Heidfeld: "Aptalcaydı"

yazar:

kategori:

BBC, yarışın ardından yaptığı açıklamada Fernando Alonso’nun verilen ceza nedeniyle çok sinirli olduğunu ve röportaj yapmaktan bile kaçındığını söylemişti.

Sky televizyonuna konuşan Nick Heidfeld ise “Cezanın gerekli olup olmadığını konuşabilirsiniz ve bu sefer gerekliydi.”

“Bu konunun hakemler tarafından inceleneceği belliydi. Eğer ceza alacaksa yarışın da dışında kalacaktı ve öyle oldu. Eğer Kubica’nın tekrar geçmesine izin verseydi bir sıra kaybederdi ancak tekrar kazanabilirdi.”

“Aptalcaydı.” dedi.


Yorumlar

  1. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Önce şunu anlamayanlar var. "Aptal" dememiş, "aptalca" demiş. Bir insan "aptal" olmayabilir ancak yine de "aptalca" davranışlarda bulunabilir. Bunu bile anlamaktan aciz insanlar var burada.

    Sorun da artı şurada. Alonso hata yaptığını bilmiyor mu? Bence biliyor, o kadar saf değil. Ancak buna rağmen pişman olmadığına dair demeçler veriyor. "Bir hataydı, heyecanlandım." de, geç. Ne diye uzatıyorsun ki. Erdem bu, tükürdüğünü yalamak değil. Ama bu dik kafalı davranışa bile alkış tutanlar var ya anlamıyorum doğrusu.

    Nick Heidfeld'e niye laf atıyorsunuz onu anlamıyorum. Yorum yapamaz mı? O zaman biz de bu siteyi komple kaldıralım. Yarışlar yapılsın. Kimse bağırıp çağırmadan, yorum/röportaj yapmadan evine dağılsın. Saç-ma! bu dediğiniz şey.

    Kurallara laf atanlar olmuş. Bunun adı en hafif tabir ile ikiyüzlülüktür. Sen o kadar kuralın değişmesi için ağla, laf söyle. Sonra değiştirilip bu sefer yarışta ona da fayda getirmeyince "Ama biz de yararlansaydık bak o da yapmıştı be… Oldu mu şimdi. Benden sonra değiştirelim." der gibi hayıflan. Valla ben anlamadım. O zaman herkes "Ben de ben de…" demez mi? Der. FIA bir halt yemiş. Yamalı bohça gibi de olsa düzenlemeye gitmiş. Ama siz hâlâ biz de faydalanabilseydik keşke diyorsunuz. Pes, riyakarlık bu olsa gerek.

  2. Başkalarını neden ilgilendirir ki Alonso'nun yerini vermemesi.O zaten yerini vermemekten pişman değil.Alonso yerini vermemiş cezasını da çekmiş 'aptal''ca kelimesi hiç hoş bir tabir değil.Polemik yaratıp gündemi karıştırmaya gerek yok.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu hedfeld neden Alonsoyu çekemez ya da onun gibi birine neden alonso sorulur anlamış değilim.Eğer o muhabir harbi biriyse o sorudan sonra SC geçmek yasak mı değil mi diye sorsun da adamlığını görelim.Madem F1 yorumculuğu yapıyor bu Sc olayını da yorumlasın.İstanbulda yaşananlardan bahsetsin.F1 de her yarış öyle sıradışı olaylar oluyor ki ama içinden alonso ile ilgili olanlar en iyi reklama sahiptir.Çünkü Ferrari kullanıyor ve çifte şampiyon.Önemli insanların hatası,güneş tutulması gibidir ve bu yüzdendir ki herkes rahatlıkla görür ve konuşur.

  4. alonso şampiyonluğun üzerinden 4 sene geçmiş bir pilot artık bu sene birşeyler yapmalı ve yeni nesil pilotlarla (Hamilton, Vettel) boy ölçüşebileceğini artık göstermeli. eğer bunu bu senede başaramazsa ferrari bu dağılmış pilotundan kurtulmalı ve aç olan kubica'ya bu şansı vermeli.

    düşünsenize bir yedek pilot ferrari süren 2 dünya şampiyonluğu bulunan pilota aptal diyor. bu kötü bir sinyal.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ağzı olan konuşmuş.hedfeldin tek bildiği kelime bu.Yarın bir muhabir :Şumi nin dönüşü ve performansını sorsa cevap:Aptalcaydı.Başka bişey bilmez zaten.

  6. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Videolar çok güzel MercedesTurk. Ama anlayana tabi.

    Bence çok güzel konuşmuş ama işte dediğim gibi anlayana. Ayrıca Nick Heidfeld'in Webber, Button, Massa ve Alonso'dan hiçbir eksiği yok bence. Güçlü bir araçla o da takım destek verirse şampiyon olabilir.

    Ama Alonsocular tabi her şeyi işine geldiği gibi yorumlayıp Heidfeld gibi kaliteli bir pilota hakaret ediyorlar.

  7. Yaptığı şeyin savunulacak tarafı yok.
    Olay açık eğer pist dışına taşarak, şikanı keserek yani normal yarış seyrinden koparak rakibinize avantaj sağlarsanız ya ceza alırsınız ya da yerini geri verirsiniz. Bu sıralama turlarında da böyle, yarış içinde de.
    Eğer bu böyle olmasa o zaman şikanı keserek en hızlı turu atardı herkes.
    Yaptığı aptalcaydı.
    Kubica onu dışarı itmiş olsa bile, ki hayır itmedi sadece yerini savundu, ona pozisyonunu geri vermeliydi. Bu yorumun eksi oy alacağı ise kesin.
    Alonso yetenekli olabilir, ama yanlış kararlar alıyor ve büyük hatalar yapıyor.

  8. yaşar bence aptallık sende.Hiçbir olayı izlemeden yorum yapıyorsun galiba.

  9. aptal olan nick in takendisi.mclareni beklerken şimdi mercedeste yedek pilotluk yapıyor.bu geçen senede valensiya yarışında alonsonun hızlı turunda önünde durmuş alonsoda buna vurunca onada aptalca demişti.demekki aptallık kendisinde.

  10. yerini geri vermemesi gayet mantıklı bi hareket. alonso hata yaptığını düşünmüyoduki. dahası takımıda düşünmedi. zaten hatada değildi. niye versin yerini. alonso tek bi hata yaptı oda starttaydı. öğrendiğimize görede debriyajdan kaynaklanıyomuş. ne yapalım senin canın sağ olsun. bu arada nick geçişin hatalı olduğunu düşünebilirsin de bu senin aptalca demenide gerektirmez. kabalaşmadan da anlatabilirsin

  11. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    yeri geri verse bir ihtmal 3. olup podyuma bile çıkabilirdi. şimdi elde var sıfır, buyuk hata.

  12. doğru söylemiş. aptalca ve acemiceydi

  13. Nick dostum bu yorumunlar bir sürü eksi alabilirsin :))) çünkü ne yazık ki yorumun doğruluğundan çok ideolojileri ugruna eksi atan arkadaslarımız var :)yoruma gelirsek cok dogru bır yorum 2008deki Raikkonen-Hamilton mücadelesinde oldugu gibi yavaşlayıp yol verecekti Alonso kural cok acık dün bunu söyleyenler olarak epeyce eksi yedik sanırım sıra Heidfieldde :)))

  14. Evet bende kesinlikle katılıyorum Heidfeld'e yerini kubicaya verip tekrar alabilirdi ve şampiyonadaki iddasınıda sürdürebilirdi ama şimdi işleri gerçekten çok zor.

  15. Heidfeld sana katılmamak eldemi=))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir