"Ferrari Takım Emri Uygulamakta Haklı"

yazar:

kategori:

İtalyan 422race.com isimli internet sitesinde konuşan Minardi, bazı takımların da bu sezon benzer şeyleri yaptığını ve hakemlerin Ferrari takımına verdiği $100,000para cezasının da yanlış olduğunu belirtti.

Minardi: “Ben takım emirlerinin olmasından yanayım. Bir takımın neden böyle bir strateji uygulamaması gerektiğini anlayamıyorum. Sonuçta sadece bir kişi kazanıyor ve kazanan en iyi kişi olmak zorunda.”

“Pazar günü Fernando açıkça Felipe’den daha hızlıydı. Ferrari’nin sezon içinde güçlenmesinin tek yolu bir pilotu desteklemesi. Şu anda sadece Alonso şampiyonluk mücadelesi verebilir. Massa mücadelenin dışında kaldı. Ancak Brezilyalının da harika bir yarış çıkardığını söylemem gerek.”

“Ben cezanın da lüzumsuz olduğunu düşünüyorum. Son yarışlarda diğer takımlar da aynısını yaptı. McLaren ve Red Bull, pilotlarına çok fazla yakıt harcadıklarını söylediler. Bu takım arkadaşlarını rahatlattı ve geçiş yapmalarını engelledi. Böyle şeyleri diğer takımların yapmadığını bana sakın söylemeyin yani. Bunlar stratejinin bir parçası.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. Fatih Demirel avatarı
    Fatih Demirel

    Aynen bende böyle düşünüyorum.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massa iyi pilottur ama üzerine şampiyonluk yatırımı yapılabilecek kapasitede değildir.Beklentileri karşılayabilecek bir durumda değildir.
    Alonso gerilerden başladığı yarışları ,iyi yerlerde bitirebiliyor.Mesela albertparkda 18.likten 4.lüğe yükseldi.mesela çinde 5 kere pite girmesine rağmen 4.olmuştur ki orada lider button bile 2 pit yapmıştır.Mesela monakoda pityolundan başlamasına rağmen 6.bitirmiştir.Yani zararı asgariye indirmeyi başarabilen bir pilottur.Tabi bu her zaman mümkün değil mesela ingiltere ve ispanya gibi darbenin ağır olduğu yerler hariç tabiki.
    Netice de kaza ile olsun ,şanssızlıkla olsun,hata ile olsun bi şekilde geriye düşüldüğünde hasarı en aza indirmek gerekir.
    Massa bu konularda pek de iyi değil.
    alonsoyu izlerken :Alonso gibi pilotum olsun varsın 5 milyon borcum olsun. derim.

  3. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    takım emri uygulanmalımı uygulanmamalımı haklı haksız tartışması bir yana mevcut kurallar gereği takım emri yasak. ne deseler boş. yasaklar kalkar o zaman isteyen takım emri uygular kimsede karışıp yargılamaz.

  4. _Nadir_ _Nadir_ avatarı
    _Nadir_ _Nadir_

    Konu gayet açık bence takim emri kuralı ve diğer kurallar tekrar gözden geçirilmeli aero, lastik , motor sınırlaması, vites kutusu sınırlaması motorların dondurulması motor devirlerinin düşürülmesi yakıt ikmali lastik değişimi, test yasakları bazı ana konular hariç eskiye dönülmeli masrafların azaltılmasından bahsediyorlar bunları sınırlamakla ama bir canada gp ye gidip gelmede uçağın harcadığı yakıt ile kıyaslanırsa tüm takımların f1 araçları bütün bir sezon bu yakıtı anca harcıyorlar. Bence gösteri daha ön planda olmalı.

  5. Ferrari Alonso avatarı
    Ferrari Alonso

    yani sonunda biri adam gibi bir yorum yaptı helal olsun duygularıma tercüman oldun kimse mclaren ve redbull yapmıyo demesin harika bir cümleydi zaten

  6. Ferrari Alonso avatarı
    Ferrari Alonso

    yani sonunda biri adam gibi bir yorum yaptı helal olsun duygularıma tercüman oldun kimse mclaren ve redbull yapmıyo demesin harika bir cümleydi zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir