Button Rakiplerin Temposundan Çekiniyor

yazar:

kategori:

Rakiplerin temposundan endişe duyup duymadığı konusunda Button: “Evet ediyorum”

“Sezonun başından beri Res Bull’un en hızlı olduğunu gördük. Ben iki yarış kazandım ve Lewis de öyle. En azından bir iki kaç yarış için belki de tempo açısından biz en hızlıydık ve bundan azamisini elde edebildik.”

“Ama Valensiya, rakiplerin yerinde saymadıklarını bize gösterdi. Ve bir kaç takım önemli bazı güncellemelerle geldi ve sonuçlar tam olarak bunu göstermemiş olsa da niyetlerinin farkına vardık”

İngiliz pilot aracın gelişiminde zorlamaya devam ederek McLaren’in temposunu yükselteceğine inanıyor.

Button: “Silverstone’de kendimizi gördük. Orası öyle pakedi getirip de işleme sokabileceğin tipte bir pist değil. Oldukça fazla çaba gerektiriyor. Bu yüzden önümüzdeki bir kaç yarışın ardından birçok üst düzey takımın, gelişiminde daha ileri hassas ayarlamalar yapacaklarını düşünüyorum. Bu yüzden yerimizde sayamayız”

“Ve öyle de yapmıyoruz zaten. Belki de son iki yarışta üzerimizdeki ağırlığı attık, ki bu bizim için harika. Ama yine de yerimizde saymıyoruz.”

İngiliz pilot, Silverstone’de denedikleri ama kullanmama kararı aldıkları egzoz destekli difüzörün Almanya’da hazır olacağı konusunda iyimser.

Button: “Şu anda, egzoz destekli difüzörü Hockenheim’de Cuma günü kullanmak için umutluyuz. Silverstone’deki denemelerimizde birçok şey öğrendik ve Santander Almanya GP’de daha etkili bir şekilde kullanabileceğimizi umuyoruz”

Britanya GP’yi dördüncü tamamlayan 2009 şampiyonu, yeni difüzör sistemini kullanmamakla doğru karar verdiklerini yineledi.

Button: “İstenen performans adımını atacağınız konusunda size olumlu duygular hissettirecek şeylerden biriydi belki de ama gerçekte, bundan daha karmaşık bir sistem.”

“Silverstone’de ek olarak, önceden hiç kullanmadığımız yeni bir pist konfigürasyonunun da karışıklığı vardı. Ve orası çok engebeliydi ve bu, aracın hassas ayarlarında bize yardımcı olmadı.”

“Cuma günü aracın iyi hissetmesinde sıkıntı yaşadık. Tahmin edilemez bir durumdu ve araçta kendini rahat hissetmek de zordu. Bu belki de ayar meselesiydi ama Lewis de garajın diğer tarafından aynı meseleleri söylüyordu. Bu yüzden sorunun bireysel olmadığını anladık, her iki aracı da etkiliyordu”

“Eski zemine dönmek doğru bir karar mıydı? Zor bir karardı ama doğru kararı aldığımızı söylemek için Pazar günkü sonuçlara bakmanız lazım”


Yorumlar

  1. Duyarlılığın için teşekkür ederim j.button.
    Ben de bir-iki şey söyleyeyim. Jenson bana kalırsa kötü bir pilot değil, Lewis onu zorlanmadan geçiyor derken aynı noktayı işaret etmek istedim aslında. Yumuşak sürüş stilini. Jenson yarışlara ilk çıkmaya başladığı zaman 80 jenerasyonu içindeki en yetenekli pilot olarak görülüyordu. Ben de hala en yetenekli olanı olduğunu düşünüyorum.Başarılarının hiçbirinin şans olduğunu düşünmüyorum. Şans sadece yardımcı bir etkendir. Kalkıp dünya şampiyonu olmayı başarmış bir pilota şans ya bunlar hep diyemeyiz zaten.
    Sıralamalarda Lewis'in gerisinde olması çok önemli değil ancak sezonun başındaki haline geri dönmesini istiyorum.
    Ne kadar iyi bir pilot olduğunu Silverstone'da bir kez daha kanıtladı. Sıralamaların arkasından ondan bile böyle bir performans beklemiyordum.

    Bu sene başında çok eleştirmiş biriyim ben Jenson'ı. McLaren benim takımım olsa bile Lewis ile birlikte yarışmasının ona eksi olarak döneceğini düşünüyordum. Onun gerisinde kalacağını. Ama Türkiye'ye gelene kadar aldığı galibiyetlerle bu konuda yanıldığımı ortaya koydu. Yumuşak sürüş stili hiçbir zaman ideal değildir ama tutarlılık anlamında Button ile yarışabilecek pek fazla isim yok şu an pistte. Yine de onu Lewis'in önünde görmek istiyorum.

    Atak meselesinde ise Türkiye Grand Prix bence gayet iyi bir örnekti. İstediğinde çok güzel ataklar yapabiliyor Jenson. Karşısında agresifliğiyle ünlü takım arkadaşı varken bile.
    Bu konuda Nico Britanya Gp ardından Alonso olsa daha çok zorlanırdım şeklinde açıklama yaptı ki mesela ona da o konuda katılmıyorum.
    Button o sırada o pozisyondan memnun olmayıp zorlamaya karar verse muhtemelen Nico onu arkasında pek fazla tutamazdı.

  2. okan kükner avatarı

    Button şu ana kadar çok iyi iş çıkarttı.
    Hamilton ile sürüş olarak çok zıtlar.
    Hamilton bir an önce önündeki rakibini geçmeyi düşünüyor ve Button kadar sakin değil.Button ise tam tersi sakinliği sayesinde puanları toplayıp yarışları kazanıyor.Birbirlerini tamamlıyorlar bence.

  3. Son laf Button hakkında olacaktı.

  4. Button'la ilgili birşeyler yazmak istiyorum.Alkım bu sana cevap olarak değil.Genel yazacağım.

    Button'ın geçen sezon sonlarına doğru ve bu sene sıralamalarda sorun yaşadığı görüldü.Bu sebebi malum tek turda lastik ısıtamıyor Hamilton kadar.Yumuşak sürüş sitili Hamilton kadar çabuk ısıtmasına izin vermiyor.Button benim izlediğim kadarıyla çok iyi bir sıralama pilotuydu.2004-5-6 sezonlarına bakabilirisiniz.Aracın maksimumu çıkarıyordu hep.Benim fikrim yaşı ilerledikçe agresiflikten giderek uzaklaşıyor gerçi hiçbir zaman gerekmedikçe fazla agresif olmamıştır ama gerektiğinde neler yapabildiğini biyoruz.Bu sene şampiyonluk yarışından kopmamak istiyorsa sıralamalarda risk alıp agresif sürmek.Yarış için hiçbir sorun yok.Müthiş tutarlı turlar atıyor.Kurallar onun yanında.

    Ayrıca atak yapamaması olayına katılmayacağım.Bana göre şu an f1 deki atak yapan en iyi pilotlardan biri.10 yıllık f1 kariyerini 1-2 yılla değerlendirmek haksızlıktır.Geçen sezon yaptıklarına 2004-6 sezonu.Alonso'yu kaskında sorun olmasına rağmen tek elle geçmesi.(virajlarda rahat nefes almadığını söylemişti)Kimsenin hatırladığını sanmıyorum.

    Son olarak şans işine gelmek istiyorum.Adam yarış kazanıyor şampiyon oluyor.Belli bir emek veriyor ama karşılığı ŞANS ve koskoca bir 0.Cidden ayıp.Alonso taraftarlarından bazılarının bunu söylemesi beni üzüyor.Malum Alonso'nun 2005 sezondaki lakabı.Ben hiçbir zaman o lafı ağzıma almadım Alonso'ya müthiş saygı duyuyorum.Sizde az da olsa Button taraftarlarını anlayın.Geçen sene Button taraftarları hakkında kötü konuşup bu sene fikirlerini değiştiren arkadaşlara da teşekkür ediyorum.

  5. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    button un sıralamalarda hamiltonu geçebilecek yetenege ve potansiyele sahip olmadıgını gördük bir sefa sıralamalarda aynı araca sahip oldugu takım arkadaşını bir türlü geçemiyorki startta redbulları geçmeyi başarsın

  6. Button'ın bir f1 pilotu olarak 2 problemi wardı sezonbaşından bu yana.. 1. sıralama turlarında lastikleri yeteri kadar hazır duruma getiremeyişi ki bu da yumuşak sürüş stilinden kaynaklanıyo.. ama bu dezavantajı yarış içnde avantaja çewirmesinide biliyor, silverstone da oldğuu gibi; rakipleri sert lastiğe geçeli uzun süre olmasına rağmen Button'ın yumuşak hamur lastkleri ona hala zaman kazandırıyordu.. 2. problem ise
    startlarda agresif olamamasıydı (dikkat ederseniz yarışların %90'ında kirli taraftan kalktı Button) ama son iki yarışta ki performansı ümit verici startlarda (ama dersenizki; 2 yarıştır startta mücadele ettiği araçlar mclaren'in altında seviyedeler.. bnce kubica ile avrupa Gp'de ki mücadelesi çok olumluydu bu konuda).. lewis'ten de kötü oldğunu düşnmyorum, eğer sıralamalarda önünde yer alablrse iki mclaren'in birbirine atak yapması pek kolay değil bu pilot kalitesinde..

  7. Alkım
    söleiklerine tamememn katılıyorum..button lewisi geçmeyi denemeli artık

  8. Alkım
    söleiklerine tamememn katılıyorum..button lewisi geçmeyi denemeli artık

  9. silverstone da topladıkları veriler çok önemli. burda yeni parçaları kullanabilme olasılıkları çok yüksek. bakalım araca ne kadar zaman kazandırabilecekler. silverstone da ferrari önde göründü ama bu güncellemelerle mc laren yine bir adım öne geçecektir. bu arada Santander daha kaç gp ye sponsor olacak. ne büyük bi bankaymış. tamam Türkiye de pazarları yokta bizim pistede olsa fena olmaz hani.

  10. Bence McLaren kendi işine odaklandığı sürece kimseden çekinmesine gerek yok. Tabii eğer Red Bull'un kaybettiği puanlara güvenmedilerse. Ki buna güvenmedikleri yönünde bir açıklama yapmışlardı. Ona güvendilerse ve Red Bull toparlanırsa -ki toparlanacak gibi- dengeler bozulur.
    Jenson diğer takımlardan değil de takım arkadaşında çekinse daha iyi olabilir gibi. Zorlayıp öne geçmeyi denemeli artık. Eminim kendisi de Lewis'in onun karşısında zorlanmadığının farkındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir