiler
    Dayanıklılık anlamında Renault’un sorunu 4. CE(control elektronics) ‘ye geçen verstappen ve 3. CE ye geçen Palmer var

  9. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Kov kov hemen hepsini kovun 😀 Şaka maka ; ben, askerdeyken de mühürcüydüm. Muayene komisyonunda askere gelen erzakları denetleyip numune alırdık. Tabi arada dosya evrak vs mühürleme işlemi benden sorulurdu. Son noktayı ben atardım 😀 O yüzden dikkat edin mühür elimde 🙂

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Bu arada Mert buralardaysan eğer bizim şansımız lig bitince olacak herhalde. Bjk şampiyonluğa gidiyor,iyi sonuçlar alıyor Ferrari batırıyor. Demekki güzel günler yakın dostum 😀 Totem yapıyorduk senle 🙂

      1. Bugün 3.antrenmanları ve 1.seansı izleyebildim,Q2 ve Q3’ü izleyemedim ama yorumlardan ve özetlerden bir kaç durum ortaya çıkıyor.

        1-Kanada’ya kadar Ferrari’den galibiyet beklemediğimi söylemiştim,turbo sorununu bir kenara bırakırsak asıl sorun yavaş virajlar.Bugün Q1’de Kimi ve Verstappen 2.sektörde aynı tur zamanını elde ettiler(54.311),son sektörde ise Ferrari,Redbull’a 0.2 kaybetti.Çekiş konusunda Ferrari takımı Mercedes ve Redbull’dan geride.

        2-Ferrari,sıralama turlarından önce setup değiştirmiş ve bu nedenle lastikleri çalışma aralığına getirememiş,bu nedenle araç pist üstünde çok fazla kayma yaşamış.Yarışı düşünerek mi değişiklik yaptılar bilmiyorum.

        Velhasıl Redbull ve Ferrari’nin Kanada ile beraber galibiyet savaşı içerisine girmesi,McLaren-Honda’nın formunu yükselterek orta gruba yerleşmesi ve giderek güçlenmesi nedenleriyle iyi bir sezon izleyeceğiz,bu güzel haber.

        Forma ve bayrağımı hazırladım,maç saatini bekliyorum 😀

    2. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Şaka maka ; ben, askerdeyken de mühürcüydüm. Muayene komisyonunda askere gelen erzakları denetleyip numune alırdık. Tabi arada dosya evrak vs mühürleme işlemi benden sorulurdu. Son noktayı ben atardım

      İyimiş, hahaha 😀

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Aynen öyle. Bizim binbaşı vardı bana mühürcü derdi. Vallahi bak makara yapıoz ama yaptım bu işi. Şimdi de Rambonun başlattığı ve bizlerin devam ettirdiği, bazen gaza gelerek ama genelde espirisine yaptığımız mühür muhabbetine insanların çok kafayı taktığını düşünüyorum 🙂

        Neticede bu sporda Ferrari tek başına yarışmıyor. Düşmek var kalkmak var değil mi 🙂

        1. Alonso.ElNano avatarı
          Alonso.ElNano

          Bu mühür muhabbetiyle ilgili benim bir sıkıntım yok. Bazı arkadaşların çok güzel şakaları ve esprileri de var. Hoşuma gidenleri okuduğum da sadece tadını çıkartıyorum. Hani bu mevzular kafaya takılacak veya ciddiye alınacak şeyler de değil. Bilmiyorum, insanlar bu tarz şeylerden dolayı niye birbirine girer, niye birbirlerine laf atarlar ?

      2. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Evet askerde mühürcüydüm cidden ama doğru 😀

    3. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Ne mühürmü be bro ne olcak bu Ferrarinin hali.

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Daha düzlmez ya herhalde. Hedef 2023 🙂 Yani her sene alıştık artık umutlanıp sonradan sönmeye ama desteğimizi umudumuzu yitirmicez tabiki. Sonsuza kadar Mercedes kazanacak değil. Kanada da belki sorunu hallederler ama bizimkisi artık bence züğürt tesellisine benziyor. Açıkçası sen aşağıda sebepler yazmışsın; yanan parça vs ama bir tek bizde mi yanıyor hocam bu ? Yanmayanından yapsınlar o zaman. Gerçekten bu yeni başkanın gereksiz diktatörlüğü, mühendisleri korkutmuş olabilir. Ortaya saçma sapan çalışmayan bir araç çıkmış baksana. Her seans sorun

        1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

          Tövbe de la geçen Mclaren haberinin altına hedef 2023 yazdım vallahi.
          İlk başta evet aldık riski yanlız araç ne soğukta performans var nede çok sıcakta.Böle araçmı olur bea.Komple bir araç yapamadık anasın ısatim.
          Bence Allison felan toptan postalıcan.Çünkü bk riski alırsın ama bazı şeyleri göz önüne alarak alırsın ve çözmeye calısırsın.
          Araç ikinci yarış motor gümlettti.Üçüncü yarış ısınma turunda kaldı.Geçen yarış kısık motorla yarıştık.Daha bunlar yarışta.Antreman seanslarında Allah görünen görünmeyen neler oluyor pitte.Yeminle Ferrarinin az tur atmasının sebebi sürekli yaşadığı sorunlar.Yildim artık 🙂

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            Sorun Allison da değil bence. Bize gelen mühendis köreliyor. Bizden gidince başarılı oluyor. Allison daha öncede burdaydı ve takım tıkır tıkır çalışıyordu. Aldo Costa normalde uzun zaman görev yaptı ve karnesi iyidi 2011i saymazsak.

            Ya yeni kurallar ve teknolojilere adapte olmakta zorlanıyorlar, ya baskından çok ekstrem şeyler deniyorlar ve başarısız oluyorlar. Yani hesapladıkları veriler piste yansımıyor. Bu titreşim zamazingosu gerçek mi bilmem ama fazlaca makale yazıldığı için çözmelerini ummaktan başka çare yok. Umarım hallederiz. Halledene kadar gerçi atı alan Üsküdarı geçmiş olacak hatta Rb bile bizi daha çok geçebilir. Aklıma başka bir şey gelmiyor yani. Bir yerde hata var ama mühendis kalitesi olmadığına inanıyorum.

            1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

              Bize gelince mühendislik köreliyor demek teknik anlamda takımda proje gelişimini devam ettirememesi,stratejinin doğru yapılmaması,üstün bilirlik sisteminin olmaması ,kadro zincirinin bozuk olması,validasyonların kalite düzeyde yapılmaması çıkabilir.Peki bunu denetleyen veya yöneten kim teknik patron yani kim = Allison bana bu imkanı sunmuyorlar desin çıksın ortaya konussun bıraksın işi susarak hem Ferrari kötüye gidiyor hemde kendi kariyeri allak bullak olcak.
              RedBullda’da Newey faktörü var.Adama ver projeyi takır takır çıkarır yönetir.Başkasına muhtaç mı değil.
              Allison lastiklere iyi davranan araç yapmayı seviyor dediler.Şuan araç iki koşulada uymuyor ve lastik ısıtamıyor.Bu ne saçmalıktır ? Yani demek istediğim Neweyi getirip teknik bölüme koysan mühendislik körelirmi.İşini iyi yapan çakal olan her teknik patron olayı iyi sevk eder.Bence gidenlerin başında Allison olmalı.Eğer bu araç teknik anlamda geriye gittiyse tek sorumlusu odur.

            2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

              La bizim bi mühendis hoca bölüm başkanına (prof.dr) diyorduki bunu bi iş yerinin başına koy asla yönetemez.Çünkü adam nazik çakallıkları bilmez olayı iyi sevketedemez.Allison çok iyi birisi insan olark felan kimseyi kırmak mı istemiyor bilmiyorum ama bana göre biraz çok rölante.Velhasıl ne kadar bilgin olursa olsun Ferrari gibi bir takımda teknik patronluğu iyi yönetmek gerekir.

  10. Yarın startta riccardo her iki mercedesi avlıcak. Yarış sonucu tahmini ham.ros.ric

  11. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Valla diyecek pek bir şey bulamadım. Alonso’yu tebrik ediyorum ve alnından öpüyorum. Button ile beraber ikisi birden çıkıyordu az daha ama olmadı, sağlık olsun ilerleyen yarışlarda olur artık 🙂 1:23’lerde bir McLaren görmek acayip keyiflendirdi beni.

    Ferrari olayına dair hiçbir yorum yapamıyorum, Mercedes oynayıp bıraktı gibi görünüyor adamları antrenmanlarda. İki yarıştır iyi gitmiyor Ferrari’nin çizdiği grafik, sonu hayrola.

    Red Bull’la ilk sıralama turunda Verstappen göz doldurdu, çocuk harbi yetenekli. Ricciardo da kumaşı serdi ortaya direk son anda 22’lere inerek.

    Yarınki yarış eğlenceli geçer umarım Ferrari’nin toparlanmasıyla.. Hoş, onlar olmazsa bir Red Bull var mücadele içinde belli ki. Yarın güzel olsun 🙂

  12. daha kazasız start alınsın sonra ferrari redbulu avlar, kaç pit stop yapılacak belli değil ,hemen yaygara kopmuş redbull un bazı pistlerde iyi olacağını daha öncede yazdık, adamların şasi çok iyi, tam böyle pistlere uygun şuan mercedes ,ferrari ve redbull sıralaması var takımlarda genelde durum bu
    kimi den umutluyum belki birşeyler yapabilir, sıcak pistleri ve geleneksel pistleri seviyor, lastik korumasıda işini kolaylaştırıyor ,vettel redbull lar yaklaştıkça panikler diye gene yazmıştım, vettel redbullar ile fazla dalaşamayacak gibi tırsıyor çünkü 😀 start kazasız olursa güzel yarış izleriz diye düşünüyorum ,birde vettel kvayt a ileri geri söylendi ama kendileri adına da yanlış yaptılar, verstapeni 1 yıldır takip ediyorum, iyi bir kumaşı var, akıllı olursa bu sene de güzel yarışlar çıkarır, kısaca vettel kvayta sardı ama onun yerine gelen verstappen bence ferrariye daha çok ayak bağı olacak, çekişme anlamında

  13. Ferrari de anlaşılmaz bir sorun var sanki,ama yarışta daha iyi olacaklarını zannediyorum Red bull u geride bırakabilirler.İspanya gere basma gücü yüksek bir pist haliyle Redbull daha iyi göründü.Kanada da Renault motoru gelişirse Mercedes, Ferrari ,Red bull daha yakın olurlar.

  14. Hamiltona karşı rosbergi destekleyen biriyim. Ama sen komiksin q3çü dedigin pilot senin plotonu evirir çevirir büker yok eder canim benim 😉

  15. Batuhan #ForzaFerrari avatarı
    Batuhan #ForzaFerrari

    Yarın yarışı Verstappen alırsa şaşırmam, çocuk Red Bull koltuğuna geçince kanatlandı resmen 🙂 Bu beceriksiz Ferrari de avuçlarını yalasın. Her sene taraftara önden gaz veriyorlar şöyle mührü basacağız böyle ezeceğiz sonra hüsran oluyor yeter artık ya karşınızda çocuk yok sizin.

    Bu arada Alonso’nun yükselişi de rakiplerin yetersiz güncellemesi yüzünden gerçekleşti, verilere bakılacak olursa halen beklenen gelişim yok. Force India, Haas ve Toro Rosso’un şasideki önemli güncellemeleri gerçekleştiğinde asıl performansını göreceğiz.

    1. Kardes kusura bakma da sende biraz sorun var. McLaren’in yukselisi digerlerinin yetersiz guncellemesinden kaynaklandı demissin. Eyvallah. Zaten guncellemeyi yapan one geciyor digerleri geride kaliyor bu duzen boyle. Ferrari 1.1 fark yiyip ustune RedBull’a da geçilince ne dediginizi bilmez oldunuz.

      1. Masterdragon2016 avatarı
        Masterdragon2016

        Mclaren ne ara yükseldi göremedim biz ön sıradayız da 🙂

        1. Hemen 0.6 sn arkanızda 🙂

  16. basın toplantısında Lewis’i gayet konsantre olmuş gördüm. adam kızakladığı turda bile çok iyi bir zaman çıkardı. o hata olmasa o turun bile yeteceğini düşünüyorum.

    Ferrari kocaman bir hayal kırıklığı oldu. Allison’un eşinin ölmesi, sanırım tüm ekibi de öldürmüş. Berbat ötesi bir performans.

    RedBull çok iyiydi. yarın sürpriz bekliyorum.

    McLaren, yavaş yavaş kendini buluyor.

    Massa’ya ise üzüldüm. Bottas balonunu pazarlama çabası içinde olan bir Williams takımı gördüm maalesef.

    diğer takımlarda hakettikleri yerdeler gibi. çarpıcı bir performans göremedim.

    tabii yarın yarıştan sonra tüm bu yazdıklarım çöpte olabilir. Sıralama performansına göre yukarıdakiler çıkıyor.

  17. Sıralama özetidir:
    Hamilton; ‘ küsüratı atalım oradan lütfen’
    Verstappen; ‘açılın sizi kyattan beter edicem ‘
    Ferrari; ‘ bir başka bahara’
    Alonso; ‘ 3 beş yarış götürür artık bu sonuç, oh be yırttık, kek keh keh’

  18. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Ferrari,yüksek sıcaklık sonucu aşırı ısınmadan (surriscaldamento) bazı parçalar yanmış lastik sistemleri ile alakalı.

    Velhasıl soğukta araç yol tutuşu bulamaz.Çok sıcak havada böyle problem.Gerçekten çok sorunlu hafta sonları yaşıyoruz.Araç çok hassas ufak bir nanede error veriyor.Bir atılım yapıldı,risk alındı eyvallah.Yanlız bu riskleri en aza indirmeleri gerekiyor.
    Ferrari bu sorunları aşmadan Mercedes ile mücadele edemez.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Ferrari bu haliyle Redbulla bile baş edemez

    2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Düzeltiyorum.Agresif ayarlar yüzünden ısınma sorunu ile aracın tekerlekleri hemen bitmış

  19. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Yapacak bir şey yok. Allison 2 yarış gitti, güncelleme ekibi kendi kendine halt yemek istedi. Yapılan güncellemelerle geriye bile gidilmiş olabilir. Rusyadaki güncelleme zaten 1 tık geriye götürmüştü. Yanlış yoldan devam edince 2 tık geriye gidilmiş oldu.

    Mercedes ve Red Bull arasındaki fark 1 saniyeye varan Ers verimliliği ve beygir farkı. Motor eşitlendiği takdirde Red Bull 0.3 saniyeye varan sürede önde olabilirmiş. Bunu gördük. Mercedes’in aracı çok iyi ama Red Bull aracı çok gelişmiş. Üstelik 2 haftada.

    Oraya uyan, buraya uyan-uymayan araç söylentileri istemiyorum. Her piste uyacak şasi ve araç yapmak sizin zorunluluğunuz. Lastik ısıtmak sizin zorunluluğunuz ve verimli motor yapmakta. Her yarış gelişecek bir Ferrari hayal ederken her yarış yolunu kaybeden bir ferrari izliyoruz.

    Buraya 1 set fazla yumuşak lastik seçmişsin iyi güzel. Bunu neden antrenmanlarda heba ediyorsun? Mediumla ne güzel 1.24.1 yapmışsın. Adam gibi soft saklamış olsan belki 1.22.6 gelecek Red Bull ile başabaş olacaksın. Bismillah demeden cuma antrenmanlarına softla başladılar bunun olacağı belliydi.

    Taraftarların kendisini parçalamasına gerek yok. Başarılı olan alkışlanır. Bugün Alonso başarılıydı ve alkışı hak etti. Hamilton çok başarılıydı o da alkışı hak etti. Ricciardo öyle bir yerde ortaya çıktı ki o da alkışı hak etti. Bu pilotlar araçlarının izin verdiği sınırların 1 tık üstüne çıktılar. 0.2-0.3 saniye arası yani.

    Günün en başarısız pilotu hiç şüphesiz Vettel. Q3’te 0 set softla 1.24.1 yaptı anlam veremedim. Sakladığı 2 set yumuşağın birini böylece heba etti. Sonra 1.23.3’e ancak inebildi. Raikkonen kullanılmış yumuşakla 1.24.5 yaptıktan sonra sıfır set yumuşakla kabul edilebilir bir tur attı.

    Ferrari takımının İngiltere veya Kanada’dan itibaren B şasisi üretme zamanı gelmiştir. Mevcut şasi ne yavaş virajlı pistlere uyuyor ne hızlı virajlılara uyuyor. Güncelleme geldikçe daha da geriye gidiyor gibi. Şasiden evvel o burnu bir kırpıp mekaniğe de yoğunlaşsınlar. Lakin bu saatten sonra sür eşşeğini Niğdeye.

    Mclaren’in Rusyanın yavaş virajlı 3.sektörüne ve ispanyanın hızlı virajlı sektörlerine geçişteki uyumunu beğendim. Ferrari bu başarısızlıkla giderse 5-6 yarışa Mclaren Ferrariyi yakalar.

    Red Bull zaten geçti. Şu an kıl payı Ferrariyi geçmiş gibiler yarış hızında. Güncelleme geldikçe ilerler onlar takımlar 2.liğini alır. Mclaren Williams’ın ensesine yapıştı. Kıl payı 5. en hızlı takım. 1-2 güncellemeyle önce 4 sonra 3’e göz dikerler.

    Yarış hızını nerden biliyorsun diyenler için dün uzun turları izledim, Red Bull aralara bol bol 1.28 serpiştirdi. 1.29’da stabil gitti. Mukayese eden olmamış ama Ferrariden iyi Mercedese yakın benim tahminim.

    Başarısızlığınız daimse verin Ferrari motorunu seneye Red Bull’a, onlar heyecan getirsin yarışlara. Hayır bu gidişle motor sayesinde alınacak takımlar 2.liği de tehlikede. En azından Ferrari motorlu 1 takım şampiyon olur da prestiji kurtarırsınız ey beceriksiz Ferrari takımı.

    1. Objektif yorum ve özeleştirini beğendim.

  20. Bu seferde lastikler aşırı ısınmış diyorlar , bi ideali yapamadınız 3 senedir kahretsin artık yaaaa

  21. Allison bir balon. Newey yoksa başarı da yok.

  22. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Yanlız Bahreyn yarışında Grosjean’ın neredeyse geçmediği adam kalmayan HAAS nereye kayboldu??

  23. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Alonso – Ferrari farkı 0.6 olmuş vay be..

    Az kaldı az bekleyin..

  24. Ferrari nin Mercedes i yakalıcam derken Redbull a geçilmesi de ilginç oldu. Gerçi bu pist motor gücüyle çok alakalı değil belki de bu yüzden kaybettiler. Verstappen iyiydi ama yeni araç ve Ric gibi Vettel i sıralamalarda yenen bir pilot takım arkadaşı asıl ilk yarıştan geçse sürpriz olurdu. Daha da iyi olacaktır önümüzdeki senelerde bu da bir gerçek. Redbull akedemisinin ne kadar başarılı olduğunu takdir etmek gerekir.

  25. Bu yarışı Redbull alırsa şaşırmamak lazım. Bu sıralama turları bize net bi şekilde Redbul’un en iyi otomobil olduğunu gösterdi. Merso motor gücü avantajına rağmen ancak bunu yapabildi. Ama her pist bu şekilde olmayacağı için gene Merso avantajlı. Renault güncellemesi işe yararsa Ferari üçe düşebilir.
    HOnda güncellemesi gelir ve işe yararsa McLaren 4 ve 5. takım olma arasında gidip gelebilir diye düşünüyorum.

    1. Motor gücüne rağmen dediğin 0.7 sn Redbull farkı.
      Mercedes şasi Redbull ayarında olmasa Ferrari’nin düştüğü duruma düşerdi.

      1. Fark az değil. Haklısın. Ama Renault motoru da zayıf bi motor. İkisinde de merso motoru olsa sence durum ne olurdu. Ya da yeni Renault motoru ile gelişim olduğunu düşünelim. sadece şimdiki farkın yarısı kadara düşsün fark. İyi yere basma gücü zayıf motorda aracı yavaşlatır. Redbul virajlarda çok iyi olduğu kadar düzlüklerde kaybediyor. Ben merso kötü demiyorum. Bu başarıları kesinlikle sadece motorla ilgili değil. Ama en iyi otomobil Redbul diye düşünüyorum.

  26. Ferrari aracının problemleri basit, ne şasinin ne de motorun kendine ait tasarım felsefeleri yok. Bütün işe yarayan fikirlerin toplamı gibi araç yapmışlar bu sene, hızlı oluyor ama en hızlı olamıyor işte.

    Allison olunca sene içinde gelişim de zor. Ferrari bu konuda zaten kötüydü.

    Geçmiş olsun. Ben de çok istiyordum Merco’yu dağıtmalarını.

  27. Ahahahah baskan ne ugrasiyon sen bu ferrarimizle ? bu arada alo ya tebrikler inşallah yarışta da iyi olur bakalım

  28. Bu yarıştan sonra eminim.Artık ferrari bir 5 yıl daha şampiyon olamaz.Ferraride bu kadar para ve mühendis varken bu kadar batırmaları insanın kafasına yatmıyor.Bu hafta için konuşursak başkan ne dedi? Takımdan kesin galibiyet bekliyorum dedi.Sonuç olarak mercedesten 1.1 sn yediler.Ferrariye alınan mühendisler ne iş yapıyor kardeşim?James allison dedik dedik ama daha ne kadar sabredeceğiz.Simone resta ve daha o motor departmanın başındaki adamlar onca parayı almayı bilirken neden hala bu işi yapamıyorlar?Ferrarinin motorunu redbulla verseler mercedesle yarışıp onları yenebilecek potansiyele sahiptirler.Yok arkadaşlar gerçekten ferrari bu tip ön kanatları ve araçları yapamıyor.2008 kural değişiklikleri itibariyle ferrari, aracını sezon içinde geliştiremiyor.Ferraride bir zihin değişikliği şart.Zihin değişikliği olsa bile ben ferrarinin bir 5 sene daha şampiyon olamayacağından eminim.

  29. Ahmet Dönmez avatarı
    Ahmet Dönmez

    vettel 3. antrenman derecesi 1.23.225, sıralamada attığı en iyi tur q3 derecesi 1.23.334, böyle bir şey nasıl olabilir aklım almıyor herkes sıralamada yarım saniye 1 saniye hızlanırken biz geriliyoruz, anlaşılmaz bi durum gerçekten, Burda Mercedese daha yakın oluruz derken araya birde Redbull girdi, umarım bi açıklama gelir takımdan adamakıllı tutupta bizde anlayamadık durumu derlerse komik kaçar gerçekten…

  30. yaşlı kurdum seni tebrik etmeyi unuttum helal olsun be F.Alanso
    tahmin oyununda seni beşinci sıraya koydum buda her iki ferrarinin önündesin

  31. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Şurada şakşakcıların yorumlarına inanan varmıdır acep ? Türk insanının daha akıllı olduğunu düşünüyorum..

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Herkes için sadece kendi bildiği var. Hadi herkes demeyelim de, en azından büyük bir çoğunluk için bu durum böyle.

  32. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Red Bull’a sihirli bir el dokunmuş. Dandik motora rağmen 3 ve 4 oldular. Ferrari’nin Ruhuna Fatiha okuyabilirsiniz ve bu yarışdan sonra Arrivabene yollar ayrılabilir bana göre. Mclaren-Honda umut vermeye devam ediyor. Bana Göre yarışda ki kilit nokta Start olacak ve ben star’ta kaza olabileceğini düşünüyorum. Verstappen süpriz yapabilir…

  33. Şunu söylemeden de edemeyeceğim. Ferrari’nin turbo sorununun aslında olmadığını, bunun sadece beklentileri sezon öncesi müthiş şekilde yüksek tutup sonra da Mercedes’in gerisinde kaldıkları için söyledikleri bir yalan olduğunu daha önceki yorumlarımda benzer şekilde söylemiştim. İspanya’da yarım saniye kazanacaklardı ama belli ki yarım saniye geriye gitmişler. 🙂

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Aynen dostum olmayan birseyi varmış gibi gösterdiler … Sonuç beğenmedikleri Dominicin wowuna döndü ???

      1. hasan güney avatarı

        derdiniz ferrari olmuş!!! önce kendi takımınıza bakın 2 senedir q3 hedefi ile yarışıyolar.

        1. Sen ne yapıyorsun peki? Şerefli 3. Askflslf..

          1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            Hahahha ????

    2. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      Ferrari’nin Ruhuna Fatiha okuyun… 🙂

    3. Daha dur kanada da mercedes in önüne geçecek onlar!! Bakalım orada ne yapacaklar. Nasıl bir takım ki güncellemeler ile geri düşüyor 😀 😀

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Aynen ???

  34. HeinzHaraldFrentzen/DuhanPeker avatarı
    HeinzHaraldFrentzen/DuhanPeker

    Hiç tartışmaya gerek yok Hamilton bir sorun çıkmadığı taktirde yarışı kazanacaktır.
    Verstappen’de Ricciardo ile baş başa neredeyse performans olarak onu da ayrıca tebrik etmek lazım.
    Red Bull acaba yarın mücadele etmelerine izin verecek mi merak ediyorum.
    Fernando Alonso elinde ki araçla en iyinin en iyisini yapıyor.Muhtemelen bir sorun yaşamazsa puan alacaktır mutlaka.
    Alonso’nun yarın pist üstünde zayıf kalacağı tek yer baya uzun olan start finish düzlüğü olacaktır.

  35. Aziz Yıldırım : Severim ben böyle Ferraribahçeyi.

    ricardo umutlandırıp umutlandırıp süründürdü bebeyi 🙂 Max iyi olur ama belli :).

    Ferrari sıçtın ağzımıza yine sağolasın. Simone Restanın Aero departmanından sorumlu oldugu takımdan hayırmı gelir. James Keyi acilen almalıyız.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Zuahahaha dostum şiirin müthiş ???

  36. Şu Kanada güncellemesi iyi olursa en azından birde biz deneyelim Mercedes i zorlamayı çünkü Ferrari den birşey olacağı yok. Bizim takım harika bir iş çıkardı Verstappen dahada iyi olacaktır aracı daha tanıması gerek. Riccardo ilerleyen yarışlarda zor anlar yaşayabilir bu ergene karşı(yinede bir türlü kanım ısınmıyor çocuğa)

  37. Sıralamayı izlemedim ancak, Ferrari aracında bir sıkıntı var.Büyük ihtimal lastiklerle alakalı.Kimse kendini kandırmasın, hiçbir araç güncel kurallar ile bu kadar gerileyip bu kadar gelişemez.Ferrari’nin olması gereken yer Mercedes’in 0.2 0.3 arkası Redbullun önü.Nitekimde yarın yine Redbull’dan çok daha hızlı olacağız yarışta.Ama bu önemli değil, araçta bir sorun var ve büyük bir sorun.

    1. Bencede lastik olayı ile alakalı durum ama bu durumu çözememek bu kadar sene kabul edilebilir bi durum değil. Antremanlarda pist daha sıcaktı değil mi ?

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        Pist sıralamada dahada sıcaktı üstelik 42 derece ile başladı sıralamalar 44 derece ile bitti sıcak hava dediniz alın size sıcak hava yumuşak lastik alın size yumuşak lastik..Bence bunlar bahane olmamalı hadi sıkıntı var araçta iki araçta birden mi sıkıntı var..Ferrari için sezonun geri kalanı iyi gitmiyecek gibi..Genelde ispanya sezonun geri kalanı için bir resim oluşturuyor.

        1. simdi biyerde okudum komik geldi artık bana , bu seferde lastikler aşırı ısınmış ferraride ondan taklaya gelmişler. yok abi Mekanik kadrosunun acilen revize edilmesi lazım.

          1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
            Schumi Nerde Ben Orda

            Yarın yarıştada pek iyi olacakları söylenemez..Çünkü Lastik kullanımında FP2’ye göre Mercedes Ferrari’den daha iyiymiş..Stint sonlarına doğru Red Bull Ferrari’den daha hızlıymış..David Croft söylemişti FP3 başında.

    2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Hamiltonu ilk çizgiden kaldırdıktan sonra sorun olmuş olmamış bir önemi yok.Redbuldan hızlı olmanında önemi yok.

    3. Erendost sana helal olsun diyorum. Ferrari’ye hiç toz kondurmuyorsun.

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Söylediklerinde herhangi bir savunucu bir şey yok.O yüzden insanı körüne yazmamak gerekir.

      2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Biz bu koru körüne secicilik diyoruz!!!

    4. Arkadaşlar biraz mantıklı olalım.Daha çinde Mercedes’in aklını almak üzereydik, ne oldu da bu kadar geriledik birden.Büyük ihtimal bir durumlar var Ferrari’de.Çıkar yakında bunun aslı.

      Yani diyorsunuz ki motorların kısık olduğu, aracın çok zorlanmadığı 3.antrenman turunu Ferrari sıralama modunda geçemedi.Böyle bir saçmalık olabilirmi?

      Bütün takımların sadece sıralamada kullandığı özel motor modu var bu mod bile arabaya 0.3 0.4 kazandırıyor.

      Takımdan gelen açıklamalarda ayar ile ilgili direk olarak lastiklerle ilgili bir sıkıntı olduğu yönünde.Birşey denemiş patlamış olabilirler.

      Sf16 kötü bir araç değil.Bu sonuçlara ben inanmıyorum.Ya Mercedes ve Redbull sıralamada özel birşey keşfetti lastiklerle alakalı, yani gri alan.Yada Ferrari de olağan dışı bir durum var.

      Yarın yarış normal şartlarda sürerse Redbulla kaç sn fark atacağımızı beraber görelim..

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Çinde Mgpnin aklını alacaktinizda softlarla Vettel Kvyti kaç tur gecemedi Sen hala mis mis mus mus Simge Sagin dinlemeyw devam edin Ric lastik patlatmasaydi podyum bile goremezdiniz ne diyon sen hala ???

        1. Biraz daha düzgün izleseydin yarışı Vettel’in hasarlı arabayla, hasarlı kanatla Kvyat ve Redbull’un eline 3. kupasını verdiğini görürdün.

          O yarışta kaza olmasaydı, Riccardo rüyasında görürdü podyumu.O ferrariler 1km düzlükte Riccardo’yu ne yaparlardı bilmiyorum 🙂

          1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            Kazada kaza Ricciardo Startta gecti Rosbergi sen bana diyosunda kendin izlememissin Vettle gidip bodoslama Kimiye girmeseydi kanat hassarliymis ee sonra nasil gecti!!!

            1. Startta geçmesi ne ifade ediyor sana bunu anlamıyorum.Uzun düzlük diyorum, Ferrari diyorum, öperiz diyorum, yalan olursunuz diyorum 🙂

              1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
                Fernando Alonso 05-06

                beni anlamamanı anlıyorum ?

  38. abdullah bir yanlışlık olmasın.sanki saınz Q3 te alo yu geçti gibi geldi bana.anlatımda farklı yazıyor onun için soruyorum.

  39. Sainz’ın turu iptal sanırım. Alonso 9.sıraya kaymış. Bu iyi oldu temiz tarafa kaydık.

    1. aynı dakikadada yazılırmı bee 🙂

  40. mehmet atlas avatarı

    carlos sainz 8. bitirdi dye hatırlıyom yukardaki klasmanda yanlışlık var galiba

  41. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Alma mazlumun ahini çıkar aheste aheste amma mühür bastılar ama yav ?
    Hani ismi lazım değil bi arkadaş vardı mühür basiodu
    Biride Alonso gitti dertler bitti diodu !!!
    Anlaşılan Alındı gitmiş ama dertler bitmemiş…????

  42. Fark 0.1 demedim 1.1 dedim hemen sovmeyin

    1. Zaaaa kahkaha attim kim bu fake 😀

  43. Alonso 7 veya 8i zorlar umarım yarın. önündeki araçlar force india ve torro rosso. şansı var kesinlikle. startta iyi bi atakla puanlar getirir.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Yarış temposu Rusyada iyi idi Alonsonun startlari malum inşallah bi kac sıra kazanıp iyi bi yerde bitirebiliriz Vandoorne diğer koltuğu hak ediyor bence Jensina teşekkür edip koltuğa Vandoorneye vermeleri lazım artık…

      1. Vandoorne konusu seneye kesinlikle öyle olmalı. Ama Alonso’nun arkasındaki 4lüye göre lastiği bir kaç tur daha eski başlayacak. Yine efsane bir start alması lazım pitlere kadar.

  44. Mercedes ve Red Bull son antrenmanalara göre ortalama 1 sn indirdiler derecelerini ama Ferrari yerinde saydı, hatta Vettel 3. antrenman seansındaki derecesinin gerisinde kaldı. Arrivabene’nin bahsettiği mevzu bu.

  45. SchumacherFerrari avatarı
    SchumacherFerrari

    Arkadaş napıyor bunlar ya o fark nedir? Ferraride çalışıyo olsam padoğa çıkacak yüzüm olmazdı gerçekten. Bari antrenmanda dolu depoyla hızlı tur atında milleti umutlandırmayın. Zaten İspanya’da herkes Ferrari iyi olucak dediğinde şaşırmıştım. İspanya son yıllarda en çok Red Bull’a, Mercedes’e uyan bir pist olmuştu. Aerodinami iyiyse bu pistte iyi olursun. Ferrari ne zamandır Aero’yu düzgün yapıyo da bu pistte iyi olsun.
    Umarım Red Bull zorlar Mersedesi ama sanmıyorum. Tek turda yakın göründüler ama yarışta mersedes farkı rahat açacak bence.

  46. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Ferrarini durumu için iki şey var.
    1-Araçta bu kadar performans var
    2-Araçta bir sorun oldu.Çünkü son antreman sonuçlarını geliştirememek imkansız olmalı.
    İlkiyse durum vahim.İkincisi ise sorunsuz bir startla ile bir ivmelenme yakalyabiliriz.Fakat Hamiltonu yarın yenmek imkansız olacak.Sonuç olarak sonuç yine vahim.
    Verstappenin performansını çok beğendim.Zira geçen Ricardo hapı yuttu dedim.Son anda kurtardı.Fakat Vers yarışta daha iyi yetenek anlamında.Güzel bir yarış bu ikiliyi bekliyor olacak.

    1. tam tersini düşünüyorum tek turda Vers. daha iyi ama yarış performansı olarak RİC. daha iyi bence

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        aynen yarışta Ric daha iyi adam robot gibi aynı turları atıyor hep.

        1. Ayrica ricin atak yapma konusundada ne kadar iyi oldugunu biliyoruz adam olmadik yerde olmadik ataklar yapiyor 🙂

          1. Verstapen de atak yapma konusunda fena değil. Bu çocuğun ilk yarışlarında sonra Ferrari için bunu almalı dediğimde dalga geçenler olmuştu. Sıralama başında Ricin suratında yalancı bir gülümseme vardı. Sanırsam nasıl bir sert kayaya cattiginin farkında. 1-2 yarış sonra Rici de geçer ve efsane olmaya doğru gider.

            1. Sanmiyorum ric geçilmez büyük farklarla bu velede.

              1. Tabiki büyük farkla geçilmez ama Rici yenebilir. Sıralama seansı sonrası Marconun ağzı kulaklarındaydı. Abdullah Çelik yazmıştı bu çocuk bu sene yarış kazanır diye sanırım gerçek olacak.

    2. İkisinde de hem tek tur hem yarış hızında Ric in daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ric in tek sıkıntısı kötü start alması ve starttaki kötülüğünün temaslarla sonuçlanıp daha da geri düşmesine neden olması. Webber de böyleydi acayip rezil startları vardı Avustralya lılarda genetik galiba. Güzel bir takım içi savaş olacak Redbull da biz F1 taraftarları için çok iyi.

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Yani ben karşılaştırma yapmadım.Çünkü bunu onaylayacak bir argüman yok.Nitekim ilk yarış iki aynı araç yarın start alacak ondan sonra konuşabiliriz.
        Verst kendine göre yarışta yeteneklerini daha öne çıkarabilen bir pilot en azından bana göre.

    3. Araçta bu kadar performans varsa yarın uyuklarım. Yalnız Ferrari’de kelle alma dönemi başlar gibime geliyor.

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        İlki durumsa Arri-Allis motor departmanının başındaki kel hepsini fişini çekerler.

        1. Yeni turbo falan nooldu? Son bir aydır iyice koptum ben.

          1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

            Yeni turbo tasarlanmıs kanada da 2 token kullanılcak. 2 belirteç koymuşlar turbonun iki tarafına biraz küçülmüş resimi sildim bulursam koyarm.

            1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
              Schumi Nerde Ben Orda

              Bu farkı turbo değil biturbo bile kapatamaz

            2. Hamiltonda yeni MGU-H var.Fark birazda bundan kaynaklanıyor olabilir.ROsberg daha ikinci parçaları kullanıyor.Hamilton grid cezaları alabilir.

              1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

                Eskiside olsa Hamilton alırdı polu.Bugün farklı bir adanmışlığı vardı.

            3. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

              Schumi yani ? Ben kapatırmı yazmışım anlamadım.

              1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
                Schumi Nerde Ben Orda

                Yok hani güncelleme getirecek ya farkı kapatmaya yetmeyecek diyorum güncelleme hızlanmak içindir Ferrari 2 token kullandı Rusya’da boşa gitti..Kanada turbo getirsede Mercedes’i yenemez

              2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

                Turbo ile düzelmez bu işler.Araç çok sorunlu.Her hafta yeni bir sorun.Ufaktan 2017 e odaklansınlar.

              3. O kadar emin olmamak lazım. Ferrari’nin patlatmamak için ne güçte çalıştırdığını bilmiyoruz motoru.Belki de elli beygir kaybediyorlar.Ayrıca baskın performans kendi aleyhimize işliyor.Motor eşitleme zırvası konuşulmaya başladı.Çıkarsa bırakabilirim.Yeniden gazoz üreticilerinin yarış ve şampiyonluk kazanabildiği bir seriye tahammül edemem.

              4. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

                Düşük güçte çalıştırdığı %99 ama yni turbo bir şeyleri değiştirse diğer problemler çıkıo 🙂

                Valalhi benimde bırakasım geliyor arada ama torllerin eline bırakmıyorum siteyi.Zaten mantıklı yorum yapan düzenli 10 15 kişi var.

              5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
                Schumi Nerde Ben Orda

                50 hp büyük bir fark Honda aşağı yukarı o kadar geride ben zannetmiyorum o kadar geride olsun..Motor eşitlenirse Mercedes dominant olmaz ama yinede şampiyonluk için saavaşır..Kimse kabullenmek istemiyor ama Mercedes en iyi şasiye sahip.Motorları eşitlerlerse bu Mclaren’e yarar.

  47. Myn1fernando avatarı

    Lewis çok hızlıydı. Ricciardo Verstappen’e patronun kim olduğunu gösterdi en azından şimdilik. Renault motoru hızlı olsa Redbull Mercedesi alt edebilecek tek araç gibi duruyor.RedBullun takım içi savaşını izlemek zevkli olacak.Alonso da sonunda Q3e soktu Mclarenini.Mclaren geliyor.Belki çok yavaş geliyor ama adım adım geliyor.2,3 yıl sonra domine edebilirler kurallar değişmezse..

  48. Onur Gentas avatarı

    Yahu baktım millet hemen başladı Verstapen şöyle Verstapen böyle demeye. Tamam iyi pilot bir şey demiyoruz ama Ricciardo’yu da hafife almayın.

    Lewis çok iyi bir tur attı, dışardan bile hissediliyor du zorladığı. Burada pole’ü vermesi iyi olmazdı.

    Ferrari bende bile bu kadar hayal kırıklığı yarattıysa fanlarını düşünmek bile istemiyorum. Ferrari gene ilerleme konusunda rakiplerinden geri kalıyor belli ki. Umarım yarış performansları daha iyi olur.

  49. Ben böyle rezillik görmedim ya ulan bütün beceriksizler ordusu bizim takıma toplanmış. Arkadaş anlamıyorum Practice 3 te attığın turu sıralama turlarının son seansında geçemiyorsun. Bu takımdan adam olmaz. Alonso gerçekten haklı. Mercedesi zorlayacak sadece bir takım var oda RedBull başkası değil. Şu adamlarda adam gibi motor olacaktı ki rekabet görecektik. Formula 1 in artık tadı tuzu kalmadı. Heyecanlanamıyorum bile izlerken, rekabet yok. Bu saatten sonra izlemeyide düşünmüyorum. Zevk vermiyor artık.

  50. Hamitonu tebrik ederim.özelliklede beni utandırmayan Riccardoyu tebrik ederim. bir ara Verstappen q1 ve q2 görünce korktum. q3 te güzel bir cevap verdi.

    1. Serhan Acar: RİCCARDO verstappane burda adeta benim sözüm geçer diyor 😀

  51. Redbull eski günleri hatırlattı çok iyiydi ayrıca pilotları da iyi turlar attılar tebrik etmek lazım.Ferrari bügün yavaşmıydı yoksa diğer takımlar dahamı çok gelişti anlayamadım ama batırdılar orası kesin yinede yarışta daha iyi olacaklarını düşünüyorum.Lewis te güzel tur attı polü aldı onada tebrikler,mclaren geliyor yavaştan önlere dikkat çektiler.

  52. ferrari niye bu kadar yavaş kaldı süpriz oldu gerçekten arriva bile şok oldu. Ric çok baskı altında kaldı ama altından kalkmayı becerdi ama max boyle giderse iki yarışa rici geçer(umarım geçemez). Son olarak mclaren hala yavaş motorun yanında şasinin de alması gereken çok yolu var

  53. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Bu noktadan sonra artık Rai ve Vettel yarışsında bakalım Rusya da Rosberg den 30 saniye yedi diye Rai yavaş ilan edildi . Vettelin yapacaklarıyla kimin yavaş olduğuna bakalım. Vettele yavaş demiyorum yavaş olan birşey varsa oda Ferraridir.

  54. 07.MEHMET FERRARI avatarı
    07.MEHMET FERRARI

    Sezon bitmistir artik izlemeye gerek yok yarislari dsmar alsa bile alipta izlemicem artik bu ne ya

  55. Ferrari resmen bitmiştir bu yarışla beraber

  56. İyi bir startla sezonun ilk galibiyetini alacağız inşallah. Hadi bakalım Lewis sana galibiyet yakışır..

  57. Sadece yarına kadar ilk çizgiye döndü ilk virajda Rosberg onu bir keklik gibi avlayacak üçüncü virajda riçiyardo geçicek şampiyonluk Rosbergin başka bir şey düşünülemez.

    1. komiksin 😀

      1. Hoşuna gitti mi çarpışan arabalar ?

    2. Hamiltona karşı rosbergi destekleyen biriyim. Ama sen komiksin q3çü dedigin pilot senin plotonu evirir çevirir büker yok eder canim benim ?

  58. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Sonunda Q3 güzel bir sonuç oldu herkes için. Mclaren ve Honda gerçekten rahatladı. Tamam burası motor etkisinin az olduğu bir pist ama Q3 her zaman Q3’tür ? Fernando Alonso gerçekten zorladı ve başardı. Yarın startta kazaya karışmaz ve dayanıklılık sorunu yaşamazsa gelsin puanlar. Button’da biraz zorlasa yoksa koltuk gidiyor.

  59. Vettel Alonso farkı 0.6 saniye . Kim açıklayabilir ki bunu ? Verstappen bence oldukça iyi iş çıkardı. Araca ilk defa oturmasına rağmen 4.sırada kalkacak.
    2. takım Red Bull olacak bu gidişle.

  60. Tebrikler hamiltona ve mclaren alonso ilk 10 da olması lazımdı artık zaten yarın için inş daha iyi olur hersey

  61. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Hahah 😀 Çok güldüm gerçekten izlerken bu sıralamaları. Kanada’daki motor güncellemesini iple çekiyorum.Umarım gözle görülür bir gelişme sağlar da bari biz deneriz Mercedes’i zorlamayı.

    Keşke Max’ı daha önce getirseymişiz bariz çok iyi iş çıkarttı bugün darısı yarına bakalım.Ricciardo ile birlikte iyi ikili oldular.

    Bu kadar büyük fark beklemiyordum gerçekten. Fark 0.1 saniye falandı galiba birisi öyle demişti ama ben şu an 1.1 görüyorum.Arrivabene ”bir sorun var sanırım kontrol edeceğiz” dedi ama umarım bir sorun vardır yoksa şu pozisyona bakarsak tifosilerin hayal kırıklığını tahmin bile edemiyorum.Çünkü bu pist gerçek farkı yansıtan pistlerin başında geliyor.

    Ayrıca sezonun bitişinin de ilanı oldu bu sonuç bence.Tek muamma pilotlar şampiyonasında Hamilton mu Rosberg mi olacak orasını izlemek zevkli olur.

  62. Bu arada hafta sonunun gizli Maldonado’su Hamilton’dır. 😀 2012 de Maldo’nun attığı turun tıpa tıp aynısını atarak pole pozisyonuna sahip. 😀 Maldo da 2012 pole pozisyonunu aynı turla almıştı 😀

  63. arrivabene istifa !!!!!!!!!!!!!!!

    artık ferrari’nin tek çaresi adrian newey !!! gidin yıllık 500 milyon dolar teklif edin. şu çok pis sinirliyim feci sövüyorum içimden.

  64. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Sonunda Q3’e kalmayı başardık. 😀

    Mercedes gerçekten ulaşılmaz seviyede. Ferrari ise büyük hayal kırıklığı yarattı. Geçen yıl daha iyi durumdaydılar. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Ferrari şaside en iyi 4-5 takım arasında değil. Bu konuda da geçen yıl daha iyilerdi.

    Red Bull’da gayet iyi. Motorda Mercedes olsa demek ki Ahahahahaha 😀

    Yarın puan alırız. Yarış performansımız tek tura göre daha iyi.

    Hamilton’da sonunda geri döndü. Yarın startta sorun yaşamazsa yarışı kazanır. Podyum işi ise biraz karışık. Orta sıralarda da büyük çekişme olacak gibi.

  65. Nico’nun hızını gördükten sonra Lewisin polü alacağına dair hiç umudum kalmamıştı. 52.polümüz hayırlı olsun yarın artık tertemiz bir yarış çıkartalım.
    Ricciardo çok iyi iş çıkarttı.
    Alonso yüzümüzü güldürdü devamıda yarın olsun tam olsun.

    1. Hamilton yine startta batırmazsa tabiiki..
      Ama Hamilton iyi hırs yapmış iki sıralama sorunu sonrası.. 0,280 sn fark oldukça iyiymiş..

      1. bence tam tersi. bizim bildiğimiz lewis en az 0.4 saniye atardı. bana göre rosberg te gelişme var.

        1. Lewis hep Rosberg’e sıralamalarda en az 0,4 sn fark atıyorduda biz göremiyorduk bunu..

          1. genelde öyle oluyordu.hatta bazen daha fazla.istersen aç izle eski sıralamaları.şimdi hakkını yemeyelim bazende daha az olduğu zamanlarda oldu.burada vurgulamak istediğim nokta baya iyiymiş dediğin farkın aslında çokta olmadığı.

  66. Emre Özhan avatarı

    Hamilton ve Ricciardo patronun kim olduğunu gösterdi ikiside sonda süpriz yaptı.Yarın galibiyete giden tek yol iyi start alması Hamilton için

  67. mehmet atlas avatarı

    ferrari fena gümledi.bu hafta sonu arrivabenenin gidiş bileti olabilir. riccardo paçayı son anda yırtı. mercedeste durum normale dönmeye basladı. hamilton temiz bir hafta sonunda rosbergi rahat gecebileceğini gösterdi. alonsoda arac hızlandıkça buttona karsı ağırlığını koymaya basladı.

  68. Ferrari yaklaşmayı yanlış anlamış anlaşılan. Gittikçe geriye düşüyüyorlar. Dedik şasileri kötü diye. Biraz daha 3 takım olmakla meşgül olun Mclaren 3. lüğünüzüde almaya geliyor. Az sabır. Ferrari sezon içi gelişiminde ne kadar kötü olduğunu gösterdi tekrardan bizlere.
    Bu arada tebrikler Alonso.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      ???

  69. Redbull tekrar tokadı indirdi 0.1 cilere

    McLaren doğru yolda ferrariyle fark 1 sn altına dusmus

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Aynen demiştim 1.lige oynarken 2.likten olacaklar!!! ???

  70. Schumacherrari avatarı
    Schumacherrari

    rosberg kadar beceriksiz pilot var mı kendisinin daha hızlı olduğu pistte yine takım arkadaşına geçiliyor.şampiyon yine hamilton olacak.ferrari zaten kayıp nemo.verstappen sert kayaya çarptı ricciardo rules !!!

  71. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    ‘Get in there, Lewis’ diye bağırasım geldi. Helal olsun kavruk, iyi iş çıkardın. Yarışta da nazar değmez inşallah. 😀

  72. ferrarininde ne kadar tırt olduğunu anlamış olduk. Yazık bu gidişle Mercoyu REDBULL yakalayacak.

  73. Hamilton’a tebrikler, mükemmel bir tur attı.

    RedBull yavaş yavaş geliyor tepeye doğru. Renault Kanada’da gelişirse eğer duman ederler Mercedes’i 😀

    Q3’e kaldık be sonunda 😀 Alonso elinden gelenin en iyisini yaptı ve Q3’e soktu sonunda bizi. Ferrari ile de arada 0.6 saniye var Q3 sonunda. Güncellemeler işe yaramış olsa da hala Toro Rosso ve Williams’ın gerisinde olma ihtimalimiz yüksek, en azından tek turda.

    Tek rakibimiz Mercedes diyen bir arkadaş vardı, onu buraya alalım 😀 Önce RedBull ile mücadele edin siz sonra hedef Mercedes olsun 😀

    1. Abi biz geçemeyiz Mercedes’i haklısın siz podyum bile alamazsiniz ondan önce kendine bak

      1. bız şampiyonluk parolasıyla başlamadık kardeşim dikkatini çekerim.

        1. Bu adam Rambo.Sahte hesaplarındn birini kullanıyor

      2. Sizinle de arada 0.6 kalmış merak etme size de geleceğiz 😀

    2. 1.27.760 – 2015 turu
      1.23.981 – 2016 turu

      3.7 saniyelik bir gelişme kaydetmişiz.

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        Hadi 1-1.5 sn si lastikten olsa gerisini sen düşün Mclaren geliyor kendine yavaş yavaş Kanada’da büyük güncellemeler getirecek Honda..Ki Alonso eski ön kanatla yarışmasına rağmen böyleydi yoksa 8.sırayı alabilirdi

      2. Forza Bjk - Ferrari avatarı
        Forza Bjk – Ferrari

        Öyle hesaplama yeni lastiklerde etkili . Testlere göre yaparsan belki daha net tablo çıkar geçen seneye oranla

        1. Yeni lastikler etkiliyse senin takımının geçen yılki en iyi turu 1.25.458 bu seneki de 1.23.113 gelmiş. Schumi arkadaşın dediğine göre yorumlarsak 1-1.5 saniye lastiklerden dersek Ferrari geçen yıla göre 0.5-1 saniye arası gelişebilmiş.

          Mercedes’e bakarsak da 1.24.681 den 1.22.000’a çekmişler. 1-1.5 saniye çekersek onlar da 1.1-1.6 saniye arası gelişmiş.

          1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
            Forza Bjk – Ferrari

            Doğrudur . Ben mclaren gelişememiş demedim daha doğru sonucu bulabilmek için söyledim

          2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
            Schumi Nerde Ben Orda

            4.6 sn fark var Mercedes’te lastik farkı 1-1.5 sn desek 3.1-3.5 sn ediyor

            1. Naptın usta geçen yılki tur 1.24.681 😀

              1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
                Schumi Nerde Ben Orda

                Kafa gitti benim farktan dolayı sarhoş oldum biraz..Niyeyse ben 4.6sn fark yazdım neyse sonuçta geliştik işte baya

              2. 😀 😀

  74. Forza Bjk - Ferrari avatarı
    Forza Bjk – Ferrari

    Acaba ferrari ne zaman araç yapabilecek kapasiteye tekrar gelebilir ?

  75. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    hahaha Tebrikler takımıma paket oldu Ferrari bizden değil Red Bull’ tarafından oldu Arrivabene ağlıcak nerdeyse sesi titriyordu..Kontrol etmeliyiz deyip durdu..Helal olsun Red Bull’a da o motorla Ferrari’yi geçtiler..En büyük tebrik tabiki Hamilton ve Verstappen’e güzel sıralamaydı..Mclaren’de gelişiyor onlarında vakti gelecek.

    1. Alonso için değişen hiç bir şey olmayacakmış demek ki gerçektende 🙂

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        Aynen 5.sıradan start alacaktı

        1. Şu an alonso thug life müziği ile ferrari garajının önünden geçiyor 😀

  76. Dün yazmıştım 1:21’e inebilirler diye tam sınırda kaldı 😀 Mercedes testlerdeki dereceleri geliştirdi Ferrari batırdı.

  77. serhan acarın sıralama sonunda ki sözü red bull için: Riccardo adeta burda benim sözüm geçer diyor verstappane 😀

    1. Cidden her seansta yavaştı ama son turda yarım saniye taktı nerdeyse 😀

      1. kahkaha attım ya 😀 ben riccardocuyum yenilmemesi lazım velede 😀

        1. Gösterip de vermedi resmen.

        2. Aynen Fighting Ricciardo! diyorum bende 😀

    2. Ricciardo tek turda harika bir pilot tek turda çok iyi kabul edilen Vettel i 11 e 7 mi yenmişti 2014 te. Kvyata da geçen sene benzer bir fark yapmıştı. Verstappen Ricci yi geçse gerçekten şaşırır ve yeteneğinin büyüklüğünü takdir ederdim.

      1. ric verstappane yenilirse kahrımdan ölürüm ben ricde sampiyon olabilecek kumaşı gören biriyim belki tek kişiyim bunu gören ama bence var 🙂

  78. Ferrari mort

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir