Vettel, Geçmişte Kalan Yarışlardan Pişmanlık Duymuyor

yazar:

kategori:

Red Bull bu sene şüphesiz en hızlı araca sahip ve takım, 12 yarıştan 11’ine ilk sıradan başlama hakkını elde etti. Ancak buna rağmen sıralama sonuçları yarış sonuçlarına yansımadı ve Mclaren Mercedes hem sürücüler hem de takımlar klasmanında liderliğini sürdürüyor.

Vettel “Şu anda pişman olacak bir şey yok. Sezonun ortasındayız ve daha çok yarış var. Harika bir araca sahibiz ve enerjimizi geçmişte yapmış olmamız gereken ve yapabileceklerimiz gibi konular üzerinde harcarsak yanlış yaparız.”

“Böyle olursa sıradaki yarışta da puan kaybedebiliriz ve bunu istemiyoruz. Yarış yarış, adım adım şampiyonayı kazanmak için hızlı bir şekilde doğru konuma gelmeliyiz.”

“Pazar günleri aldığımız sonuçlar çok istikrarlı olmadı ve aldığımız puanlar her zaman yeteri kadar büyük değildi ancak çok güçlü bir araca sahibiz. Eğer sıralamalardaki sonuca bakarsak, pazar günkü bitirdiğimiz yeri konuşmaya gerek olmaz.”

“Bazen kolay olmuyor, bazen sorunlar oluyor ya da bir kaç hatamız oluyor ancak şampiyonalar böyle olur. İniş ve çıkışlar olur ve en önemli şey sakin olup adım adım ilerlemeye çalışmaktır. Hockenheim’deki gibi podyumlar şampiyonluk mücadelesinde iyi puanlar getiriyor.” dedi.

Vettel ayrıca, Almanya’daki 1-2 sonucuna rağmen Ferrari’yi şampiyonluk mücadelesine dahil etmek için henüz erken olduğunu düşünüyor.

Vettel “Tek bir yarışın tüm sezonun nasıl olacağını gösterdiğini ya da takımın sıradaki yarış için göstereceğini düşünmüyorum.”

“Her pist diğerinden farklı ve şu ana kadar biz pistlerin özellikleri ne olursa olsun güçlü olduğumuzu kanıtladık. Burada da güçlü olmalıyız.”

“Ferrari ileri yönde adım attı ancak Hockenheim’ın kendilerine ne kadar uyumlu olduğuna dikkat etmeliyiz. Mclaren’le birlikte Renault ve Mercedes gibi takımları da unutmamalıyız. Eğer onlara uygun pistler olursa daha zor olur. Ancak ben güçlü bir araca sahip olduğumdan eminim ve benim için tek sorun bu.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir