Whitmarsh: "Lewis, F1 Rekorlar Kitabını Yeniden Yazabilir"

yazar:

kategori:

Hamilton’un profesyonel kariyerinde bu girişimi destekleyen Whitmarsh “Lewis sezon başında parçalanmıştı.”

“Ancak bu zaten olacaktı çünkü babası ve Ron Dennis ile artık tıkanmıştı.”

“Onlar bunu düşünmekten nefret edebilirler ancak her ikisi de oldukça benzer karakterler. Etkili olmak için kontrol etmeye çalışırlar.” dedi.

Hamilton’un profesyonel menajerliğini ayarlamasının ardından çok güçlü olacağını düşünen Whitmarsh “Lewis F1’in rekorlar kitabını tekrar yazabilir. O en iyisi olabilir.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. McLaren_Halil03  avatarı
    McLaren_Halil03

    Bu sene Lewis Hamilton rekorlar kitabını yazabilcek karekterde Hamilton'un profesyonel menajerliğini ayarlamasının ardından çok güçlü olacağını düşünüyorum "Lewis F1'in rekorlar kitabını tekrar yazabilir. O en iyisi olabilir."

  2. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    artık kurallar o kadar sıkıki kimse sezonu eskisi kadar domine edemez. red bull bile..

  3. erhan aydın avatarı

    bu rekoru kırabilemek için önce potansiyelinin olması gerek ve bu da onda fazlasıyla var.ama unutmayalımki şumininde bu rekoru daha üstlere çıkarabilecek potansiyelide vardı.yani potansiyel yetmiyo.araç ve tabiki kısmette gerek.2006 da şumi bir şampiyonluk daha alabilirdi,aracın hızı iyiydi.ama biraz kısmetsizlik daha ziyedesiyle dayanıklılık sorunları engel oldu.hamilton yeteneğini biraz zekasıyla,taktik-stratejik anlayışıyla süslese çok daha başarılı olur(tabi araçda rekabetçi olmak şartıyla)

  4. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bana göre de eğer gridde hali hazırda birileri eğer bu rekorları kıracaksa bu kişi hamiltondur..hee şartlar eşit midir;tabii ki değildir,aşağıda da bahsedildiği gibi 7 şampiyonluğun rahat bir 4-5 tanesi muhteşem araçlarla alınmış şampiyonluklardır,bu schumi nin suçu da değildir tabii orası da ayrı bir konu,ilerki sezonlarda ne olur ne biter bilmek mümkün değil,önümüzdeki birkaç yarışta bile olabilecekleri bilmemiz mümkün değilken ilerki sezonları tahmin etmek zaten nsaçmalık olur ama dediğim gibi bir rekor kırma ihtimali varsa bunun için adayım hamiltondur.

  5. Schumacher in rekorunun kırılmasını imkansıza yakın bulanlardan biride benim o yıllar Schumacher şampiyon olurken ferraride kim vardı bir mclaren vardı o da bazen katılıyordu Ferrari o yıllar şimdikinin redbulu gibiydi.Ve o yıllara bakıldığında çorap değiştirir gibi kural değiştirmek yoktu Şimdi ise adam 2009 da rekabetçi oluyor 2010 da fos neden kural değişikliği 2009 un performansını ya yakalıyor ya yakalıyamıyor brown gp mesela örnek verecek olursak 2009 kuralları geçerli olsa idi şimdi onlarıı daha yükseklerde görebilirdik şimdi redbull bak redbull deriz şampiyonluğa güleşiyorsa ona göre hesap edelim suminin rekorlarının kırılıp kırılmayacağını. Ayrıca ***** 2007 yılında adını altın harflerle f1 e yazdırdığına inanıyorum Birde yanlış anlaşılmasın redbulu küçümsediğimden filan değill

  6. Evet öyle bir durum da var. Haklısın murat levent. Öyle bir ekleme de yapacaktım ancak vaz geçtim. Stratejiler farklı, kurallar farklı. Ancak saf hız olarak birbirine yakın olduklarını da görüyoruz sıralama turları derecelerine bakarsak. Bunu anlatmak istemiştim ben de. =)

    Aslında Michael Schumacher veya her hangi bir aracı verimli kullanacak pilot ardı ardına aynı pistte hem F2004, hem RB-6 kullansa da farkı görsek. Süper bir organizasyon olurdu =)

  7. murat levent avatarı

    vega_nitro, bu dediğine kısmen katılmıyorum, sebebine gelince. O yıllardaki PIT olayı bugünkünden farklıydı biliyosun. Şuan Dolu depo ve genelde sert lastikle yarış bitiyor. Buda yarışın yarısına bile gelmeden hem lastiklerin yavaştan aşınmaya başlmasıyla hemde deponun dolu olmasıyla alakalı bir durum bence.

    Yani o zamanlar atıyorum 15 tur gidilip benzin azaldığında PIT yapılıyodu, lastik bile değiştirmediklerini gördüğümüz oldu. Bu da haliyle yarış içinde nerdeyse boş depo ile çok hızlı turlar atmalarına olanak sağladı.

    Ben böyle düşünüyorum.

  8. murat levent avatarı

    MercedesTurk, terbiyeslik yapma. Beni tanıyomusun, yaşımın kaç olduğunu biliyomusun veya kim olduğumu, benlen bir samimiyetin veya arkadaşlığın söz konusumu. HAYIR. Nerden buluyosun bu hayasızca hakaret etme hakkını kendinde. Sana karşı en ufak bir yorumum veya hareketim mi oldu bu güne kadar. İrkilde kendine gel.

    Kalpazan, YT de bir sürü Alonoso videosu da mevcut sende bir bak boş vaktinde.

    KimiKolik, 2006 diye bir kelime yazmadım ben onu nerden çıkardın. Ferrarinin hızı kesilsin 1 inci ile sonuncu arasında 7-8 saniye olmasın diye kurallarda bir çok değişikliğe gidilmeye başlandı o yıllarda, motorların aynı seviyelere çekilme çabası da bu yüzdendir.

    thrillercd thrillercd, isterse uyusun isterse amuda kalksın. Ekmeğimi veriyo sanki.

    ——————–
    Dikkat ederseniz haber HAMILTON haberi ve ben onunla ilgili bişey yazmadım. Benim 3 senedir seyrettiğim HAMILTON 10 sene seyrettiğim SCHMI den daha çok zevk verdi bana.
    ——————–

    Düşüncemi belirttiğim için bana hakaret derecesinde kelimeler kullanan kişileri de kınıyorum..

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu haberde kıyaslama falan yok sadece rekorlar kelimesi şumiyi anımsattığı için bazı arkadaşlar mevzu etmişler.Rekor ve yaşayan efsane gibi kelimeler şumiye yakıştırılıyor.Martin aptal değil ki hamiltonun şumi nin rekorunu kırabileceğini söylesin.Sadece sıralamalarda buttonu geçmeye alışmış olan hamiltona teselli mahiyetinde destek olmaya çalışıyor.Yoksa o da biliyor rekorların rakamlarını.Üstelik martin olabilir,kırabilir diyor.Olacak veya kıracak demiyor ki.Bu söylediğinin ,üzgün bir çocuğu teselli etmek ona küçük yalancıklar söylemek gibi bir şey olduğunu anlamak çok kolay.Son parağraf bunu anlatıyor.Sanki aracı menajer kullanıyor ve O ayarlanınca hemen kitap yazılmaya başlayacak.Menajerle kitap yazılsaydı ortalık kütüphaneye dönerdi.Bir de sanki eski menajere inceden bir gönderme var gibi..

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    vega çinde durum daha vahim.rekor şumi de 2004 de 1.32.Çinde Günümüz 2010 un en hızlı turu ise 1.42.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    şumi kimi ,o kadar pilot arasında neden alonsoyu örnek verdin.2006 nın ikinci yarısında en hızlı araç şumide idi.2005 de ise kimi de idi.bunları da ekleyelim.Şimdi sayacak olursak sabaha kadar vakit lazım.

  12. 2004 ve 2005 yılındaki araçlar en hızlı araçlardı. Pist rekorları da onlara ait. Günümüzde söz konusu araçların attığı turlara yakın turlar atabilinse de resmi pist rekorları yarış içinde atılan turlardan ortaya çıktığı için pist rekorlarını kırmak da zor.

    Mesela 2004 Avustralya GP'siyle günümüzü karşılaştırıyım. Michael Schumacher pist rekorunu elinde bulunduruyor hala. 1:24.125 ile… Sıralamalarda ise 1:24.408 yapmış. Vettel ise 2010 sıralamasında 1:23.919 ile son yılların en iyi dereceksinde ve Schumacherden hızlı. Ancak yarış içinde ise 1:28.358 ile Mark Webber en hızlı turu elinde bulunduruyor.

  13. Schumii Kimi avatarı

    son olarak en hızlı araçla şampiyon olmak ve o araçla istikrarlı sonuçlar alabilmek de yetenek işidir. en hızlı araca sahip olup da şampiyon olamayan ya da hakkını veremeyen çok pilot var. fazla geriye gitmeye gerek yok. 2007 Mclaren örneği, madem en hızlı araçla rahatça şampiyon olunuyordu da Alonso neden şampiyon olamadı. Bu sene geleceğin yıldız adaylarından (birçoğuna göre şimdiden öyle) Vettel neden açık ara şampiyona lideri değil.

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vega_nitro tebrikler.Ben de inanmıyorum.Düşünsene en basitinden pistlerin çoğundaki tur rekorları şumiye ait.V10 motorla yapılmış derecelerdir.Daha sonra bazı pistlerde uzatma çalışmaları yapıldı yeni eklemeler oldu.O zamanki tur derecelerine inmek imkansız ötesi bişey oldu.diğer rekorlara değinmeye bile gerek yok.

  15. Schumii Kimi avatarı

    Haklısın Umut muahttap alıp cevap bile verilmez. adamın(?) yazdıklarından F1'i anlama ve yorumlama kapasitesi belli oluyor cevap verip de o seviyeye inmeye gerek yok.

    ona cevap niteliğinde değil de o dönemleri izlemeyen arkadaşların kafasında yanlış bilgi yer edinmemesi için söylüyorum. Güya devamlı diğerlerinden 3 saniye hızlı bir araçla yarışmışmış inanmayın arkadaşlar o dönemin en hızlı aracı olan F2004 bile bu kadar farkla hızlı değildi. Hatta Schumaher'in şampiyon olduğu 2000 senesinin aracı Mclarenden yavaştı.

  16. Birader sen inanmamaya devam et. Sırf sen inanmadığın için Schumi bu gece rahat yatamayacak.

  17. Ben Schumacher'in başarılarının yani 7 şampiyonluk rekorunun bir daha kırılmasının imkansıza yakın olduğuna inananlardanım. Yüzdeye vurursak %10 diyeceğim hatta.

    Lewis de rekorları peş peşe kıramayacak. Alonso da bilmem kim de… Nedenlerini söyleyeyim. Takımlar birbirine fazlasıyla yakın. Formula 1 günümüzde daha değişken. Kurallar tam oturdu derken şimdi motorların tipini değiştirmeye kalkıyorlar mesela. Yeni gelen pilotlar kailteli ve rekabetçi. Kimler mi onlar? Vettel, Rosberg, belki Alguersuari… Sağlam arabalarla iyi iş yapabilecek kapasıtedeler. Tecrübeli arkadaşlarımız var Alonso gibi, Button gibi, en baba tecrübeli Schumacher gibi. Bu kadar istekli ve şampiyon olma olasılığı fazla pilot varken "kesinlikle bu herif şampiyon olacak" diyebiliyor muyuz? Elbette hayır.

    Bu arada Schumacher 5 şampiyonluğu elde ettikten sonra Alonso'ya geçilse bile bu onun özel bir başarıya sahip olduğu gerçeğini değiştirir mi? Kesinlikle değiştirmez. Schumacher ve Ferrari karşılarına çıkan fırsatları iyi şekilde değerlendirdiler. Mantıklı kararlar aldılar, en uygun fırsatları kolladılar. Ama bunları yapan Mika Hakkinen McLaren'ine ve Alonso Renault'una da yenildiler. Son olarak şampiyon olan her pilotun özel olduğunu düşünüyorum. Adı üstünde "şampiyon"…

  18. murat levent

    Sana yanıt bile verilmez kusura bakma. İyi geceler…

  19. MercedesTurk katılıyorum kardeş
    Bide motorlar 2006 da eşitlenmiş diyorlar
    Vah vah vah vah.

  20. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    murat levent, yorumuna katılıyorum +1, gayet gerçekçi ve mantıklı bi yorum, motorlar eşitlenince alonso 2 kez galip geldi, youtube da çok hoş mücadeleler var ikisi arasında, alonso vs schumacher yazın izleyin, gerçekten shumi yi pistte ezdiği görüntüler var…

  21. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    murat levent, yorumuna katılıyorum +1, gayet gerçekçi ve mantıklı bi yorum, motorlar eşitlenince alonso 2 kez galip geldi, youtube da çok hoş mücadeleler var ikisi arasında, alonso vs schumacher yazın izleyin, gerçekten shumi yi pistte ezdiği görüntüler var…

  22. whitmarsh haklı, doğru araçla hamilton rekorları kırabilir. Fakat schumacher rekorları kırarken rekabet bu kadar fazla değildi… Şuan Hamilton'ın takım arkadaşı da bir dünya şampiyonu, yani araç avantajı olsa bile, Hamilton zorlanabilir. kısacası bu iş çok ama çok zor, fakat imkansız değil…

  23. murat levent

    arkadaşım başarıyı küçümsemek kolaydır.şumayerin ne kadar büyük bir pilot olduğunu anlamak için açın 2006 monaco yarışını izleyin.o yarışta şumayerin geçişlerini ne yapan olmuş ne de yapan olabilir(bana göre).o deliceydi ben adam delirmiş dedim.o yarışı izlemeni şiddetle tavsiye ederim.f1 tarihinde senna dahil o geçişleri kimse denemeye cesaret edemezdi

  24. Öyle pilotun böyle taraftarı olur işte.
    Dünkü yetme mi dersin.Yorum asalağı mı.Ya da şu aralar revaçta olan deyimle APAÇİ mi
    F1 in de seviyesi ayaklar altında.

  25. murat levent avatarı

    Ben SCHMI nin efsane felan olduğuna inanmıyorum, altında diğerlerinden 2-3sn hızlı araç varken herkes olurdu efsane.

    Nitekim yeni kurallarla birlikte motorlar dondurulup Ferrarinin hızı kesilince Alonso çıktı sahneye. Eşit güç altında 2 kez galip gelen Alonso oldu. Gerisi boş işler..

  26. Zaten haberde bir kıyaslama yokki nereden çıkarttınız ? Ben griddeki hiç bir pilotu Schumacher ile kıyaslamam. O bambaşka konumda Efsaneler klasmanında …

  27. Yahu Hamilton nireee Schumacher nireee…

  28. Bazıları başarılarıyla.Bazıları da döneklikleriyle hatırlanacak.Rahmetli Kemal Sunal ın bi filmi vardı ya "Damarımı
    kesseniz şu renk akar" diyordu hani..Bi arkadaşımızda bu ihtisasını F1 de yaptı.Yapmaya da devam edecek gibi görünüyor.allah bizi korumuş ta doğru adamların peşinden gitmeyi nasip etmiş.Çok şükür.

  29. Whitmarsh rekorlara kafayı takmış durumda. Ferrari'den bahsetti şimdide Lewis'ten bahsediyor. Bu işler hiç belli olmaz. Vettelde bir aday. Ama sadece adaylar. Schumacher'in rekorlarını yakalamak çok zor ama imkansız degil tabi.

  30. Bana göre f1 in gelmiş geçmiş en iyi pilotu m.schumacherdir.lewis bunu tekrar etmek istiyorsa schumacherin monaco 2006 da yaptığını tekrar etmeli.o geçişleri yapacak pilot çıkmadığı sürece tarihin en iyi f1 pilotu m.schumacherdir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir