Webber: "Alonso Galibiyeti Hak Etti"

yazar:

kategori:

Webber, “Onlar (Ferrari) Felipe’ye de yarışı kazanması konusunda büyük bir fırsat verdiler. Yarışı kazanmak için gerekli arayı açması konusunda kendisine yeterli fırsatı verdiler. Elbette takım içinde en hızlı pilotun yarışı kazanmasına karar verdiler. O gün en hızlı pilot yarışı kazandı.”

“Ben hâlâ Massa’nın Macaristan’da yarışı kazanma” şansı olduğuna inanıyorum. Hockenheim’da eğer arayı açabilecek kadar hızlı olsaydı yarışı kazanabilirdi.”

“Hockenheim’da ilk bölümde inanılmazdı, gerçekten iyi bir performanstı. Ama ikinci bölüm öyle değildi, yeterince hızlı olamadı. Takım da hızlı olanın yarışı kazanmasını istedi. Takım, hızlı olanın kazanmasını istediği için Massa’nın ikinci bölümü farkı açmaya yetecek kadar hızlı değildi.”

Webber, takım emirlerinin sporun kaçınılmaz bir parçası olduğunu ve onların Almanya’daki gibi açıkça kullanılmasını tercih edeceğini söyledi.

“Takım emirlerini kotrol etmek çok çok çok zor. 40 yıldır bu sporda takım emirleri var ve gelecekte de olacak.”

“Eğer iki araca sahip olan bir takımınız varsa, ya da üç araca, dört araca, daima belirli zamanlarda belirli pistlerde bir pilotun desteklenmesi durumu oluşur. Bu kasıtlı olarak kötü bir pit stop yapmak ya da başka şeyler yapmaktan daha iyidir. İşi zorlaştırmak için bir çok şey yapabilirsiniz.”

“Almanya’daki gibi yapmak bir şeyleri gizleyerek yapmaktan çok daha iyi. Bu 2002’den bu yana birçok kez oldu. Bunun ilk kez olduğunu üşünenler kesinlikle rüya görüyor. Bu ilk değildi.”

Ancak Webber Massa’nın artık daha da güçleneceğini de söylüyor.

“Bence Felipe yaşananların ardından geri dönebilmek için oldukça zorlu sekiz ay geçirdi. Ferrari ve özellikle de Felipe’nin sezona çok iyi bir başlangıç yapmadığı bir gerçek. Ama şimdi şampiyonanın geri kalanı ve gelecek sene için çok daha güçlü olacaktır. Daha iyi bir sürüş ortaya koyacak çünkü zor zamanlar atlattı.

“Uzun zamandır Ferrari’de. Orada kesinlikle kendisini rahat hissediyor. Gelecekte de orada olacaktır.”


Yorumlar

  1. apocan geliyom kampüse 🙂 kampüsün tozunu attım biraz, dur hele anlatacaklarım var :p

  2. iki gün önce ağlayan kendi değil miydi acaba ikinci pilot muamelesi yapıyorlar bana diye? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu mark?

  3. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    sinancım olayların en can alıcı noktasına parmak basıyosun bravvoo:)) fanı oluncak adamsn ne milletin fanı olmaya çalışıosnn :)) bak bu mesajı kampüsten yazıyorum bi geldim ki kampüs kan ağlıyo:)) no girl :))

  4. bu arada benden pilot fanı değil, radyatör fanı olur onu anladım euheuhe 😀

    allahtan hepiniz uyuyonuz, bu iğrenç espriye gerilemediniz :D:D

  5. 😀
    webber cim, vettel bir araç boyu arkana gelse ve istanbulda ki gibi yan yana gelseniz, takım vettelin daha hızlı olduğunu sana söyleyip bunu doğrulamanı istese

    yine aynı sözleri söyleyip, kendin aynı şeyi yaparmıydın?

    2. pilot gibi davranılan birisine, kanadı diğer pilota verildi diye 2. pilot değilim diyerek haykıran birisi nasıl böyle konuşur, anlamak güç..

    webber değişiksin, çok değişik hemde. tuhaf ötesisin…

  6. webber aykırı bir adam…konuşuyor ama kendisiyle çelişiyor. 2.pilot muamelesine isyan eden kendisi ama burada yapılana destek veriyor. kendi ayağına kurşun sıkıyor.

  7. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Teşekkürler abdullah çelik, detaylar için… saolasın…

  8. aşağıda bir arkadaş sormuş gerçekte benzin tasarrufu yapıyorlar mı diye. takımlar elbette yarıştaki yakıt yükünü hesaplıyorlar ancak her zaman evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor. aracı hesaplanan devirden fazla kullanır, sürekli mücadeleler içerisinde yer alır ve umduğundan hızlı giderse fazla yakıt yakabilir araç. bunun yanında kimi zaman aracın daha hızlı gitmesini sağlamak için de çeşitli karışımlar kullanıyorlar. bir süre normal seviyede giderek yakıt tüketimini azaltıp belli bir noktadan sonra karışımı değiştirip tasarruf ettiği yakıtı kullanabiliyor sürücüler.

  9. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    kirve den ses yok, galatasaray le heralde maç seyrediyor :)))

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kirve 12 ben de Alonso gibi tam manasıyla sevinemedim.Böyle bir durum olsun istemezdim.Ama elden ne gelir biz ekran başında ne yapabiliriz ki.Takım rakiplerine çifte gözdağı vermek istemiştir.Hem duble olsun hem de alonso kazansın şeklinde bir gönderme yapıldı.Şimdi duble olmadan yer değiştirme olsaydı bu kadar olay olmazdı.Dubleyi yaparken alonsoyu da şampiyona zirvesine yaklaştırdılar.Umuyorum ki diğer takımlar massanın kazanmasını pek önemsemeyecek ve tehdit olarak algılamayacaklardı.Bizimkiler bir taşla iki kuş vurmak istediler.Gelen tepkilere bakarsak başarılı da oldular.

  11. efendimayin  avatarı

    Webber in bir kaç yarışını örnek verip övmek yanlış. Vettelin webberi ezdiği yarış bir sürü en son yarışta öyle mesela. Bu seneki redbull aracı webber için daha uygun ama vettel yinede hızlı. Ayrıca en çok sorunuda vettel yaşıyor.

  12. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Bu arada şu benzin tasarrufu olayını da ağzıma doladım bu aralar :))
    yani bi türlü anlamadım gitti, gerçekte takımlar benzin tasarrufu yapıyorlarmı, yoksa bu takım içi bi şifresi, yani cuma antremanlarında genelde takımlar bi seans ı yarış simülasyonu ile geçiriyorlar ve attıkları tur derecelerine göre ortalama yakıt tüketimini hesaplıyorlardır, zaten yarış içerisindede hemen hemen simülasyon daki turlarla dönüyorlar, sıralama turu formatında olmuyor, tur zamanları çok farklı sizde biliyorsunuzdur zaten, hal böyleyken bi takım nasıl olurda finizh görecek yakıtı tahmin edemezde tasarruf yapar ????

  13. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    kirve 12 bişey sorsam, o ara massa benzin tasarrufu yapıyormu son 5 turda, eğer yapıyorsa alonso yetişip geçebilir, yada geçemeyip kaza yaparlarsa, vettel in de zaten dayanıklılık sorunu var, işte o zaman sonuç mclaren açısında çok faydalı olur :))

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    kirve 12 iyi akşamlar :
    Bana soruyorsan fikrimi belirteyim.Son 5 tur zaten pilotların motor koruma moduna girdikleri bir turdur.Son turlarda o lastiklerle artistlik yapılmaması gerekir.Bunun da tarihte bir çok örneğini hamilton bizlere yaşattı.
    O örnekten anladığım massa nın daha hızlı olduğudur.Bu durumda aynen o şekilde bitmelidir.Kendinizden daha hızlı olan adamı geçmeyi deneyemezsiniz ve buda sizin orada kalmanızı gerektirir.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Webber bu yıl şampiyonluğu kafasından silmiş ya da sildirmişler.Anladım ki takım vetteli tutacak.Eğer iddiası olsaydı O da diğerleri gibi eleştirirdi.Çünkü 25 puan kimsenin işine gelmez.Bakınız vettel ferrarinin içinde bulunduğu bu karışıklığa sevindiğini ve bundan faydalanmak istediğini söylemiştir.Diğer yandan horner aynaya bakmadan ilk eleştiren kişi olmuştu.Hiç hrt takımından ses çıkıyormu yada chandok tan falan ses çıktı mı.
    Burası kurtlar vadisidir.Birileri bişey yapar da bu da sizin işinize gelmezse cayırtı kopar.Yok eğer sizi etkilemeyecekse o zaman sorun yoktur.

  16. Massa almanyada alonso ıle arayı 20 sanıye yapmış olsaydı,son 10 tur güvenlik aracı piste girseydi ve ara kapansaydı,sc çıktıktan sonra yarışın bitimine 5 tur var.massa önde alonso arkada..her birimiz formula 1 den az çok anlıyoruz,ne olurdu böyle bir pozisyonda..?

    yada sizce kimin kazanması daha faydalı olurdu .:)

  17. Webber'in en iyi arkadaşa alonso olmasına rağmen bu doğruları söylediğini değiştirmez.Güzel demeç vermiş 🙂

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    istanbulda webber daha hızlıydı..Startta kirli taraftaki hamiltona bile geçilen vettel hızlı değildi.Webber yarışı kontrol altında tutuyordu.Onun yerinde vettel olsaydı hamiltona çoktan geçilirdi.serhan acarın da dediği gibi webber önde olduğu zaman tutulması imkansız oluyor ama ortalarda veya geride olursa varlık gösteremiyor.ispanya ve monakoyu izleyin özellikle monako ve kaç kere sc girmiş ve kaç kere webber fark açmış ii bakın.

  19. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    @speeder 86
    yorumunu şimdi okudum, emin o tek dertleri de oydu zaten, yoksa massa kimsenin umrumda değil, onlar akbaba misali bekliyorlar, iyi alıştır leş puanlar toplamaya….

  20. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    laflara bak şaşırmış webber
    ""Takım emirlerini kotrol etmek çok çok çok zor. 40 yıldır bu sporda takım emirleri var ve gelecekte de olacak.""
    Hatta kafayı yemiş, belki o da bizim gibi paranoyaktır :)))
    allahım istesek söletemeyiz bu lafları
    "Almanya'daki gibi yapmak bir şeyleri gizleyerek yapmaktan çok daha iyi. Bu 2002'den bu yana birçok kez oldu. Bunun ilk kez olduğunu üşünenler kesinlikle rüya görüyor. Bu ilk değildi." (yok canım şaşırt tın sen webber jerkez yapar mclaren asla yapmaz)
    1 haftadır aynılarını sölüyoruz halbuki, acaba webber demi ferrari yada alonso fanı :)))
    yok bee belki de şirin görünmeye çalışıyor, seneye massa nın yerine geçecek yaa…

  21. Webber bir şeyin farkında deyil sıra onda massaya yapılanlar ona da yapılacak.horner adalet meleğini oynuyor ama bu zaman kadarki kararkları çok yanlıştı örneğin türkiyede webbere yol aç demeliydi.artık bundan sonra herşeyin önü açıldı red bullda artık vettele yoğunlaşacak.benden söylemesi

  22. Keşke istanbulda yapmasaydı, takım emri verilseydi de duble yapsaydı redbull çünkü haklarıydı peki sonuç kime yaradı mc laren pilotlarına ve takıma, ferrari bunu tekrarlamak istemedi riske girmedi iyi de yaptı bence.

  23. sende vettelle arayı açamadın istanbulda,yol verseydinde geçseydi vettel…arayı açsanda açmasanda yarısı önde olan kazanıyor.

  24. ah marcus doğumgünü hediyesi misali 😀

  25. İşde bu Webber sevdim seni bak doğruları söylemişssin..

  26. murat levent avatarı

    Yok olurmu bizim yorumcular weberden de iyi bilir. Yapmaz onların takımı.

  27. Ferrari Alonso avatarı
    Ferrari Alonso

    bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz ama anlayan kim

  28. "Almanya'daki gibi yapmak bir şeyleri gizleyerek yapmaktan çok daha iyi. Bu 2002'den bu yana birçok kez oldu. Bunun ilk kez olduğunu üşünenler kesinlikle rüya görüyor. Bu ilk değildi."

    bu kısım çok hoşuma gitti. Webber mantıklı bir adam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir