McLaren: "Difüzör Konusunda Geride Kaldık"

yazar:

kategori:

Hockenheim yarışını Ferrari takımı domine ederken onu Red Bull izlemiş, McLaren pilotları ise dördüncü ve beşinci olmuşlardı

Red Bull takımı egzoz destekli difzör sistemini sene başından bu yana kullanırken Ferrari Valensiya’da kullanmaya başlamıştı. McLaren takımı ise sistemi ilk kez Hockenheim hafta sonunda yarış içinde kullandı. Lowe halen geliştirme aşamasında olduklarını belirtti.

“Sistemi kullanma konusunda Ferrari’nin birkaç yarış, Red Bull’un ise yarım sezon gerisinde kaldık. Çalışan sistem ile Hockenheim’da yarışabildik. Orada sistem hem performans sağladı hem de dayanıklıydı. Üzerine ekstra bir şeyler ekleyebiliriz ama planın gerisinde kaldık ve temel rakiplerimiz de sistemi geliştirmeye devam ediyorlar. Her zaman daha iyisini bulabiliyoruz, bu yüzden zorlamaya devam ediyoruz. Bu performans sağlanabilecek yeni bir alan.”

“Almanya’da iyi bir adım attık ve Macaristan’da daha iyisini yapmayı umuyoruz. Açıkça görülüyor ki Red Bull ve Ferrari Hockenheim’da daha hızlıydı ve tam anlamıyla olmasa da biz onlara yaklaşmayı umuyorduk.”

Lowe, rakiplerinin gelişim çalışmalarının daha başarılı olduğunu ise kabul etmiyor: “Zaman tablosunda sadece otomobiller arasındaki farkı görebilirsiniz, gelişim seviyesi için belirleyici değillerdir. Sezon içinde farklı takımların gelişim temposunu hesaplayabilmek çok zordur. Biz belki bir sezon içinde otomobile 0.2 ya da daha fazlasını katarız ama bu zaman tablosunda görünmeyebilir.”

“Takımlar arasındaki farklılıklar çalışma aşamalarından kaynaklanır. Ferrari ve Red Bull bizim daha önceden sahip olduğumuz F-kanal sistemini şimdi otomobillerine uyarladılar. Biz de egzoz destekli difüzör konusunda biraz geride kaldık. Belki de Almanya’da biraz geride olmamızın nedeni buydu.”

Lowe son olarak da McLaren’in Macaristan’da yine bir adım geride olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

“Macaristan’da daha iyi olacağımız konusunda tam bir güvene sahip değiliz. Pistin karakteristiği bu sezon bizim güçlü olduğumuz noktalarla uyuşmuyor. Yapabileceğimizin en iyisini yapacağız ve güçlü bir performans sergileyebileceğimize inanacağız ama başkalarından daha güçlü olabileceğimiz konusunda tahmin yapamıyorum.”

“Hockenheim’da sıralamalarda ve yarışta geride olduğumuz 0.6 saniye kadar zaman kazanmak için çalışmak zorundayız. Aerodinamik performans açısından ne yapabileceğimizi görmek için sistem üzerinde zorlamaya devam edeceğiz. Otomobilimizde herhangi bir yanlışın olduğunu düşünmüyorum. Sadece o yarışta yeterince hızlı olamamamızla ilgili olan bir durumdu. Otomobilin genel olarak yetersiz olduğu gibi bir düşünce yok. Önemli olan gelişmek için gerekli fırsatları yakalamak ve farkı kapatmak.”


Yorumlar

  1. Dostum zaten geçen sene gene kötü başlayıp 2. yarının birincisi olmamız beni ümitlendiriyor.

    Bu sene de aynı senaryo karşımızda.

    Ama mümkünse önümüzdeki yıl artık başlangıçta en hızlı araç olalım. ya da şu Adrian Newey denen emektar McLaren çalışanını ne edip edip geri getirelim.

    Bu adam sürpriz yumurta gibi önümüzdeki sene de başımızı ağrıtacak bir şeylerle karşımıza çıkacaktır kesin.

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    dostum bu son yarıştan en az hasarla çıkmamız lazım uzun arada da gereken gelişmeler olacaktır. Mclaren herzaman en iyi gelişimi göstermiştir…

  3. 0.6 saniye gerçekten muaazam.

    Böylesine bir fark eksik bir paketle yarışsak, makuldur. Lakin mevcut paketlerdeki ayarlardan böylesine bir farkın oluşması, mühendislerimizi Woking'de oldukça komik duruma düşürmüştür sanırım.

    Allah'a şükür f-duct sistemimiz var o da olmasa bu sene şampiyonayı çok farklı bir şekilde izliyor olduk.

    –Red Bull aracın arkasındaki tasarımını son yarışta da değiştirmiş gibi. Çıkışta difüzör ve egzozu harmanlamış ve devasa 2 egzoz çıkışı şekli vermiş (daha net). Umarım Red Bull sisteminden maksimumu almıştır. Yok daha alacak mesafeleri kazanılacak downforce'ları varsa, onları yakalamamız çok zor olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir