Domenicali, Takım Emirleri Yasağının Kalkmasını İstiyor

yazar:

kategori:

Bild gazetesine konuşan Domenicali “Evet, kalkmasını istiyorum. Çünkü F1, takım sporudur.” dedi.

FIA Formula 1 Sportif Kurallarının 39.1 maddesi, takım emirlerini yasaklıyor ve bu kural 2002’de Ferrari’de yaşananların ardından getirilmişti.

Peter Sauber de Domenicali’ye katıldığını belirterek “Takım emirlerine izin verilmeli çünkü Formula 1’de takım önemlidir.” dedi.

Mercedes GP Takım Patronu Ross Brawn “Taraftarların mutsuz olmasını anlıyoruz. Ancak takımlar FIA ile birlikte çalışıp bu konuda çözüm bulmak zorundalar.” dedi.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner’ın takım emirlerine karşı tavrı bilinirken, Toro Rosso’nun takım patronu Franz Tost “Adil bir spor için takım emirleri yasak olmak zorunda.” dedi.

HRT’den Kolin Colles “Takım emirleri yasağı devam etmek zorunda. Aksi takdirde sporun adı lekelenir.” dedi.

Bild’in yapmış olduğu bu kısa nakete Mclaren, Lotus, Williams, Renault, Force India ve Virgin takımlarının patronları cevap vermekten kaçındı.


Yorumlar

  1. Ayrıca Massa nın Alonso ya 14 puan hediye etmesi puan dengelerini değiştirmiyor mu?Madem dengeleri değiştirmeyecek bir olay,sence neden bu kadar olay oldu veya neden ferrari böyle birşeyi göze aldı.Demek ki senin algılayamayacağın kadar önemli bir olay bu.

  2. Pitten geçme cezası o kadar önemsiz bir cezaydı madem neden İngiltere de yaygara kopardınız.Ama buna alıştık artık.Belçika da Lewis ceza alsın diye ağlayanlar İngiltere de cezaya kızdıkları yetmiyormuş gibi bir de Kubica yı suçladı.

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sadece hamiltonun yaptıklarını bi düşün istersen, sürekli kınama…
    en azından ferrari takım puanı olarak dengeleri değiştirmedi, ama hamiltonun yaptıkları, aracı iterek pol kazanmalar, sc geçmeler, bunların hepsi çokça puan olarak yanına kar kaldı, sadece kınama aldı, hatırladınmı biraz :))

  4. bu sene mc laren pek çok kuralı çiğnedi ve pek sorun olmadı.

  5. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    yasaklar sizin sayenizde geldi, sizin sayenizde kalkar hiç şüphem yok. heleki bay E herzaman olduğu gibi desteğini sunmuşken. kuralları ferrari çiğnerse sorun yoktur.

  6. Ferrari bir skandala imza atıyor ve takım emri yasaklanıyor.Ferrari bir skandala imza atıyor ve takım emri geri getirilmeye çalışılıyor.Ferrari test yasağını deliyor ve reklam çekimlerinde yeni parça kullanımı yasaklanıyor.Ferrari(+Renault) özel izinle motor geliştirme yasağını deliyor.Atı alan üsküdarı geçiyor ve biz FIA=Ferrari dediğimizde terbiyesizlik mi yapmış oluyoruz.

    Hadi şimdi siz başlayın,ama sizde bıdı bıdı bıdı…

    Ama benim takımım bir hata yaptığında bedelini ödetiyorlar.Benim pilotum bir yanlışa karıştığında çıkıp adam gibi özür diliyor herkesten,pişkin pişkin sırıtmıyor.

  7. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    ya tamam bi ayıp yaptın ama bi insan bu ayıbını nasıl bu kadar oraya çıkartabilirki…

  8. Massa; derhal ferrariden ayrılması gerekiyor.Ferraride pilot ayrımını çoktan kafalarına koymuşlar.Massa'nın yerine piquet olsun tam takım oyuncusu …

  9. santander emirleri yasağı pardon takım emirleri yasağı nı bundan sonra sanırım sık sık yapacaklar o yüzden istiyor:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir