Britanya'da Zafer Red Bull'un "2. Pilotu" Webber'in!

yazar:

kategori:

Yarışa 2. sıradan başlayan Webber, yarışın daha ilk virajında liderliği ele geçirmesinin ardından rahat bir yarış geçirdi ve damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı.

Webber, takım arkadaşı Vettel’in şasisini kullandığı Silverstone’da bir de cumartesi günü ön kanat değişikliği konusunda takımla ters düşmüş ve sıralamalarda takım arkadaşının gerisinde kalmıştı. Ancak Webber, iyi bir yarışla Monaco’dan sonra ilk defa podyumun zirvesine çıktı ve yarışın sonunda telsizden “2. pilot için hiç fena bir sonuç değil” diyerek takımına gönderme yaptı.

Kendi evindeki yarışa pilotlar klasmanında lider olarak gelen Mclaren Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton, 4. sırada başladığı yarışın başında Fernando Alonso’yu geçti ve 3.lüğe yükseldi. Vettel’in pist dışına çıkmasıyla ikinciliğe yükselen Hamilton, yarışı aynı pozisyonda tamamladı. Hamilton buradan aldığı sonuç ile puanını 145’e yükseltti ve en yakın rakibi olan takım arkadaşıyla puan farkı 12’ye yükseldi.

Mercedes GP ile uzun zamandan beri podyuma hasret kalan Nico Rosberg, Silverstone’da 3. olarak tekrar podyuma dönmüş oldu.

Jenson Button, dünkü sıralamalarda 14. olmasının ardından Mclaren MP4 25 aracını “sürülemez” olarak nitelendirmişti ancak yarışın başında kazandığı pozisyonların ardından ilk bölümde pistte daha uzun kalmasıyla dördüncülüğe kadar yükseldi ve kendi evinde nispeten iyi bir sonuç aldı.

Yarışa pol pozisyonundan başlayan Sebastian Vettel, ilk virajda liderliği kaybetmesinin ardından çok zaman geçmeden pist dışına çıktı ve lastiği patladı. Vettel yarışa en geriden döndü. İlk turda olay yaşayanlardan bir diğer isim ise Ferrari pilotu Felipe Massa oldu. Massa da takım arkadaşı Fernando Alonso’yla olan teması sonrasında lastiği patladığı için pite girmek zorunda kaldı.

Yarışın başlangıcında en çok kaybeden isimlerden birisi Fernando Alonso oldu. Yarışa 3. sıradan başlayan Alonso, startla birlikte Hamilton, Rosberg ve Kubica’ya geçildi. Alonso uzun zaman Kubica’nın arkasında takıldıktan sonra atak yaptı ancak virajı keserek avantaj sağladığı gerekçesiyle pitten geçme cezası aldı ve İspanyol sürücü Silverstone’dan puansız ayrıldı. Felipe Massa’nın da puan alamamasıyla Ferrari Britanya’dan elleri boş döndü.

Son yarışlarda yükselişe geçen Williams’tan Rubens Barrichello iyi bir yarış çıkararak 6. olurken, onu yine son yarışların iyi isimlerinden Sauber pilotu Kamui Kobayashi takip etti.

Yarışın ilk turunun ardından 24.lüğe kadar gerileyen Red Bull sürücüsü Sebastian Vettel, iyi bir yükseliş gösterdi ve Sauber sürücüsü Pedro De La Rosa’nın aracından kopan parçalar nedeniyle güvenlik aracının piste girmesinden en çok faydalanan isim oldu. Vettel, yaptığı geçişlerin ardından yarışı 7. sırada tamamladı.

Force India ile sıralamalarda bekleneni veremeyen Adrian Sutil iyi bir yarış çıkardı ve özellikle yarışın son bölümünde Vettel’e karşı iyi savunma yaptı ancak Sutil vatandaşına geçilmekten kurtulamadı ve 8. oldu.

Silverstone’da bekleneni bir kez daha veremeyen isim Mercedes GP pilotu Michael Schumacher oldu. Schumacher yarışa 10. sıradan başlamasının ardından ilk turda 6.lığa kadar yükseldi. Ancak Schumacher önce pitlerde ardından pist üstünde geçilerek 9.luğa kadar geriledi.

Günün son puanı ise Williams’ın çaylak sürücüsü Nico Hulkenberg’e gitti. Hulkenberg de uzun zaman sonra puanla tanışmış oldu.

Sezonun en istikrarlı isimlerinden olan Robert Kubica, Renault ile bir kez daha iyi bir yarış çıkarıyordu ancak Kubica yaşadığı sorun nedeniyle yarışı tamamlayamadı ve puan istikrarı kesilmiş oldu.

Sorunlu bir gün geçiren Ferrari pilotları Alonso ve Massa ise 14 ve 15. sıralarda yarışı tamamladılar.

 

Poz.  Sürücü        Takım                       Süre
1. Webber Red Bull-Renault 1sa 24:38.200
2. Hamilton McLaren-Mercedes + 1.360
3. Rosberg Mercedes + 21.307
4. Button McLaren-Mercedes + 21.986
5. Barrichello Williams-Cosworth + 31.456
6. Kobayashi Sauber-Ferrari + 32.171
7. Vettel Red Bull-Renault + 36.734
8. Sutil Force India-Mercedes + 40.932
9. Schumacher Mercedes + 41.599
10. Hulkenberg Williams-Cosworth + 42.012
11. Liuzzi Force India-Mercedes + 42.459
12. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 47.627
13. Petrov Renault + 59.374
14. Alonso Ferrari + 1:02.385
15. Massa Ferrari + 1:07.489
16. Trulli Lotus-Cosworth + 1 lap
17. Kovalainen Lotus-Cosworth + 1 lap
18. Glock Virgin-Cosworth + 1 lap
19. Chandhok HRT-Cosworth + 2 laps
20. Yamamoto HRT-Cosworth + 2 laps

Hızlı Tur: Alonso, 1:30.874

Yarış dışı:

Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 45
De la Rosa Sauber-Ferrari 30
Kubica Renault 20
Di Grassi Virgin-Cosworth 10


Puan Durumu:

Sürücüler: Takımlar:

1. Hamilton 145 1. McLaren-Mercedes 278
2. Button 133 2. Red Bull-Renault 249
3. Webber 128 3. Ferrari 165
4. Vettel 121 4. Mercedes 126
5. Alonso 98 5. Renault 89
6. Rosberg 90 6. Force India-Mercedes 47
7. Kubica 83 7. Williams-Cosworth 31
8. Massa 67 8. Sauber-Ferrari 15
9. Schumacher 36 9. Toro Rosso-Ferrari 10
10. Sutil 35
11. Barrichello 29
12. Kobayashi 15
13. Liuzzi 12
14. Buemi 7
15. Petrov 6
16. Alguersuari 3
17. Hulkenberg 2


Yorumlar

  1. ismail uçar avatarı

    birileri alonso 4. olucagına böle agresif sürsün 14.olsun demiş.tabiki puan almak için daha fazlasını kazanmak için sürüş tarzında değişecek.ama bazı ferrariciler yada anti lewisciler,lewis agresif ve geçişler yapıp yukarı tırmanıo denilince puan geçişe verilmiyo puan durumna bakın 7. falan diyolardı.

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    dünkü yarıştan önce açıkçası biraz umutsuzdum. ancak hem lewisin hemde jensonun muhteşem sürüşleri sayesinde , ayrıca pit ekibininde mükkemel idaresiyle yarıştan maksimumu çıkarmayı başardık…öte yandan webberi ve rosbergide tebrik ediyorum..webber herkese ve redbulla ders vermiş oldu. bana göre vettel balondan ibaret. öte yandan ezeli rakibimiz ferrarinin hızının kötü olmamasına karşın bukadar berbat bir yarış çıkardığını açıkçası son 10 yılda hatırlamıyorum…

  3. mclaren ve red bull takımları sezon başnda kendi aralarında pilotlarını değiştrmiş olsalardı.. sanırım şu anda şampiyonluğu garantilemişti red bull.. vettel ve webber'e bu kadar hızlı araçlar yakışmıyo.. bide utanmadan pole kazandıklarında sewiniyolar.. o araçla 7. vitese çıkmadan pol alınır zaten 😀

  4. alonsoya şöyle yaptılar alonsoya böyle yaptılar diyoruz arkadaşım bunu dedirtmemek elinde. iyi bi araba yapıcaksın, ekibi sıfırlıcaksın, bide şu iki pilota kalkış öğreticeksin. ver elini podyum, o zaman ne çarpışmasıymış lastik patlatmasıymış. ne komplosuymuş sc siymiş kardeşim sen zaten 1 gidiceksin seni alakadar bile etmez.

  5. Gokberk Onem avatarı

    alonso ve ferrarinin başına gelen talihsizliklerin boyutu gerçekten çok fazla. en şanssız takım ferrari heralde. mclarense fazlasıyla ballı. button gene yaptı etti 4. oldu. hakemler de baya hızlı çalıştı yani. tabi ceza verilecek otomobil ferrari olunca baya motive oluyolardır. neyse webber'e helal olsun. super surdu. alonso olmazsa şampiyon ben webberin olmasını isterim. gosterir 2.pilot muamelersini red bulla

  6. mert merter avatarı

    yorumlarimi yayinlamayan trf1.net ekibini tebrik ederim.?

  7. mert merter avatarı

    yorumlarimi yayinlamayan trf1.net ekibini tebrik ederim.?

  8. mert merter avatarı

    yorumlarimi yayinlamayan trf1.net ekibini tebrik ederim.?

  9. mert merter avatarı

    yorumlarimi yayinlamayan trf1.net ekibini tebrik ederim.?

  10. mert merter avatarı

    yorumlarimi yayinlamayan trf1.net ekibini tebrik ederim.?

  11. serhan acar çok basit geçtin rosbergi.pit stopunu bile göstermedi reji.hepinize selam olsun.rosberg podyum için savaşıyordu.reji göstermedi pit stopunu ama serhan acar sanki sen ve dünya ve tüm dünya rosbergin başarılarını görmezden geliyor.
    dikkat et serhan

  12. Bu arada, bu seneki kuralların da etkisini görüyoruz, yarışlar çok daha heyecanlı. Bunun da temel sebebi, her ne kadar bazı arkadaşlar sevmese de yakıt ikmalinin kalkmasıdır. Yakıt farkı kalkınca arada yalnızca aerodinamik fark kaldı ki 10 litre benzinin yarım saniye yavaşlattığı f1 dünyasında aerodinami ile bunu başarmak güç. Bir de az ve kısa pit stop, gridin birbirine yakın kalmasına yol açıyor. Eskiden biri 15. tur girerdi, diğeri 20. tur girip aradaki benzin farkıyla 7-8 saniye fark atıyordu. şimdi bunlar ortadan kalkınca, yarışın sonunda dahi pilotlar birbirine yakın kalabiliyor. Yakın kaldıkları için sc girme olasılığı artıyor, sc girmesi de gridi toplu tutuyor, etki tepki olayı yani.

  13. Boşuna ağzınızı yormayı webberin şampiyon olması kimsenin çıkarına değil webberi şampiyon yaptırmazlar.vettel bu gün aldığı 7. alıcağı 1. likten çok daha hayırlı olduğuna inanıyorum.altında bir mesaj gönderdi.webber duygu sömürüsü yapıyor.çirkef davranan kendisidir üzerine direksiyon kırmadığı pilot kalmamış.şimdi adaletden bahsediyor.pilotajları kıyaslanmayacak düzeyde massayla alonso buttonla hamiltonu kıyaslamak gibi.es son geriye düştüğünde havada 360 derece döndüğünü görmüştüm

  14. Sir Jack B.  avatarı

    Red Bull açısından çok ironik bir yarış oldu. Tebrikler Webber göster onlara gününü 😀

    İyi yada kötü Mclarende puanları götürüyor. Ferrari de güçlü olduğu yarışlarda sıfır çekiyor. İlginç gerçekten.

  15. vuvuzela lar çalsın.rosberg ne hakkın var beni sevindirmeye.ben bi garip dervişim hırkamı giymişm.

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Fatih küskü duvarında yalana yer var mı.Varsa ben de bundan sonra hep yalan şeyler yazacağım.Üstelik ücretsiz .Buraya hiç teknik yazan yok mu .illaki yalan dolan mı olacak.Tüm yorumlar saldırı ve savunma üzerine kurulmuş.

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    can bundy elde ettiğiniz veya edebileceğiniz en iyi sonucu,yalan söyleyerek kirletme.Luizzi ile temas sonucu patlayan lastiği değiştirmek için pite girmiştir.Ama anlaşılan hamiltonun ispanyada (alonsonun memleketinde) en hızlı turu elde etmesi ve bu hırsına kurban gitmesini unutamamışsın.Şimdi alonso hamiltonun evinde fastestlap aldı.Rövanş alındı.Eğer zerre kadar f1 biliyorsan vettelin aracı ile force india arasındaki hız farkını bilirdin.Eğer agresif vettel force indiayı 8 tur boyunca geçemediyse alonso diğer forceyi nasıl geçsin.Neticede vettel biçerek geçti.Alonsoda geçerken lastiği patladı.Şansa bak ama patladığına sevindim çünkü en hızlı tur geldi.

  18. burak bocek avatarı

    Birşey demek istiyorum Mclaren fanları neden bu kadar agresif ve işi çirkinleştiriyor?Sevinmek adına yazılan yorumlarınız maksadını aşmakta.Hayır görende duble yaptılar sanar

  19. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso için son olarak şunu söyleyebilirim. Tek başına çabalıyor. Takım arkadaşı ve pit ekibi o kadar berbat ki, bence hepsinden nefret ediyordur. Tek başına yeteneğiyle yarışıyor. Ama kimse ona yardımcı olmuyor. Bence çok yalnız kaldı ve psikolojik olarak muhtemelen hiç iyi değildir.

  20. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yarışa gelirsek, ben Vettel'i çok beğendim. İlk turdan sonra lastik değiştirmeden bitirdi ama hiç bırakmadı yarışı. Bu kadar agresif olabileceğini bilmiyodum. AMA şu da var. Sebastian Vettel şampiyonluğun ağırlığını kaldırabilecek bir pilot değil. Benim şampiyonluk adaylarım bundan sonra McLaren pilotları veya Webber'dir. Button yine müthişti. Bu adam yarış temposunda gerçekten bir harika. Alonso hayal kırıklığı. Ferrari'ye transfer olduğunda "haydi bakalım şampiyonluklar gelecek" diyen fanları bunun o kadar kolay olmayacağını anlamışlardır. Hamilton tempoyu hiç düşürmedi tebrikler ama Webber'le kalması mümkün değildi. Rosberg en sonunda Ross Brawn'ı hatırlattı iyi bir sürüş ve taktik. Kobayashi şaşırtmaya devam ediyor. Schumacher bitti artık. Seneye diyoruz. Massa bence artık bıraksın. Alonso eziyor onu. Çok kötü Massa berbat daha ne diyeyim. Çok yavaş kalıyor. Bu arada Williams gerçekten atılım yaptı. Hulkenberg yerine daha tecrübeli iyi bir pilot olsa daha çok puan alırlar. Onlara da tebrikler.

  21. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ben sezonun yarısını geçtiğimize göre bana göre bitenleri sayacağım:

    Fernando Alonso
    Michael Schumacher
    Felipe Massa
    Ferrari Pit Duvarı

    Bu adamlar bu sezon için bitmiştir. Artık şansları kalmamıştır. Zaten belli ki bu adamların bu sezon için herhangi bir hedefi de kalmamıştır. Öyle çıkıp yarışıyorlar işte, "biraz puan toplayalım da sonuca bakarız" tarzında.

  22. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu yarışta iyice görüldü ki, Ferrari takımı gerçek bir felaket… (Pilotların fazla suçu yok bana göre)
    Eskiden böyle miydi? Taktik açıdan kusursuz zaferler, hatasız pit ekibi, her şeyin farkında olan ve en doğru zamanda en doğru hamleleri yapan pit duvarı… 2007 şampiyonluğundan sonra Todt bırakıp yerine Domenicalli geldiğinden beri inanılması zor hatalar, terslikler oluyor… Bir takımın pilotu virajı kesip geçiş yapıyor, o çok övünen takımı onu uyarmıyor, yerini geri versin diye. Bu hareketin açık ve net bir cezası vardır, ama Ferrari takımı nasıl bu kadar acemice davranabiliyor anlamıyorum? Artık herkes anladı ki, sorun Kimi'de, Massa'da veya ALonso'da filan değil. Sorun pit duvarında. Ferrari'nin başına doğrudüzgü birinin geçmesi lazım yoksa bu tablo değişmeyecek gibi…

  23. gokhan sende dağıt seninde hakkın sevinmek.alllaaahhhhh

  24. gokhan cinar teşhisin doğru.sanada selam olsun canım kardeşim
    kurda kuşa hepine selam olsun galip gelmiş gibi mutluyum.benim tek mutluluğum formula 1

  25. gokhan cinar avatarı

    jetmanla cok ortak yanımız var ikimizde raikkonen taraftarız(oyle hatılıyorum) ikimizde o gittikten sonra rosberg i destekliyoruz ve ikmizide herseye ragmen onun yeteneklerini savunuyoruz.sevgili jetman mutlulugunu paylasıyorum :))

  26. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    hala hakemlere suç bulanlar var ilginç. hatayı yapan alonsodur. yer verseydi 4. olurdu. 🙂

  27. mclaren team eyvllah.Allh seninde yüzünü güldürsün.
    yeminle kudurdum.mercedesin kapasitesi belli bundan iysi şam da kayısı
    Rrosssssberggggg

  28. yalnız bugün komserler formudaydı. hamilton a inceleme yazısı çıktıktan yarım saat sonra ceza geldi alonso ise 1 tur geçmeden. bence FIA alonso ya sen şurada bitiricen yarışı desin ve alonso piste falan çıkmasın boşuna. bizde zaman harcamayalım. o parçalar oraya döküleli kaç tur geçtikten sonra sc girdi. aaa o tur alonso içeri girecekti dimi. bunu ayarlamakta zor olmamıştır heralde.

  29. rosbergi iyi karmışsın:) mutluluğun daim olsun inş.

  30. mclaren team canım kardeşim beni andın.hayırdır.
    ben kudurdum.dağıtıyorum.allaaahhhhh

  31. Button bence yeni adın görünmez adam olmalı ne kadar geriden başlasan da yukarı sessizce tırmanıyorsun esas sana tebrikler

  32. can bundy (spa 2000) 🙂

  33. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    tebrikler webber adalet yerini buldu..

    kesinlikle kusursuz sürdün ve harika bir yarıştı.

  34. Şimdi bu yorum kaldırılır kesin, yorumları kaldıracağınıza böle provakatörleri ortadan kaldırın, işi illaki terbiyeslik sınırlarınında ötesine taşımak için uğraşıyorlar, sabır taşı olsa çatlar insan bee

  35. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Fatih Küskü, en içten saygılarımı sunarım.

  36. can senin şu yazdığım yorumlara bizler ne desek eksik kalır, öle böle değil yani, hani diyorlar yaa duvardan duvara diye işte öyle birşey, hoşuna mı gidiyor bu kadar insanı gerip, günahsız yakınlarının hatrını sordurmak, ayıptır , insan ol biraz

  37. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    can bu yazını alıp duvarıma asmak istiyorum izin verir misin,telif hakkı felan istemezsin değil mi:D

  38. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    -Berbat bir start. Mental açıdan çok "yorgun". sağ sol aynalara bakmaktan viraja hazırlanamadı.
    -Boş depo ile en hızlı turu elde edebilmek için son tur lastik değiştirecek kadar "uyanık".
    -Liuzzi'yi geçemeyecek kadar "yavaş".
    -Virajları kestirmeden dönemeyeceğini bilmeyecek kadar "Saf".

    Ama en azından Lewis kaçıncı sırada diye sormadı. Sormadı değil mi?

    Bir de dün sıralamalarda 3. olunca (harfle yazıyorum Üçüncü) ortalık yıkılmıştı. Sanırsın polü aldılar.

    Yeni F1 takipçileri olduklarını varsayıp hoş görüyorum.

    Yarış sonucu 14 ve 15 . Artık gerçek suçlularla uğraşmak lazım. Carl Lewis Hamilton'ı ağza almamak lazım veya her seferinde telif ücretini ödemek lazım.

  39. yazmaya doyamıyorum bu yrıştan önce sinirden kuduruyordum.şimdi sevinçten kuduruyorum.yeaaah yeaaah yeaaaaaahhhhhh.inş.galipde gelecez.rosberg bu adı üm dünya ezberlesin

  40. rosberg fazla söze ne hacet harikaydın adamım.alono ve buttonu ve arkanda tutdun.
    sende kiminin hızı schuminin tecrübesi alonsonun akıllı sürüşü hamiltonun azmi var dört dörtlük pilot budur işte adamım.gururluyum

  41. raikkonen/alonso tercihi belki mantıklı geldi insanlara ama rikkonen olsaydı bundan kötü olmazdı.üstelik sırf onun için f1 izleyen dünya genelinde yüzbinlerce hayranı da f1 den kopmazdı. ferrari yönetimini eleştiriyorom.en azından şu anlaşıldı ki sorun kimi'de değil son birkaç yıldır rekabetçi araç yatatamayan takımda.

  42. Herkesin yarışı mükemmeldi herkesi kutluyorum.Yarış öncesi efelenip sonradan toz olanlara da geçmiş olsun diliyorum.
    Size KIRMIZI çok yakışıyor
    :):):):):):)

  43. öncelikle rosbergi beğenmeyenler vardı.ntrenman pilou olduğunu iddia edenler bile oldu.ahanda buda size kapak olsun.
    webber bu adam gerçekten çok güzel konuşuyor.galip geldi ve telsizden 2.pilot için hiçde fena değil dedi buda rbr ye kapak olun
    ve aferin rosberg adamımsın.bu podyum takım ve çalışnlrın morol oldu.

  44. twitterda çok dolanan bir twit ; Red Bull Gives Vettel Wings, Mark Webber Gives Red Bull Wins.

  45. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    gerçekten webber haketti helal olsun. aracından ön kanadı çıkarıp öteki pilota takmak ne demek çok çok büyük haksızlık. Allahın sopası yok işte böyle çıkar acısı. hamilton weberi geçebilecek düzeyde hızlı araca sahip değildi zaten hafta sonu boyunca mclaren in durumunu görünce sonuç mükemmel ötesi. böyle bir hafta sonunda hazine değerinde puanlar tebrik ediyorum. alonso iyi kalkış yapamayarak yine hata yaptı arkasından bir hata daha yaparak kubicaya yol vermesi gerekirken vermedi hatalar zincirine pit ekibinin yol vermesi için müdehale etmemesine o anda SC girme şansızlığı eklenince 3 hata+1 şansızlık tüm doğruları götürdü. massa çok iyi kalktı. webber,lewis,rosberg,jenson hepsini canıgönülden kutluyorum.

  46. haksızlığa uğramanın verdiği hırsla webber çok iyi bir yarış çıkardı, ayakta alkışlancak bir performanstı.

  47. Tebrikler Weber ve Hamiltona…..Ekransa Nigel Manseli görünce onu izlediğim yıllar geldi aklıma keşke Senna da yaşasaydı ve onuda Brezilya yarışında komiser olarak görebilseydik…

  48. düzeltme:
    …. hata yapmışsındır nitekim aynı aracı kullanan massa bile yanına kadar geldi bizimkilere dönersek bişey demeya gerek yok onlar ne yapmaları gerektiğini zatenbiliyorlar

  49. @ yusuf ve furkan; yani anlaşınıza hayranım, sinirlenip duvara vurdu derken gidip piquet gibi kasten vurdu demek istediğimi düşündüyseniz ne diyebilirimki, ıslak zeminde lastiklerin davranışı emin olun sizler kadar biliyorum , benim asıl demek isteğidim o olaydan sonra sinirlenip kontrolü kaybettiği yani olaydan koptuğu manasında sölenmiş bi sözdür, umarım bu sefer anlatabilmişimdir, ve sizde anlayabilmişsinizdir, neyse uzatmaya değmez zaten burda ne dersek diyelim herkez kendi kafasında herkezin doğruları kendine doğru kimse kimseye bişey kabullendirmek zorunda değil, yalnız herkezden ricam eğer birine yazıp yorum yapıyorsun karşınızdakine hakaret etmeden terbiye sınırları içerisinde yapın bunu, yoksa iş hakaret edip fikrini kabullendirmekse bunu kimse başaramaz, boşuna kalp kırarız, hiç gerek yok

  50. aracın temiz tarafta patinajda kalıyorsa sen de araç kadar suçlusun doğru motor haritasını vs. seçmen lazım
    tutturmuşsunuz şanssızlık diye tamam öbürleri şanssızlık olsun bu şanssızlık değil hata ayrıca alonsonun o iyi kalkışları kendi başarısı değil renonun başarışıydı fisi de iyi kalkıyordu
    tamam alonsonun bu sene şanssızlıkları oldu sevgili alonsocu arkadaşlarım hataları da şanssızlığın hanesine yazmaya başladılar
    patinajda kalıyorsan temiz tarafta şanssızlık yaşamamışsındır hata yapmışsındır nitekim aynı aracı kullanan massa bile yanına kadar ne yapmaları gerektiğini biliyorlar

  51. Nebuchadnezza
    sana bir sır veriyim bunlatrın hepsini yapan b.e dur.yarışlarda reytingi arttırmak için yapılıyor.ayrıca yarışlrda hala b.e bazı gizli formulleri var araçlara göre kerpleri yükseltip indiremk gibi.aramızda kalsın

  52. Yusuf  Hitay avatarı

    @shrewd 54

    canım arkadaşım yağmur yağıyordu bilmem farkettin mi ? nasıl böyle tuhaf yorumlar çıkarbiliyorsunuz anlamış değilim.

  53. O dedigin 1 dakika icerisinde pist üstü ıslak hala gelip pilotlar geçiş lastiklerini bile takanlar oldu F1de saliselerin önemi vardır dakikanın önemini bilmiyorsan 😀 Kimi o harekete sinirlenmiş olabilirde sinirlenip duvara vurdu diyenide ilk defa görüyorum Singapudada o yüzdenmi vurdu duvara kimi 😀

  54. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Güvenlik aracı neden içeri girdi anlamadım.Bundan önceki yarışlarda pistte yabancı madde görmediler mi.Monakoda logar kapağı yerinden çıkık bir vaziyette rubensi beklerken sc nerdeydi.Kanada da içki şişesi varken sc nerdeydi.İllaki Alonso ceza alınca içeri girecek ve arkadaki grubu yaklaştıracaklar.Alonso da sadece 2 veya 3 sıra yerine en arkaya düşecekti.Bütün bunlar yıllardır FİA=FERRARİ diye bağıranlara göstermelik yapılıyor.Bakın biz Ferrariyi bu hale sokarız deniyor.O adamlar susana kadar FİA Ferrariyi cezalandırmaya devam edecek.

  55. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Mükemmel bir yarış:))) Tebrikler Webber ,Hamilton, Rosberg, Button, Kobayashi

    Ayrıca tşkler vettel kubica ve alonso mutluluğa mutluluk kattınız

  56. Vettel sorun yaşamadığı sürece webber hep arkasında kalır ikisini kıyaslamak bile yanlıştır.webber duygu sömrüleriyle dünya şampiyonu olunmuyor geçen yarış geriye düştüğünde araçı 360 derece döndürmekten başka bir şey yapamadın.yarışa gelice silverstoneden beklenmeyecek kadar keyifli bir yarış izledik.ayrıca red bull açık ara önde olduğu fikrine de katılmıyorum genel olarak red bull mclarenle arayı açamıyor 4 5 saniye fark stabil kalıyor.ayrıca ilerde monza spa interlagos gibi motoru sorgulayan pistler olduğunu düşünürsek mclaren bence gizli favoridir.alonsonun durumu ise içlr acısı adam 20 tur liuzzinin egzozunu izleyip durdu.ferrai adına utanç verici bir durum.mersedes motoruna da hayranlığımı belirtmek isterim açık ara hızlı olan vettel ve alonsoyu o kadar tur arkalarında tutmayı başardılar.düzlüğe çıkanda herhalde dikkat etmişsinizdir motor orta kısımlarda uzuyor resmen.kobiye bayıldım bence ilerde red bull veya renault da göre biliriz

  57. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    can bundy (spa 2000) Tarih 10.07.2010 20:10:26

    Nerdeyse 1 sn. fark gerçekten çok çok büyük.

    işimiz starta kaldı gibi, Lewis umarım ilk virajda 2. sırayı almayı başarır. tabii üzerine direksiyon kıracak olan araca dikkat etmeli.

    nuurr Tarih 10.07.2010 21:37:38

    can bundy evet Lewis'in McLaren'ine iki tane kanat takarlarsa kesin 2. olur startta..
    ———————————————————————-

    Carl Lewis Hamilton beni mahçup etmedi.

  58. kesinlikle beklentilerimizden daha iyi bir sonuç.özellikle button'un yükseleşinde takımın tutumu mükemmeldi.

    alonso için üzüldüm verilen ceza normal ama SC girmesi onun yarışını gerçekten bitiridi cuma-cumartesi oldukça iyi görünüyordu. ilginç olan FERRARİ neden yerini vermesi için uyarmadı? MASSA temas yaşamasaydı muhtemelen 3.bitirecekti.

    WEBBER takıma iyi bir ders verdi yalnız tepkisi onun başını beleye sokabilir.takım neden VETTEL'i açıkca destekliyor anlamış değilim WEBBER herşartlarda VETTEL

  59. Yaa inanamıyorum sizlere, rai o dk ya kadar mükemmel bi sürüş gösterirken ne olduysa 1 dk içinde oluyor, o kadar tur spin atmıyor, kerb den taşmıyor, normal bi psikolojide kaygan zeminde acaba o kadar zorlarmıydı sence kimi, tamamem hamiltonun hareketini hazmedeğin olmuş bi kaza

  60. massa gel bana saymayı öğret. sayamıyorum spinlerini, düzelir zamanla, seneye izlicez felipeyi.

    webber mükkemmel bir kalkışi mükkemmel bir yarış 2. pilot için. 1. pilotu nerde bunların ? bu hırsı yüzünden arkaların adamı olmuş seb. 7.liğe nekadar da yakışıyor.

    lewis favorimdi zaten benim, go lewis go go go. bi fernandoyla buluşsanız nasıl start alınır öğretsen ? noluuur.

    button'un mühendisini, mclaren takımının strajedisini tebrik ediyorum, nico'nun ve sutil'in yaptığı müthiş savunmalar.

    ve görsellik açısından yarışın geçişini fernandonun jaime'ye yaptığı atak seçiyorum kendi çapımda. klastı yani. arada bi doğrudüzgün işler yapıyor.

  61. Sinirle duvara mı vurdu.Aracı kaygan zeminde tutamayıp spin atan ve körbten taşıp duvara vuran kimi degilde Lewismiydi acaba 😀 Güldürmeyin kendinize ya

  62. @ minardi
    videoyu paylaşmışsın ama zaten o yarışı çok iyi hatırlıyorum ben, sen eğer buna yol vermek diyorsan, yol vermekte yan yana gelir gelmez gaza abanmaksa, dicek lafım yok, neticesinde kesin olan bu hareketten sonra raikonen in yarışı mahvolmuştu, adam o sinirle gitti duvara vurdu…

  63. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    alıngan liz webberi sevdi

  64. @ Seb terbiyes sınırları içerisinde kalmanı öneririm sana, sınırları zorlama istersen, yok diğer kanaldan yayın yapmak zorundan kalıcam, o zaman nerde frene basarım yada basmaz direk sürermiyim hiç belli olmaz, akıllı ol olayı şahsileştirme ….. anladın sen

  65. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massabest o talihsiz olay olmasa bile massa podyumda olmazdı.Ballılar varken podyuma çıkamazdı.Sakin ol biraz.Bugüne kadar bir kere bile antrenman lideri olamamış(30 adet antrenman).Ve bir kere bile fastest lapa sahip olamamış ve zafer kazanamamış olan bir kişidir.Lider gitse bile spin atar kendini pit yolunun ağzında bulur ve 15.olurdu.

  66. Webber dün kendisine yapılan haksızlıktan sonra galibiyeti alması sevindirici.Hamilton harika bit iş çıkardı.Ne yazık ki aracı Webber ile 1.lik için mücadele edebilecek kadar rekabetçi değildi.Rosberg'de altındaki araca göre iyi iş çıkardı.

    Massa starttaki performansı ile tam eski formunu yakaladığını düşündüğümde Alonso ile ufak bir temas yaşadı.Yarışı farklı bir yerde bitebilirdi ama sıradan bir yarış temasıydı.Geriye düştükten sonra da pek varlık gösteremedi.

    Alonso ise starttaki kötü kalkışı ile değerli sıralar kaybetti.Kubica ile yaşadığı olaydan sonra ceza alması doğru bir karardı.Hadi o sırada Alonso'nun aklına Kubica'ya yerini geri vermek gelmiyor da pit duvarında oturanlar ne iş yapıyorlar.Fernando'yu uyarmaları gerekirdi.

    Barichello ve Kobayashi ise çok iyi yarıştılar.Kesinlikle harika bir performans gösterdiler.Takımlarının açıklamalarıda bu yönde bitireceklerini gösteriyordu.

    Startın kaybedeni Sebastian Vettel ise 24.lüğe düştükten sonra güvenlik aracının da yardımıyla harika bir yükseliş gerçekleştirdi ve adeta bu çocuk atak yapamıyor diyenleri utandırdı.Sakın kimse altındaki araç diğerlerine göre hızlıydı demesin çünkü Alonso geçtiğimiz yarışlarda aynı adamları geçtiğinde kimse bu şekilde yorum yapmamıştı.Bu arada önündeki Force İndia'nın Mercedes motorunun Renault motoruna karşı hız anlamında ne kadar üstün olduğunu da görmüş olduk.Sutil düzlüklerde Vettel ile arayı açabiliyordu.

  67. Yusuf  Hitay avatarı

    @mclarenci mp4 FF

    evet ispanyalıyız bu akşam, hayırdır bir problem mi var? var ise çözelim

    @shrewd 54

    bu sitede rastladığım en acayip insansın, bu günkü yorumlarından dolayı senide tebrik ediyorum, hamilton yer vermemiş öyle mi? komik

    @Micha3L Schum4cheR

    kurallar açık, şikan kesip araç geçersen yer vermek zorundasın, fia'nın zerre kadar hatası yoktu bu yarış, sadece sc girmeseydide olurdu.

  68. Semo_Ferrari  avatarı

    Webber bu yarışla beraber Red Bull’a standart kanat ve eski şasiyle gereken cevabı verdi. Webber zaten sevdiğim bir pilottur, ama daha önce onun bir yarışı almasını bu kadar istememiştim 😀 Ayrıca, ben bu RB6 dan korkuyorum, arabanın genel performansı zaten muazzam, bir de pist aracın karakterine uyduğunda adeta bir canavara dönüşüyor 😀

    Mclaren da bu yarış çok iyi bir performans ortaya koydu. İki pilot da hatasızdı, ve aracın da RB6’nın ardından en güçlü olduğu ortada. Mercedes’te pilotların performansı kötü olmasa da, araç çok zayıf. Rosberg ve Schumi’nin sıra kaybetmemeleri bile bir başarı sayılabilir. Bir de, 2004 Magny Cours’da Schumi’ye 4 pit stratejisiyle yarış kazandıran “deha” Ross Brawn şimdi nerede, gerçekten merak ediyorum. Yine yanlış bir pit zamanlaması ile Schumi hem Kobayashi men de Button’a geçildi.

    Kobayashi, Barichello ve Sutil tek kelimeyle inanılmazdı. Sauber’de de büyük bir gelişim var, ki De la Rosa yarış dışı kalmasa o da yarışı oldukça iyi bir yerde bitirecekti muhtemelen. Ferrari’ye gelince, oldukça şanssızlardı, orası kesin. Alonso’ya verilen ceza doğruydu bence, ama cezanın SC periyoduna gelmesi Alonso’nun yarışını mahvetti. Massa’yla ilgili söylenecek çok şey yok, kısa zamanda eski performansına ulaşmasını beklemekten başka bir şey gelmiyor elimizden.

  69. @shrewd 54

    Sen her haberde Vettel'in parmağıyla ilgili yorum yapıyorsun galiba küçükken parmaklarla ilgili olarak başından kötü bir olay geçmiş ve Vettel'in parmağı aklıncan çıkmıyor anladığım kadarıyla.üzücü bir durum senin açından 😀

  70. @Yusuf Hitay :

    yarışa bu gözle baktığına göre TRT çekmiyor sizde, bu kadar meraklıysan sen izle diyecektim bir çelişki oldu kusura bakma.

  71. mclaren_mercedes avatarı
    mclaren_mercedes

    hmmm, hamilton'ın her yarışını, her hatasını, her geçişini gayet iyi biliriz de; bazılarında nasıl bu kadar yaralar açmış, onu anlamak mümkün değil… öyle ki, etliye sütlüye karışmadan, kimseyi itmeden dürtmeden yarışlar kazanıyor, puanlar topluyor ama yine konuşulan hamilton!

  72. ogun savaş avatarı

    Bence bugünün en iyileri Webber ve Mclarenlerdi. Vettel çok ii iş çıkardı ama aracı öndekilerden 1,5 saniye hızlıyıdı en az bunu da unutmamak gerek.Button bu sürüşüyle mclaren e şampiyonluk getircek lewis le birlikte. Ferrari bu sürüş ve becerisizlikle anca en iyi 5. takım olabilir.

  73. mclarenci mp4 FF avatarı
    mclarenci mp4 FF

    yusuf dünya kupasından bahsettiğine göre herksten önce sen izleyecen galiba çok meraklısın kupaya :). 6 kişiyi çatır çatır geçerken oda güzel fazla uçma yusuff 🙂 , çatır çatır geçiş yapan pilot sadece hamilton dur.

  74. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Çok Sinir bozucu bir yarış izledim Her zaman alonsonun basına bir şeyler geliyor bu FIA n ın allah belasını versin her zaman alonsoya karsi nefret sunuyolar en ufak bir hatasında ceza veriyolar alakası olmayan bir cezaydı ve yarisini bahvettiler. FIA da olan hakem Nigel Mansell bir ingiliz oldugu için Ceza Kaçınılmaz olur elbette orda bir hata yaptigini dusunmuyorum YAZIK oldu puan alamadık ARTIK Alonso için solecek tek şey Startda ceske hızlı kalksaydında bunların hiç birini yaşamasaydın.Pu an Farkı 49 cıktı 2 yaris kazansak 50 puan yapar ama lewis da tabiki puan alacak sampiyonadan biraz daha uzaklastik gibi Ferrari için çok üzücü bir durum oldu bu Mclarenler Şaşırttı ama Bizde Hızlıydık tur zamanlarımız çok iyidi buda rekabetci oldugumuz anlamına geliyor ama buradaki şanssızlık yinme alonsoyu buldu o kadar pilot var neden biz anlamıs değilim Almanyada 1 ci oluruz inslah ne diyim canım çok sıkkın 🙁 .

  75. @shrewd 54

    Sen her haberde Vettel'in parmağıyla ilgili yorum yapıyorsun galiba küçükken parmaklarla ilgili olarak başından kötü bir olay geçmiş ve Vettel'in parmağı aklıncan çıkmıyor anladığım kadarıyla.üzücü bir durum senin açından 😀

  76. erhan aydın avatarı

    mclaren_mercedes hamilton kamikazeleri belleğinde pek yer etmemiş galiba,halbuki çok ünlüdür

  77. shrewd 54 düzlüğün sonundan değil başından bahsediyorum.

    http://www.youtube.com/watch?v=7FzNZSaKOsQ

    0.15 ila 0.20 arası yol veriyor. ilerisi beni ilgilendirmiyor. Yer kalmadığı için şikan kesip daha sonra düzlükte yer verdi Hamilton, ha hemen atak yapması tartışılabilir. Bu yarış ne oldu. Alonso pist dışına çıktı, yer kalmadığı için şikan kesip önüne geçti Kubica'nın. Kimse ertesi viraj yer ver demiyor düzlükte hafif gaz kesip yer vermeliydi. Bir de telsizden tamam herhalde dedi ya nasıl olabilir dedim, ben simulasyon oynarken dahi böyle pilot geçersem haksızlık olmasın diye yol veriyorum yahut bilgisayar ceza veriyor. Tamamen pist dışındaydı Alonso, kendi kuyusunu kazdı. Sc girmesi tamamen şanssızlık o olmasaydı 2-3 sıra kaybedip çıkabilirdi.

  78. bir alonso cu olarak kesinlikle şunu gördüm alonso 2005 ve 2006 daki agresifliklerine geri dönmüş valencia dan sonra ve bu beni çok tatmin etti onu izlerken keyif aldım şahsen button gibi bir tane atak yapmadan 3. 4. falan olacağına atak yaparken ceza alıp 14.olmasını yeğlerim bugünkü sürüşü muhteşemdi start ta da kesinlikle patinajla veya arabayla alakalı bir durum var geçtiğimiz yıllara bakarsanız alonso nun 2006 malezya da startta 7.likten 3.lüğe geçip 2.bitirmesi gibi şeyler var ama vettel sanki yeni alonso olucakmış gibi görünüyor kariyeri alonso ya çok benziyor favori olmadan önce 1 yarış kazandı alonso gibi ve alonso gibi devam ediyor gayet agresifti bugün

  79. Yusuf  Hitay avatarı

    ferrari taraftarları neden bu kadar fia'ya sövüp mclaren'a dokundurup duruyor anlamış değilim.

    yer belçika, yıl 2008

    lewis şikanı kesip kimi'yi geçiyor ardında yerini verip tekrar atak yapıyor ancak yarış sonunda 25 saniye cezası alıp birinciliği sonuna kadar hak ettiği, formula 1 dünyasındaki en büyük çekişmeye sahne olan yarışta 3. lük ile cezalandırılıyor.

    o zaman nerdeydiniz ?

    ayrıca vettel 6 kişiyi çatır çatır geçerken, telsiz konuşması istemiyorum diyen alonso 10 tur boyunca liuzzi'yi geçemiyor, ama suç yine mclaren'da yine fia da. Hadi canım hadi geçin bu işleri, gidin dünya kupası izleyin.

  80. burak bocek avatarı

    Bence Webber günün kahramanı ve büyük alkışı hakediyor.Helal olsun inşallah şampiyon olur onu hiç sevmesemde takımına karşı ve rakiplerine karşı yarışıyor.İşi hiç kolay değil ama Allah yardımcısı olsun gönülden destek veriyorum Ferrari fanı olmama ve ona uyuz olmama rağmen.Nasıl bir tezat benimkiside anlamadım:) Hem yeni kanatların hepsi esas oğlana hem eski şasi verilir hemde Vettel in hatasıyla 1 Türkiye galibiyetinin içine edilip 4 yarış galibiyeti ve bir sürü kaçan puandan olur ama yinede ilk 3 galibiyet alan pilot.Kirli taraftan kalkıp harika bir şekilde geçti Vetteli.Redbull ve Christian Horner ciddi şekilde gözümden düştü özellikle Vettel.Hiç sempatim kalmyacak yakında.Hep isterdim ki bir gün bize gelsin geleceğin schumisi veya şampiyonu derdim.Ama imkansız bana göre bu sene en genç dünya şampiyonu olamayacak Mclaren ise çok rahat takımları alır.Pilotlarda ve takımlarda iddaamızın tamamen bittiğine inanıyorum.Bu sene bizim senemiz değil.Takım iyi iş çıkarttı ama şanssızlıklar yada hata mı deyim bir türlü bizden yana değil.Bu saatten sonra açıkçası ben beyaz bayrak çekerim saygılar

  81. mclaren_mercedes avatarı
    mclaren_mercedes

    son bilmem kaç yarıştır kendi takım arkadaşına çarpan pilot hamilton'sa, onu kastediyorumdur. yok, bilemedim şimdi kimi kastettiğimi…

  82. aLonsoKenan  avatarı

    he bu arada massathebest kardeşim massa alonso çekişmesini tekrar izle massa nereye girmeye çalışıyor 🙂

  83. erhan aydın avatarı

    mclaren_mercedes hiç yazdıklarına kendin inanıyormusun.eğer hiçbir renk katmayan pilotları savunabiliyosan ne diiiyim o da senin zevkin.haaa "keşke çook yetenekli pilotlar da bunların çarpışan otomobiller olmadığının farkına varsalar." derken hamiltonu kastediyosun galiba.

  84. mert merter avatarı

    1- yarisin berbati hirsina yenilen vettel
    2- yarisin kural bilmezi alonso stuli e geri yer verse puan ala bilirdi,
    3- yarisin süper stari,cuma gününde c,tesiye degisen aracla yaris galibiyetini kovalayan LEWiS:
    4-YARISIN gizli kahramani Button( nerdeyse podyuma cikiyordu)
    5 yarisin GALIBI RetBuL un bundan sonraki 1. pilotu WEBER (coook iyi bir ders verdi takimina)

  85. aLonsoKenan  avatarı

    bizim acımız felan yok sen dua et sürekli massan araç kullanmayı öğrensin tekrardan..aLonso toplar toplucağı puanları 😉

  86. Redbulun taraf tutmasına karşın webberin pist üzerinde böyle bir cevap vermesi süper oldu adam ikinci pilot olmadığını bir kez daha kanıtladı

  87. Bu arada telsizle konuşurken atak yapmak pek mümkün değil. Hem takımla konuşup hem de piste konsantre olmak çok zor. Bildiğim kadarıyla sadace atak sırasında değil viraj dönerken de telsiz konuşmaları yapılmıyor. Pilotlar konuşurken seslere dikkat ediyorum ya tam gaz geçilen biryer çünkü motor sesi öyle ya da virajdan çıkmış hızlanırken yapılıyor. Serhan ın dediğini duymadım ama öyle dediyse haklı. Serhan Acar bikaç hafta önce Anti Alonsocu da ilan edilmişti Anti Lewis ci de. Yıllardır yorum okuyorum durum hep böyle. Tafarsız olduğu konusunda en azından tafarsız yorum yaptığı konusunda en ufak bir şüphem bile yok

  88. Bu arada vettel aldığı 7 ciliğe şükretsin, güvenlik aracı girmese en iyi ihtimalle 20 ci olacakken, puan almayı bile başardı, her ctesi günleri gösterilen parmak ve yeni kanat bi yerlere kaçtı sanki

  89. kan mevsimi avatarı

    gerçek şu ki kimse alonso ile massayı aynı kefeye koyamaz ki alonsonun gerçekten ii pilot olduğunu kabul ediyorum.bi massacı olarak massanın bugünkü yarışını mahveden tek isim alonsodur.buna karşı söyleyecek bişeyi olan varsa lütfen startı yeniden izlesin massa resmen burun farkı ile alonsonun önünde ne gerek var çirkefliğe neden temas edip massanın lastiğini patlıyorsun.massathebest kardeşim her lafına katılıyoruum.
    tebrikler podyum üçlüsüne tabi müthiş tırmanış yapan vettel i de unutmamak lazım

  90. aLonsoKenan  avatarı

    Mclarenci mp4 aynen spin atıp pit yoluna girmesi gülünmücek gibi değil :):)

  91. neyse, bu ders alonso'ya, bu acı da senin gibilere yeter.

  92. aLonsoKenan  avatarı

    Erhan aydın alonsonun starta kaybetmesi araç patinajda kaldı o yüzden geriledi.

  93. MercedesTurk avatarı

    Tek şanssız vardı o da güncellemeri ters tepen Mclarendi.Buna rağmen müthiş yarış çıkardı.Takım ın jenson için uyguladığı stratejide enfesdi.ve sen kara çocuk pistlerin en iyisi olduğunu bugün bir kez daha kanıtladın.Her ne kadar lastik avantajın olduğu söylensede sen bir numarasın.

  94. mclarenci mp4 FF avatarı
    mclarenci mp4 FF

    massathebest massa'nın gp2 gibi sürüşünün sinirini gereksiz ve boş konuşarak cıkarmaya çalışıyosun. sen önce massaya'bak bir mclarenci olarak starrta alonso'nun sucu oldugunu nerden biliyosun araç patinaj yaptı büyük ihtimal. cezadan sonra zaten sinirden o srüşü normaldir artık yapacagı birşey yok çünkü 1 puanda alsa 3 veya 4 puanda alsa farketmezdi çünkü yüksek puanlar gerekliydi massa'nın geriye düşüşlerde pistten gitmek yerine dışarıdan gittiğini hepimiz biliyoruz aynı şekilde arada pit yolunada giriyor bugun oldugu gibi 🙂

  95. ya benim nickte sorun var sürekli değişiyor

  96. aLonsoKenan  avatarı

    Massathebest önce mantıklı konuşmayı öğreniceksin sonra yorum yapıcaksın..ordaki temasta alonso bilerek çarpmış gibi konuşuryorsun..
    Massa 3-4 olurdu diyorsun senin massan hızlı gitmeyi öğrensin önce..

    alonso kadar performans gösteremiyor diye kıskançlığından için içini yiyorsun.Unutmuş massa unutmuşş….

  97. MercedesTurk avatarı

    Tek şanssız vardı o da Mclaren di.Denenmemiş güncellemelere rağmen müthiş bir yarış çıkardı.Ben bu kadarını beklemiyordum şahsen ama hakikaten tebrikler takım.Jenson için hazırladığınız strateji de mükemmeldi.Ve lewis sen hakikaten pistteki en iyi pilotsun.Her ne kadar lastik avantajın olsa da yine ezip geçiyorsun.

  98. gokhan cinar avatarı

    webber in yarıştan once kazanmasını cok istiyordum ve oldu :).vettel i hiç begenmiyorum start alamıyor zaten atak yapmayıda bu yarışta ögrenme gayreti içindeydi(tabiki atak yaptıgı takımlardan 2 sn nin üzerinde daha hızlı bir aracı vardı) :))

    tebrikler herzamanki gibi hamilton button ve tabiki rosberg e çok iyi iş çıkardılar.bide kobayashi cok iyidi yine

    son olarak sanki yapılanlar yuzunden birileri cezalandırılıyor gibi geldi :))

  99. Ayrıca bugün vettelin ilkez gerilerden gelip nasıl tırmandığını gördük yukarlara ilk defa

  100. ah button ah niye böyle yapıp insanları üzüyorsun.20 yarıştır şans şans yarış biraz.webberi tebrik ediyorum.SC sonrası çok iyiydi.hamilton rosberg kobayashiye tebrikler.

  101. erhan aydın avatarı

    alonso öyle bir pilotki beğenirsiniz beğenmezsiniz ama en iyi start alabilen bir pilottur.3. iken 7.liğe gerlyosa bundaki temel sorunun araçtan olduğu aklınıza niye hiç gelmiyo.hem benmi yanlış hatırlıyorum alonso temiz tarafta değilmiydi normalde çünkü alonsonun yavaş kalması kesinlikle pilotajla alakalı olamaz

  102. mclaren_mercedes avatarı
    mclaren_mercedes

    buttun ikinci diye f1'den soğumak isteyen buyursun soğusun. sporun içinde her tür karaktere yer olmalıdır. yeri gelir yunanistan ve iter gibiler şampiyon olur, yeri gelir barcelona… taktiksel yetenek de gözümüzü çok doyurmasa da, ayrı br renktir.

    keşke çook yetenekli pilotlar da bunların çarpışan otomobiller olmadığının farkına varsalar.

  103. Ben önce Webberi tebrik ediyorum. Yanılmıyorsam kirli yerden kalmasına rağmen Vetteli geçti. Alonso nun cazası yerinde bir karardı. Kubica sıkıştırdı ve Alonso dışarı çıkarak olabilecek bir kazayı önledi ama rakibine yer vermesi gerektiğini herkes biliyor. Yani itiraz edilecek birşey yok. Lewis de Spa da Kimi ye atak yapmış temasdan kaçınmak içinde şikanı kesmiş ardından Kimiye yer vermiş tekrar atak yapmış ve buna rağmen caza almıştı ve almalıydın da. E Alonsonun bu haretekti tabiki caza gerektiriyor. Ama çok yazık oldu Alonso ya o hatayı yapmasaydı podyumu görebilirdi. Massa ya birşey demeye gerek yok heralde. Şanssızdı ama geriye düştükten sonra kendini gösterecek birşey yapmadı. Döne döne pite girmesi hariç. Sauberin yarış öncesi açıklamarını aşırı iyimser bulanalar ve beni Sabueri savundum diye eksiye boğanlar Kobayashi nin bu sonucu aldıktan sonra ne yapacağını merak ediyorum.

  104. @minardi o senin dediğin gazoz ağacı o da buralarda yetişmez,2008 spa hamilton yol vermişmiş te bilmem neymiş yarışın o anını bi daha izle hamiltonun yaptığına yol vermekmi denir, orda zaten raikonen çekişte düşmüştü, hamilton rai nin arka tekerleklerinde yarım salise bile kalmadı, öyle yolun sağ olsa rahmetli dedemde verir, hamilton dan örnek verirken lütfen iyice analiz et, çünkü hamiltonun olduğu yerden illa pis kokular gelir, verdiğin örnekte olduğu gibi

  105. senin alonso'nda adam gibi start almayı öğrenecek, 4 sıra geriden kalkış yapan takım arkadaşına geçilince zırlamayacak, pislik yapmayacak, öyle çimlerden uça kaça adam geçmeye çalışmayacak. ha yaparsa ne olur? bugünkü gibi rezil olur.. senin gibiler de nerelere laf atsak diye kendinden geçer.. massa bugün alonso'nun yaptığı pislik olmasa 3 ya da 4. sırada bitirecekti.

  106. İlk üçü tebrik ederim Alonsoya verilen ceza doğruydu ayağının altında fren var neden frene basmadı çünkü momentosunu kaybedecekti bunuda göze almak istemedi olanlar oldu Renault a gelince iyi güzel gidiyoruz ama sorunun ne olduğunu anlamadım inş kıza bir süre içerisinde bir açıklama gelir şu Petrovu şuan takımın gönderme yetkisi varsa şuan göndermesi gerek.Redbull busene şampiyonluğu göğüsler gibi ama bunun burasıı f1 ne olacağı belli olmaz.Kobayaşiyi de ayrı bir tebrik ediyorum

  107. yapılmaz bu alonso 3. den çok geriye düşdün bir insan bu kadarmı şansız olur okutup üflemek lazım seni nazar var hemde çok……….

  108. erhan aydın avatarı

    massabest yarışı iyi izle.anladık alonsoya müthiş bir kinin var ama gerçekleri de gör.herşeye rağmen massa ile takım arkadaşı,belkide unutmuşssun hatırlatayım dedim

  109. aLonsoKenan  avatarı

    Massathebest senin massan aLonso'yla yarışacak kapasitede değiL..Önüne geçmesi hata bikere biLerek patLatmış gibi konuşuyorsun mantıksızz :S Kıskançlığın kabak gibi ortada..

    TebrikLer webber hamilton rosberg ve vettel.

  110. Koskoca, Alonso ya da Ferrari, o geçişin normal olmadığını Kubica'ya yerini geri vermesi gerektiğini bilemez mi?

    Ceza için itiraz edecek bir şey yok sanırım.

  111. Yavuz Balcı avatarı

    Webbere tebrikler.yarış sonrasında takıma söylediği laflar bakalım ne getirecek. bu arada hala laf atıyorlar yarışa.kardeşim startta taksim meydanındaymış gibi geçti alonsoyu lewis.helal olsun.ve takımımızada helal olsun.

    verilen cezada çok doğru.spada lewise yol verdiği halde ceza gelirken hala bu neyin cezası diyen arkadaşlarıda anlamıyorum. yol verse hiç arkalara düşmeyecekti.

  112. MercedesTurk avatarı

    Bu arada Serhan acar bilmiyorum ama srekli Alonso diyor.Anlayamadım gitti.Hani art niyetliyim diycem ama abartıyor sanki.Siz ne düşünüyorsunuz?

  113. erhan aydın avatarı

    f1 e olan inanılmaz sevgim yavaş yavaş tükeniyo.2004 avrupa şampiyonu olan yunanistan nasılki hiç beğenilmemiş ve milleti futboldan soğutmuşsa buttonda kesinlikle öyle.sakın sadece bu yarışı baz aldığımı sanmayın.böylesi bir pilot klasmanda 2. ise çok yazık.

  114. yine ilginç bi yariş daha izledik… ferrari takım olarak da arac olarak ta pilot olarak ta kötü… alonso 3. başlıyo startta 7. liğe düşüyo… kubica olayında cezayı bile bile yedi versen geri yeri nolucak sanki…Fia da gitmiş yarış komiserleri arasına ingiliz pilot koymuş:::))) herşeyiyle garip bi spor::))
    haa bu buttona bak yarışa 14. başla cezalar güvenlik aracı derken bakmışsın adam 4. oluyor… adam sıralamayı kendi yazsa bu kadarını bilemezdi heralde…

  115. Bu RB6'ya şampiyonluk yakışır. Şaheser !

  116. TEBRİKLER WEBBER! Büyüksün. Vettel'in "ya bozuk bu bana ne ya yeni şasi verin ühühühü" dediği şasiyle, eski kanatla birinci oldun ya takıma da böyle ders verdin ya başka birşey istemiyorum. Alonso'ya ise çok şaşırdım ilk geçtiğinde, anında yer vermesi lazımdı, olay şikan kesme değil, şikan keserek pilot geçme, buna lafı olanlara 2008 spa diyorum Hamİlton-Raikkonen diyorum başka birşey demiyorum. Bak bakalım Hamilton niye düzlükte yol vermiş Raikkonen'e keyfinden herhalde.

  117. bu arada webberden kanat intikamı feci geldi vettele.

  118. Hem telsizle konusup hemde atak yapılamıyormu ? Serhan acar yeni bir yaklaşımda bulundu,kendisini tebrik ediyoruz.

  119. Helal Olsun Jenson sana Tebrikler Webber , Lewis ve Rosberg 'e Güzel Yarış Diyebiliriz. Not: Button Ağzıyla Kuş Tutsada Bazılarına Yararnamaz.

  120. Webber;harika bir start süper bir galibiyet.Hamilton'da harika bir sürüş,kirli tarafta dediklerimiz iyi kalktı.Rosberg yine harika bir iş çıkardı.Schumi takıl kafana göre anlaşılan bu sene pek bir şey beklememek gerekiyor.Ferrari için 14 ve 15 eski takımların sonuncusu kötü değil herhalde ama en hızlı turlar bizde millet puan için savaşırken…Alonso;bu kaçıncı kötü startı bu seneki ben hatırlamıyorum.Bütün şansını çöpe attı birde massayla temas massanın yarışını bitirdi.Massada spin şovlarını izletti sağolsun.Ceza olayına gelince bana kalırsa yol verip işi garantiye almalıydı.

  121. MercedesTurk avatarı

    Ölümüz yeter.Helal olsun Mclaren & Mercedes tebrikler çocuklar
    Lewis&Button&Nico& Schumi
    Mclaren buradaki hatalarından ders çıkarack ve kalan yarışlerda bir daha bu tarz hatalar yapmayacaktır İnşallah.Mercedes de daha gelişecektir.Umuyorum.Diğerleri gelişmeye devam etsin.

  122. yüce rabbimin haksızlıklara kestiği cezalarla dolu bir yarış izledik.

    top-yekün takımdan torpilli vettel ve red bull'un yaptığı tezgah, pis oyunları ayaklarına dolandı. "2.pilot" webber dersini verdi onlara. tebrikler.

    alonso 2 kez çakallık yaptı. adam gibi start alamamanın faturasını 7. sıradan kalkıp kendisini geçen massa'nın lastiğini patlatarak çıkarmayı planlayan hazım problemlisi alonso, kubica'nın yanından çimlerde giderek geçiş yaptı. ve daha ortada bir şey yokken yavuz hırsız gibi "kubica beni çimlere itti" diye üste çıkmaya çalışması para etmedi. tam ceza açıklandığı esnada gelen SC periyodu da tam hak ettiği yere düşmesine neden oldu. ve son anlarda, massa'ya yaptığı gibi kendisi de cezalandırıldı ve arka lastiği patladı…

    ben de bu arada ne büyüksün Allahım demeden duramadım. pis oyunlar yapanların pislikleri ayaklarına dolandı bu yarış. bu da alonso'ya ders olsun. liderle arada fark oldu aşağı yukarı 50 puan. hadi geçmiş olsun.

  123. Fernando Alonso - FeRRaRi  avatarı
    Fernando Alonso – FeRRaRi

    Tebrikler FİA. Az kalsın FİA acaba bize ceza vermiyecek diye bir şeyler kıracaktım.

    Nasıl Ferrari'ye puanlar kazandırmayız versiyon2'yi piyasaya sürdü FİA.

    Arkadaşında dediği gibi illaki kaza yapmak mı lazım. Doğru2ları yapıyorsun suç oluyor. Bakalım ilerideki yarışlarda nasıl bişeyler bulacak FİA.

    Bir tebrikte Felipe'ye. Pistte buygün naptığını anlayamdım basit hatalar vs.

    Alonso'da hatalar yaptı ama, Kubica'yı geçiyor ceza, Liuzzi'yi geçiyor Lastiği patlıyor.

    Dicek bişey yok.

    Bu arada tebrikler Webber hakettin.

  124. hiç yakıştımı şimdi çifte dünya şampiyonuna bu yarış!! yok ya günahını almayayım belki aracını sürememiştir!!!

    not: dün button nun aracı süremedim adlı haberine itafen 2 arkadaşa gelsinnn:P

  125. erhan aydın avatarı

    alonsonunu kurallardan hiç haberi yokmu arkadaş?hernekadar kubicanın dışarı atmasıda olsa hakemlerin böylesi bir durumda asla acımayacağı bir takım ferrari.hakemlere zerre kadar güvenim yok.hani denir ya takdir hakkı;işte hakemler hep belli kişilere karşı çifte standartda hiç geri kalmıyo

  126. dün birisi hamilton startta 2. olmak için mclaren 2 kanat daha takmalımı demişti burada ?? :))

  127. kobayashi ye en büyük tebriği gönderiyorum.
    bu arada redbull un takımını iyi yönetmesi gerekli. şampiyonluğa gidip de kaybeden türk takımları gibi olacaklar neredeyse. ama redbull gerçekten de çok çok hızlı. diğer takımların bu farkı bu sezon için kapatmaları neredeyse çok düşük bir ihtimal.

  128. erhan aydın avatarı

    hayatımda bu kadar bahtsız bir takım görmedim.ah ferrari ah.aynı zamanda hiçbukadar şanslı bir pilotda görmedim,yuh button yuh.zerre kadar heyecan veren bir pilot değil

  129. Söylenecek ne olabilir ki, bi takım son ikiyarışta bu kadar gelişmiş ve iyi durumdayken neredeyse toplamda sıfır çekiyorsa (ki bunun büyük bi nedeni şansızlıklar ve garip cezalar); diğer bi takım pilotu sürülmesi imkansız dediği araçla 4 cü oluyorsa, diğeri zaten her yönden imtiyazlı onun dokunuzmazlığı var, zaten artık kurallar ve hakemler için denilecek birşey yok, yani yol bitmiş alonso daha napsın illaki kaza mı yapmak lazım, şikanı kesti diye pitten geçme cezası gülsemmi ağlasammı, adam ceza çekicek olabilcek en kötü şey oluyor, 2 kanat parçası için güvenlik aracı, cezalar garip monaco da shumin yarış çizgisi haline getirip sürekli kestiği (ki atak yememek için yapmış, gerçek bi avantaj sağlamıştı) şikanlara göz yummak ceza vermemek, bu sene hakikaten garip şeyler oluyor,demekki kurallara uymamak lazım kasti hareketler nasılsa ceza almıyor(bu arada alonso sende ak kaşık filan değilsin aracı yerinden kaldıramassan başına herşey gelir, bu seneki hataların çok fazla bu kadarı da beceriksizlik artık), birileri bişeylerin peşinde, umarım herşeye rağmen webber (2 ci pilot için hiçte başarısız değilsin) ve redbull şampiyon olur, en azından şu ana kadar adil gözüken durum bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir