Button, Dördüncülükle Durumu Kurtardığı İçin Mutlu

yazar:

kategori:

İngiliz sürücü, yarışın başında kazandığı pozisyonların ardından pite geç giren isimlerden birisi oldu ve pistte kaldığı süre içerisinde attığı turlar İngiliz pilotun pozisyon kazanmasını sağladı.

Button “Harika bir yarış oldu ve 10 sıra kazandığım için çok mutluyum. Ancak burada geçiş zor bu yüzden ilk başta çok geçiş yapmam gerektiğini biliyordum.”

“Başlangıçta 6 sıra kazandım ancak ardından ilk bölümde yumuşak lastikler ile çok zorlamam gerekti. Bu strateji çalıştı ve pitten geçme cezası alan Fernando’nun arkasında yarışa döndüm ve 4. oldum.”

“Ancak kendi ülkemde tüm hafta sonu boyunca bizleri inanılmaz derecede destekleyenlerin karşısında podyuma çıkamamak kötü oldu.”

“Burada taraftarları asla unutamazsınız, ben onların Lewis ve benim iyi sonuç almamda yardımcı olduklarını düşünüyorum. En azından Lewis’i podyumda gördüler ve genel olarak o kadar da kötü bir hafta sonu olmadı.”

“Cuma günün ardından bugün 2 ve 4. sıraları almak harika. Ben hâlâ pilotlar klasmanında 2.yim ve tek sorun Lewis’in biraz fark açmış olması. Ancak gelecek yarış bunu düzeltmeye çalışacağız.” dedi.

Button ayrıca, Mclaren’in Silverstone’a getirdiği ancak çalıştıramadığı güncellemeleri gelecek yarışta çalışması halinde daha da rekabetçi olacaklarını söyledi.


Yorumlar

  1. 14. lükten 8. liğe ışınlanarak gelmemişmiydi. ben yanlış gördüm herhalde..

  2. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Button en büyük işi startta yaptı.
    14. sırada başladığı yarışa starttaki atağı ile 8. sıraya yükselerek 6 pilotu birden geçti. Tabi burada Vettel ve Massa'nın da arkaya düştüğünü unutmamak gerek.
    Geçişin çok zor olduğu bu pistte diğerlerinden geç pite girdi ve iyi turlar atarak pistte geçemeyeceği 4 pilotu da pitler sayesinde geçti.

    Daha ne yapsın. Geçen sene harika araçla zorlanmadan yarışlar kazanmıştı ama bu sene şansdan ziyade iyi sürüşü ile iyi işler yapıyor.

  3. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Tebrikler! Hamilton'a Senna diyorlarsa, sen de Prost denilmeyi çoktan hak ettin Button.

  4. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    button ne yaptın ya, şimdi herkes diyecek ki balından 4.lüğe yükseldi hiç bir şey yapmadan 🙂 tek kelimeyle harikasın, böyle gidin 4 yarış sonra markalar tamamdır, pilotlarıda ikiniz çekişirsiniz, redbul cadı kazanına döndü webbere bu yanlışı yapmayacaklardı, webberden kanat sök vettele tak

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mclaren team iyi bildin 12 yaşındayım.Sen önce kendi takım arkadaşlarının yorumlarını oku ondan sonra yaz.Bu sonucu yarıştan önce hayal bile edemezdiniz.Oturun ve bu ballı kaymağın tadını çıkarın.Bu tür yorumlar can sıkıcı değil mi.Ama bugün nerdeyse tamamı böyle.Kimisi saldırmış kimisi de savunmuş.

  6. evet herkes şanslı bir tek ferrari bahtı kara şansı çevirmek insanların elinde bir de bu gerçek var!!

  7. Nebuchadnezzar
    arkadaşım bir rahatsızlığın mı var? varsa söyle bak sana yardımcı olalım.
    yok bi rahatsızlığım dersen yazdığın yorumlarını bi oku derim.yine yok dersen tek bir ihtimal kalıyor 12 yaşını bile doldurmadığın.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    gören duyanda pist üzerinde adam geçmiş zanneder.Şansla balla buralara yükseldi.Bundan ötesine izin yok.Bundan sonra podyum görebileceğini sanmam.Bir gün önce aracına hakaret eden kötüleyen adam o aracın üstünde 4.olmayı nasıl sindirdi.Hiç dünkü söylediklerini soran da yok cevaplayan da yok.Mikrofon uzatan da hemşeri herhalde.

  9. bu zaman kadar nerelerdeydın sen diye bir şarkı vardı 🙂 büyüksün jenson seni yanlış değerlendirmişiz.iyi bir aracda iyi işler yapıyorsun bunu herkese kanıtladın.söyleyecek söz yok tebrikler.

  10. olgun peker avatarı

    BUTTON'a DİYORLARKI BU SENE BERBAT AMA BENCE HICDE DEGIL NEDENSE SOYLE BIR SEY VARKI MCLAREN TAKIMINDA BİR PİLOT İYİ BİR PILOT KOTU OLUYOR NEDENSE HALA ANLAMADIM FAKAT SOYLE BIR SEY DAHA VARKI 2.ARAÇ NDEN ZAYIF MCLARENDE KACALINENDE SUREMIYORSA KOSKACA BUTTONDA SÜREMIYOR ACABA HAMILATONA FAZLA MI ILGI VAR YADA TARAF MI TUDULUOR?BİRİ ACIKLAYABILIR MI MCLAREN TAKIMI ÇOK ORANTISIZ İŞLER YABIYOR SİZCE BU DURUMU NASIL YORUMLARSINIZ?

  11. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    tebrikler button bence günün adamı sendin.

    kalktığın yer ile bitirdiğin yeri mukayesede bunu söylüyorum.kusursuz bir sürüştü.

  12. harika bir start, harika bir strateji ve bunu değerlendirmeyi bilen kusursuz pilotajı ile button. bir tebrik de button'a..

  13. Tebrikler Button inanılmazsın gerçekten sessiz sedasız 14.başlayıp yarışı 4. sırada noktalaman müthiş bir sonuç çok degerli puanlar kazandırdın yine McLarene=))

  14. sizin gibi iki muhteşem pilota sahip olduğumuz için çok mutluyum.
    sadece alonso pitten geçince şansla bir sıra yükseldin ama kalan 9 sıra hatasız sürüşünle ve takımın kusursuz stratejisiyle kazandın.
    seni yürekten kutluyorum..

  15. En azından Lewis'i podyumda gördüler ve genel olarak o kadar da kötü bir hafta sonu olmadı."
    redbull a ders niyetinde cevap 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir