Massa, Sorunlarının Çözüldüğünden Emin

yazar:

kategori:

Massa, son 3 yarıştaki şanssızlıklar nedeniyle hiç puan kazanamadı ve pilotlar şampiyonasında liderin 78 puan gerisine düştü ve 7 defa sıralamalarda takım arkadaşının gerisinde kaldı.

Massa “Tabiki mutlu değilim. Sezonun başı beklediğim gibi olmadı. İlk bir kaç yarış iyiydi ve 2 podyum aldık ancak ardından iyi yarışlar çıkaramadık. Özellikle de son 3 yarışta bir şeyler oldu ve hiç puan kazanamadık.” dedi.

Massa, sıralamalarda lastikleri ısıtma konusunda çok sorun yaşadı ancak bu soruna çözüm bulduklarını düşünüyor.

Massa “İlk defa Silverstone’da yaşamadım. Barcelona ve Melbourne’de de aynı sorunlar vardı. Bu sene çok fazla sert olan lastikler var ve bu lastikleri çalıştırmak ve ısıtmak zor. Biraz soğuk olan pistlerde, lastikleri ideal ısıya getirmede zorlanıyorum.”

“Yarışta o kadar kötü değil; sıralamalarda zorlandığımız bir çok yerde yarışlarda iyiydik. Asıl sorun bu lastikleri ilk turda yeteri yol tutuşunu sağlayabilecek sıcaklığa ulaştırmak. Eğer ısıtamazsanız zorlanıyorsunuz ve istediğiniz tur zamanını elde edemiyorsunuz. Bu yüzden, bu sorunu çözmek için çok çalışıyorum ve artık bu tür sorun yaşamamak istiyorum.”

“Son 2 yarışta araçta bazı yeni parçalar vardı. Önceki yarışlara göre bu güncellemeler daha iyiydi. Ancak aracın gelişmesi ve gelecek yarışlara daha iyi araç getirme açısından motivasyonumuzu sürdürmede de önemliydi.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. problem arabada veya lastiklerde değil massada…

  2. İyi güzel demişsin de Burakcığım, Massa ortalama 2 dk içinde lastik ısıtmak için ekstradan ne yapabilir, yada Alonso ısıtmak için ne yapıyor? Alonso daha mı şişman da araç daha iyi yere basıp lastiği daha erken ısıtıyor?

    Bana göre bu araç Massa'nın karakteristiğine uygun bir araç değil, sorunda burda başlıyor. Tıpkı Schumacher'e Mercedes'in uymadığı gibi.

  3. Dilerim bir an önce çözülür sorunlar .
    Geçen seneki müthiş Massayı izlemek istiyorum.

  4. burak bocek avatarı

    Araç yeteri kadar yere basıyor merak etme aynı aracı Alonso da kullanıyor ama böyle bir sorunu yok.En çok yere basma üreten araçlardan birisi Ferrari F10.Massa oldu mu ne kadar şans veya pilota bağlı,Alonso olunca hemen ağızınızı açarsınız.Bu kadar taraflı işinize göre yorumlamak zorunda mısınız olayları?Adamın kişisel sorunuydu işte aynı 2008de Kimi Raikkonenin sıralamada tek turda Massaya oranla lastiğini geç ısıtması bu sene daha çok sertleşen lastiklerde Massa'nın başına geliyor bu kadar basit

  5. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    massayı yakın zamanda zirve için yarışırken görmeyi istiyorum. ayrıca massanın son üç yarışta yaşadıkları gerçektende şansızlıktı… bahane üretilecek tarzda olmayandan…

  6. Tek bir turda bir pilot lastik ısıtmak için ne yapabilir öğrenmek isterim doğrusu. bunun sağlanması ne kadar pilota bağlı?

    Yani araç yeteri kadar yere basmayıp, sürtünme üretemiyorsa pilot ne yaparda farkı kapatır ve lastikleri ısıtır.

    Hızlı turunda zik zak çizip lastik ısıtması, aldığı mesafeyi artıracağına göre işe yaramaz.

    Oversteer tarz benimsese belki arka lastikleri ısıtır ama tur heba olur.

    Yada altında aero açıdan zayıf ama BMW 12 turbo motoru takılı bir araç olacak ki 6. vitesle bile araç pati yapabilsin, bu sayede lastikler istenilen ısıya tek turda ulaşabilsin.

    —-Bu arada Massa sorunların çözümünde genel itibariyle birinci tekil şahısı kullanmakla buram buram özgüven yayıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir