Button McLaren'in Hız Avantajından Medet Umuyor

yazar:

kategori:

Button, “Hâlâ iyi bir yarış çıkarabiliriz. En yüksek hızlara bakarsanız önümüzdeki iki takımdan birrz daha fazla hızlı olduğumuzu görürsünüz. Belki bu sıralamalar için fazla olumlu bir özellik değil ama yarınki uzun yarışta lastikleri koruduğumuz sürece bize faydası olabileceğini düşünüyorum.”

“Hız avantajımızı ciddi şekilde kullanabiliriz. Bu yüzden yarın iyi bir yarış çıkarabileceğimizi düşünüyorum. İlk turda beladan uzak durmak önemli ama aynı zamanda ileriye atılmak da. Ardından her şey stratejiye ve atacağınız iyi turlara bağlı.”

Button’ın söz ettiği hız avantajı bugün istatistiklere şu şekilde yansıdı:

BUTTON        317.5 km/h
HAMILTON 316.7 km/h
VETTEL 311.9 km/h
ALONSO 308.5 km/h
WEBBER 308.5 km/h
MASSA 308.3 km/h

Öte yandan Button sıralama performansını geliştirebildiği için memnun olduğunu da ekledi: “Attığım turdan makul derecede memnundum. Neler yaptığımı ve otomobilin nasıl olduğunu biliyordum. Ancak çizgiyi geçtiğimde ön gruba daha yakın olacağımı düşünmüştüm. İlk sıradaki derecenin 0.7 saniye gerisinde olacağımı ummamıştım.

Button McLaren’in kullandığı egzoz destekli difüzörün de performansa katkısı olduğunu söyledi: “Bana göre olması gerektiği gibi çalışıyor. Ondan fayda sağlıyorum ve onu kullanmaya devam etmekte haklıyız.”


Yorumlar

  1. mclarenci mp4 FF avatarı
    mclarenci mp4 FF

    r30 ne saçma bi yorum ne zaman yüksek hıza cıkan alıpğ basını gitmiş. acayip saçma ve komik bişey yazmışın. Tamam alıp basını gidebilir ama bunun nedeni ferrarilerden yüksek top speed yapması degildir. Çünkü yüksek top speed'e cıkan düzlükteki avantajını virajlarda geri verecektir ve fark stabil kalacaktır.

  2. Sir Jack B.  avatarı

    Bir işe yaramasını istiyorlarsa tempo olarak öndekileri yakalamak zorundalar.

    Eğer ön taraftan birisi yeterince hızlı olmazsa oluşacak trenden en iyi şekilde fayda sağlarlar.

    Ama yağmur ihtimali olursa ozamanda işler aleyhlerine gelişir. Bakalım Mclaren pilotları güzel bir yarış izletebilecekmi bizlere.

  3. Start süper olabilir 😀 , ben Schumi ve Mikanın belçikada o uzun düzlükte yaptıgı sollamaları yapmalarını bekliyorum , hamilton ve buttondan … Ancak son sektörde 0.3 sn yavasız 2 tkaımdanda .

  4. Renault motorunun viraj çıkışlarında en iyisi olduğunu biliyoruz vettel ferrarilerden daha yüksek hıza çıkmış buda demek oluyorki bugün vettel alır başını gider ferrarinin yarış performasından şüpheliyim

  5. sadece atak olarak düşünmeyin, savunma yapacak duruma gelirlerse, arkalarındaki araçlara karşı kendileri oldukça rahat savunabilirler

  6. Viraj çıkışında yüksek çekiş yakalarlarsa ki Redbull ve Ferrari bu konuda en iyiler işte o zaman speed traplar hiç bir işine yaramaz … Çekiş daha çok cadde pistlerde ön plana çıkıyor ama yinede RB6 ve F10'u burada düzlükte mağlup edebileceklerini sanmıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir