Formula 1 Halonun Bir Başka Versiyonunu Değerlendiriyor

yazar:

kategori:

 

Williams’ın Teknik Patronu Pat Symonds, Formula 1’in halo tarzı kapalı kokpit sisteminin bir başka versiyonu üzerinde çalıştığını söyledi.

Monaco’da gerçekleştirilecek kritik toplantıda öncesinde FIA’nın Ferrari’nin halosu ile Red Bull’un aeroscreen tarzı kapalı kokpit tasarımı arasında bir sistemi değerlendirdiği düşünülüyordu.

Ancak Symonds, haloya alternatif bir tasarım daha çıktığını ortaya çıkardı.

Symonds “Cuma günü Monaco’da Teknik Kurallar Toplantısı olacak ve Charlie Whiting o zaman tam olarak nerede olduğumuzu öğreneceğimizi söyledi.”

“Ferrari’nin kış testlerinde denediğine göre farklı bir ikinci halo tasarımı var. Bakalım Monaco’da neler olacak.” dedi.

FIA bu konuda karar vermek için 1 Temmuz’u son tarih olarak belirledi. Bir sistem olacaksa onun bu tarihe kadar netleşmesi gerekiyor.

 

 

 


Yorumlar

“Formula 1 Halonun Bir Başka Versiyonunu Değerlendiriyor” için 4 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Saçma sapan işler

  2. F1’de zaten heyecan faktörü kalmadı. Arabalar zaten çok çirkin ve sessiz. Bu şekilde tüy dikmeye devam ederlerse az olan seyirci de gidecek. F1 yerine Indy seyretmeyi tercih ederim…

  3. HeinzHaraldFrentzen/DuhanPeker avatarı
    HeinzHaraldFrentzen/DuhanPeker

    Pilotların canı,sağlığı her şeyin üstündedir.Buna ben dahil herkes kefildir muhtemelen fakat Halo,Aeroscreen gibi şeylerin Formula1’de olamaması gerektiğini düşünenlerdenim ben.

    Şimdi diyeceksiniz ki buna benzer sistemler olsaydı Jules Bianchi’yi kaybetmezdik.Olabilir kimine göre öyledir fakat bunu yaşamadan görmeden bilemeyiz.
    Ben de Jules Bianchi olayını ihmal hatası yüzünden kaybettiğimizi düşünenlerdenim.
    Formula 1 araçları pistteyken o iş makinasının orada olması hiç normal değildi ve açık bir şekilde ihmal hatasıydı.
    Belki de o araç olmasa olayı hafif bir şekilde atlatabilirdik.
    Ben ihmal hataları olmadığı sürece hiç bir pilotun pist üstünde canını kaybedeceğini düşünmüyorum en azından Formula 1 için böyle düşünüyorum.

    Robert Kubica’nın Kanada,Mark Webber’in Valencia,Fernando Alonso’nun Avustralya ve olaylı SPA kazası Formula1’in ne kadar güvenlikli bir spor haline geldiğini kanıtlar nitelikteydi.

    Kısacası bir ihmal olmadığı sürece pist üstünde can kaybı yaşanmayacagını düşünüyorum ben.Bu yüzden bu sporun Halo-Aeroscrenn gibi sistemlere hiç ihtiyacı yok.

  4. Hay sizin halonuza ya. Bitirdiniz iyice sporu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir