Mclaren, Bu Sefer NASCAR'a Yöneldi

yazar:

kategori:

Mclaren Electronics’in serinin resmi tedarikçilerinden olması amacıyla Dennis’in bu ziyareti gerçekleştirdiği biliniyor.

Mclaren, Formula ve ve Indycar serilerinde Standart Elektronik Kontrol Ünitesi’nin sağlamasının ardından karbüratör sisteminden yakıt enjeksiyon sistemine geçmeyi planlayan NASCAR’da tüm araçlara standart sistemi sağlamayı hedefliyor.

NASCAR henüz, resmi olarak ne zaman elektronik sisteme geçeceğini doğrulamadı ancak Dennis, gelecek seneden itibaren sistemi sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Dennis “Mclaren’i diğer muhtemel üreticilerden ayırt etmek gerekirse, öncelikle bizim elektronik şirketimiz 20 seneden beri var, bunun yanında 2 sene önce Charlotte’ta fabrika açan ve Amerika’nın en büyük yarı iletkenler ütericisi olan Freescale ile ortağız.

“İstatistiklerden gurur duyuyoruz. Benden manşet haberleri isterseniz, 3 seneden beri tüm Formula 1 takımlarına elektronik yazılımı sağlıyoruz ve şu ana kadar ne bir antrenman seansında ne de yarışta tek bir sorun yaşamadık. Bunu IRL’de de yaptık ve düşük bütçeli bir sisteme sahibiz çünkü mermi kadar dayanıklığa sahibiz.” dedi.

Dennis ayrıca Mclaren’in zaten bir süreden beri NASCAR’la ilgili olduğunu ve eski pilotları Juan Pablo Montoya’nın NASCAR’daki performansından etkilendiğini söyledi.

Dennis “İyi iş çıkarıyor gibi görünüyor.Bugün beni etkilemek için mi harika performans gösterdi bilmiyorum ancak etkiledi.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    montoyanın indianapolis performansı her yıl çok iyi,geçen yıl galibiyet için en büyük adayken,pitte hız sınırını aşıp aldığı saçma ceza ile galibiyetten oldu..ama bu yıl geçen yılki seviyede değil başarı olarak ve nascar pol almanın değeri neredeyse 0 dır:D çok fazla kazaya karıştı ve nerdeyse 10 yarışı 30. lukla felan sonuçlandı bu kazalar sonucu ve chase e katılma şansı yok gibi bu yıl..ron a tavsiyem,montoyanın yanına pek uğramasın:D

  2. Sir Jack B.  avatarı

    Montoyanın polü manidar olmuş 🙂 İnş yarışıda kazanır. Hala ovalde kazanamadı sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir