Red Bull Webber ile Aradaki Gerginliği Giderecek

yazar:

kategori:

Webber yarışın ardından Horner’a telsizden, “İki numaralı pilot için hiç fena bir sonuç değil!” yanıtını vererek takımı iğnelemişti.

Horner ise bu hafta sonu yaşananların takımın Vettel’i desteklediğini kanıtı olduğunu kabul etmedi ve bu durumu çözeceklerini belirtti.

Horner, “Mark Webber dört sezondur bu takım için yarışıyor. Bağımsız bir takım olarak iki otomobili de ilk sıraya yerleştirmek için sahip olduğumuz tutkunun ve bağlılığın ne kadar derin olduğunun farkında. Mark bunu herkesten daha iyi biliyor.”

“Takım bir üyesi olarak önemli bir parçası ve bugün herkesin yaptığı gibi o da görevini yaptı.”

“Elbette bu konuyu konuşacağız. Eğer aradaki gerginliğin giderilmesi gerekiyorsa bu yapılacak. Ama o bir spor adamının zor kararlar vermek zorunda olduğunu bilecek kadar uzun zamandır bu sporun içinde.”

“Biz bir takımız. Mümkün olan en hızlı otomobillere sahip olmak için elimizden gelenin en iyisini yapmak adına zorluyoruz ve bazen bazı kararların alınması gerekiyor.”

“Kendimizi tek taraflı olarak bulmak istemediğimiz bir durumun içinde bulduk. Yolumuza devam etmek istiyoruz ve iki garajdan hangisi yoluna devam ederse diğer taraf bundan mutsuz olacaktır.”

“Bu yüzden bu mantığı uygulamak zorundayız ve ben bu mantıkla devam edeceğim. Önümüzdeki hafta sonunda kendimizi yine benzer bir durumla karşı karşıya bulabiliriz. Bu karar çok çok kısa bir zaman içinde alındı. Parçanın kullanılamayacak durumda olduğunu anladığımızda sıralamalara 25 dakika vardı. O parça Adrian’ın gelecekteki gelişim süreci için çok istediği bir parçaydı ve alınan karar da bu oldu. ” dedi.

Öte yandan Horner bir daha benzer bir durumun yaşanması, yani bir hafta sonuna tek bir yeni parça ile gitmeleri gerektiğinde, yine şampiyonada önde olan pilotun tercih edileceğini söyledi, ki şu anda o kişi Mark Webber.

“Yapılabilecek en adil şeyin şampiyona pozisyonuna bakmak olduğunu düşünüyorum. Bir daha tek parçaya sahip olmak gibi bir durumla karşı karşıya kalmamayı tüm samimiyetimle istiyorum ancak eğer önümüzdeki yarışta böyle bir durum olursa aynı kurallar geçerli olacak.”

Horner ayrıca Webber’in yarış sonrası radyodan yaptığı konuşmayı çok önemsemedi ve Avustralyalı’nın takımdan ayrılma tehlikesi olmadığını düşünüyor.

“Mark taşı gediğine oturtmakta çok usta, bunu hepimiz biliyoruz. Bugünkü en büyük olay onun Britanya Grand Prix’sini kazanmış olması ve onun sürüşünden çok memnun kaldım.”

“Ben bu yorumun arkasında bir kötü niyet aramıyorum. Dün alınan karar konusunda üzgündü. Yeni kanadı alamadığı için uğradığı hayal kırıklığını tahmin edebiliyorum. Ama bu hayal kırıklığını değiştiremem.”

Webber’in anlaşması konusunda ise Horner, “Mark, iki numaralı pilot olarak imzalamadı anlaşmayı. Takımın kat ettiği mesafeyi ve pilotlar arasında eşitliği korumak için çalıştığımızı biliyor.”

“Onu desteklemek için neler yaptığımızı biliyor. Objektif olarak baktığınızda o da bir sporcu olarak bazen zor kararların alınması gerektiğini biliyor.”

“Mark’ın bizimle anlaşması var. Ona önlerde yarışabilecek, yarış kazanabilecek ve dünya şampiyonluğu mücadelesi verebileceği bir araç tahsis ediyoruz. Bundan vazgeçip gideceğinden şüpheliyim.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. Şu cümleyi anlayan varsa bana anlatsın lütfen; "O parça Adrian'ın gelecekteki gelişim süreci için çok istediği bir parçaydı ve alınan karar da bu oldu"
    Yani o kanadı weberden alıp vettele vermeyince Adrian'ın istediği gelişim süreci yakalanamıyor mu?
    Webere karşı Vettel'i destekledikleri çok açık. Söylediklerine birilerinin inandığını mı sanıyor acaba?

  2. konuştukça batmak böyle birşey galiba 😀

  3. battıkça batırmışsın kendini yahu hatanı kabul et ve sus.

  4. Sir Jack B.  avatarı

    Horner yanlışını savunmaya devam ediyor.

    Kanat kararına nerden bakarsanız bakın tamamen yanlış karardı.

    Yarışa iki kanat getiriyorsanız pilot başına 1 kanat var demektir. Eğer birisi kanadına zarar verdiyse o eski kanadını kullanabilir.

    Ha çok adilseniz belki Webber de eski kanadı kullanabilirdi. Biz de vay be ne kadar adil bir takım diyebilirdik belki :))

    Puan sıralaması yarıştan yarışa değişiyor. Sırf bir pilotun bir kaç puan önde diye diğerinin hakkı olan kanadı ötekine takmak anlamsız. Bu düpedüz takım emridir. Çünkü pilotların bir taraftan da kendi aralarında yarışıyor. Eğer işinizi iyi yapsaydınız şampiyonluk için sadece kendi pilotlarınız çekişecekti.

    Ayrıca Silverstone'da Red Bull'un çok güçlü olacağı sezon başından bile belliydi. Yani iki pilotta eski kanatla yarışsa duble yapma şansınız çok yüksekti. Birine hakkı olmamasına rağmen diğerinin kanadını takıyorsan o birinin kazanmasını istiyorsun demektir.

    Bunun da savunulacak bir yanı yok. Ya diyeceksin evet biz Vettel'in şampiyon olmasını istiyoruz. Ya da adam gibi adil davranacaksın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir