Ferrari, Massa'nın Takıma Sırtını Döneceğini Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Rubens Barrichello’nun 2005 sezonunda takım emirlerinden bıkması gerekçesiyle Ferrari’yi bir sene önce bırakmasına rağmen Domenicali, Massa’nın durumunun çok farklı olduğunu söylüyor.

Massa’nın takımından soğuyup soğumadının sorulması üzerine Domenicali “Hayır, hayır, öyle düşünmüyorum. Öyle düşünmüyorum çünkü biz her zaman Felipe’den memnun olduk.”

“Hem kişisel hem de profesyonel açıdan yardımcı olduk ve onunla gurur duyuyoruz ve onun için düşüncelerimiz değişmedi. Onun hayat felsefesi bizim ruhumuzun bir parçası ve buna saygı duyuyoruz. Onun da saygı duyduğunu biliyoruz.”

“Şu anda, etrafında kendisini çevreleyen çok fazla insan – arkadaşları, gerçek arkadaşları, arkadaşı gibi görünen ancak gerçekte arkadaşı olmayan kişiler- olduğu için, insanlar bir şeyler söylüyorlar ve onlara sırtınızı döndüğünüzde farklı şeyler söylüyorlar. Bu tür enerji ile bunlar normal.”

“Bu enerjinin negatif olmaması önemli. Bu enerji onun için pozitif olmak zorunda çünkü bu oyunun bir parçası. Bu enerji onun için bir kez daha pozitif ancak bu aynı zamanda takım için de pozitif çünkü onun açıklamaları da öyleydi bu yüzden dürüst olmalıyım ki, onun takıma sırtını döneceğini düşünmüyorum.” dedi.

Domenicali ayrıca, Ferrari ve Felipe Massa’nın Almanya’da yaşananlardan dolayı çok gereksiz eleştirilere maruz kaldığını düşünüyor.

Domenicali “Ferrari’den başka kimse Felipe’yihiç bir zaman bu kadar desteklemedi. Dediğim gibi, kısa süre öncesine bakıyoruz. Bu odada insanlar bizleri neler olduğunu söylemek için zorluyordu ve biz her zaman Felipe’nin harika bir sürücü ve insan olduğunu söyledik. Tabiki o kazanmak istiyor çünkü bu onun istediği şey ve biz de onu duygusal anlamda sevdiğimiz için takımın parçası olarak görmek istiyoruz.”

“Bu yüzden hiç kimse, Ferrari’nin Felipe’ye kötü bir şey yaptığını söyleyemez. Biz onı her zaman destekledik ve onu seviyoruz. Bu konuyu takip etmek istemiyorum çünkü doğru olduğunu düşünmüyorum ve insanların kısa ömürlü hafızaya sahip olmalarını istemiyorum çünkü hem hayatta hem de sporda yanlış.” dedi.

 


Yorumlar

  1. meyve veren ağaç taşlanır kirvem:) ben şahidim sen gerçek bir f1 seversin ve gerçek bir mclaren taraftarısın…elbette doğrular herkesin hoşuna gitmeyebilir. bu bizim içinde geçerli. rekabet çekişme sporun doğasında var. bir sporda ne kadar fanatizm varsa bu o sporu yapanlarında en az o oranda fanatik olduğunu gösterir. zannediyoruzmuki bu adamlar hep birbirlerine tebessüm ediyorlar merak etmeyin arka planda kimbilir birbirleri için neler söylüyorlar. gelişmiş ülkelerde suç ile alakalı her konuda optimum bir oran hesaplanmıştır. güvenlik güçleri bu oran yukarı çıkmasın diye mücadele eder. mücadele verirkende hiçbir zaman tamamen bitmeyeceğini bilirler. tamamen bitmesi içinde uğraşmazlar. örneğin uyuşturucu kullanma oranı bir batılı ülkede optimum olarak binde 1 hesaplanmışsa bunun binde 2 olmaması için mücadele ederler. eğer binde 1 de seyrediyorsa çok müdahele etmezler. zira o binde 1 bir dengedir. çok üzerine giderseniz başınıza iş alırsınız.
    bakıyorumda buradaki arkadaşlar tecrübelerinden olsa gerek(zira ancak yaşayarak anlaşılabilecek meseleler bunlar) yorumların gereksizliğini optimum seviyede tutmaya çalışıyorlar. insanız illa konu dışı şeyler yazılacak bazen kavga tartışma olacak. ama bir dengede bunları çokda insanları sinirlendirmeden götürmek lazım(adminler için diyorum) yoksa her yanlışı silerseniz insanları tahrik edersiniz. ben buradaki arkadaşları bu açıdan başarılı buluyorum. ama daha da iyi olabilir…herkese hoş bir hafta sonu temennisiyle…

  2. Ben şimdi yorumları okuyunca öğrendim Allah rahmet eylesin.Erhan Aydın arkadaşımız çok doğru konuşmuş. Sedat abi (Kirve 12)siteden bir arkadaşımızın vefatından bahsediyor yorumunda – lere boğuluyor.Yapmayın arkadaşlar sitede herkes birbirini sevmek zorunda değil ama nickini görüp yorumu okumadan – vermek de abes kaçıyor. Bu kadar mı duyarsız olduk birbirimize karşı? Pes doğrusu !

  3. Hatırlıyorum o arkadaşı ben de
    Yanılmıyorsa Schumi f1 resmi olarak dödüğü haberi verildiğinde öğrenmiştim.
    yapılan yorumlardan.Allah tekrardan rahmet eylesin.Taksiratını affetsin.

  4. evet sedat gökhan demirdi.hatta birde amcaoğlumu ne vardı buralarda onu göremiyorum.kendisinede tekrardan allah rahmet diliyorum.o gün gerçekten birden duyunca şok olmuştum.neyse yine içim ezildi.

  5. Bu kadar "-" almanızın sebebi f1 sadece obje gözüyle bakanlar olduğundan olabilir arkadaşlar.Hem ne demiş Napolyon
    "Yapıcı bir tenkit, akıllı insanları güçlendirir Ahmakları öfkelendirir "

  6. Erhan Aydın kardeşim,

    Samimi duygularından ötürü sana saygılarımı sunarım.

  7. Evet M.Gökhan Demir ,soyadını yanlış anımsamışım..

  8. kirve, dediğim gibi elimizden geleni yapıyoruz, bazen o kaldırılan mesajlardaki hitap yanlışlıkla oluyor ancak kimileri de bile bile bunu yapmaya çalışınca göze batıyor doğal olarak.

    bahsettiğiniz kişi bu arada M.Gökhan Demir ise onun için de Allah rahmet eylesin diyorum. bir hastalığı olduğundan bahsediyordu zamanında.

  9. erhan aydın avatarı

    adam kalkmış ölümden bahsetmiş,bu site üyesi rahmetli olmuş bir arkadaştan bahsetmiş ama -1 lere boğuluyo.çok anlamsız.halbuki çok güzel bir yere dokunmuşlar

  10. erhan aydın avatarı

    yanlış anlaşılmasın,yorumlardaki hakaretleri desteklemek aklı başındaki kimsenin kabul edeceği birşeyler değildir.ama bizlerde birilerinden hoşlanmayabiliriz.ama o kişilerin her yorumunu belkide hiç okumadan -1 lerle cezalandırmak mantık işi değil.benim desteğim tam olarak işte bu noktada.

  11. Mümkün olduğunca sizi yormamaya gayret edeceğim o zaman ama ara sıra oluyor böyle şeyler çok fazla takılmamak lazım:)

    Bir arkadaş 2,5 saat önce Buttona batın demiş ama ben bunu okurken güldüm.gözünüzden kaçmış sanırım.şikayet için söylemiyorum ben okurken güldüm 🙂

  12. alonso'nun adı alonso ise ve onun yerine farklı şeyler yazıyorsanız, mümkün olduğu kadar zamanından beri bunlara izin verilmiyor.

  13. erhan aydın avatarı

    kirve 12 ve can bundy,sizlere sonun kadar destek veriyorum.yanınızdayım

  14. erhan aydın avatarı

    kirve 12 can bundy,beni bam telimden yakaladınız;çok doğru sözler.ama bu sözlere(kirve 12 ninkine)nasıl bir mantıkla -1 verenler oluyo hayret.benden +1 kirve ve can bundye…vesselam

  15. Bir kaç yazımız silinmiş.neden silinmmiş diye pek sormam ama bu sefer sorayım,neden ?

  16. Kirve 12

    Bu yorumunla boynumu kıldan ince bir hale getirdin. ne diyeceğimi bilemiyorum.

    Arkadaşın vefatını bilmiyordum. Allah rahmet eylesin. 4 boyutlu uzay-zaman da yaşıyan bizler de az sonra kendisinin karşılaştığı gerçeklerle karşılaşacağız ve http://www.trf1.net'te geçirdiğimiz devasa vaktin hesabını vereceğiz. tabii birde bunca alınan -'nin. 🙂

  17. FerrAlonso . avatarı

    Birazdan okuyacağınız yorumlar çoğu kişinin hoşuna gitmeyecektir. Ama hoşunuza gitmeyecek diyede ben yazacaklarımdan çekinmeyeceğim.

    Dominicali demiş ki "Ferrari'den başka kimse Felipe'yi hiç bir zaman bu kadar desteklemedi" Bence burda açıkça Massa'ya bir mesaj var. Yani Felipe Massa bugün yarış kazanan bir pilot ise Ferrari'ye borçlu. M.Schumacher'e; Massa Ferrari'ye test pilotu olarak geldiğinde Massa'yı sordular.Cevap aynen şuydu: Yavaş bir pilotu hızlandıramazsınız fakat düzensiz hızlı bir pilotu eğitebilirsiniz. Yani Formula 1'in resmi lastik sağlayıcısının bir sloganı var. "kontrolsüz güç, güç değildir" Massa Sauber dönemlerinde iken 10 tur üstüste aynı çizgide araç süremezdi. Bugün herşeyini Ferrari'ye borçlu. Elbette sırtını dönüp gidemez. Barrichello ile durum farklı. Barri, 2005 senesinden sonra ayrıldı. Sebebi ise 2.pilot olarak devam etmesinin yanında Ferrari'deki performans kaybıydı.Yani Rubens herzaman takım oyuncusu oldu. Ferrari'ye gelirken yarış kazanmayı yada podyum Finish nedir biliyordu. Ayrıca Barri yağmurda en az kurudaki kadar iyi sürebilen ender pilotlardandır.

    Ama Massa Ferrari'ye gelene dek pek bir başarısı yoktu.Bugün ben dahil hiç kimse Massa'nın sürüşüne ve yeteneklerine söz söyleyemez ama bunların çoğunu Ferrari'ye ve Schumacher'e borçludur.

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Zevkli bir yarış olsun,heyecanlı olsun.İster mclaren kazansın ,ister ferrari kazansın.Herkes yarış kazanmak ister ve bu herkesin hakkıdır.Hamiltonda kazansın buttonda kazansın .Alonso ve massada kazansın sorun değil.Kazananı da çok gördük kaybedeni de çok gördük.Şanslıyı da gördük ,şanssızı da gördük.Herşeye doyduk.
    Kim kazanırsa kazansın şimdiden tebrikler.İstediğim tek şey ,yarış sonunda birkaç kendini bilmez dengesizin ortaya çıkıp zevkimizi kaçırmamasıdır..

  19. Can bundy,sana daha önce bir kaç kez yazmıştım bunu,siteye ilk uye olduğum zaman bir anket yapılmıştı gecen yıl ramazan ayı olabilir.neredeyse 1 yıl olmuş ya :)) o ankette en beğendiğiniz üye yada yorumcu diye bir şık vardı.oraya seni ve M.Gökhan Keskin di sanırım ismi,daha sonra vefat ettiğini öğrendiğim bu arkadaşı yazmıstım.allah rahmet eylesin…baksana – leri paylaşıyoruz. ..:)

  20. Ve aleykum selam Nebuchadnezzar iyiyim sen nasılsın? benim için fark etmez Ferrarinin önde olması.ben sineğin yağını çıkarırım yine.Bir keyfimiz var onuda kimse almaya kalkmasın elimizden.Macaristanı Ferrari alır.Ferrari=Alanso tabi,bir terslik olurda Massa alırsa o zaman curcuna olur.3 hafta aradan sonra Mclaren will be back sanırım.

  21. erhan aydın avatarı

    ne diiyim,çatlayın emi.ama singapur skandalı f1 tarihinin belkide en yüz kızartıcı-skandal olayıdır.ama bunda alonsonun parmağı olduğunu hiç düşünmedim o zamanlar bile.çünkü bir itiraf;alonso hiç sevemediğim,içime sindiremediğim bir pilottu.ama son 2 yıldaki renault macerası onu pişirdi-olgunlaştırd.ki bu düşüncelere kesinlikle ferrariye geldiği için kapılmış değilim.samimi düşüncelerim.

  22. Bilmiyorum.

    Lauda "karaktersiz" deyince manşet oluyor.

    Biz sadece espirili bir dil kullanalım diyoruz, ama insanlar çok gergin. 🙂

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    selam kirve nasılsın?
    Görünen o ki macaristanda da önde olacağız.Bu da demektir ki epey yorum silinecek.Allah bu sitenin editörlerine sabır versin.

  24. A_l_f_o_n_s_o ya mı filtre uygulanmış,neden? bence okunuşu çok güzel.benim hoşuma gidiyor.Başbakandan duymuştum 2005 yılıydı sanırım.:)

  25. Kirve 12

    ******* ya site filtre uygulamış. 🙂

  26. Alanso iyiymiş yaa 😀

  27. Singapurda yapılan neydi. alansonun yarışı kazanması için düzenek hazırlanması.
    Sonra ne oldu alanso hariç herkes bunun getirdiği sıkıntıyla uğraşmak zorunda kaldı.

    Geçen hafta yapılan neydi. alansonun yarışı kazanması için düzenek hazırlanması.
    Sonra olan ne, dominik ve Massa bu durumun getirdiği sıkıntıyla uğraşmak zorunda kalıyor.

    alanso sıyrılma işinde yeryüzünün 1 numarası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir