İzle: Ön Kanatların Analizi

yazar:

kategori:


Yorumlar

  1. Kimmppa & Yaşar

    Saolun. Saygılar.

  2. can bundy

    Bu harika bilgiyi paylaştığın için teşekkürler.Bu olay F1'de her şeyin göründüğü gibi olmadığını gösteren harika bir örnek =)

  3. can değerlibilgiler için teşekkürler ve +1.

  4. Yer etkili Lotus 79 ile ilgili şu anekdotu paylaşmak isterim.

    ——————
    Takım, ilk gerçek yeretkili otomobili yaratan ekip olarak pozisyonunu korumak istiyorsa, 1977 sezonunun başında geliştirilmeye başlanan Lotus 78'deki aero paketini bir sır olarak saklamak zorundaydı. Mario Andretti ile sezonun ilk yarısında dört yarış kazanacak olan otomobilde elde edilen ani kazancı saklamak için Lotus, çok ciddi bir emek harcadı.

    Ogilvie anlatıyor: “Performansın büyük kısmı diferansiyelden geliyormuş gibi yaptık. Dolayısıyla testler sırasında otomobil garajdayken üstünü örtüyor ve elimizde yağlı bezler ile otomobilin arka tarafında dolaşarak her şeyin diferansiyelden kaynaklandığını göstermeye çalışıyorduk.
    Tüm mühendisler konsepti çok iyi gizlediler. Ancak bir gün Colin, büyük bir hışımla tasarım ofisine girip 'Birisi onlara anlatmış. Birisi pub'da gazetecilere her şeyi anlatmış. Kimdir bu?' diye bağırmaya başladı.
    Sonradan bu kişinin kendisi olduğu ortaya çıkacaktı. İçi içine sığmayan Colin, bulduğu sistemle övünmeye başlamış ve her şeyi ağzından kaçırmıştı.”
    ——————-

    Demek istediğime gelirsem, egzoz sistemi ortaya çıkınca bir hayli telaşlanan horner, bu konuda aynı tepkiyi vermiyor. umarım bizim oyalanmamızı sağlayacak bir yem değildir bu esnek kanat olayı. Bununla oyalanıp bütün enerjimizi harcadıktan sonra Red Bull'un asıl hızının sebebinin başka bir noktadan kaynaklandığını öğrenirsek ayna daki yüzümüz bizim bile hoşumuza gitmeyecektir.

    Lotus 79 ile ilgili kaynak ve yazının tamamı
    http://www.trf1.net/forum/viewtopic.php?f=51&t=5369&sid=568909be0a1c816425e7e1e3c1cebc23

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yere sürtecek nerdeyse redbull un kanadı, kopan ön kanat demekki bu yüzden koptu,baskıya dayanamadı, ondan sonra da zaten kıyamet koptu 🙂

  6. Belki kanat degil de burun esneyip kanadi yere yaklastiriyodur 🙂

  7. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    fia yı tebrik etmek gerekiyor. esnemeden dolayı yerlere sürten kanatlar legal olduğu onayını alıyorlar. nerde bizim köprü kanatımıza laf söyleyen fia. bu videoları bu fotoğrafları görmüyorlarmı. ön kanat yere yaklaştıkça avantajı muazzam derecede artar bunlarınki yere sürtüyor resmen, yerden öteside yok artık 🙁

  8. tam olarak değil aslında. ön kanatların, özellikle yanlarının düşük olduğu açık ama bunu kurallar dahilinde nasıl başarıyorlar bunu anlamak gerçekten zor

  9. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    pistin bozuk yerinde yapmasalarmış keşke süspansiyon kontrolüne benzedi bu

  10. Red bullda kanat çin malı gibi.aeodinami demeseler bozuk diycektim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir