Red Bull Mühendisi Webber'i Eleştirdi

yazar:

kategori:

Takım çalışanı, Webber’in kanat değişimi karşısındaki eleştirileri karşısında şaşırdığını söyledi.

Turun Sanomat’a konuşan mühendis “Yeni kanadı kullandığı zamanlarda hep yenisinin eskisi kadar iyi çalışmadığından şikayet ederdi.”

“Mark bu yeni parça ile ilgili iyi şeyler hissetmemişti ancak geriye sadece bir tane kaldığında Mark onu kullanmak istedi.”

“İki yeni kanat olduğunda ise bunu pek takmıyordu.” dedi.

Aynı mühendis, Webber’in aksine Vettel’in kullanır kullanmaz yeni kanadı beğendiğini iddia etti ve takımın mantıklı bir karar verdiğini söyledi.

Bunun yanında Mark Webber’in uzun boyu nedeniyle takımın ona daha hafif bir şasi hazırladığı da iddialar arasında.


Yorumlar

  1. Konuşma sırası herhalde pilotların başında bekleyen mankenlerde.Bir onlar konuşmadı bu haber hakkında.Yeter artık takımımdan soğudum.

  2. Ayıp artık. Bu kadar uzatılıp ayağa düşürülmez hiçbir şey.
    Bence saygıdeğer mühendisle birlikte çoğu kişinin gözden kaçırdığı bir nokta var.
    Sorun parçanın işe yarayıp yaramaması değil. Sorun parçanın yeni ya da eski olması değil. Sorun iki pilota gösterilen muamelenin ve bunun sonucu olarak da yarışa çıkarken kullandıkları araçların farklılığı.

    Britanya yarışında Lewis geliştirmelerden memnun kalmıştı, yapılan ayarlamalarla yarış içinde kullanılabilir olduğunu düşünüyordu Jenson ise araç için sürülemez demişti ve zaten 3. antrenman turları bu konuda çok açıklayıcı idi. Ama takım iki pilotu da yapılan güncellemeyi kullanmadan çıkardı sıralamalara. Neden? Lewis madem beğendi kullansaydı ya işte? O işin öyle yürümediğini bilmeliyiz. Aynı takımda olmalarının sebebi bu. Yoksa bireysel yarıştırsaydık onları?
    Red Bull bir takım olduğunun bilincinde değil. Sorun bu.
    Ve önemli olan açıklamayı kimin yaptığı değil, bu açıklamayı yaparak pilotunu karalayacak cesareti nereden bulduğu, ya da bu cesareti ona verenin kim olduğu.

    Webber'in haklı olmasının sebebi kanadı çok beğenip kullanmak istemesi ya da kanadın çok büyük bir hız farkı getirmesi değildi, Webber'in haklı olmasının sebebi takımının eşit koşulları iki pilotuna birden sağlamıyor oluşuydu.

    Dediğim gibi bu açıklamyı Red Bull takımı içinde kendine yer bulmuş olanlar içinden kim yaparsa yapsın açıklama yanlıştır, söyledikleri doğru olsa dahi. Çünkü takım olmak böyle bir şey değil. Bunu Marko, Chris ya da Seb de yapabilirdi, takım patronu da takımın en alt düzey görvelisi de. Yanlışlığını değiştiremezdik.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ne var bunda, adamlar sadece eleştirmiş.Webber mclarende olsaydı şimdiye kadar çoktan küfürleri yemişti bile.Hem de onun ingilizce bilmediğini zannederek yüzüne karşı ederlerdi.Dua etsinki bu eleştiriyle kurtulmuş.Bazıları onun kadar şanslı değildi.

  4. Sıra çayçıda herhalde..

    Ne olursa olsun yapılan hiçbir şekilde etik değil. Eğer Webber şikayet edip kullanmasaydı ve o zaman Vettel'in aracına takılsaydı anlarım, ki bence Webber için de böyle olsa sorun olmazdı. Ama kalkıp adamın aracından söküp diğer araca takarsanız herhalde susmayacaktır, kimse olsa susmaz haklı da.

    Eee ona bakılırsa takım iki kanat arasında fark yok diyordu o zaman neden Webber'in kanadını söktüler, Vettel eski kanatla yarışsaydı. Mühendis de saçmalayanlar arasına katılmış. Aklınca Webber'in gereksiz yere yaygara kopardığını söylemeye çalışmış ama madem kanatlar birbirine benziyordu o zaman Vettel de kendi eski kanadıyla yarışsaydı, bu kadar tantanaya ne gerek vardı. Gereksiz yapılmış açıklamadan başka bir şey değil.

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Mühendislerde başladı konuşmaya, sıra kimde acaba teknikerler? teknisyenler?

  6. Redbuldaki güvenlikçi ne düşünüyor acaba merak ettim,bu ne ya,her önüne gelen vurun mazluma misali webere saldırıyor,hiç hazetmediğim istanbulda ki yarışta kabahatli gördüğüm halde vebere yapılanları haksız buluyorum.

  7. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    böyle birşey olsaydı şimdiye kadar gizli kalırmıydı diye de düşünüyor insan

  8. Burdan anlaşılan şu ki; takım bu konuyu hiç kapatmayacak bu senede Webberi göndermek istiyolar.

  9. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Webber-ön kanat tartışmaları bitti derken bu ropörtaj konuyu yine gündeme taşıyacak galiba.

    Eğer mühendisin dediği doğru ise Webber işe yaramadığını bildiği bir parça için biraz fazla tantana çıkarmışa benziyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir