Massa ve Williams Fikir Ayrılığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa ve Williams teknik patronu Pat Symonds takımın sıralamalara olan yaklaşımını değiştirmesinin gerekip gerekmediği konusunda kararsızlar.

Massa ilk seanstaki ilk sürüşünde trafikte kalınca iyi bir zaman elde edememiş ve ikinci sürüşünde de yeterli zamanı olmamıştı.

Brezilyalı, takımının kendisine sadece tek bir zaman turu hakkı verdiği için hatalı olduğunu düşünüyor.

“İlk seansta çok geç çıktık ve diğer takımların çoğu bizden önce çıkmıştı.”

“Eğer bir şekilde temiz bir tur atamazsanız tekrar çıkmanız gerekir, bu da diğer takımların yaptığı bir şey.”

“İlk turumda trafik vardı, geçemedim ve tekrar çıkacak zamanım olmadı. Denedik ancak hatalı bir zaman planıydı.”

Takımının bu tek tur planının değişip değişmemesi gerektiği sorulduğunda Massa: “Bence öyle, puanlar almak için hiçbir fırsatı kaçıramayız.”

“Puanlar almak için buradayız ve sıralama da bunun bir parçası. Her zaman harika bir iş çıkarmalıyız ve sıralamalar da yarışın sonunda iyi puanlar almak için büyük bir öneme sahip.”

Ancak Symonds trafikle bile Massa’nın geçişler yapıp iyi bir tur atabilmesi gerektiğini, bu yüzden diğer seanslar için lastik sakladıklarını düşünüyor.

“Bence ikinci bir sürüş olsaydı iyi olabilirdi, ancak bunu yapmak zorunda olmasaydık daha da iyi olurdu.”

“Önünde birkaç araç vardı ve onlar onu biraz geride bıraktı, ancak bugün ikinci bir sürüş yapmayı planlamıyorduk. Bence bunu çok ağır ödedik, bu da utanç verici.”

Symonds daha sonrası için lastik saklamalarının önemli olduğunu çünkü teoride bunun Williams’ın yükselebilmesi için önemli olduğunu söyledi.

“Yarışmak her şeyi sınırlarda yapmaktır, güvende olmak diye bir şey yoktur. Her şey azami performansı alabilmek içindir.”

“Hadi Q1’de iki tur atıp lastikleri harcayalım diyebilirsiniz. Ancak gerideyseniz tek atışta işi bitirmeniz gerekir.”

“Bence burada beklediğimizden biraz daha sıkışıklık oldu, ancak bir turda iki araca takılmak beklenmedik bir şey.”

Takımın yaklaşımının değişmesine gerek olup olmadığı sorulduğunda Symonds: “Bence bunu analiz etmeye devam etmeliyiz, tekrar bakmak için de beklememiz gerekiyor. Ancak ilk cevabım hayır olurdu.”

“Q1 bir rekabet değil. Sıralamalara yaklaşımı iyi anlamamız önemli, orası rekabet değil.”

“Q2’de rekabet başlıyor ve Q3 elbette bir rekabet ortamı. Buralarda düşünmeniz gerekiyor. Ancak siz her zaman Williams’ı korkak oynamakla suçluyorsunuz!”


Yorumlar

“Massa ve Williams Fikir Ayrılığı Yaşıyor” için 6 yanıt

  1. Arkadaş Mercedes bile q1 de en hızlı tura atmasına rağmen adamlar pilotlarını piste tekrardan çıkartıyor… İspanya’da q1 de çıkarmadılar ancak önceki sıralamalarda çıkardılar..
    Massaya trafiğe atıyorlar ve tekrardan Zaman az diyr piste çıkarmıyorlar çok komik gerçekten ben pitt gelip direk lastik değiştirir diyr düşündüm Onuda yapmadılar..
    Bu takımda Massaya karşı birşeyleri var. Bottasa pazarlama derdindeler. 3 yarış gördük massa bottasın önünde olduğunu. Bu araçla limitte puanlar aldı..
    Sıralamada yarışta stratejide Massa sorun yaşıyor neden diye soruyorum..
    Ve son olarak Williams gerçekten korkak.. Ve araç yapamıyor

  2. xtrabitracing avatarı
    xtrabitracing

    Anladığım kadarıyla Massa ilk turunda iyi zaman yapamayınca ikinci için zaman kalmamış. Sağlam bir risk alınmış. Ama burada suç Williams’ta veya Massa’da değil. Sıralama turlarında lastik saklatmak zorunda kalan sistemde. Sonunda Q3’e ayrı set hamur ve yarışa Q2’de kullanılan lastikle başlama kuralı geldi de son seansta bari mücadele oluyor.

  3. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Yorumları okuduktan sonra ‘Massa’yı harcayacaklar MATMAZEL‘ diye bağırasım geldi.

  4. Şaka gibi bu Symonds. Umarım yarın o gözde pilotunuz puan dahi alamaz.

  5. Tam Türk kurnazlığı Symonds’ın açıklamaları. Adamı temiz bir aralıkta yollama ondan sonra “geçseydin o zaman” diye kezbanlık yap. Sizin işiniz pilotlarınıza en iyi aralığı yakalamak, siz bunu beceremezseniz pilotunuza da laf etmeyeceksiniz.

  6. symonds haklı.

    williams gibi q3’ün gediklisi bir takım için q1 pek önemli bir konu olmaması gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir