Red Bull: "İyi Bir Sonuç Almak Zorundayız"

yazar:

kategori:

Red BUll, bu sezon 10. kez yarışa ilk sıradan başlayacak ancak sıralamalarda alınan sonuçlar, yarış sonuçlarına pek yansıtılamadı.

Horner “Şampiyonanın sonuna doğru yöneldik ve artık pazar günleri güçlü sıralamaları puanlara dönüştürmenin zamanı.”

“Şu noktada yarışların % 50’sini kazandık ve bu sezona sağlıklı bir başlangıç. Ancak Mclaren pilotları istikrarlı yarış sonuçları sayesinde mükemmel iş çıkardılar. Bu yüzden biz daha fazla kazandık ancak onlar puan bakımından öndeler.”

“Burada, sıralama sonucunu iyi puanlara çevirmek önemli olacak. Harika bir yarış olacak ve bizim için kolay bir yarış olmayacak.” dedi.

Horner, Vettel’in 0.002 sn farkla kazandığı ve Formula 1 tarihinin 2. en yakın sıralama sonucu olan pol pozisyonunun zor kazanılan bir sonuç olduğunu söyledi.

Horner “Çok sıkıydı ve yakındı. Ferrari, özellikle Fernando cuma günü güçlü göründü. Sıralamaların ilk 2 bölümünde bizi geride bıraktı ve pit duvarında, pol pozisyonunu kazanmak istiyorsak özel bir şeyler yapmamız gerektiğini söyledim çünkü 2. seansın ardından 0.2 sn ile 0.5 sn arasında yavaş görünüyorduk.”

“Seb, son turunda inanılmaz bir son sektör zamanı elde etti ve neredeyse en küçük farkla pol pozisyonunu kazandı. Mark’ın birinci virajda bordürde takılı kalması talihsizlikti ve temiz bir tur atamadı.”

“Ancak yine de takım için ve kendi evinde yarışacak olan Sebastian için harika bir sonuç. Çok ilginç bir yarış olacak.” dedi.

Ferrari’nin gelişimi hakkında konuşan Horner “Gördüğümüz gibi farklı pistler, önde yer alan takımların güçlü ve zayıf olduğu alanları ortaya çıkarıyor. Bizim istikrarlı olduğumuz alan 11 yarışta 10 pol pozisyonu kazanmamız oldu ve bu tek turda mükemmel bir rekor.”

“Ancak Ferrari de güçlü göründü, son 2 yarıştır performans olarak en yakın rakibimiz gibi görünüyorlar ve sadece çok şanssızlardı. Onları arkamızda tutmak için dua edeceğiz ve bunu hedefliyoruz.”

“Sezon başından beri Ferrari’yi göz ardı etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Onlar F1’de çok übyük rekorlara sahip bi takım ve güçlü pilotlara sahipler. Bu yüzden onları göz ardı etmek aptallık olur.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir