Vettel Performans Eksikliğini Açıklayamıyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, İspanya sıralama turlarında gösterdikleri kötü performansın nedenini bilmiyor.

Alman pilot sıralama turlarını Mercedes ve Red Bull pilotlarının yanı sıra Kimi Raikkonen gerisinde kalarak altıncı sırada tamamlamıştı.

Vettel “Start ile birlikte uzun bir yarış olacak. Tamamlanması gereken pek çok tur var. Bunu telafi edebiliriz.”

“Elbette grid pozisyonu önemlidir. Ama yarış daha önemli. Yarın neler yapabileceğimize bakacağız.”

“Araç yarın daha hızlı olmalı. Bu öğleden sonra ne oldu bilmiyorum”

“Elimizden gelen her şeyi yapamadığımız için hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bakmak ve anlamak lazım. Ama olan oldu bunu değiştiremeyiz”

“Araç daha güçlü olabilir. Sadece doğru şeyleri yaptığımızdan emin olmalıyız. Aracın güçlü olduğunu biliyoruz. Yarın yeni bir gün olacak.” dedi.

Vettel, Marchionne’nin İspanya’da olmasının kendileri üzerinde baskı yaratmadığını tekrarladı.

Vettel “Tüm gazetelerde yazılanları okuyamayız. Bunlar bizi sandığınız kada etkilemiyor” dedi.


Yorumlar

“Vettel Performans Eksikliğini Açıklayamıyor” için 59 yanıt

  1. motor da geride aero da geride e peki nerede bu Ferrari de ki gelişim RedBull geldi geçti

  2. Yorumlara bakıyorum da Q3’e adak kurbanı kesen Mclaren’cilerin Ferrari’yle dalga geçtiğini görüyorum. Türkiye gerçekten acayip bir ülke.

    1. Mercedesin arka kanadını ezberlediniz. McLaren en azından riske girip yeni birşeyler yapmak istiyor. Ferrari gibi her seneye şampiyonluk palavrasıyla çıkmıyoruz. Alonso boş yere bırakmadı. Şampiyonluk yılları bekliyorsanız o yıllar shumi döneminde kaldı.

      1. Ferrari riske girmiyor dedi ya Allah ım siz şaka mısınız ?Ferrari 0 beden konseptini benimsedi bu yıl en büyük risklerden birini aldı.Nerenizle takip ettiğiniz belli değil

      2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Peki sizin fikriniz nedir? Sizce neyi değiştirmeli Ferrari? Herhangi bir fikriniz var mı?

        Yani Ferrari başka bir motor üreticisinden motor mu alsın? Komik olmayın. Ya da gidip Dallara’ya şasi mi yaptırsın? Nedir yani?

        McLaren başka motor üreticisine geçti diye yeni bir şey yapmış olmuyor. Risk aldıkları doğru ve zaten şu ana kadar aldıkları riskin herhangi hiçbir getirisi olmadı. Bana sorarsan bundan sonra da olması zor.

        1. Şunu derken bile cevabı veriyorsun başkan bozuntusu takımı değiştireceğini gücünü kullansın kuralları değiştirsin ya da değiştirtsin.

          1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
            Berkhan Oğulcan Akçay

            Seneye zaten değişen kurallar olacak. Gerçi Ferrari ne ölçüde değerlendirecek orası meçhul.

        2. Kendi taraftarlarını aldatmayı bırakabilir mesela. Her sezon başı şöyle geliyoruz böyle geliyoruz. Her sezon fiyasko.

          Honda ile anlaşıldığı zaman Ron Dennis uzun vadeli bir proje dedi. Belki bu yıl sadece puan alacağız, podyum önümüzdeki yıl gelecek ama hedef ve amaç belli. Ben başarılı olacaklarına inanıyorum. Projenin sonucu sizin söylediğiniz gibi başarılı da olmayabilir. En azından taraftarı hazırladılar ama.

          Ferrari taraftarlarının yorumlarına bakın şimdiden 2017 yılına hazırlanın diyenler var 🙂

          1. Öyle diyorsun da birader Honda ilk girdiği andan itibaren rekabetçi olacağını iddia ederek girdi. Hatta sonra “rekabet sandığımızdan büyükmüş” tarzında açıklamalar yaptılar. 2015’in Mclaren için rezil bir sene olacağını kimse beklemiyordu. Öyle olacağını biliyor olsa Alonso gider miydi oraya? Bana kalırsa uyutulan taraftarlar içinde en başta Mclaren’i de saymak lazım ki Q3’e göbek atar hale geldiler. Mercedes’in arka kanadını ezberlemek bundan iyidir.

      3. Mercedesin yarış içerisinde arka kanadını görebildiğin zaman (tur yemek hariç) takımında sende kaale alınırsın kardeş. Sürünmeye devam edin lütfen.

  3. Son iki yarışta Ferrari’nin performansına göre motorda baya iyi iş çıkaymışlar belki de Mercedes kadar iyi bir motorları var ama iş aero’ya gelince geçen yıldan gerideler sanki. Eğer bu sezon RedBull, Ferrari’den motor alabilseydi Mercedes’in işi çooook zormuş. Ferrari de bu durumu anlamış olacak ki vermedi motoru. Ama şöyle bir anlaşma olabilirdi, motora karşılık birkaç aero ipucu verebilirdi. Yasak mı bilmiyorum. Ama sonuç Ferrari motoru çok iyi ama iki yarıştır ya ayar yapamıyorlar ya da aero güncellemeler hiç çalışmıyor.

    1. Bir “ama” daha yazsam kariyer rekoru kıracakmışım.

  4. Çocuk gibi takım atışması yapanları cidden anlayamıyorum. Abi ben de fanatik futbol severim ama o kafayı neden F1e taşıyorsunuz anlayamıyorum. Biri Ferrari’ye laf atıyor, o McLaren’a. Şaka olmalısınız.

  5. Hahahahaa kaos.

  6. Yahu arkadaş biz 6. Da olsak düzenli olarak önlerdeyiz. Ya siz tur yemekten sürünmekten beyninizi yitirdiniz herhalde gurur onurda kalmamış anlaşılan halinize bakmadan Ferrari diyorsunuz. Bizim rakibimiz mercedes ve redbull iken kendileri genel itibariyle kendini bilen akıllı taraftarlardan oluştuğu için kendileriyle gayet seviyeli tartışmalar yapabiliyoruz. Ama siz yarış boyu tur yemek dışında Ferrari arka kanadı göremediğiniz halde hala Ferrariye sallıyorsunuz. Biz takımımızı destekliyoruz kardeşim her sonuçta yine bu takıma inanıyoruz, beğenmediğiniz Ferrari seviyesine gelirse aracınız kaale alınırsınız. Bu arada sözlerimden mclaren taraftarlarınıda tenzih ederim, saçma sapan ergence konuşanlar zaten birazdan doluşur.

    1. 6.lık ön sıra mı? Gerçek bir tifosi olarak utanıyorum sizden yazık yazık kendini tifosi sayan Ferrraciler 6.lığı başarı olarak görmüş Ferrarinin tarihinden haberleri yok.

  7. Bariz bir tutunma sorunu vardı sıralamalarda. Rainin bir kaç turunu takip ettim sürekli araçla uğraştı. Vetteli göstermedi onun için yorum yapamıyorum.

  8. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Ya Ferrari gerçekten ne yönetilebiliyor ne araç yapabiliyor, ya da yarış ayarı kumarı oynadılar yarın en azından 3. ve 4. sırayı alabilecekler. Bilemedim açıkçası Ferrari son iki yarıştır pek de iyi bir grafik çizmiyor.

  9. Kesinlikle ferrarinin şasi ekibi tamamıyla değişmeli

  10. 3. antremanda 1.23.225 yapan adam sıralamlarda 1.23.334 yapabildi. Bende bir tuhaflık olduğunu düşünüyorum Ferrari’nin iki aracında da, fark bu kadar büyük olmamalıydı..

    1. En az 0.6 0.7 daha performans var arabada.Geçmiş sonuçlara bakın.

      Hatta geçen seneki p3 sonucu ile q3 sonucu arasında 0.7 fark var ki bu doğal bir fark.

      Ferrari aracının normal hızı 22.4 22.6 arasında olmalıydı bana göre.

  11. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    1.lige oynayacağım derken eldeki 2.likten olmak !!!

    1. Şampiyon olmaya gidip tur yemek !!!

    2. Arkadaşım ben bu McLaren ve alonso fanlarının BAZILARINI hiç anlayamadim. 2 yıldır sürünüyosunuz düzenli podyuma çıkan takımı elestiriyosunuz.Gerçi alonso 2. liklerden bıktığım için McLaren e geçtim dedi ama geçen gün 3. luk için mucadele etmek istediğini soyledi. Böyle pilotun böyle taraftarları olur.

      1. Masterdragon2016 avatarı
        Masterdragon2016

        Alonso zaten bitmiş vaziyette boşverin eğlensinler 🙂
        Yapacakları tek şey yarışa renk katmak bakınız Alonso güneşlendi artık bunlarla gelicek bize yarış günleri geçti Mclaren Honda yüzünden Alonsoyu yarıştırıyor yoksa bu sene koltuğunu kaybederdi 3.pilota.
        O yüzden ön sıralara Cumhuriyetin 100.yılında dahi gelemeyecekler pilotları huzurevinden gelme zaten 🙂

        Biz önlerde kapışırken onlar hüzünle bizi izliyor onlarıda anlaıyorum gariplerim arkada sürekli kalmak üzücü bir durum 🙂

        1. Bitik olan fetel. Vasat McLaren Honda ile Fetel arasında 0.6 saniye ve sadece 3 sıra var.

          1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            v12 gerekeni söylemişssin bana bişey kalmaMIŞ 😀

          2. Masterdragon2016 avatarı
            Masterdragon2016

            0.6 saniye fark yarış sonu 50 saniye ve tur bindirme olarak geri gelmesin v12

            Ama sizin Mclareni v12 motorda kurtarmaz 😀

            1. Unuttuğun nokta şu dalga geçtiğin takım sürekli gelişiyor ama sen geriliyorsun. Geçen sene düzenli podyuma çıkan Vettel kalmadı artık.

              1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
                Fernando Alonso 05-06

                v12 Ferrari ahalisi yatıp kalkıp Kanadayı düşünmeye başladı Renault eğer gerçekten gelişirse ben olacakları tahmin bile edemiyorum Alonso bahaneleride kalmadı bakalım ne olacak…

            2. Cidden Ferrarinin Mclarene tur bindirebileceğini düşünüyor musun? Onu Mercedes yapabilir Ferrari değil bir Ferrarici olarak söylüyorum.

              1. Masterdragon2016 avatarı
                Masterdragon2016

                Ferrarici olmadığın belli be arkadaşım 🙂

              2. Senin demenle olmuyor bunlar hala Ferrarinin durumundan zevk alıyorsunuz ben bıktım artık hala uyutuyorlar.

      2. Kardesim hayatimda okudugum en iyi yorum beni guldurdun allahta seni guldursun

  12. 2-3 sene sonra sende gidersin, yerine Lewis gelir. başka türlü bu başarısızlığı açıklayacak durumları da kalmadı.

    Eğer bu sıralama performansı böyle giderse, Alonso’lu dönemden tek bir farkı kalmayacak.

    Ve Sayın Vettel, Rai’yi bu sene açık farkla yenemezsen, iyice sorgulanmaya başlarsın. araç kötüymüş iyiymiş, farketmez.

    1. Kimi istediği arabayı aldı bu sene.Önde ki Push-rod ile Kimi limitlerini bulmaya başladı.Vettel’in sorgulanacak bir durumu yok.Karşısında ki adam kolay bir adam değil.

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Allahtan istediği arabayı aldı len gecen sene istemediği ön taraf vardı bundan daha iyiydi
        Ferrari koca Kimiyi kobay olarak kullanıyo sen hala yok on taraf yok arka taraf diyosun…

    2. biraz hesap yapsan vettel’in yaşadığı ilginç dayanıklık sorunları olmasa çok rahat bir şekilde şampiyonada hamilton’ın önününde olabileceğini görürdün.

      1. ben olacakları söylüyorum. hamilton’da sorun yaşamasa şu an lider olabilirdi, bırak Vettel’i geçmeyi. Ayrıca Rai’nin gerek uygulamalar,gerekse açıklamalara bakarak kobay olarak kullanıldığı bariz. Rai kolay lokma olmayabilir ama Alonso’ya karşı ezilen bir Rai var mıydı,vardı. böyle bir adam karşısında sen geride kalırsan veya performans olarak çok önde olamazsan, sorgulanırsın. en azından ben sorgularım. kaldı ki Kimi’nin hala bildiğimiz kimi olmadığı da aşikar.

        inşallah bu sorgulanmalara sebebiyet vermeden, Ferrari toparlanır. ama durum vahim.

    3. OffTheRecord avatarı

      yazdığın yazıda kimiyi yüceltmişmisin yermişmisin anlamadım kimi kolay lokmamı yani onu mu demek istiyorsun. geçen sene zaferler gelirken konuşmuyordunuz, ortalıkta yoktunuz. şimdi ne oldu da ortalığa düştünüz. hangi nickin troll hesabısın dostum da ortalığı karıştırmaya geldiniz yine.

      1. benim yorumun altına yazmışsın ama yazının trollükle ne alakası var. 2-3 senedir Rai berbat diyorum. belki de gridde en sevdiğim pilottur. yani gerçekleri görmeyip, eleştirmeyeyim mi ?

        ha trol müyüm değil miyim, site yönetiminden rica ediyorum açıklasınlar. Redbullcu başlayıp, vettelci olup, sonra ferrarici olup mühür basıp, sonra yan çizip rosbergci olanlara de bunları.

        1. Onur Gentas avatarı

          Trolsün evet:)

          1. teşekkür ederim 🙂

        2. OffTheRecord avatarı

          hangi nickin troll hesabısın dostum da ortalığı karıştırmaya geldiniz yine. derken aslında genel bi sıkıntya değinmiştim ama senin yorumunun altında olduğu için laf sana gitmiş oldu. dikkat edersen geldiniz dedim geldin demedim sana direk atılmış değildi. gelen bir kaç arkadaş olmuşta. onu hesaplayamadım, onun içinde kusura bakma. orada haklısın.

          1. eyvallah. sadece kendi çapımda düşüncelerimi paylaşıyordum. sende kusura bakma.

  13. O kadar risk alındı sonuç yine hüsran demekki bazı kişilerin takımdan ayrılması pekte fayda getirmemiş Ferrari’ye.

  14. “Araç yarın daha hızlı olmalı. Bu öğleden sonra ne oldu bilmiyorum”
    şu açıklamanın ardındaki temel dürtü, rai’nin arkasında kalmış olmanın verdiği sıkıntıyı genele yayarak gözleri üstünden çevirmeye çalışmak.

    kariyerinin ilk yıllarındaki gibi yine ağzı, eli ayağından daha çok çalışmaya başladı seb’in. ortada kvyat filan da yok ki üstüne yıkılsın..

    raikkonen’e tebrikler.
    ağzı yerine eli ayağı çalışan adam, tebriği hak ediyor.

    1. OffTheRecord avatarı

      nicknamenin kadar komiksin. görende raikkonen harikalar yaratmış sanacak. raikkonene tebrikmiş çok yakın o mercedese zaten fark 0.1 saniye. vettel yedi 1.3ü zaten. vettel hata yapsada eleştirsek diye bekleyen çakaldan farkınız yok sizinde. bir yarış kötü geçti diye sorguya çekiyorsun. sana mı soracak ayrıca konuşurken. ki gridde yarış haftasonu dışında konuşmayan birkaç kişi dışında biri. eli ayağının çalıştığı zamanlarıda gördük. herkes gibi boş yapmıyor en azından vettel.

      1. offthe record begenmediğin yorum varsa engelle okuma massabest massacıdır yazdığı zamanda yorumları okunabilir kendincedir geçen bana da youm yazdınız arkadaşım sana ne milletin yorumundan fikrin varsa edeplice cevap yaz oraya buraya saldırmayın

        1. OffTheRecord avatarı

          yorumu beğenip beğenmemekle alakası yok. çakal lafına takılıp ahlak dersi vermeyelim. aba altından laf atıp kaçmak yok. itirazım olan noktaya yazarım. senin yorumuna da yazdık konuştuk. tartışma bile olmadı.

          ama bu arkadaşın daha yorumunun girişi yanlış. amacı gelip ortalığı velveleye vermek. o zaman bende onun tarzıyla girerim. adam gibi görüş belirtirse ona göre veririz cevabı. bak yukardaki arkadaş düzgün eleştiri yapmış bizde onun üslubuna göre eleştirdik. bu arkadaşta kendi taraflı yorumuna göre cevap alır.

          1. ben sen ve birkaç kişiyi tanımıyorum f1 profesörümüsünüz arkadaşım 4.5 yıldır bu sitede takılıyorum önceden de ülkemizdeki diğer f1 sitesinde takılıyordum site yenilenince nickimi de eski nickim yaptım önceden de xterkan ,erkan cömert ve gene xterkan oldu bir taraftar taraftarı olduğunu böyle savunmaz senin sevdiğini ben sevmeyebilirim argo da konuşabilirim konuştuğum kelime aşırı uygunsuzsa mesaj banlanır bu kadar basit kaldıki yoruma açık bir eleştiri yapılmış gereksiz geriyorsunuz ortamı

      2. Onur Gentas avatarı

        Massathebest’in en çok saydırdığı pilot muhtemelen Hamilton’dır ama adamın kendi görüşleri sonuçta saygı duymak lazım. Nickname’i neden komik onuda anlayamadım, desteklediğin pilot sana en iyi görünendir.

  15. Batuhan #ForzaFerrari avatarı
    Batuhan #ForzaFerrari

    Bu yarış Ferrari cephesinde bazıları için sonun başlangıcı olabilir.

  16. her sene öyle olucak böyle olucak diyosunuz sonra balon gibi patlıyosunuz yeter be kardeşim 2008’den beri bi kıpırdanma bekliyoruz bıcak kemiğe dayandı.

  17. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Yazının orjinalinide okudum(motorsport magazine)..Vettel sıralamalarla ilgili doğru düzgün bir açıklaması yok..Bence sorunları falanda yok araç bu işte..Çok fazla atıp tutarsan olacağı bu.

  18. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Başkan allisonun bile fişini çekebilir demedi demeyin.

  19. Başkanın İspanya’da olup baskı yaratmaması bana pek mümkün gelmiyor.Bu fark sonrası ferrari daha çok karışacak gibi duruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir