Pilotlara Göre En İyi F1 Pilotu Senna

yazar:

kategori:

Williams ve Renault pilotlarının katılmadığı ankette, “Gelmiş Geçmiş En İyi Sürücü” sorusunda 12 oy Ayrton Senna’ya giderken Michael Schumacher 3, Alain Prost 2 oy aldı.

“En İyi Aktif Sürücü” oylamasında ise Fernando Alonso birinci oldu ancak “Bu sene Kim Şampiyon Olur?” sorusunda Alonso ilk 3 içerisinde yer alamadı.

Hamilton şampiyon olur diyenlerin sayısı 8 olurken, 6 sürücü Sebastian Vettel’in şampiyon olacağını söyledi.

Hamilton ayrıca tehlikeli sürüş gerçekleştiren sürücüler içerisinde Alonso ve Schumacher’in önünde tepede yer alırken Monaco da Suzuka, Singapur ve Montreal’in önünde en tehlikeli pist seçildi.

“F1’deki En Güzel Bayan” sorusuna verilen oylardan birinciliği TF1 televizyonunun muhabiri Marion Jollès alırken onu Lewis Hamilton’un kız arkadaşı Nicole Scherzinger takip etti. Bu soruya bir Formula 1 pilotu ise Nico Rosberg cevabını verdi.

 


Yorumlar

  1. vega_nitro düzeltme için teşekkürler Alonso rekoru egale etmişti haklısın tamamen unutmuşum fakat Schumacher'in yarıştığı pilotlarla Alonso'nun yarıştığı pilotlar çok farkı. Neyse bu başlıkta konuda Alonso'yu konuşmak doğru değil , Prost, Piquet, Lauda, Senna ve Shcumacher gibi büyük pilotlara saygısızlık etmeyelim.

  2. Haydi Vega'ya bir artı da ben vereyim 🙂 Sıfırlayalım yine 🙂

  3. vega senin verdiğin bilgiye bile eksi veren zihniyeti nefretle kınıyorum.

  4. En genç yaşta çifte şampiyonluk elde eden pilot Alonso'dur. 25 yıl, 85 gün ile…

  5. İkiside büyük pilot, ikiside efsane, ikiside büyük pilotlarla yarışmış ve zaferler elde etmiş Formula 1'in unutulmazları. 1991-1994 sezonları arasında birbirlerine rakip olma şansı yakalamışlar 91'de Schumacher'in ilk sezonunda Senna şampiyon olurken Schumacher 14. olabilmiş. 92'de ise çaylak Schumacher Senna'yı geride bırakarak 2.sezonunda Dünya 3.sü olmuştur. 93'de Senna 2. Schumacher 4. olabilmiştir. 94'de ise üzücü kaza gerçekleşmiş sezon sonunda Schumacher şampiyon olmuştur 95'de de Şampiyon olan Schumacher halen en genç çifte şampiyon olan pilot ünvanını elinde bulundurmaktadır. İkiside Alain Prost, Damon Hill, Nigel Mansell, Nelson Piquet, Mika Hakkinen, Jean Alesi gibi büyük pilotlarla yarışmışlardır. Senna efsanedir, Schumacher ise yaşayan efsane.

  6. haber manşetten düşti bile ama oylar şu şekildeymiş, ekleyeyim dedim. sağdaki sayılar aldıkları oy sayılarıdır.

    gelmiş geçmiş en iyi pilot:
    1. Senna 12
    2. Schumacher 3
    3. Prost 2
    4. Rindt 1
    Clark 1
    Hunt 1

    şu an griddeki en iyi pilot: (2 kişi oy vermemiş)
    1. Alonso 9
    2. Button 2
    Hamilton 2
    4. Vettel 1
    Schumacher 1
    Glock 1 (hmm?)
    Kovalainen 1 (wha?)
    Chandok 1 (ha?)

    bu sezon kim şampiyon olur (yine 2 kişi oy vermemiş)
    1.Hamilton 8
    2. Vettel 6
    3. Button 2
    Alonso 2

  7. Nebuchadnezzar;

    Mevzu bahis olan ben isem lütfen ismimi söyle. Yok ben değil isem kaçamak yazma direk benim ismimi ver ki bende direk seni muhattap alayım.

    Hamilton bugüne kadar takımını satmamıştır, feryat figan ağlamamıştır. Zaten dikkat ettiysen Hamilton ve Alonso'dan bahsettim. Schumacher'i hiç katmadım bile olaya. Hamilton favori pilotum olsa söylerim, bunu da söylemek için ne senden çekinirim, ne de burdaki bir başkasından.

    Herkeste kabul etsin ki bu senenin favori adamı Lewis'tir. Zaten puan durumu da ortadadır. Ben sizin gibi artık fanatizm doruklarında bakmıyorum olaya. Gerçeği nasıl görüyorsam öyle yazıyorum.

    Bol gerçekli günler sizlere.

  8. Yavuz Balcı avatarı

    herkesin kahramanı farklıdır arkadaşlar. o yüzden tartışma gereği duymuyorum. kendi fikrimdir tamamıyla. gilles villeneuve ve senna ayrı tuttuğum 2 pilot. bu ikisinin ortak özelliği pistlerde ölümüdür. ama bence bunları efsane yapan pistlerde ölmelerinden çok, yarışma arzularında ölmekten dahi korkmadan çılgınlar gibi sürmeleri vardır. tabii bundan sonra F1 de inş. ölümcül bir kaza görmeyiz.

    Aktif pilotlarda ise favorim lewistir.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Şumi taraftarıyım diyerek aslında hamilton taraftarlığını gizleyenlerin foyaları ortaya çıkıyor aslında ne yapmaya çalıştıkları da belli oluyor.100 az olmuş şöyle 10.000.000. falan yazda biraz daha gülelim.

  10. 100 tane Alonso'yu 1 tane Hamilton'a değişmem.

  11. @ Nebuchadnezzar
    Evet dinledim. Ama bu benim gördüklerimi değiştirmiyor. Lewis çok saldırgan ve yırtıcı bir stile sahip ama geçişlerde, yarış içinde tehlikeli olan isimler Alonso, Vettel ve Webber diye düşünüyorum.
    Bunu Alonso'ya karşı kin beslediğim için yazmadım. Olabildiğince düzgün şekilde fanatiklik yapmadan, polemik yaratmadan fikrimi belirmek istedim.
    Alonso fanı olabilirsin bunu anlarım ama Alonso ile birlikte yazdığım Mark ve Sebastian Lewis'ten daha çok sevdiğim isimler olmasına rağmen tehlikeli olduklarını söylemekten çekince duymuyorum.
    Bu cevabı vermemem daha doğru olabilirdi belki ama üslubunuzu hatalı bulduğum için cevap verme gereği duydum.
    Bunu tartışmaya çevirmeden burada kapatalım lütfen, iyi günler.

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alkım: Valensiyadan sonra kobayaşinin röportajını dinledin mi acaba.Ben hatırlatayım.''Alonso ya teşekkür etmek istiyorum.Aracının sağında ve solunda neler olup bittiğinin farkında ve açıkça yol verdi.Ben kaza olmasından çok korkuyordum ama öyle olmadı.''Eğer orada hamilton ve vettel olsaydı ne olurdu.Veya şumi olsaydı massaya geçilmemek için onu biçtiği gibi biçermiydi.Sen bu adama tehlikeli sürüş yapıyor diyorsun.komikkkk.

  13. bence en iyi aktif pilot 2010 itibari ile hamiltondur. 2006dan beri alonso idi…
    gelmiş gecmis en iyi pilot konusunda ise, pilotun kullandıgı araçlar, takım arkadaslarına karşı üstünlüğü, zor durumlarda yapabildikleri vs. düşünüldüğünde farklı cevaplar verilebilir. schumacher'in senna'ya oranla daha az dişli rakibi oldugu söylenir ama sonucta bu schumacherin suçu değil. ki kariyerinin ilk yıllarında onun da cok dişli rakipleri vardı. senna'da kuşkusuz en iyi pilotlardan biri fakat senna'nın direksiyon başında ölmesi onun efsaneleşmesine önemli katkılar yapmıştır… benim cevabım schumacher'dir. o artık ne kadar da olsa yaşlandı ve şahsen gösterdiği düşünülen kötü performansı benim nazarımda onun kalitesine gölge düşürmez.

  14. Bu doğal bir sonuş özetinde pançonun adını bile çeken olmamış çünkü herkes izlediği pilotlardan hoşlanır.şu an gridde bulunan pilotların çoğu çocukluğunu senna-prost izleyerek geçirmiştir.aynı şey 10 yıl sonra sorulsa eminim açık ara şumi kazanır

  15. Bu anket bazı konularda gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Mesela en iyi örnek en iyi pilot konusunda verilen cevabın açık ara Senna olması gibi. Pilotlar arasında ben de olsaydım ben de şu anda rakibim olan Schumiyi gelmiş geçmiş en iyi pilot seçmezdim. Bu hayatın gerçeği. Yoksa onu seçseydim benim orda ne işim vardı diye düşünürdüm. Onun için eğer bir en iyi varsa ve bu ben değilsem şu anda burada
    olan bir pilotuda seçmezdim tıpkı pilotların şu an yaptıkları gibi 🙂

    "F1'deki En Güzel Bayan" sorusuna bir Formula 1 pilotu ise Nico Rosberg cevabını verdi.
    Bu pilotun Mark Webber olduğu bence yüzde yüz. Genelde Nicoya "Britney" diye takılır :))

  16. burak bocek avatarı

    Anketi belli bir kesim yapıcak diye bir kural yok o yüzden sürücülerin yapmış olduğu bu anket bence daha gerçekçi.Biz dışardan bakıyoruz neticede onalr ditek yaşıyorlar içlerinde en iyi kim bizden daha iyi görürler.Bu işi bizzat yapan insanlar ve bir sınıfta kimin en zeki olduğunu arkadaşlarımız hep bilirler bunun gibi birşey bence

  17. bunlar aktif sürücüleriin fikri. alonso ve hamilton nın birbirlerinden üstün oldukları noktalar elbette var ama pilotların çoğuna göre demekki alonso bu üstün noktalara daha çok sahip olanıymış. senin dediğin gibi bir ankette yapılmıştı. eski ve yeni pilotlar katılmıştı ama aktif ve pasif olarak ayrılmamıştı. alonso orda 9. olmuştu. bu sonuçla yine alonso aktif pilotlar içerisinde en iyi olandı. ona en yakın aktif pilot 17. likle hamiltondu. alonso hatta bi çok eski şampiyonuda geride bırakmıştı.

  18. bence kimin en iyi olduğuna yarışan pilotlar değil emekli pilotlar karar vermeli
    alonso uzun süredir f1de ve arkadaş çevresi daha geniş şuminin çevresinin çoğu zaten emekli oldu 😀 geride kalması normal hamilton ise yeni sayılır ve genellikle samimi oldukları yeni giriş yapan genç pilotlar
    oylama alonso ve chandok arasındaki farkı yansıtıyor ama hamiltonla arasında akla karanın birbirinden ayrıldığı kadar net bir fark yok birbirine göre üstünlükleri ve zayıflıkları var

  19. eğer alonso 2 kez daha dünya şampıyonu olursa ki cok zor gibi görünüyor rekabet ve arac bakımndn. en ii ilk 3 pilot arasına gircektir.

  20. "en iyi aktif pilot Alonso". evet o yüzden Alonso cuyum:))

  21. Daha önce bu konuda elektronik firması Lg nin yaptığı dünya çapında anket bana göre en iyisiydi.Ayrıca seçtikleri güzele bakınca anket bana göre hava civa
    Tabi bana göre:)

  22. Bu arada "fieseste" kelimesi en sevimsiz gibi anlamlara geliyor sanırım(Almancam iyi değil yanlışsam düzeltin). Bu kategoride Lewis 3, Alonso ve Schumacher 2şer oy almış.

  23. burak bocek avatarı

    "En İyi Aktif Sürücü" oylamasında ise Fernando Alonso birinci oldu.Demekki pilotlar kendi arasında Alonsoyu en iyi görüyor bu çok önemli bir değerlendirme.Senna-Schumi her zaman en iyi 2 pilottur ve yıllardır mukayese edilir.Bunun hakkında kitap bile yazılabilir bence:)

  24. Haber ayrıntılarını şu linkten bulabilirsiniz.

    http://www.bild.de/BILD/sport/motorsport/formel1/2010/07/18/die-ehrlichste-formel-umfrage/aller-zeiten.html

    En iyi aktif pilot sıralamasında açık ara Fernando Alonso önde imiş. Ardından Hamilton ve Button sıralanmakta. Bence Schumacher listede olmalıydı.

    Marion Jolles ise abartıldığı kadar güzel biri değilmiş bence. Ortalamalarda.

    http://media2.worldcarfans.com/2009/9/large/3262558.jpg

    Daha önce Aralık ayında benzer bir haberde benzer sonuçlar çıkmıştı. Sanırım yorumlar da o habere yapılan yorumlarla aynı çizgide olacak.

  25. @Alkım objektif yorumun için tebrik ederim…

  26. Pilotların çoğunun da en iyi kavramının çok yarış ve şampiyonluk kazanmış olmaktan geçmediğini görmüş oluyoruz.
    Senna'nın gelmiş geçmiş en efsanevi pilot olduğunu başta Schumacher olmak üzere uzun zamandır bu sporun içinde olan herkes söyler.
    Sürüş stili, hızı, aracı hissedişi, takımla olan bağları ve kişiliği onu çok farklı bir noktaya getiriyor bence.

    Virajlarda nefesini tuttuğu zaman araçla bütünleşmiş gibi oluyorsunuz, onu tamamen hissedebiliyorsunuz şeklinde bir açıklaması var mesela Senna'nın. Üstüne binen g kuvvetinin yanında nefesini tutarak kendine eziyet ediyor olmalı aslında ama ne kadar farklı olduğunu anlatabilecek şeylerden biri bence bu.

    Senna'nın en iyi pilot olması Schumacher'in başarılarına gölge düşürmez, bazı arkadaşlar onları bir yarış içerisine sokuyor ama unuttukları bir şey var, biri ne yazık ki katılacağı çok yarış varken aramızdan ayrıldı. Bu gerçekten üzücü bir durum bence bu sporun içindekiler için de, biz taraftarlar için de. Özellikle Senna'nın yarışlarını canlı izleme şansına erişememiş olan daha genç nesil için.

    Yalnız Lewis öyle çok da tehlikeli sürüş yapan bir pilot değil bence agresif olabilir ama tehlike bambaşka bir nokta bana kalırsa. O konuda Fernando, Mark ve Sebastian ondan daha tehlikeliler diye düşünüyorum.

    En iyi aktif sürücü kategorisinde bütün oyları mı almış acaba Alonso? Diğer kategorilerde hep ilk iki verilmiş ama burada verilmemiş onu takip eden isimleri merak ettim ben.

  27. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Senna'da bir taraftarın isteyeceği hemen her özellik var.

    Hız, hırs, kabiliyet, yarış zekası, cesaret; bunların yanında insaniyet (sıralama turunda bir diğer pilotu kurtardığı video'yu hemen herkes görmüştür, dürüstlük. Aklınıza gelebilecek hemen her iyi özellik.

  28. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    lewisin geçişlerinden dolayı hiçbiri sevmiyor kendisini…ama senna konusunda objektive davrandıkları söylenebilir :))

  29. Yusuf  Hitay avatarı

    aksini düşünen varmı ki ?

  30. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Evet zozo haklısın. Aman jet man görmesin o kısmı 😀

  31. F1'deki En Güzel Bayan sorusuna bir Formula 1 pilotu `Nico Rosberg` cevabını verdi.
    Eminim arkadaşına şaka yapmış ama bu şaka bizim memlekette pek hoş karşılanmayabilir. Acaba Rosberg okuyunca ne düşünmüştür?

  32. Schumacher'in performansı kötü olmasaydı çok merak ediyorum pilotların cevabı ne olucaktı?Bazen keşke Mercedes'le geri dönmeseydin diyorum be Schumi.Sen tüm zamanların en iyisisin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir