Alonso, Takım Emirleri Tartışmalarını Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Almanya’da lider Felipe Massa’nın yavaşlayarak takım arkadaşı Fernando Alonso’ya geçilmesi üzerine takım emirleri tartışması tekrar alevlenmiş ve Ferrari 100 Bin dolar para cezası almıştı.

Bunun yanında Dünya Motor Sporları Konseyi, yaşananları tekrar görüşecek.

Macaristan’da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Alonso “Bu tabiki beni etkilemiyor. Tam olarak değil. Eğer her şeyde odaklanmamımızın % 1’ini kaybedersek o zaman tamamen kayboluruz. Sadece Almanya için değil, her yarışta kısa bir hikaye oluyor. Birisinde Türkiye’de Red Bull’ların kazası, diğerinde Massa ve benim aramda pitte olan geçiş. Her zaman gelecek hafta konuşulacak bir şey çıkıyor bu yüzden çok fazla ilgi göstermiyoruz. Bir çok fikir var ve son günlerde bir çok şey söylendi.”

“Bizim için tek önemli olan aracımızın rekabetçi olması ve böylece Macaristan’da da iyi işler çıkarabiliriz. Ancak herkesin fikrine, bazı takım patronlarının ve sürücülerinin fikirlerine, her şeye saygı duyuyoruz ancak kendi işimize odaklanıyoruz. Artık söyleyecek bir şey yok. Taraftarlar hakkında düşündükleriniz sizlerin filirleri. Tabiki onların bazıları, bazı yarışlar nedeniyle mutsuzlar ve bu sadece Almanya değil. Bu sene bir çok yarıştan mutsuz oldukları oldu ve bazıları takmıyor.”

“Macaristan’a geldiğimde hava alanı doluydu, oteller bizi kutlayan insanlarla doluydu ve bugün şu ana kadar hep böyle taraftarlar gördüm. Belki sizin bahsettiğiniz diğerlerini de görürüm ancak şu anda sadece bizi destekleyenleri gördüm.” dedi.

Alonso da takım arkadaşı Felipe Massa’nın takımda 2 numara olmadığı sözlerini destekledi.

Alonso “Takımda şu anda 1 ya da 2 numaralı sürücü yok. Sadece birbirimize saygı duyuyoruz, Scuderia için yarışmamıza saygı duyuyoruz ve bunun anlamı çok büyük.”

“Son yarışlarda aracımızın performansından mutluyduk ve sonunda Almanya’da damalı bayrağı her iki araçla sorunsuz bir şekilde ve puanlar kazanarak gördük. Ancak Silverstone ve Valencia’da da araç iyiydi bu yüzden bu çizgide devam etmek istiyoruz. Konuşulanlar geçmişte kaldı ve  söyleyecek daha fazla bir şey yok. Her şeyi Almanya’da söyledik.” dedi.

Alonso ayrıca yaşananlardan dolayı adının lekelendiğini düşünmüyor.

Alonso “Bu sizin düşünceniz ve bir fikriniz var. Buna çok saygı duyuyoruz ancak bunun bende bir şey değiştirdiğini ya da bana bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ben yine aynıyım ve her zaman takımım, spor için mümkün olan en iyi şey için savaşırım ve umarım kariyerimde hep iyi işler başarırım.” dedi.

Tüm bunların yanında Alonso, Dünya Motor sporları Konseyi’nden çıkacak kararı düşünerek vaktiğini boşa harcamayacağını söyledi.


Yorumlar

  1. göreceğiz etkiyi tepkiyi…bakalım ne olacak? fitil ateşlendi zamanı gelince patlar düşüncesindeyim.

  2. yavuz balcı,alonsonun şampiyonluk şansı olduğu sürece öyle bir istekte bulunmak alonsoya ve taraftara hakarettir,alonsodan bahsediyoruz!!

  3. Alonsom alışık bu durumlara o baskı altında daha iyi kullanır arabayı sonuçta arabada iyi olmasın.Macaristanda'da yine en büyük favoriyiz eğer bu yarışıda alırsak Alonsomun şampiyonluğu hayırlı olsun.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yorum yazarken dikkat edilecek hususlara uymadığım için site yönetiminden özür dilerim.Mümkün mertebe dikkat etmeye çalışıyorum ama böyle arada bir kaçıyor işte.Kusura bakmayın.

  5. alonso zaten basının bu tür oyunlarına alışık. o yüzden bundan dolayı performansının düşmesi olasılığına zerre inancım yok. geçmişte bu tür şampiyonluklar çok kez yaşandı. hangisinin adı lekelendi? çoğumuz şimdi schumi den efsane diye bahsediyor, hakkinen den harika şampiyon olarak. ama bu ikiside takım emirleriyle kazandı. haa iş Alonso ya gelince biraz değişiyo tabi. niyeyse artık…

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Arkadaşlarımdan rica ediyorum.Provakatörlükten başka bişey bilmeyenlerin oyununa gelip de karşılık vermeyin.Bir kendini bilmez yüzünden hakarete hakaretle karşılık vermeyin.Bu tür adamlar sadece dörtyol ve inegölde yokmuş burada da varmış.

  7. Yavuz Balcı avatarı

    yine güzel bir soru sorayım.10 puanlık uzman sorusu. aynı durumda alonsodan yer vermesi istenseydi ( sezonun ortasında bunu unutmayın ) yine bu kadar mülayim olurmuydunuz ? alonso mülayim olmazdı bundan eminimde taraftarlarına bir soralım ((:

  8. diaz aslında basın mensuplarına şunu demek istiyor.

    -Reno'da şampiyon olurken benim için çalışan takım arkadaşlarımı suçladım
    -McLaren'in 100 milyon dolarını + Markalar puanlarını+ ve şampiyonluklarını (sürücü&marka) hiç ettim
    artı Singapurda benim için yapılan kazada nasıl herkes işsiz kalıp ben kariyerime bir birincilik daha eklediysem (ve en ufak zarar görmedi)

    ve hiçbirşey olmamış gibi davrandıysam. ferraride ki bu olay onun için oldukça ufak bir problem, onu da zaten benim için başkaları (santander) çözecektir.

    Kariyerinde gittiği her takımda (minardiyi takımdan saymamak lazım) bu kadar olaya sebep olmuş başka hiçbir f1 pilotu yoktur.

    Al Capone + Al Pacino = Al Fonso 🙂

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Odaklanmanızın %1 ini değil tamamını kaybetmenizi istiyorlar.Dublelere devam, atı şahlandırmaya devam edin.Onlar sizi konuşsunlar siz işinize bakın.Küçük beyinler insanları konuşur,büyük beyinler ise fikirleri konuşurmuş.
    Tekrar söylüyorum eğer bu olay 7.lik 8.lik içinde olsaydı kimse önemsemezdi.İnsanları delirten çıldırtan ana neden DUBLE dir.Mesela geçen ingilterede 14. ve 15. oldunuz ya ,işte o zaman yer değil gömleklerinizi bile değiştirseniz kimse ilgilenmezdi çünkü 14 ve 15.sıradaydınız.Ama şimdi ortada duble var işte sorun da bu.

  10. yeter,bundan sonra fıa önemsesin biz önümüze bakalım hungaroring de yarın antremanlar var öbürsü gün sabahtan antreman sonrasında sıralama turları var pazar günü büyük yarış var …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir