Petrov 2011 için Renault Görüşmelerini Sonraya Bıraktı

yazar:

kategori:

Sezon öncesinde “paralı pilot” olarak öne çıkarılmasına rağmen bu sezon Rus pilotun performansı, gerçekten etkileyici oldu.

Ama Enstone kökenli takımın kaza skandalı sonrasında değişen idaresi, gelecek seneki seçeneklerini açık bir şekilde değerlendiriyor.

Moskova’da Button ile gösteri sürüşü sırasında 2011 için Petrov: “Gelecek sene gündemde, görüşmeler daha sonra yapılacak”

Petrov’un koltuğu için bir çok tecrübeli pilotun adı geçiyor. Bunların arasında Kimi Raikkonen, Nick Heidfeld, Heikki Kovalainen, Christian Klien ve Adrian Sutil bulunuyor.

Alman Auto Motor und Sport, Sauber’den Kamui Kobayashi’nin de listede yer aldığını öne sürdü.

Bahsi geçen adaylar için Fransız Auto Hebdo’ya konuşan Eric Boullier: “Bazıları hayal ürünü, diğerleri ise gerçekçi. Çünkü şimdiden görüşmeler var.”

Boullier, Buemi’nin daha önce listede yer aldığını söyledi ama Toro Rosso, 2011 için bu pilotu açıklamıştı; gerçi Buemi’den kesin ifade gelmemişti.

İsviçre’den Sonntagsblick gazetesi, bu çelişkiyi şöyle açıkladı: Toro Rosso, Buemi’nin devam eden Red Bull anlaşması yüzünden Buemi’yi elinde tutuma hakkında sahip.

21 yaşındaki pilot şimdi ise Faenza kökenli takımda kalacağı için çok mutlu olduğunu belirtti.

İtalyan Autosprint ise Renault koltuğu için Timo Glock’u öne sürdü ama o cephede de Nick Wirth, Alman pilotu ellerinde tutmak istediklerini net bir şekilde ifade etti.


Yorumlar

  1. şafak soysal avatarı
    şafak soysal

    Heidfeld gelirse Renault'un takım puanları Kubica'nın puanlarına eşit olmaz.BMW Sauber'den eski iki takım arkadaşı bu ikisi sonuçta,uyum çabuk sağlanır ve Renault Mercedes'ten bir pilotu ilk 10 dışına atar.

  2. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Saydığınız tüm pilotlar mantıklı bir seçenek.

    Ama ben öncelik Heidfeld'in derim. Tam bir istikrar abidesi. 10 yıllık kariyeri boyunca iyi – kötü bir şekilde güzel puan ve podyumlar getirmiştir. Hızı tatminkar, strateji yönünden ve yarış zekası bakımından da Jenson Button'dan aşağı kalır yanı yok.

    Kimi'yi unutalım. Bu gerçekçi bir seçenek değil, hepimiz biliyoruz artık.

    Sutil bence şu an için Force India ile gayet mutlu. Onun gözü daha da yükseklerde bence. 1-2 yıl daha sabredip sürpriz yapabilir. Kovalainen'in McLaren'e geçmesi gibi…

    Kovalainen de mantıklı bir seçenek ama bence Lotus bu ikiliyi pek bırakmak istemeyecektir. Güzel bir ambiyans var takımda. Özetle; Kovalainen McLaren'deki büyük baskıdan sonra rahatlamak istiyor, takım da onu ve Jarno'yu bırakmak istemiyor.

    Glock için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Takımdan pek umut yok. Glock kendini harcadı resmen. 2008'de podyumlarla, 2. liklerle uğraşırken şimdi en az kaç tur yerim acaba diye hesap yapıyor. Gelmesi güzel olur Renault için.

    Ama biraz dengesiz bir pilot galiba. Yarış performansı ve sıralama performansı çok alakasız olabiliyor. Gerçi genelde sıralama performansı gerçekten kötü. Gerçi Toyota aracının dengesizliğinin de biraz etkisi var bunda.

    Diğer seçenekler; belki kızabilirsiniz ama Romain Grosjean'ın yeniden gözden geçirilmesi. Ve potansiyeli olduğunu düşündüğüm Bruno Senna.

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Heidfeld , olmadı Sutil güzel olurdu.
    Ancak içimden bir ses Kovalainen gelir diyor.RENAULT eski gönderdiklerini geri alma konusunda oldukça başarılı çünkü.

  4. Renault Kubicanın yanına Glock, Heidfeld ya da Sutilden birini seçmeli. Şu ana kadar sanki tek pilotla yarışıyor gibi.

  5. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    bencede heidfeld yha adam resmen harcanıyo yedek pilot olarak. kesinlikle seneye yarışmalı

  6. Ben Kimi diyorum tabi f1 ii düşünürse

  7. ben heidfeld diyorum.

  8. sutil sutil sutil sutil sutil sutil sutil sutil sutil sutil sutil sutil sutil sutil sutil sutil sutil sutil !!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir