Button: "Takım Emirleri Yasallaşırsa Formula 1'i Bırakırım"

yazar:

kategori:

Reuters’a konuşan Mclaren sürücüsü, pilotlar arasında adil yarış olmaması ve takımda 1 ve 2. pilot olarak ayrım olmasının kendisini spordan uzaklaştıracağını söyledi.

Button “Burada kazanmak, en iyi olmak için varsınız ve sizinle aynı araca sahip olan kişiyle eşit fırsata sahip olmalısınız.”

“O da aynı şekilde aynı fırsata sahip olmalı, aksi takdirde bu sürücülerin sporu olmaz. Tamamen takım sporu olur.”

“Formula 1 takım sporudur ancak finiş çizgisini geçtiğinizde pilotlar şampiyonasını kazanan siz olursunuz.”

“Bana göre eğer bireylere bağlı olmazsa, artık yarışmaya karşı ilgim olmaz.” dedi.

Button, kendisinin de takım arkadaşının kendisini desteklemesi konusunda yardım isteyecek birisi olmadığını söyledi.

Button “Aynı ekipmana sahip olursunuz ve eğer daha iyi iş çıkarırsa o tepede olur, ben daha iyi iş çıkarırsam ben olurum.”

“Bu, takım arkadaşına karşı mücadele etmek, F1’deki en büyük hareketliliklerden birisidir ve dünya şampiyonuna karşı yarışmak benim için büyük bir hareketlilik.”

“Eğer bir anda onun benimle aynı ekipmana sahip olmadığını ya da benim daha çok desteklendiğimi anlarsam o zaman mutlu olmam çünkü aldatıldığımızı düşünürüm.”

“Geçen sene Rubens sezonun bir noktasında çok duygusaldı ancak daha sonra durumun düşündüğü gibi olmadığını anladı.”

“Bazı yarışlar onun için iyi geçmedi ve bazı yarışlar da benim için iyi geçmedi çünkü farklı stratejilerimiz vardı. Bazen sadece şanslı olduğum zamanlar oldu. Takım emri falan yoktu.” dedi.

Button ayrıca, büyük kazasından tam bir sene sonra liderliği ele geçiren Massa’nın Almanya’da daha iyi bir sonucu hak ettiğini söyledi.

Button “Çok iyi yarıştı ve bana göre çok iyi performans gösterdi. Bu yüzden onun için üzgünüm.”

“Geçen hafta sonuyla ilgili çok fazla soru alıyor ve o artık üstesinden gelip neler yapabileceğini görmek istiyor. Umarım bu hafta sonu istediklerini başarır. Ancak umarım çok da hızlı olmaz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Neden Button la bu kadar dalga geçiyorsunuzki adam tavrını ortaya koymuş. Doğru da yapmış. Diğer pilotlar da elini masaya vurmalı. Sonuçta kimin ne zaman 2. pilot konumuna düşeceği belli olmuyor. 2007 de Massa 2. pilotken 2008 de Kimi 2. pilot durundaydı. Takım pilota emir vermese bile pitstop sırasında aman somun sıkıştı hay Allah deyip de zaman kaybettrimek yoluyla takım arkadaşının gerisine düşmesini sağlayabilir. Ama Bilmem kim senden daha hızlı diyemezler. Gözümüze sokamazlar.
    "Fernando_ Yiğit" Lewis den bahsettiğini hatırlatayım. Ne kadar hızlı olduğunu bile bile Mclaren çocuğu demek yanlış tespit (!) bence. Zaten takım arkadaşıyla kapışmaktan da zevk alıyor açıklamalarına bakılırsa.

  2. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    button çok büyük konuşmuşsun.
    herkes bilmekteki hamilton sana göre çok daha iyi vede performans ve pilotaj anlamında da çok önde.

    bunu kabul etmek lazım

  3. Fernando_ Yiğit avatarı
    Fernando_ Yiğit

    eee çünkü hamilton mclarenin cocuğu ve kural yasal olursa hamiltonu kayıracaklar

  4. hamilton mclaenin öz çocuğu olduğuna ve şampiyonda lider olduğuna göre çaktırmadanda olsa ibre mclarende hamilton dan yana.sezon sonuna doğru şampiyonada önde olan pilota göre emir uygulanabilir.bu tüm takımlar için geçerli.
    button çok olgunlaştı.mükemmel olmasada iyi bi pilot f1 de olmasını isteriz.mclaren olmazsa başka takım olur.
    ve istanbulda mclarenin buttonın hamiltonı geçmesini istemediğini düşünüyorum.takım pit duvarından kumada düğmeleriyleoynadı.ve hami start düzlüğünün sonunda buttonı geçerken onu sağa sıkıştırdı ve temas etti.bunu defalarca izledim.
    şimdi kimi olsaydı mclarende ne olurdu sıkardı mclaren takım oyunları oynayamazdı.

  5. Abboowww batın yapma f1 ' in sana ihtiyacı var kıyma taraftarlarına senin gibi bir yetenek olmadığı zaman nasıl gelişim gösterecek formula1 bizi sıkıntılara sokup tartışmalara yol açtırma :))))takım emri yasaklanmadan önce neredeydi aklı yasak yoktu ama üstü kapalı hala vardı takım emirleri 2000 – 2001 yarıştığı seneler 2002 sonrasını katmıyorum o yüzden show dünyası konuşmak kolay en güzeli büyük lokma ye büyük söz konuşma batın efendi..

  6. FerrAlonso . avatarı

    Arkadaşlar ben yanlış düşünüyor olabilirim ama Button'ın pilotajı bana hiçde yetenekli havası vermiyor. Araç hızlı ise hızlı fakat araç hızlı olmadığında extra katkı yapabilecek bir pilot değil.

  7. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    pardon ,karizması çizilmedi olucak :)))

  8. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    eeuheueheheu açıklamaya bak, ne demek istemişki, oda anladı heralde, takım emri serbest olursa kendisinden sürekli yol vermesi isteneceğini bildiği ve ele güne rezil olmaktansa bırakacağını söylüyor üstü kapalı :))) , şuan en azından çaktırmamaya çalıştıklarından karizma çizildi, serbest olunca kimse yakıt tasarrufu yapmasını istemez :))

    evet senin adına en doğru seçim olur button, gerçekten zaki biri…

  9. Bu kadar saf olduğuna inanamıyorum,yada bizimi saf zanediyorsun,bariçello hiç bir problemi yokken neden senin önündeyken üç pitstop yaptırılıyor bir açıklayabilirmisin acaba….,şark kurnazı bunların hepsi yav.

  10. Bu açıklama bir anlamda üstü kapalı, bizim takımımızda takım emri yoktur diyor.Böyle olduğunu düşünürsek button mclaren'de yarışıyor olsaydı muhtemelen 3 yıl önce aramızdan veda etmiş olucaktı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir