İtalyan Basınından Cezalara Eleştiriler

yazar:

kategori:

Valencia’da güvenlik aracı sırasında yaşananların ardından Ferrari sert çıkışlar yapmıştı ancak Britanya’dan sonra henüz böyle açıklamalar gelmedi.

Alonso, Kubica’yı pistin dışına çıkarak geçmesi ve yerini geri vermemesi nedeniyle pitten geçme cezası almıştı ancak bu cezanın, Kubica’nın yarış dışı kalması nedeniyle fazla sert olduğu iddia edilmişti.

La Gazetta Della Sport’ta bugün çıkan haberde Formula 1’in hep tek tarafı cezalandırdığı söylendi.

Umberto Zapelloni “Çok sık bu şüpheler oluyor. Kurallarda gri boşluklar olduğunda bu kurallarla cezalandırılacak olan tarafa göre ilgileniliyor.” dedi.

Il Giornale’da ise yarış hakemleri ve yöneticisinin yarışları kendi istekleri yönünde ilerlettiği yazıldı.

Corriere Dello Sport ise bugünü Ferrari için “kara gün” ilan etti.

 


Yorumlar

  1. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    pardon ferrari yazamamışım…

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ferrerinin yanlışlarıyla karşılaşmamasının en büyük sebebi italyan basınıdır. her olaydan sonra tek taraflı yayın yaptıkları müdetçe ferreri kendine çeki düzen veremez. fıa ya kafa tutulmaz sonuçta takım zararlı çıkacaktır…

  3. alonsonun üzerinde ciddi bir yük var. bunun sebebi sebepsiz yere raikkonen yerine getirilmesi. massa yerine gelseydi bu kadar stres altında olmazdı. ferrari bu sene raikkonen alonso ikilisyle özellikle takımlar şampiyonluğunu göğüsleyebilirdi. massa bitmiş kazadan sonra. alonso her yarışta hırsının verdiği duyguyla hata yapıyor. hiç bu tarafı italyanlar tarafından konuşulmuyor. bu sene sonu massa yollanır. alonsonunda son bir şansı kalır. herşeye rağmen alonso iyi bir pilot. tek problemi sadece kendisinin başarılı olmasını istemesi. rabbena hep bana…belkide raikkonen bu yüzden yollandı. alonso her açıdan kendine çok rahat kafa tutabilen raikkonenle bir arada yapamazdı. örnek 2007 hamilton. bekleyelim görelim. ferrariyi bekleyen sıkıntılı günler var.

  4. Lewis Sc periyodu bitmek üzereyken takıma soruyor:

    "After the Safetycar one line can I overtake?"

    Kural ihlali yapmamak için takıma danışmış,takım cevabı da :

    "That is correct,Lewis."

    Ardından Lewis güvenlik aracı çıktıktan sonra SC çizgisinden sonra atak yapmaya çalışıyor ama başaramıyor. Ancak doğru olanı yapıp takıma danışıyor.

    Bunu Alonso neden yapamıyor ? Yaptıysa eğer takım neden doğru olanı yani yer vermesi gerektiğini söylemiyor ? İtalyan basını bunu da sorsun kendine. Basının görevi bu değil mi ?

  5. Fernando Alonso - FeRRaRi  avatarı
    Fernando Alonso – FeRRaRi

    Çok uzatıyorlar! oLmuş bitmiş değşşecek bişey yok.

    Her cezadan sonra böyle olacaksa..
    Yani ceza'da haksız bir taraf yok.

  6. MercedesTurk avatarı

    Yine şanssızlık naraları
    Alonso efendi diyet ödesin bakalım.
    Bu zamanki bitmek tükenmek bilmeyen balına.

  7. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    mantıklı düşünürsek kasıt aramak akla zarar bi düşünce ve birazda paranoya olur, son 2 yarıştır alonso ve ferrasi nin yaşadıklarının tek açıklaması tek kelimeyle ŞANSSIZLIK…zira pilotaj veya araç kusuru yokken, herşey gayet iyi giderken 2 SC giriyor, ve herşey berbat oluyor,kötü ŞANS….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir