Mclaren, Egzoz Beslemeli Difüzörü Kullanacak

yazar:

kategori:

Mclaren, bugünkü hava koşulları ve Lewis Hamilton’un ilk seanstaki kazası nedeniyle yeni sistemi istediği gibi test edemedi ancak yapılan analizlerin ardından egzoz sisteminin yeterli faydayı sağladığına karar kıldı.

Mclaren Takım Patronu Martin Whitmarsh “Veriler ışığında yeni difüzörü kullanacağız. Bugünkü sorunlar nedeniyle sürücünün piste çıkıp hangi yoldan gitmemiz gerektiğini söylemesi zordu. Bu yüzden verilere güvenmek zorundayız.”

“İlk seanstan ıslak olmasına rağmen elde etiğimiz veriler, egzozdan hava ve gaz akışının, sıcaklığın ve performans gibi bir çok özelliğin istediğimiz şekilde olduğunu gösteriyor.” dedi.

Whitmarhs ayrıca, mekanikerlerin Hamilton’un aracını tam olarak kazadan önceki haline getirebildiklerini söyledi.

Whitmarsh “Biraz zaman kaybettik ancak diğer taraftan bugün herkes için pek iyi değili, öyle değil mi?”

“Jenson 2. seansta oldukça fazla ağır yakıt yüküyle sürüş gerçekleştirdi. Lewis ise gerçekleştiremedi ve Lewis yumuşak lastikleri de kullanamadı.”

“Bunun yanında Lewis’i kutlamam lazım. Çok geç piste çıktı. Mühendisine bir tur atıp geri gelmesini ve yumuşak lastikleri takmasını söylemede zorlanıyordum. Ve Lewis, sert lastikler ile tek bir sürüş gerçekleştireceğini söylüyordu. O, yumuşak lastiklere geçtiği anda hızlı olacağını bu yüzden bunu kanıtlamaya gerek duymadığını söyledi.”

“Bu disiplinden dolayı onu kutladım çünkü bana kalsa onun son anda yumuşak lastikle tur atmasını isteyecektim.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. Can H. – |||SF||| & forever-Mclaren

    Olayların özünü şahane izah etmişsiniz.
    Saygılar.

  2. seansın sonunda yağmur yoktu ve pist dahada kurudu ve ilk 4 ğiolt yumuşakla yaptı dereceleri ama mesela alonso 10. turunun sonunda yaptı ama zaten soğuk pistte sert lastiği ısıtmak 3-4 tur sürüyor yani lastiğide iyi durumdaydı ama bir ferrari taraftarı olarak kutlarım bu derecesini büyük olasılık bugün çekişme olacaktır bakalım hangisi daha iyi gelir

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    can bundy (spa 2000) herzaman doğru konuşur…;) ayrıca lewisin son 10 dakikada sert lastiklerle 7. sıraya oturması zaten büyük olay. şunu konuyada değinmeden edemiyeceğim. yok faal eniyi pilotmuş , daha neler … bende lewisten okadar geçiş yeseydim her yarış bende alonsoyu eniyi seçerdim. adamın bana zararı yok.kendi yoluna gidiyor genellikle…

  4. Can H. - ||| SF ||| . avatarı
    Can H. – ||| SF ||| .

    Evet kaza yapmasıda zaten Lewis'in hatası değildi.
    Alonso büyü yaptırmıştır kesin 😀

    Neyse Can arkadaşımız gibi bazı arkadaşlarımızda olmasa çekilmez hani buralar. Yoksa me konuşacağız kiminle laf dalaşına gireceğiz 😀

    Hepimizin bir ortak noktası var. ''Formula 1 taraftarıyız!! dahası var mı yahu, ciddileşme felan vs gerek yok ki böyle şeylere..:D

  5. Kazadan sonra yeni toparlanmış ve seans sonuna yetiştirilmiş bir araçla kontrol amaçlı ve sert lastikle atılan az sayıda tur ve sonuç 0,7 sn farkla 7.lik.Haklısın böyle bir rakibim olsa bende hırsımdan körü körüne saldırırdım herhalde.İnsani duygular bunlar,normaldir.

  6. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    en iyi pilotu değil, sallama

  7. muhtemelen yaptığı hatadan utanıp, takımdan bunu istememiştir… alın size aykırı bir yorum 🙂

    ve hala ******* diyenler varmış 🙂 F1 pilotları arasında yapılan anket ile 9 oyla faal en iyi f1 pilotu seçilen Fernando Alonso, rakipleri tarafından bile pohpohlanıyor heralde… al işte pohpohlamayı tanımladım sana… ayağa kalkıp öyle okumanı tavsiye ederim, otururken anlamak zor oluyordur…

  8. Hayatımda kompleksli olmadım,zaten öyle bir fırsatımda hiç olmadı

  9. sandro verone avatarı
    sandro verone

    pohpohlanmayı eğerki dert eden alonso taraftarı varsa o-nlar en son konuşsun…
    2005-06 yıllarında balonsonun her yarış kazanma sonrası elleriyle yaptığı F1 tarihi boyuncada hiç bir kaliteli pilotun yaptığını mansel – g villeneuve – prost – senna – hakkinen – schumi vs vs vs görmediğin ve göremeyeceğin hareketleri bu insanda görmek ve sonrasında kasıtlı adam öldürmeye teşebbüsten italyan mafyası sayesinde kurtulan briatorenin (singapore!!-piquet) her defasında balonsonun aracından indiğinde bir sırtına almadığı kalıyordu elleriylede göbeğinden garip okşamalar sevmeler.
    Bu pohpohlamanın çok afedersiniz ama dik alası.
    şimdi pompohlanmayı tekrar düşünelim mi?

  10. 01McLaren01  avatarı

    djarum bu komplekslerinden vazgeç. can'ın yorumu ne senle nede tuttuğun şeyle ilgili. gerilme rahatla biraz :))

  11. Bu nasıl bir öz güvendir allahım!!!!
    f1 den hiç hiç anlamayan biri bile yumuşak lastiğin sert lastikten daha hızlı olduğunu bilir,,,,,,,,,,Bu nasıl bir pohpohlanmadır allahım.

  12. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    İnansak bi türlü inanmasak başka türlü….

  13. "O, yumuşak lastiklere geçtiği anda hızlı olacağını bu yüzden bunu kanıtlamaya gerek duymadığını söyledi."

    Bu nasıl bir özgüvendir Allah'ım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir