Alonso: "2-3 İyi Yarışla Her Şey Değişebilir"

yazar:

kategori:

Ferrari,  son 3 yarışta aracının gelişmesine ve hızlı olmasına rağmen bu sonuçları çok da iyi değerlendiremedi ve özellikle son 2 yarıştaki şanssız anlar yüzünden sadece 4 puan toplandı.

Alonso “Geçen hafta 4 gün boyunca takımla çalışmak için Maranello’daydım.”

“Genel olarak takım içerisinde çok iyi bir atmosfer var. Maranello’daki herkes bu seneki şampiyonluk için mücadele vermeye odaklanmış durumda.”

“Son 2 zor yarışın ardından herkes iyi sonuçlar almaya daha da fazla odaklanmış durumda çünkü onlar sonunda iyi bir yarış geçirmeyi hak ettiğimizi düşünüyorlar.” dedi.

Alonso, Silverstone’un ardından şampiyon olacaklarını söylemişti ve iyi geçecek 3 yarışın her şeyi değiştirebileceğini düşünüdüğünü söyledi.

Alonso “Bu sene, 2-3 iyi ya da kötü yarış geçirilirse şampiyonada durumun tamamen değişebileceğini gördük.”

“2 kötü yarışın ve çok az puanın ardından Almanya’ya gidiyoruz. Çok fazla zaman geçmeden iyi bir konuma gelebileceğimizi düşünüyorum. Araçtan maksimumu çıkarmalı ve art arda 2-3 podyum zaferi elde etmeliyiz ve yeni puan sistemiyle kısa süre içerisinde şampiyonluk mücadelesi içerisinde yer alabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Ferrari F10’un gelişimi hakkında konuşan Alonso “Aracın Silverstone’daki performansı çok, çok iyiydi ve bu bizim için büyük sürpriz oldu. Valencia’daki performans da çok iyiydi. 2 farklı yapıdaki pistte çok iyi olmamız podyum mücadeleleri verebilecek kadar iyi performansa sahip olduğumuzu gösteriyor.”

“Bu yüzden kalan yarışlar için çok iyimseriz. Önümüzdeki yarışlarda da araçta bazı yenilikler olacak böylece hiç durmayacağız. Matematiksel olarak mümkün olmayana kadar savaşacağız.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

  1. inanmak başarmanın yarısıdır.alonso akıllıca açıklamalar yapıyor. takımı ve fanları motive ediyor. elbette bunlar başarmak için yeterli sebepler değil. ama başkada çaresi yok. kimi son iki yarışa girerken 2007 de(hamiltonla arasında 17 puan vardı eski puanlamaya göre dikkat edin lütfen)şampiyonluğu mclaren pilotlarına zorlaştıracağını ve kolay pes etmeyeceği ile alakalı yemin etmişti. sonunda ne oldu şampiyon oldu mucizevi bir şekilde(her gece neredeyse ona dua eden benimde bir payım vardır muhakkak:))))…hülas doğru açıklamalar bunlar hafife almamak lazım. gevşememek lazım. hiç unutmam fatih terim döneminde çok iyi olduğumuz 2000 yılında alisamiyende bir fener maçımız vardı. herkes maçtan evvel basketbol maçı seyredeceğine inanıyordu. dalga geçmeler espriler…maç başladı. cimbom tek kale oynadı. o maçta ceza sahasının içinden fenerin tek şutu yoktu. bir frikik şimdilerde kendini fenerli ilan eden emrenin sırtına çarpıpta tafarelin yanılması ve yediğimiz gol. şunu unutmayalımki bizler kuluz. cüzi irademizle isteriz gayret ederiz. ama yaratacak olan taktir edecek olan neticeyi belirleyecek olan şanı en yüce Allahtır. inançsız biri olsada alonso burada inançlı bir insanın yapması gerekeni yapıyor…

  2. Bay lash ama sezonun geçen yarışlarına baktığımızda ilerisi için bence çok büyük bir umut yok.Kıyaslama yaptığın sene ile bu sene ki Ferrari araında bence fark veyahut farklar var.O sene Ferrari bence Mclaren den daha hızlıydı ama dayanıksızdı.Bu sene ise hızlı 3. takım.Ben pilotların konumu açısından değil de araçların durumu açısından kıyaslama yaptım.

  3. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    aylardır, hep bir ümitle yarış izliyorum, ama alonsonun bu yıl kazanacak hali yok…

    önce kendisi şansız ve kendi adına da bir sürü hatası da oldu. sonra da aleyhine gelişen dış etkenler. (kendi hata yapmasa idi dış etkenler bu denli aleyhine olmayacaktı.)

    yani' ben şampiyon olmasını bırak bu yıl yarış kazanacağına da ihtimal vermiyorum.

    insan hata yapmaya durdu mu? bir daha toğarlayamıyor. (kotrolden çıkmış "çekici" gibi, nereye vuracağı belli değil.)

    fanları gibi bende üzülüyorum ama, sanırım gerçekte bu!!

  4. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    alonso 5yarışmı kazancak:)arkadaşlar uyanın artık adam nerden kazanacak çok büyük atılım ister ha alonso normalde 5yarış alırdı belki ama bu sene zor adamda bir uğursuzluk war,inanılmaz hatalar yapıyor.Zor redbull mclaren warken 2-3 yarıs kazansın ferrari bence bu sene için iidir.

  5. murat levent avatarı

    Alonso 5 yarış kazansın 1. olur, diğerlerinin puan kaybetmesine gerek bile yok, geri kalan 4 yarıştada podyum yapsa yeter.

    5 yarış burdan bakınca büyük gözüküyor ama daha evvel yaptı bu adam bunu. Neden olmasın.

  6. Sir Jack B.  avatarı

    Öncelikle Ferrari ve Alonso'nun istikrarlı bir şekilde iyi sonuçlar alması lazım ki farkı kapatma gibi birşeyden bahsedelim. Hemen hemen her yarışta podyumda olması lazım.

    Sonra diğerlerinin büyük kayıplar vermesini beklemek gerekiyor. 2007 çok uç bir örnek herşey son 3 yarışta değişti. Garip şeyler oldu.

    Şimdi ise durum daha farklı 4 pilotun büyük kayıplar vermesi beklenecek. En az 2 şer yarış 0 puan çekmeliler. Tabii Alonso da her yarıştan maksimum puanlarla dönmeli. Red Bull pilotları Alonsonun beklentilerini karşılayabilir ama Mclaren pilotlarını avlamak o kadar kolay olmaz. Zaten lider durumdalar ve güncellemelerle beraber sezonun ikinci yarısında daha güçlü olmalarını bekliyorum.

    Eğer Ferrari onları yenmek istiyorsa onlardan daha güçlü olmalı ki şuanda tablo Ferrari açısından oldukça olumsuz. Hem onlar kadar güçlü değiller hem gelişmede etkili değiller hem aracın potansiyelini basit hatalarla kullanamıyorlar. DAha önce yaptığım bir hesaba göre Alonso'nun kalan yarışlarda ortalama 18 puan alması gerekiyor.

  7. Olabilir tabi neden olmasın.kırmızı kar yağmaz ama bu olabilir.

  8. Aslında yarıştıkları takım ve pilot sayısının fazla olması bir avantaj olarak görülebilir. Eğer sadece Red Bull en hızlı olsaydı, onları yakalamak imkansız olurdu. Ama şimdi Vettel, Webber, Hamilton, Button birbirlerinden puan çalarak ilerliyorlar.

    Tabi çok daha fazla kişiyle karşı karşıya olduğu bir gerçek. Fernando'nun bu noktadan sonra hatasız yarışması gerekiyor. İstikrarlı bir şekilde podyumda ve ilk 5'te bitirmeyi başarırsa şansı var.

    Ama dediğim gibi her şey bu hafta sonu belli olacak. Almanya'da podyumun üst basamaklarına çıkamazsa işi o zaman imkansız olacak.

    Massa da Fernando da bu yarış için ümitli konuşuyor. Bakalım, umarım gerçekten hızlılardır.

    Eğer yağmur yağarsa bunu avantaja dönüştürmeleri gerek, spinler atıp duvara girme lüksleri yok.

  9. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Tabi tabi. Siz de daha bekleyin 😀

    Durmak yok inanmaya devam 😀

    Yalniz hem Alonso hem de F10 ile nasil olacak iş gerçekten merak ediyorum. Baya bir bol şans size 😀

  10. Şimdi tabii iyimser olmak iyi birşey, ancak emsal olarak gösterilen 2007 sezonuyla şimdi arasında büyük bir fark var. O zaman sadece Mclaren ve Ferrari çekişiyordu, şimdiyse 3 takım var. Yani Alonso Mclaren'i geçse önüne Red bull çıkacak. İşleri zor. Bakalım zaman ne gösterir, ben hiç umutlu değilim Ferrari adına.

  11. Alonso'nun şu an liderle olan puan farkı, Kimi'nin 2007'de 10 yarış kala liderle arasındaki farkla eşit. Yabancı bir forum kullanıcısı yeni puan sistemine göre ayarlamaları yapıp grafik çıkarmış. Buradan görebilirsiniz: http://img205.imageshack.us/img205/8355/pointsgap.jpg

    Şampiyonluğu kazanır, kazanamaz bu noktada bilemeyiz. İşi zor ama orası kesin. Dananın kuyruğu bu hafta sonu kopacak.

    Yani ortada hayalperestlik, Pollyanna'cılık yok. İnanç var diyebiliriz. Buda bir F1 pilotunda bulunması gereken bir özellik.

    Bazıları ne bekliyordu yani? Hala matematiksel şansı bulunurken ümidini kaybetmesini mi?

    Bekleyin siz…

  12. hayır yakın zamanda mclaren taraftarları son turda patlayan motorlar, son turda kırılan süspansiyon parçaları ve kaybedilen yarışlar ve buna takiben şampiyonluklar gördü… hatta daha yakın zamanda son 2-3 yarışta mı ne 17 puan öndeyken şampiyonluğu verdikleri görüldü…

    hatırlatalım, eski sisteme göre Alonso ile Hamilton arasında 21 puan fark var ve henüz sezonun ortasındayız… 2-3 yarışta yok hani…

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yaşar koçyiğit gerçekten çok iyi niyetli bir arkadaşa benziyorsun ve yazılanları da iyi niyet çerçevesinde değerlendirip herkesin de kendin gibi iyi niyetli olduğunu düşünüyorsun.Gerçekten iyi bir davranış.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Türkiye yarışına kadar Alonso ile lider arasında ne fark vardı ve şimdi ne fark var.Kötü geçen 4 yarış,farkın 47 ye çıkmasına sebeb oldu.25 lik sistemde herşey mümkün.Redbulların istanbuldaki puan ikramı olmasa,hemen ardından montrealde benzin kuralı ihlali şeklindeki pole ile birlikte tur yiyen araçların yol vermeme marifetleri olmasa,hemen ardından ispanyada Sc geçme ihlali olmasa,ve hemen ardından ingilterede redbullar birbirine girmese puan farkı bu kadar olurmuydu.47 puan nasıl bu şekilde açıldıysa aynen o şekilde de kapanır.Kimse ne olduğunu anlayamaz bile.Q3 e kalamazsın 14 den start alırsın araç kullanılamayacak kadar kötü deyip bir tane adam sollamadan 12 puanı alır geçersin.Yani kısacası F1 de herşey olur.Bakarsın bir tıkaç da hamiltonun aracında unuturlar tabi bu milyarda bir ihtimal ama olur mu olur.2007 yi hatırlayın ve raikkonen son iki yarışa kaç puan geride başladı ve sonuç ne oldu.özellikle son yarış enteresandı.10 luk sistemde 7 puan öndesin ve rakiplerinin önünde start alıyorsun ve kaza veya arıza yaşamadan finiş görüyorsun tabi şampiyon olarak değil.Bir bakarsın gerilerden gelip yarış kazanırsın bir bakarsın önde başlayıp şeytan çarpmışa dönersin.F1 de herşey olabilir.

  15. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Ne kadar çok Pollyanna varmış burada 😀

  16. Lewis Hamilton ile Alonso arasında 47 puan bulunuyor. Eğer Lewis Hamilton ardı ardına 2 yarışta puan alamazsa (ki Formula 1 burası her şey olur) ve Alonso bu iki yarışı kazanırsa aradaki puan farkı kapanıyor. Alonso'nun şampiyonluk şansı bulunuyor anlayacağınız. McLaren ileri gelenlerinin "Ferrari'yi silmediklerini" söyledikten sonra, taraftarlarının bu kadar çabuk silmesi benim garibime gidiyor.

    Burası Formula 1, her şey olabilir…

  17. hayır sanki 100 puan fark varmış gibi konuşuluyor 🙂 eğer Alonso ve Ferrari kazanmaya başlarsa, işte o zaman göreceğim ben rakipleri…

  18. Gerçekçi olmak lazım.Alonso nun şampiyon olması için neredeyse tüm yarışları kazanması lazım.Bu Red Bull ve de İki süper pilotlu Mclaren i de hesaba katarsanız aslında bu bir nevi kendini kandırmaca olur ki bu çok kötü sonuçlar doğurabilir.Bu takıma şampiyon olmak için gelmiştim gibi serzenişler duyabiliriz .

  19. burak bocek avatarı

    Son 3 senenin 2sinde inanılmaz geri dönüşler ve eriyip giden puanları gördük.Üstelik o puanlama sisteminde işler daha zordu.Hatırlarsak 2007de Kimi nerdeyse imkansızı başarmıştı.2008de Massa son yarışa 7 puan geride girip kıl payı kaçırdı.Bu sezon potdaki pilotlrdan birisi çıkıp 2 yarış kaçırsa puansız yada 1 yarış farketmez çok dengeler değişebilir.Üst üste 2 yarış alırsa Alonso ya da 1 yarış alıp podyum erilerine bağalrsa rakiplerinin puan kaybını bekleyecek.Bu sezon bunu özellikle Redbull ve Ferrari de gördük.O yüzden f1de herşey mümkün.1 galibiyet 25 puan ve aradaki 40küsür fark 9 yarış varken kapanması imkansız bir fark değil.Ha ama biz bu perfonmans ile+şanssızlık ve hatalar ile bunu yapabilir miyiz denebilir tabi

  20. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    şampiyon alonso 😛

  21. evet biz son iki tarışta bu hale geldik. 2-3 yarışta podyumlarla toparlanmamız mümkün elbette. ama ben pek mümkün olacağını sanmıyorum. en azından alonso nun umudunu koruması güzel.

  22. evet can haklısın araç iyi.iyi olmayan ise ahmet arkadaşımız açıklamış.ve yorumların böyle olduğu sürece başımızın üzerind yerin var .darısı abuzer gibilerinin başına.

  23. birileri alonsoyu bu rüyadan uyandırsın…:D

  24. birileri alonsoyu bu rüyadan uyandırsın…:D

  25. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Sitenin ekseni bi takım tarafına oldukça kaymış belli, saçma sapan laf olsun diye yazılmış yorumlar + lar almış, doğru dürüst tek bi yorum ise – lerde, site istila edilmiş anlaşılan…

  26. şanssızlık ve fia desek! kendi hataları da mutlaka olmuştur ama en önemli iki faktör bu! bunu hepiniz de iyi biliyorsunuz!

  27. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    atalarımız boşuna dememiş "aç tavuk kendini buğday ambarında zanneder" diye

  28. /Araç Valencia'da çok iyiydi. -4 puan-
    /Araç Silverstone'da çok iyiydi. -0 puan-

    Araç çok iyiyse iyi olmayan nedir de sonuçlar rezalet?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir