Alonso Yerini Kubica'ya Vermemekten Dolayı Pişman Değil

yazar:

kategori:

Bu olay sonucu Alonso pitten geçme cezası almıştı. Ferrari sürücüsü Kubica’nın virajı dönmek için kendisine yer bırakmadığını savundu.

Alonso cezasını çektikten sonra yarışı ancak 14. sırada bitirebildi.

”Bence yapmamız gereken şeyi yaptık. Birşeyleri değiştirmek zorunda olmadığımızı düşündük.”

”Yarışı TV’den biralarını yudumlarken izleyen insanların olayla ilgili düşünceleri olacaktır. Muhtemelen o anda Kubica’ya yer vermem gerektiğini söylemişlerdir. Yapacak bir şey yok. Eğer orada çim yerine duvar olsaydı  oraya çarpardım ve büyük ihtimalle bu sefer Kubica’ya ceza verirlerdi.”

”Yani olaya nasıl baktığınızla ilgili. Biz bir sorun olduğunu düşünmedik. Birkaç tur geçti ve olayla ilgli bir haber yoktu. Daha sonra yerimi Kubica’ya vermek isteseydik bile o, öncesinde yarış dışı kalmıştı. Yani değiştirilebilecek bişey yoktu.”

Buna karşın İspanyol pilot, hakemlerlerin kendisine haksızlık yaptığıyla ilgili bir hissi olmadığını söyledi.

”Kriterler herkes için aynıdır. Hakemler yarıştaki bütün olayları dikkatlice incelerler ve doğru olduğunu düşündükleri kararı verirler.”

Alonso’ya kararın adil olup olmadığı soruldu:

”Kararlar her zaman adildir.”

Alonso tüm bu olanlara karşın aracının hızının cesaret verici olduğunu söylüyor ve şampiyonluğun hala mümkün olduğunu düşünüyor.

”47 rakamı biraz büyük gibi görünüyor ama biz bu açıdan bakmıyoruz. Dahası Silverstone öncesi şampiyonluk için savaşabileceğimiz için güveniyordum ama önce aracımızın buradaki performansını görmemiz gerekiyordu.”

”Ve Silverstone sonrasında, puan alamasak da aracın yarışta uçtuğunu gördük. Yani şu anda şampiyonluğu kazanabileceğime daha öncesinden de çok inanıyorum.”


Yorumlar

  1. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Yorumlarım niye kaldırıldı bilmiyorum.

    Ama duvar olsa onun içinden de geçerek olsa geçiş yapmaya çalışacak "zeki" Alonso'ya selam olsun 🙂

  2. he he haklısın süper ileri zeka

  3. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Ha bir de, bu "çoluk çocuk" lafına alınmadım ama bir ipucu sana.

    Burada birbirine böyle diyenlerden özellikle ilk tartışmayı başlatanlar ya daha küçük ya da en fazla yaşıt oluyor.

    Ha ben senden çok daha küçük olduğum hâlde seninle baş edebiliyorsam argümanlarımla bu benim "küçüklüğüm" veya ayıbım değil senin zeka yaşının normal yaşından geri gelmesindendir ve senin ayıbındır. Saygılar.

  4. tamam safcım istediğingibi ezikce düşünebilirsin

  5. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Evet, hemen cevap yetiştirme sevdan senin de en azından zeka yaşın az – çok belli oluyor 🙂

    Soruma da cevap vermedin. Çünkü verebilecek bir cevabın yok. Ben gayet saygılıyım. "raikkonen zaten imi fanı olmandan belliydi bu" diyerek de senin gibi genelleme yapmıyorum.

    Bu kadar mısın? Çocuk olmasan da bir şey farketmez. Teşekkürler.

  6. sen ne kadar saf bi çocuksun be raikkonen zaten imi fanı olmandan belliydi bu

  7. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Yazdıklarımda hakaret/küfür var mı? Aşağılama var mı? Bence yok. Varsa söyle.

    Ayrıca seviyen(iz) düşmeye meyilli ise veya zaten öyleyse benim yapabilecek bir şeyim yok.

  8. kullandığın kelimeleri dikkatli seç Kimi Räikkönen seviyemizi düşürtme burda

  9. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Duvar olsaydı geçiş yapmaya cesaret edecek kadar aptal olur muydu Alonso? Bu kadar mı safsınız yani?

    Monaco'daki 10. – 11. viraj arasındaki şikanı belki de F1 tarihinde en fazla kesen Alonso'dan bunları duymak bana hiç şaşırtıcı gelmedi nedense.

  10. "Eğer orada çim yerine duvar olsaydı oraya çarpardım ve büyük ihtimalle bu sefer Kubica'ya ceza verirlerdi."

    işte olayın en net özeti bu bence, birde kimse beni f1 den soğutamaz öldürmeyen acı güçlendirir fernando fanlarından bazılarına duyrulur…

  11. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    bazı kişiler start yapmayı öğren gibi saçma saçma yazılar yazmış. bu adamın 2005-2006 da nasıl startlar aldığını ne zaman unuttunuz yahu!!! 13.sıradan kalkıp 5. sıraya kadar yükseldiğini ne çabuk unuttunuz. 4. kalkıp 1. olduğunu. açın youtube de izleyin biraz anılarınız tazelensin. debriyajda bi ayarsızlık var demiş. ki doğrudurda. dümbeleklik yapmanın anlamı yok….

  12. buradaki çoğu insan saçma sapan yorum yapmış.

    "kararlar her zaman adildir" diyerekte laf göndermiş.gerçekten öyle düşünse valenciada da konuşmazdı.

    anlayamıyorum sizi.biz hangi yarışı izledik ?
    alonso neden yol wersin ?

    kubica onu dışarı iterken iyiydi ama değil mi

    birde hamilton we mclaren in karıştığı "yalan söyleme" olayında mclaren cılar bu kadar konuşmuyordu.

  13. ne yani simdi kaskın icinde bizi gördükleri kask mı var beni bira icerken görmüsmü gercekten hadi ya… zeki muren den sonra alonsoda bizi görecek galiba .. saka bir yana.. kendi takımım adına öz eleştiri yapıyorum suanda.. alonso hatalıydı ilk fırsatta kubicaya yol verecekti zaten gececektin kubicayı ha öyle ha böyle simdi bu cok kıymetli puanlara sebeb oldu.. not: birdaha don gömlek izlemicem yarısı alonso beni görüyor olabilir)

  14. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Alonso'dan yine şaka gibi açıklamalar. Her zamanki gibi desem daha doğru olur aslında.

  15. Sir Jack B.  avatarı

    Alonso ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim. Viraj keserek adam geçmenin kurallara aykırı olduğunu bilmiyor mu ?

    Birde yol vereceğine Kubica'yı dışardan geçtim ama tamam gibi diyor ? Takımda duvarda uyuyor heralde ki kimse uyarmamış. Uyanıp uyarmak isteselerdi bile Kubica artık orada olmayacaktı.

    Nitekim işler Alonsonun sandığı gibi tamam değildi. Cezayı aldı güvenlik aracıda ballı kaymağı oldu 🙂

    Herhalde geçen Hamilton kuralı ihlal etti avantaj kazandı bizde avantaj kazanırız gibi düz bir mantıkla düşündü. FIA'ya da okadar giydirdik görmezden gelirler heralde diyede düşünmüş olabilir.

    Ama bunlar önemsiz şeyler. Önemli olan Alonsonun yaptığı hatalar. Kendisine sorsun ben neden ikinci olamadım ? aracım yeterince hızlıydı.

  16. taaa yeni gördüm, en hızlı lastiklerle uçması doğal demiş, felipe ne yaptı o yeni lastik ve aynı araçla ?

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hamilton güvenlik aracının geçilemeyeceğini bilmiyor muydu.Biliyordu.Peki neden geçti.Dediler ki:Tam o esnada kritik bir yerdeydi ve anlık karar vermesi gerekiyordu.O da kararı bu şekilde verdi.
    peki Alonso şikan kesmenin cezasını bilmezmi.Bilir.Ne demek gerek .O anda onu tamamen geçtiğini düşündü anlık karar vermesi gerekiyordu demek gerekir.Takım niye telsizden hamiltona hoop niye sc yi geçiyorsun demediyse ,Bu takımda alonsoya kubiye yer ver demedi.O olaya bakış açısı neyse bu olaya da öyle bakın.Adamı niye aşağılarsınız.
    en yakın rakibinden 0,8 saniye daha hızlı vettel force indiayı nasıl geçemediyse,alonsoda o yüzden geçemedi.Her ikisi de çok zorlandılar sonunda geçtiler ama biri temasdan yara almadı diğeri lastik patlattı.Startta 1-3-5 sıra kaybetti sanki kirli taraf gibi.oysa 2-4-6 sıra kazandı sanki temiz taraf gibi.vettel rosberg niye kalkamadıysa alonsoda kalkamadı.Kirve 12 gerçekten bu adamla uğraşmıyoruz niye çekememezlik yapalım diyorsan Alonso ve Ferrari haberlerinin altına bir bak.Bir de diğer haberlere bak.Ayrıca kim ne yazmış bir bak.Gün sizindir öyle yada böyle tadını çıkarın.Dua edin her mevsim yaz olsun.Zaten redbull pilotları birbirine düştü,Ferrari ise Fia çengelinde ,eee geriye ne kaldı.??.

  18. Alonso ya biraz hak vermek lazım. Yarışın içinde durumu pek süzememiştir. Diğer pilotların da başına geliyor da bu takım ne işe yarıyor. Yer vermesi gerektiğini söyleyebilirlerdi Alonso'ya. Pişman değilim demiş kendi tercihi umarım bu hareketi tekrar etmez.

  19. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    alonso bırak bu işleri. tamam bu arabayla iyi işler yapıyosunda şu açıklamaların bariz ofsayt..

  20. hangi adamı çekemeyen varmış burda ben anlamadım olayı.son 4 senedir hep bu adamın önundeyız hem takım olarak hem pilot olarak.bizden geride olan birini ne diye çekememezlik edelim,çok güzel,şirin fanları var dıyemı çekememezlik edicez 🙂

  21. aLonsoKenan  avatarı

    artık yuh diyorum burda bazı arkadaşlara ne kadar çok çekemeyen ne kadar çok kıskanan varmış bu adamı…

    Bazı mantıksızlarada gülüyorum sadece :D:D

  22. eh be kardeşim,ben alkol kullanmam ama meyve suyumu yudumlarken sen orada milyon dolarlar karşılığında yarışıyorsun.bırak bira içen insanları yargılamayıda senin onlardan ne farkın varsa onu göster bize.o anda kubicaya yol vermen gerektıgını bılemeyecek ınsansan sen kalk ordan bunu idrak edebılen bir başkası otursun orda.daha önce bildiğin şeyi şimdi unutmuş gibisin.daha dünki yarışlarda hamilton sunu yaptı hamilton şu kuralı ihlal etti diye telsizinden laf yetıstırdıgınde alonso kuralları çok ıyı bılıyor dıyen fanlarına acımıyormusun..

  23. olgun peker avatarı

    ALONSO BANA KALSA ÇOK SAHTEKAR NEDENİ İSE HAMİLTON OLAYINA SKANDAL DİYOR KENDI OLAYINA PISMAN DEGILIM O ZAMAN ALONSONUNKIDE FIYASKODAN BASKA BISE DEIL VE SOYLE BIR SEY VARKI FERRARI RENAULTU GECEBILIRDI….

  24. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bence fia sizinle uğraşmıyor, siz alonsonun yenilgilerini gördükçe fiayla uğraşıyorsunuz. alonsonun kendi hatası, karar tamamen adil. ortada fialık hakemlik bir durum yok. açık ve net hata yaptı ve cezayı 10 tur sonra yedi. olay bundan ibaret.

  25. safi rüzgar…
    massa bitmiş(veya bitirilmiş).bu adamda sürekli hata yapıyor üzerinde ağır bir yük var herşey onun istediği gibi oldu. peki sonuç bu kadar iyi bir araça rağmen fiyasko…birde yaptığı hataları kabullenmeme bence son çırpınışlar. yazık etti ferrari kendi kendine. bu sene sonu massa kesin yollanır. seneyede son bir şans verilir alonsoya olmadı onada güle güle…gelsin kınalar:))

  26. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    neymiş duvar olsaymış dubara vurumuş bu sefer kubica ceza alırmış sen kendini avut alonso dediğim gibi RENAULT u bırakmakla en büyük hatayı yaptın ve hatalar zincirine bir yenisini daha ekledin devamını dilerim orada duvar olsaydı zaten orada atak yapacak bir pilotu ben düşünemiyorum kendini avutmaktan başka şey değil
    Sonuna Kadar >>RENAULT F1 TEAM<<

  27. ya ne olmuş kötü start almışsa. yani yarış bu. böyle hatalar olabilir. bende çok mutlu değilim elbette ama şimdi alonso gibi bir pilotoda sen start almayı öğren demek bilmem ne kadar doru. kubica olayında ben alonso nun suçlu olduğunu düşünmüyorum ama alonso nun dediği gibi "kararlar hep adildir"!!!!! FIA böyle davranarak birçok kişiyi f1 den soğuttuğunun farkındadır umarım. bundan sonra f1 için özel zaman ayıracağımı sanmıyorum. şimdiye kadar f1 le çakışan işlerimi erteledim. hatta bazen sınavlarımı bile. ama bundan sonra f1 i gözüm kapalı ertelerim.

  28. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    2005 ten beri seni takip ediyorum bu kadar acemi ve bu kadar amatör bir davranışını daha görmedim önündeki adam yavaş bir tempoda ve sen şikanı geçerek avantaj sağlıyorsun bu mudur profesyonellik..

    vallahi pes.ferrari zaten yavaş tempolu aracı ile eh işte derken Alonso bence havlu atmıştır sahşi kanatim bu tip hareketler lede atmaya mahkum..

    hakemlerde sağolsun geçen haftanın aksine o kadar nizami davrandılar ki sormayın tam olması gerektiği şekilde hani günah çıkartan cinsten..

    ama alonso gibi bir pilota böyle bir avantaj hiç yakışmadı ve yakışmaz bu olmamalı çok acemice ve onu uyarmayan kenar yönetimi de bu suça ortak bence.

  29. "Yarışı TV'den biralarını yudumlarken izleyen insanların olayla ilgili düşünceleri olacaktır. "

    1998den beri Formula 1 izliyorum aklıma daha önce bira eşliğinde F1 izlemek gelmemişti. Almanya GP'sinde bira + tuzlu fıstık eşliğinde izleyip, öyle yorum yapacam. İyi fikir…

  30. Alonso artık sus nolur, belki can da susar, yarışta gerildiğimiz yeter, bari yarıştan sonra germe bizi, önce bi start öğren, biz fan ların bile bu şekilde düşünüyorsak biraz sus lütfen

  31. emiko emiko avatarı

    Alonso o kadar çok hata yaptı ki bugün.Çok acemice davrandı.Ferrariden bir şey olmaz.Startı kötü.Massanın yarışınıda mahvetti.

  32. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    15 Aralık 2006 Cuma alonso zirveye çıkmıştı ondan sonrası yokuş aşağı.

  33. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonso icin biraz rahatladım bu haber karsısında sinirliydim FIA Ya ama bakıcaz bakalım fıa bizle ugrasmaya ne kadar devam edicek goricez.

  34. ''Kararlar her zaman adildir.''

    Bana göre dokundurma var.

  35. ilk pitten sonra yaptığı hata olmasaydı muhtemelen KUBİCA nın önünde dönecekti. orada yaptığı hata onu KUBİCA nın gerisine düşürdü ALONSO bu durumu kurtarmak için zorladı ve olan oldu.

    burada bana göre ALONSO nun hata yapması normal! ama FERRARİ pit ekibinin bu olaya bu kadar tepkisiz kalması beni şaşırttı pilotlar böyle durumlarda tamamen takımın yönlendirmesiyle haraket eder. bana göre alonso nun telsizdeki "KONUŞMAYIN" tepkisi takıma sitemidir.

  36. kural çok açık avantaj sağlıyorsanız yavaşlayıp yer vereceksiniz alonso'da fazlasıyla avantaj sağladı yavaşlayıp yol verip sonrasında önüne bakması gerekirdi Alonsonun savunmasıda çok sacma ne demek yer vermeyı dusunsek bıle cok geçti aşırı sacma bır demeç alonso gibi bir pilot 2 kez dunya sampıyonu olmus kuralları ogrenememiş cok sacma yada ogrenmıste ısıne gelmıyor tamam kurallar her takıma eşit uygulanmıyo nedense Mclaren'in kural ıhlallerı hep ıkıncı sefer yapması kaydına donustruluyor ama bu kuralların çiğnenmesine haklı bir sebep olmuyor saygılar

  37. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    'Kararlar her zaman adildir.''

    ee noldu hani bu adam her zaman bildiğini çekinmeden söylerdi,hatta patavatsızlık derecesine felan erişmişti,siz de bununla övünürdünüz,yok senin bu huyunu seviyoruz felan derdiniz;bu yukardaki cümle de içinden geçenleri mi ifade ediyor,yoksa fia ve cezaalra karşı öyle bir daha atıp tutmaması gerektiğini öğrendiği için,yalandan yere verilmiş bir ifade midir?

  38. Eğer orada çim yerine duvar olsaydı oraya çarpsardım ve büyük ihtimalle bu sefer Kubica'ya ceza verirlerdi.''

    sen orada duvar olsa 4 lastikle oradan geçmeye çalışır mıydın?

    kimse kusura bakmasın ama böyle bir şey yaşansa insanlar kubica'yı suçlamak yerine "kocaman duvarı görmedin mi, ayağını gazdan çekseydin" derdi.

  39. evet yeni lastiklerle uçması çok doğal
    bkz: valensiya kaaamiiikazeee kobayshi (burda kobayshiyi bir çırpıda söylüyorsunuz 🙂

  40. valla ben çay içiyordum ama kubica'ya yer vermen gerektiğini söyledim 🙂

  41. yerini vermek istedin de kubica yarış dışı mı kaldı, vermeyi zaten hiç düşünmedin mi, orada duvar olsa sen acaba oraya çimlerin üzerinden girer miydin hız kesmek yerine, hakemler haklı mı yoksa yarışta dediğin gibi "kubica seni itti" mi, madem hakemin kararı doğru neden yerini vermemekle doğru yaptığını düşünüyorsun… ne diyorsun Allah aşkına???

    fia'nın da ceza kararını vermekten dolayı hiç pişman olduğunu sanmıyorum.

  42. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    sen böyle devam et ******* şampiyon sensin

  43. en hızlı turlar şeysine bakıldığında uçtuğu belli oluyor. neyse bakalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir