“Ferrari’nin Sorunlarıyla Eğlenmiyorum”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso eski takımı Ferrari’nin Sergio Marchionne’nin Mercedes’i poller ve zaferler için tehdit etme çağrısına karşılık verememesinden dolayı eğlenmediğinde ısrar ediyor.

Alonso 2015’te McLaren için Ferrari’den ayrılmıştı ve bu da İtalyan takımın büyük gelişme gösterip yerine gelen Sebastian Vettel ile üç yarış kazanması ile sonuçlanmıştı. Bu süreçte Alonso ve McLaren Honda motoruyla sorunlar yaşamış ve yavaş ve dayanıksız güç ünitesinden dolayı sonlarda yarışmıştı.

Bu sezon Ferrari bir sonraki adımı atmayı umut etmişti ve Mercedes’le mücadele etmek istiyordu. Ancak bir seri yanlış adım ve stratejik hata sezon başlangıcını etkiledi.

Alonso 2010’dan 2014’te yarıştığı Ferrari’nin kalbinde yerinin özel olduğunu ve onları gridin önlerinde görmemekten nefret ettiğini söyledi.

“Hayır, onların durumundan tatmin olmuyorum. Böyle bir şey yok.”

“Onlar için her zaman en iyisini umarım ve her zaman kalbimdeler. Çünkü orada fantastik beş yıl geçirdim. Şu an olan şey Mercedes’in baskınlığı ve umarım Ferrari bu durumdan kurtulabilir.”

Alonso Ferrari’nin İspanya GP sıralamalarında Red Bull’un arkasında ancak üçüncü çizgide olduğunu gördükten sonra konuşmuştu.


Yorumlar

““Ferrari’nin Sorunlarıyla Eğlenmiyorum”” için 31 yanıt

  1. Bana pek samimi gelmedi. Her sorulduğunda “Ferrari de kazanamıyor işte, bıraktığım gibiler, ayrıldığıma pişman değilim.” diyen adam mı Ferrari’nin kazanmasıyla eğlenecek. Ciddi bir çelişki var burada. Açıklaması güzel aslında, oldukça profesyonelce. Olması gereken de bu. Ama geçen sene boyunca bu açıklamasıyla çelişecek çok şey söylediği için bana samimi gelmiyor.

    Öte yandan habere bakıyorum da Ferrari ve Mclaren yer değiştirmiş gibi. Alonso “Şu an olan şey Mercedes’in baskınlığı ve umarım Ferrari bu durumdan kurtulabilir.” demiş ama sanki Mclaren daha iyi durumda. Mercedes domine ediyorsa herkese karşı domine ediyor ve Ferrari’nin Mclaren’den daha iyi bir konumda olduğu kesin. Kendisi Le Mans’da filan yarışıyor olsa mantıklı bir açıklama olurdu ama sen her yarış Mercedes ve Ferrari’lerden tur yerken “Umarım Ferrari bu durumdan kurtulur.” demek biraz komik.

  2. @murnout işini biliyor 🙂 Haberin fotosuna dikkat 😀

    1. Valla kaynağın verdiği foto bu, benimle ilgisi yok 🙂 Hatta kaynaktakinin ebatları bizim siteye uygun değildi de tam boy olanını bulmak için arama yapmıştım.

      1. Tabi tabi 😀
        Şaka bir yana harbiden foto süper olmuş 😀

  3. Alonsonun pişmanlik sözleri 🙂

    Bu kadar çabuk u yapmayaydı daha iyi olacaktı.Geçen sene podyum mücadelesi bu sene galibiyet mücadelesi vereceklerdi sözde ancak görünen köy çok uzakta değildir.

    O zaman Alonsoya benden bu şarkı gelsin 🙂 Sözler samuray için yazılmış 🙂

    https://youtu.be/XhCmJ_aKRnI

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      Podyum ve Galibiyet mücadelesini yeterince verdi zaten..Şampiyonluk mücadelesini veremedi 5 senenin 2 si haricinde..O yüzden pişman olacak bir durum yok Ferrari’de kalsa ne değişecekti Allahını seversen yine podyuma çıkacaktı yada kazanbilirse belki yarış kazanacaktı(Mercedes’ler yarış dışı kalmasa) O yüzden boş boş sallamaya gerek yok.

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        *Kalırsa

      2. Şair burada Ferrari’den değil Mclaren’den bahsediyor olmalı değil mi?

        1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
          Schumi Nerde Ben Orda

          Alonso’nun Mclaren’le ilgili bir yorumu yok sen neden MClaren’i kastediyorsun ?

          1. Mclaren hesapta geçen sezona başlamadan önce 2015 podyum 2016 galibiyet mücadelesi vereceklerini söylüyordu.Alonso Mclarene giderken geleceğim için en iyi kararı verdim demişti.Al sana gelecek dostum ??

  4. delikanlı adamsın dostum sen her zaman Ferrari’ye gelmiş efsane pilotların içinde yer alacaksın

  5. Ferrari için söylediği kötü sözleri de ne çabık unuttunuz? Fanları kadar artniyetli şu Alonso eğer ki iyi bir pozisyonda olsaydı şuan neler söylerdi allah bilir. Geçen sene bile sallayan adam ne olduda bu sene “Ferrari Sever”
    olmuş.

    1. Ferrari için söylediği kötü sözleri de ne çabık unuttunuz?

      Kötü söz ne demektir ve Alonso Ferrariye kötü söz olarak nitelendirilebilecek ne söylemiştir.Buraya yaz da biz de bilelim..Ferrariye küfr etmiş gibi algı oluşturmaya çalışmayın.
      Raikkonenin Ferrariye transferinden sonra Ferrarici olduğunu sanan kişilerin Burak Karaküdük isimli gerçek tifosi bir arkadaştan ders almalarını tavsiye ederim.

      1. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        Aynı arkadaş için Fernando, Ferrari’ye gelmiş önemli pilotlardan biriydi. Bence bazı yorumcuları fazla önemsememek lazım.

        1. Yorumlarım birilerinin zoruna gidiyor ve siliniyor anladığım kadarıyla. Ben sizin gibi yediği kaba pisleyen tarzda yorumlar yapmıyorum. Şunu anlayamayacak kadar düşük bir anlayış kabiliyetin olmadığını düşünerek bir daha söylüyorum ki Ferrari ye gelmiş önemli bir pilot olması Ferrari hakkında söylediği kötü sözleri değiştirmiyor ya da Ferrari hakkında kötü sözler söylemiş olması yine Ferrari için önemli bir pilot olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Sözlerimin arkasındayım ve bir zahmet anlamıyorsan yorum yapma özellikle alonsocular oltasını alsın yorumlarımdan.

          1. Alonso.ElNano avatarı
            Alonso.ElNano

            Tartışacağımız bir şey yok. Sanırım bazı antipatik Alonso fanları yüzünden bu tarz yorumlara yöneliyorsun. Gerçek Ferrari taraftarları, ayrıldıktan sonra Alonso’nun Ferrari’ye karşı sergilediği tutumu gayet iyi bilir. Ben, Alonso’nun, Ferrari özelinde söylediği kötü bir söz hatırlamıyorum. Geçmişe yönelik olarak sadece araçların kötü ve şampiyonluk için yetersiz olduğu, Ferrari’nin geleceğe yönelik bir ışık vermediğini söyledi, ki bunu sadece Alonso değil, Ferrari taraftarları dahil bir çok kesimden insan söyledi. Bunlar dışında Fernando, Ferrari’ye karşı hiç bir hakaret içerikli söz söylemedi. Kısaca Ferrari gerçeklerini belirtti. Şimdi bende sana yorumundaki tutarsızlığı söylüyorum. Ferrari taraftarları için önemli olan kötü söz söylemez, Ferrari düşmanlığı besleyemez. Alonso dahil, Ferrari geçmişine sahip hiç bir pilot, Ferrari hakkında senin kastettiğin şekilde konuşmaz, konuşamaz.

            1. Gerçek bir ferrari taraftarı olarak alonsonun verdiği demeçlerin hepsine hakimim ve biliyorum bence sen kendi taraftarlığını sorgula ve ona göre davran. Alonso’nun tutumunun hepimiz gayet farkındaydık hatta artık ferrari hakkında konuşmamasını bile istedik burada. Asıl mesele senin benim yorumumu anlamadan kalkıp saçma sapan ettiğin kaale almamak gerek bilmemne gibi sözlerin oldu. Bana bu tarz bir söz edebiliyorsan önce sen bu vasıfların dışında olmalısın ama göremiyorum. Ayrıca kötü söz hakaret demek değil illa ki bunu istediğiniz kadar kıvırın ama ferrari 2. takım orada olsam yine ikinci olacaktım gibi sözlerde bence gayet orada çalışanların emeklerine hakaret ve bizim için kışkırtıcıdır. Hz alonsonuzu savunmadan önce mantıklı dayanaklarla gelin saçma sapan kelime oyunlarıyla bir yere varabilmeniz pek mümkün değil.

          2. Alonso.ElNano avatarı
            Alonso.ElNano

            Bu arada, son yıllarda F1 camiası içinde yediği kaba sıçan bir kişi veya bir kesim varsa, o da İtalyan medyasıdır. En alakasız yerde bile Alonso’ya tonla hakaret ettiler. Bence Alonso’nun söylediklerinden daha çok biraz da bunlara odaklan.

            1. İtalyan medyasıyla hiç işim yok ben Alonsoculardan bu tavrı net görebiliyorum Ferrarideyken desteklediğimiz pilota şimdi düşman gözüyle bakabiliyorsak bunun nedeni SİZ ve Alonso’nun antipatik açıklamalarıdır. Bu kadar basit.

      2. Kötü sözlerin ne demek olduğunu sana ya da bir başkasına öğretme yaşınıda geçtim kusura bakma. Aç arşivi geçen sene ferrari ve ekibi hakkında ettiği alttan alta aşağılayıcı sözleri oku. Fanı olan sensin benden iyi bilirsin. Şu yaralı samuray ı kendi kendinize savunun bize anlatmayın.

        1. Bir kelimenin manasını öğretmenin de yaşı mı varmış.Kaçmış bu yaş söyle de biz de bilelim.Belki ben de o yaşa gelince soru soranlara “ben o yaşı çoktan geçtim” derim.

          Alonso eleştiri yapmıştır , gazetecilerin Ferrari hakkındaki sorularını cevaplamıştır ama asla KÖTÜ SÖZ söylememiştir.

          Kötü söz ; küfre yakın olan şeref ve haysiyete dokunan türden sözlere denir.Sen sapla samanı karıştırma.Eleştirmekle kötü söz söylemek arasında dağlar kadar fark vardır.İşiniz gücünüz çamur atmak.Bunu adam gibi Ferrari taraftarları söylemez.Ancak çakma rai fanlarından duyarız bu yalanları.

          1. Tamam bunu kendini göre yorumlayıp öğrenmiş olabilmende güzel sanada bir faydamız dokundu ne mutlu bize.

      3. Ayrıca raikkonen ile ilgili söylediğin benimle ve olayla alakasız saçma sapan sözlerini de üzerime alınmıyorum. Kimseden de ne taraftarlık ne Ferrari hakkında ders almaya ihtiyacım yok ama sen biraz kitap okusan iyi olur zira okuduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorsunuz.

        1. Yine boş yere yorumum silinmiş her neyse çakma bir tifosi olarak arşivden falan bahsetmen ilginç.Çünkü Alonso kötü bir söz söylemedi bilineni söyledi.Ferrari iğrenç araçlar yaptı ve devam ediyor.

  6. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Helal olsun. Keşke bazı fanlarında senin gibi düşünse. Teşekkürler

  7. Yok karaktersizmiş vs. Adama atmadıkları çamur kalmadı zamanında. Bana göre griddeki en saygın ve en büyük pilot.

  8. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Sana yakışan bir açıklama olmuş.Ferrarinin bir köşesinde adın hep hatırlanacaktır.

  9. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Aslan Alonso be sen kötü düşünmüyorsun ama malum bazı taraftarların Ferrari kötü diye bi zil takıp oynamadiklari kaldı…

    1. Uzerimden prim yapip sitede populer olma cabasinda filan isen bosa ugrasma site kapaniyor.

      Ferrari hakkinda her zaman gercekleri soyledigim icin Ferrari dusmani mi olmus oluyorum? Ferrari kazanamaz dedigim icin dusman oluyorsam varsin oyle olsun.

      1. Masterdragon2016 avatarı
        Masterdragon2016

        Geçen senede demiştin kazanamaz diye sonra f1 i hala takip ettiğini gördük 🙂

        O yüzden gerçekler senin bir daha f1 sitesinde yorum yapmaman ile olabilir 🙂

      2. SchumacherAlonso avatarı
        SchumacherAlonso

        Kimin prim yaptığını sen daha iyi bilirsin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir