Webber, Tüm Yaşananların Üstüne Çizgi Çekti

yazar:

kategori:

Özellikle Silverstone’da ön kanat skandalının patlak vermesinin ardından Webber takımı sert bir dille eleştirmişti.

Webber, kanat mevzusunun ardından yaptığı açıklamada da adil davranılmayacağını bilse 2011 için anlaşma imzalamayacağını söylemişti.

Ancak taraflar sakinleştikten sonra bir araya geldiler ve durum değerlendirmesi yaptılar.

Webber “Sıralamaların ardından yaşadığım hayalkırıklığı pazar gününe de yansıdı ancak bunun nedeni, benim de griddeki herkes gibi başarıda mümkün olan en iyi şansı istemiş olmamdan kaynaklanıyor.”

“Sebastian, cumartesi çok geç saatlerde pek de açık bir şekilde açıklanmayan nedenlerden dolayı yeni ön kanadı aldı. Açıkçası takımın belli noktalarda sadece tek pilotu destekleyebilecek kayanağı olduğunda daha fazla puan için bir pilotunu desteklemesini anlarım.”

“Fabrikada yarış hafta sonunu değerlendirdik ve havayı temizledik. Artık her şey anlaşıldı. Bu tür bir olay tekrar yaşanırsa öncelik şampiyonada önde olanın olacak.” dedi.

Webber ayrıca, yarışı kazandıktan sonra telsizden söylediği “2 numara” sözünün pek iyi olmadığını kabul etti.

Webber “Bazı şeyler olayın sıcaklığıyla söylendi ve incelediğimizde bunun söylenmemesi gerekiyordu. Formula 1, diğer bazı sporlar gibi duyguların ve adrenalinin yüksek olduğu oldukça rekabetçi bir spor ve benim telsizde söylediklerim Avustralyan iğneleme tarzının bir örneğiydi. Bunu nasıl düşünürseniz ona göre iyi ya da kötü olabilir.”

“Bunun yanında Formula 1 takviminin en prestjli yarışlarından birisi olan ve REd Bull’un kendi yarışı sayılan bu yarışı kazanmak istiyordum. Burası benim için de kendi evimde yarış sayılır çünkü piste yaklaşık 40 km uzaklıkta oturuyorum ve son 15 yılda hep İngiltere ve Buckinghamshire benim evim gibi oldu bu yüzden Silverstone ve Britanya GP benim için özel.” dedi.

Webber ayrıca, yaşananların ardından takım patronu Christian Horner ve takım arkadaşı Vettel ile ilişkilerinde bir bozulma olmadığını düşünüyor.

Webber “Christian ile yıllardan beri tanışıyoruz. Arkadaşız ve Formula 1’in dışında GP3 takımı, genç yetenekleri destekleme gibi diğer alanlarda da karşılıklı güçlü saygımız devam ediyor.”

“Takım harika bir araç üretti ve kısa sürede büyük işler başardı. Milton Keynes’teki Red Bull fabrikasında 500’den fazla çalışan var ve oradaki her bir kişinin Sebastian ile sezon içerisinde yaşadığımız her türlü iniş ve çıkışları hissettiklerini biliyorum.”

“Aldığımız destekler mükemmel ve pazar gecesi Christian’ın her zaman düzenlediği kutlama partisine çoğu katıldı.”

“Takım içerisindeki saygı pilotlara da yansıyor.Takım arkadaşım çok iyi ve zaten başka türlü olsun istemezdim. Takım toplantılarında serbestçe bilgileri paylaşıyoruz ve aracın gelişimine katkıda bulunuyoruz.”

“Seb ile düşman değiliz, sadece çok zorlayan ve hem kendimiz hem de takım için en iyisini isteyen ve bunun için sıkı zorlayan iki sürücüyüz. Hepsi bu.”

“Britanya yarışı benim için ve takım için harika oldu ancak zaman hızlı ilerliyor ve aynaya çok uzun süre bakarsak Almanya yarışına hazırlanamayız. Her şey geride kaldı.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

  1. Vettel i sevmeyip Webber i sevmeye başladım. Hiç değilse sadece mevcut aracı hızlı kullanıyor diye büyütülmüyor.

  2. Böyle şeylerin nelere mal olduğunu 2007 yılında gördük.Hem markalar hem pilotlar şampiyonluğunu kaybettik McLaren olarak.RedBull'da şuanda o yönde ilerliyor gibi.İlerleyen yarışlarda işler daha da kızışacak bence.Basına böyle açıklama yapmaları normal.

  3. geçmez. hiç bir şey geçmez. ne red bull webber'in söylediklerini, ne de webber kendisine yapılan haksızlığı unutmaz. yalnızca söylemek zorunda olduğu şeyleri söylüyorlar karşılıklı.

  4. Sonunda günlerdir beklenen açıklama geldi.
    Öncelikle kanat meselesinde, eğer takım içi dengeler bu kadar sallantıda olmasa, hava bu kadar gergin olmasa ve taraflar bu konuda konuşmuş olsa bu konu bu kadar büyüyüp kriz haline gelmeyecekti. Takımın kararını eleştirmemin sebeplerinden biri üç seçenek arasından en kötü olanını seçmeleriydi. Zaten Vettel takım tarafından kayırılıyor iddiaları dönerken alınan bu karar bütün iç dengelerini yerinden oynattı takımın. Yoksa şampiyonada önde olan ve antremanlarda daha hızlı turlar atan pilota öncelik verilmesine çok da bir şey demezdik.
    Sorunun konuşmamak olduğu da zaten ortada.
    Yalnız ben 'ikinci pilot için' meselesinde hatalı olduğunu düşünmüyorum. Sinirlerini çok yıpratan bir hafta sonu ve yarışın ardından kazanmanın verdiği rahatlama, heyecan ve duygu patlamasıyla onun da dediği gibi klasik 'Aussie' kanı birleşince ortaya çıkan sonuç kimseyi şaşırtmadı bana kalırsa. Chris bile buna şaşırmamıştır. Bu açıklamalar Mark'ın alışılmış halleri takip edenler için.
    Bu açıklamayı Türkiye Grand Prix'i ardından yapılan açıklamalardan daha samimi ve gerçekçi buluyorum. Her konuda son noktaya kadar gelmiş olan bir tartışma göstermelik olarak kapatılamaz. Seb ve Mark çok hırslı yarışçılar. Bunun Almanya için avantaj olarak geri dönebileceğini düşünüyorum. Eğer Red Bull takım olarak yarışa odaklanırsa, Seb ve Mark elinden geleni ortaya koyacaktır. Sonuç haftalar sonra bir Red Bull dublesi olabilir. Artık hata yapma şansları yok ve bunun bilincindeler bence.
    Çizgi çekmeyip bu meselyi uzatsaydı taraflar yine kendileri zararlı çıkacaktı. Kendilerini toparlayabilirlerse Almanya ve Macaristan'da ihtiyaçları olan puanları bulabilirler.
    Eh sonunda toparlanacaklar sanırım. Umarım öyle olur. Ve Mark'ı şampiyon olarak görebiliriz sonunda.

  5. Riskli bir strateji ama ben uygulanacağından şübheliyim sanki webberi avutmak için söylenmiş gibi geldi.neyse bakalım ellerin de ağzın kadar becerikli mi?

  6. istanbul'dan sonra da bu tür açıklamalar duymuştuk.

  7. çizgi çekmekten başka altenatifin yoktu zaten en doğrusu.silverstone da takıma galip gelerek ve telsizden söylediklerinle en güzel cevabı verdin.bundan sonra yapacağın en iyi şey takımı eleştirmeden galip gelmek vetttelin önünde yer almak en güzel cevabın bundan sonra bu olmalı.
    her zaman söylediğim gibi herkes tüm cevapları pistte arasın

  8. artık sorun kalmadığına göre sizden şampiyonluk bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir