Briatore Neden Ferrari'yi Ziyaret Etti?

yazar:

kategori:

Bu haber İtalya’nın önde gelen medya kuruluşları tarafından doğrulandı ve bu haberin ortaya çıkmasının ardından spekülasyonlar da hız kazandı.

İddialara göre Briatore hem Ferrari’nin Formula 1 Takım Patronu Stefano Domenicali ile, hem de Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo ile görüştü.

60 yaşındaki İtalyan, 2008 Singapur GP’de yaşanan kaza skandalının ardından spordan men edilmişti ancak Briatore’nin 2013’ten itibaren sporda direkt görev alacağı tahmin ediliyor.

Bunun yanında Mark Webber’le birlikte Fernando Alonso’nun da menajerliğini devam ettirdiği biliniyor.

Alonso ve Massa’nın Ferrari ile 2011 için anlaşması olmasına rağmen söylentiler, Briatore’nin Mark Webber’i Ferrari’ye geçirmek için çalıştığı yönünde.

Bunun dışında Ferrari’de sportif ve ticari alanda danışman olabileceği de iddialar arasında yer alırken daha önce çıkan iddialar, Bernie Ecclestone’un yanında bir görev alacağı yönündeydi.

Bir diğer söylenti ise Briatore’nin, Ecclestone’un Formula 1 Takımlar Birliği’ni dağıtma amaçları karşısında tekrar ayrı bir seri kurmayı planladığı ve Ferrari’den destek istediği yönünde.

Söylentiler bunlarla bitmek bilmiyor. Bir başka söylenti, Briatore’nin Ecclestone’u temsilen 2013 yılı için Concorde Anlaşması’nı konuşmak için Ferrari’yi ziyaret ettiği şeklinde.

Autosprint ayrıca, Briatore’nin Maranello’ya yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunan Bologna’da ev aradığını iddia etti.


Yorumlar

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sende biraz mantıklı davran, köşeye sıkışınca da ağzını bozma, hala anlamamakta ısrarcısın, massa ya lafımız yok diyoruz, fakat massa olayı olmasa sittin sene alonso yarışı kazanamazdı, bunu sende biliyorsun,bunuda sorunlumusu briatore değil alon değil belki piquet olabilir çünkü o o sıra ayırşdışı kalmıştı belki ferrari pit ekibine sızıp benzin hortumunu kapmıştır,öff,tek anlatmak istedigim bu galibiyet biratore nin düzenbazlığı + çoğunluklada şansa olmuştur, sizin düşünceniz ise kaza oldu alonso 1 oldu, öyle değil işte, o sadece bir etken, nolurr anla lütfen yada git bi yüzünü yıka gel…

  2. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Neye bağlayalım? Massa'ya mı? Şike yapan o mu? Tövbe tövbe. Sabah sabah da yani bir şey diyeceğim ama söylemeyeyim şimdi.

    Singapur'da 15. kalkıp yarışı mı alacaktı Alonso? Ben bu espriye gülmem bile.

    Hâlâ böyle argümanlarla hem Alonso, Briatore, Renault'yu aklamaya çalışıyorsunuz, olayı meşrulaştırmak için hedef şaşırtarak olayı başka yönlere çekiyorsunuz ya, ona şaşırıyorum ben.

    Bu skandalda Renault tarafından masum kişi yok. Ancak en saf ve zararlı çıkan da Piquet'dir, o da hak ettiği yerde zaten şu an.

    Biraz fanatikliği bırakıp elinizi vicdanınıza koyun ve gerçekleri kabul edin. Nokta.

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Yaa işte bu nerden anlarsan, massa kazanabilirdi tabii diyoruz zaten, ama siz alonsonun 1 ciliğini piquet ye bağlıyorsunuz, ben o düşünceye karşılık yazdım, massanın olayı olmasa alonso piquet e ragmen galip gelemezdi,massa olayının sorumlusu da briatore değil heralde, anlatmak istediği bu, anlamıyorsan asıl sana yuh…

  4. Kimi Räikkönen avatarı
    Kimi Räikkönen

    Yuh. Massa'yı niye karıştırıyorsun. Aynı şey mi? Adam bileğinin hakkıyla pole almış, yarışı süpürüyor.

    Alonso ise SC girmese puan bile alamayacaktı.

    Abartmayın lütfen diyorsun ama arada alakasız şeyler söyleyip saçma şeyler yazıyorsun.

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Singapur singapur dilinize doladınız, tamam briator şerro su bi film çevirmiş, fakat tutup koskoca yarışın ihalesini nasıl alonsoya yıkıyorsunuz anlamıyorum, o yarışı bi kez daha izleyin, oldukça olaylı bi yarıştı, mesela massa nın benzin hortumu takılı kalıp sıkışmasa massada alabilirdi yarışı, massa nın hortumunuda mı briatore ayarladı, abartmayın artık lütfenn….

  6. Alonsomania  avatarı

    alonso'nun menajeri Luis Garcia Abad diye biliyorum ben ispanyol bi arkadaşı

  7. can nerede can bu haberi atladı herhalde.bu haberdede alonso kelimesi geçmiş.başına bir iş felanmı geldi(!) acaba.

  8. efendimayin  avatarı

    Bence webber ile redbullun bağları koptu. Ferraride massadan memnun değil. Seneye webber ferraride olabilir.

  9. sedat hemen her defasında belirtiyorum.bazılarınızı ayırıyorum zaten hepinize söylenen bir şey değil.onu alayan anlıyor.

  10. evet spor tarihinin en büyük para cezasını biz ödedik ama o sözde suçun cezası bu olmamalıydı,max ile monte ittifakı bu cezayı ron dennise verdiler.baklava çalan cocuklara 9 yıl hapis cezası verende hukuk,banka hortumlayanları salıverende hukuk işte ne yaparsın.

  11. burak bocek avatarı

    Ya güzel arkadaşım bırak ansiklopedi yazmayı.Ben delili olan gerçek bilgiden bahsediyorum sen kafanda kurduğun ama ispat edmeyeceğin şeylerden.Falcılık yapmıyoruz burda.Ben zaten aşağıda yazdım hangi dönemlerde Fiaya yakın olduğumuzu.Bir kısmını kabul ederim de dedim zaten.O yüzden kabul edin azıcık tarafsız ve elinizi vicadınınıza koyarak yorum yapın.Sütten çıkmış ak kaşık değil kimse saf mı sanıyorsunuz burdaki isanları ve biz Türkler kadar duygusal mı?Pat Symonds,çok değerli bir mühendis ama o bile kirlendi senin Mclaren Mercedes'in mi kirlenmeyecek ya da dolap çevirmeyecek?ufak skandal öyle mi?Yahu spor tarihinin en ağır cezasını ödediniz komik olmayın arkadaşlar.Halen daha savunmayın ayıpları.Ben en azından yapmadık demiyorum ama insanların bildiğini,defalarca ıspatlanıp cezalar yağdırıldığı halde halen insanların gözüne baka baka savunmaya geçiyorsunuz.Briatore'de suç işledi ama inanın Mclaren Mercedes'in eline su dökücek biri yok spor tarihinde.

  12. Yaşarım geçenlerde -60 lara zirve kurdum.kim kaybetmiş + ben bulayım 🙂 2 gündür siteye giriş bile yapamadık ya ..ne varmış bizim takımımızda,aslanlar gibiyiz.yıkılmadık ayaktayız …:)

  13. hayır birde siteye girip çıkıp kendilerine artı vermezlermi.sahtekarlıkta son nokta.böyle taraftarların takımındanda anca bu kadar olur.

  14. Hala çamur attı deniyor.Çamur atan biz değiliz.Çamur atılan biziz.Yazdıklarımı iyi oku istersen.

  15. @MercedesTurk Ben bir alonso fanı değilim.2007'de hani tuttuğunuz adam da bizde demişsin ya, aslında sizin kuyruk acınız sene sonunda alonso'nun sizden gidi vermesiydi.Onun gibi bir pilot mclaren'in eline geçmedi.Yaptığın açıklamalarla diğer takım ve pilotlara çamur atmak senin ayıbının üstüne örtmez 😉 Ki bunu yani çamur atmayı ancak suçlu olduğunu kabul edenler yapar. (Bkz : İnsan psikolojisi)

  16. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Alonso' ya yeni komplo teorileri vermeye gitmiştir.Çünkü tam ikisinin zamanı.Massa' yı şuraya çarptır, bunu pitte sıkıştır vs..

  17. alonsoyu niye işin içine katıyorsunuz ?

    batan bişey mi yaptı

  18. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Aslında yeni Ecclestone olabilir. YEni seri için çalışmaya başlasalar şimdiden ciddi bir şirket kurulsa ve takımlar temsil edilse çok iyi olur. Fota tüm parayı cebe atar ya da yeni anlaşma sırasında ellerinde büyük bir koz olur

  19. Bi de birileri 2007 demiş.Acaba tuttuğunuz pilot 2007 de neredeydi Marsta filan mı?
    Üsteli e posta kozu falan ortalıkta dolaşıyordu.Bunu lehine kullanmamış mı?
    2008 deki olayda da yine kimin yanındaydı acaba.?

  20. bazen ferrari fanı olmadığım için nası şükrediyorum

  21. Şu anda şu satırları yazdığım anda bile 2 rakip takım çalışanı arasında çok detaylı olmasada bir takım bilgi alışı yada verişi oluyor olabilir.bunu biz bilemeyiz ama olası bir şey.ama şuanda 1 takım patronu,mühendisi ve pilotları oturmuşlar almanya gp için yarışın sonucunu etki edecek gayri ahlaki,sportmence olmayan çalışmalar içindeler dense ohaa artık derim elimizde singapur örneği olsa bile.

  22. Eğer gerçekleşirse heralde F1 tarihinin
    en sansasyonel ekibi bir araya gelmiş olur.Sahtekarlık bakımından tabi ki de.

  23. Yarışda şike yapan adamın yaptıklarıyla neler karşılaştırılıyor,yaa sabır..

  24. 01McLaren01  avatarı

    skandalları sayarlarmış 😀 2007 den bahsedersiniz onunda nasıl olduğu malum. mosley gibi dostunuz olunca kolay oluyor. 2000 den sonra nasıl başarılı oldunuz herkes biliyor. eşit şartlarda yarışsaydınız durumunuz 79-2000 arasındakinden farklı olmazdı. bizde adil mücadeleler izlediğimizi sandık meğerse adamların gizli kapılar ardında hertürlü anlaşmaları mevcutmuş. utanmadan birde o yılları domine ettik dersiniz valla o anlaşmalar bizde olsaydı bizde domine ederdik. siz kitap yazarsanız biz 32 ciltlik ansiklopedi yazarız. adınıda yazılması planlanıp yazdırtılmayan kırmızı sisler koyarız tam oturur. ferrari,briatore,alonso tencere yuvarlanır kapağını bulur demişler ama bunun yanında hafif kalmış. tencere direk kapağın üstüne düşmüş.

  25. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Mclarende olası herhangi bir ufak skandal olsa bile ferrarinin yıllarca destekçisi ve işbirlikçişi fıa tarafından en hızlı şekilde ortaya çıkarılmış ve astronomik cezalarla cezalandırılmıştır. ferrari ve flavionun skandalları ise bilinenler bir yana bilinmeyenler ortaya çıkarılmayanlar ise yine işbirlikçi fıa ve bernie tarafından örtbas edilip , normalmiş sıradanmış gibi gösterildi. çünkü bu bermuda şeytan ücgenindeki üç aktörde birbirinden besleniyordu. mosley bıraktı kirli antlaşmaları ortaya döktü. geçen sene bernie ferrariye ekstra para verdiğini açıkladı. geçmişte birçok illegal tasarımla yarış ve şampiyonluklar kazandığınız ortaya çıktı…eee nerde peki dürüstlüğünüz. Mclarenin ortaya çıkan bir hadisesi vardır ancak bunu yapanbir tasarımcıdır. sizin takım gibi topyekün başdaki montezemmello dahil herkesce gizli illegal antlaşmalar yapmamıştır…dediğim gibi şuan ferrari çaresizce falavionun oyunlarına muhtaç kalmıştır. başka medet umacak kimseleri kalmamıştır…

  26. burak bocek avatarı

    Briatoreye yada bize laf atana kadar kendi takımınıza bakın forever-mclaren arkadaşım.skandallarınızı saymaya kalksak kitap olur.Epeyce eskiye dayanır sizin skandallarınız bize ise son 10 yılda hani suçlamalarının bir bölümüne katılırım.O yüzden senden yoğurdum ekşi demeni beklemiyorum.Korkularından arın sadece artık eskisi gibi oyunlarla uğraşmıyor gibi görünüyoruz.Bizans oyunu fia Ferrari derdiniz ya hep bu sefer bayrağı bizden devralmışsınız gibi.Sonrada çıkıp suçu meşuralştırmaya çalışıyorsunuz.Bunu yaparken de geçmişte siz çok kaymağını yediniz hesabı laflarla biraz biz kollanım tarzı laflarla bunu gerçekleştiriyorsunuz.Ondan sonra adaletten,temizlikten bahsetmesin kimse.Kiri kirle temizleyemeyiz.Briatoreyi sevmeyebilirsiniz ve geçmişte büyük bir illegal olaya karışmış olabilir ama bunu derken herkes önce bir kendine bakmalı.Bu adam öyle yada böyle f1e renk kattı,maskotu gibi oldu f1in.Onu bu spordan koparmak çok zor hatta imkansız bana göre…

  27. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    belkide dominicin yerine geçecektir. şu sıralar ferrarinin flavionun cinliklerine ihtiyac duyduğu kesin. yine fıa-bernie ve üstü kapalı anlaşmalar yolda gözüküyor.

  28. "hayırlı işler briatore" diyen ve arkasından "bol skandallı sezonlar bizleri bekliyo desenize" diyen arkadaş McLaren'ın yalancılık olayını nasıl unutmuş olabilir 🙂

    Kafanızı yormayın.briatore artık f1de değil.yani sizden başka sahtekârlık yapan olmaz :))

  29. tmm f1 in skandal adamı briatore f1in skandal takımıda mclaren mercedes. bence …

  30. briatorenin geçmişini sorgulayanlara bak hele.kendi takımları sütten çıkmış akkaşık.daha telsiz konuşmasının haberi manşetten inmedi ne bu acele.

  31. Ferrari Briatore'yi alabilir. Konu hakkında daha önce de yorumda bulunmuştum.

    Briatore'nin başarılı bir kariyeri olduğu inkar edilemez. Şampiyon takımları ve şampiyon pilotları yönetti. Formula 1'in geleceğine katkılar sağladı. Hatalar yapsa ve cezasını çekse de kariyerindeki bu noktaları değiştirmez.

    2007 yılındaki casusluk olayı, Lewis Hamilton yalan olayı, bunlar da skandal değil miydi sormak isterim ayrıca.

  32. @burak bocek katılıyorum.Adamın geçmişinde sürekli art niyet arıyorlar.Temiz bir sicili olmuyabilir ama herşeye rağmen 3 kez dünya şampiyonu olmuş bir takım patronudur kendileri.Schumaer'in gelişiminde çok katkısı olmuştur.Sürekli geçmişinden bahsedeceksek açalım yine 2007'nin skandallarını.

  33. burak bocek avatarı

    Adamın her yaptığında art niyet aramayın.Temiz bir geçmişi olmasada f1e renk katan biriydi.Başarılı bir kariyeri var yani her başarısında hile hurda yatmıyor.F1 ticaret işi burdan konuşmak kolay tabi bizler için.Ferrari ali cengiz oyunları ile uğraşmıyor artık malum takım işi devralmışa benziyor:)

  34. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    "Bir diğer söylenti ise Briatore'nin, Ecclestone'un Formula 1 Takımlar Birliği'ni dağıtma amaçları karşısında tekrar ayrı bir seri kurmayı planladığı ve Ferrari'den destek istediği yönünde."

    Buna kesinlikle ihtimal vermiyorum.

    1. Biratore, Ecclestone'nun dostudur ve ona cephe almaz.

    2. Böyle bir oluşum olsa bile diğer takımlar Biratore'nin içinde bulunacağı bir seride olmak istemezler.

  35. ooo hayırlı işler briatore bol skandallı sezonlar bizleri bekliyo desenize((=

  36. gokhan cinar avatarı

    belki ferrari nin kazanmak için alicengiz oyununa ihtiyacı vardır briatore de yardımcı olmuştur malum kendisi bu konuda uzman :)).

  37. gokhan cinar avatarı

    belki ferrari nin kazanmak için alicengiz oyununa ihtiyacı vardır briatore de yardımcı olmuştur malum kendisi bu konuda uzman :)).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir