Wolff: Kaza Hakkında Yorum Yapmak için Erken

yazar:

kategori:

Mercedes motor sporları patronu Toto Wolff, İspanya GP’sinin ilk turundaki kazada kimin suçlu olduğunu söylemek için henüz erken olduğunu belirtti.

Niki Lauda’nın Hamilton’ın fazla agresif olduğu yorumuna rağmen, Wolff daha iyi bir değerlendirme yapmak adına önce görüntüleri ve verileri incelemeleri gerektiğini söylüyor.

“Bana kalırsa oldukça zor bir durum. Analiz etmesi zor. Kesinlikle apaçık ortada olan bir durum yok. Bu yüzden şu noktada kimseyi suçlamak istemiyorum.”

“Niki, pilot bakış açısıyla, bir fikre sahip olabilir. İçgüdüsel bir şey ve bunu yaşaması oldukça doğal. Fakat verileri inceleyip, pilotlarımızla konuştuğumuzda belki olayın farklı olduğunu göreceğiz. Söylediğim gibi, oldukça zor bir durum.”

“Her ikisi de oldukça üzgünler çünkü ortaya konan çabanın farkındalar. Hem kendileri hem takım için üzgünler. İkisi de kazanın ardından takımdan özür dilemek istediler.”

“Muhtemel bir duble zaferden ve 43 puandan olduk. Araç ve motor üzerinde çalışanların çabaları boşa gitti.”

Fakat Wolff bu durumda başa çıkabileceklerini ve 2014 Belçika Grand Prix’sinde yaşanan durumdan daha iyi idare edebileceklerini de ekledi.

“Takım olarak olgunlaştık ve büyüdük. Bir noktada böyle bir şeyin olabileceğini biliyorduk ve işte oluyor.”

Hamilton ile Rosberg’in yaşadığı kazayı izlemek için tıklayınız.