Red Bull ve Ferrari, Ön Kanatların Yasallığından Emin

yazar:

kategori:

Almanya’da ortaya atılan iddialarda, her iki takımın ön kanatlarının aşırı esnediği söylenmişti ve bu konuda tartışmalar henüz bitmiş değil.

Özellikle FOM’un bugün Macaristan’da yapılan antrenmanlarda yavaşlatılmış çekimde Red Bull aracını ayrıntılı olarak göstermesi kafaları bir kez daha karıştırdı.

Ancak bugünkü basın toplantısında Stefano Domenicali ve Christian Horner, kanatlarının yapılan incelemelerden sorunsuz geçtiğini hatırlattılar.

Domenicali “Bana göre burada görüşler önemli değil. İstedikleri kontrolleri yapan yönetim kuruluna güvenmek zorundayız.”

“Kontrol ettiler, en azından bizim aracımızı kontrol ettiler bu yüzden kurallara saygı duymalıyız, hepsi bu.”

“Ön kanata yapılabilecek belli testler var ve aracın diğer parçalarına da testler uygulayabilirsiniz. Özellikle bahsi geçen parçaya uygulanan yüklere ve testlere saygı göstermeliyiz. Eğer o testleri geçmişseniz o zaman bu iş tamamdır.” dedi.

Horner “Stefano’nun tüm dediklerine katılıyorum. Parçalara uygulanan ve oldukça sıkı olan bazı testler var.” dedi.


Yorumlar

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Redbull a özellikle dikkat ettim, virajlarda özellikle dönüş yönündeki kanat resmen sürtecek gibi, her iki tarafa dönüşlerde de bu böyle, acaba diyorum direksiyon dönüş yönüne göre kanat açısı otomatik olarak değişebilirmi, yani pilotun fazla bi müdahalesi olmadan, gerçekten dikkat edin redbull kanadı acaip esniyor, virajlarda sanki kendiliğinde o derece yere yaklaşması bence sadece aero etkisiyle olacak gibi değil, kurallar tam diyor bilmiyorum ama ben sanki direksiyon dönüş yönüyle ilgili olduğunu düşünüyorum …

  2. ahmet Karar bende onu düşündüm.Kanat tek başına test edilince kurala uygun çıkıyor olabilir.Zaten İngiltere de Vettel in kanadı buruna olan bağlantı noktasından kırılmıştı.Kazada bile kırılmayan çıkmayan yer düz yolda bozulmuştu.

  3. Belki kanat degil de burun esneyip kanadi yere yaklastiriyodur 🙂

  4. Ya bu Redbull'un arabasının yasal olmayan birçok özelligi daha gün yüzüne bile çıkmadı . Ama eninde sonunda ortaya çıkacak bu yaptıkları kuralsızlıklar , ya komedi gibi ya aracın ön kanadı yere sürtecek gibi gidiyor , Fia ole bişi yok temizi kurala uygun diyor. Açıkcası bu komik , FErrariye gelince onlarınki biraz daha normal en azından , Mclarenin ki zaten bildigin ön kanat degil sanki odun parçası var ne vibrasyon ,ne hareketlenme yok 😀

    O ön kanat inş yarışdada öle olurda bi körbe vurup parçalarsınız ne diyim yani 😀 , bi Mclarenci olarak bundan başka birşey diyemeyecegimiz ortada 1.5 sn yavaşız …

  5. Bu kuralın yoruma açık olması beni şaşırtıyor.Değerleri yanlış hatırlıyor olabilirim.Ön kanat yüksekliği 75mm ve 10mm esneme payı ile kanat yerden en az 65mm yüksekte olmalı.Hadi diyelim diğer takımlar 10mm esnetemiyor kanadı ama gözle görülür derecede bir fark var.Ya diğer takımlar kanatları haddinden fazla yükseğe konumlandırdılar ki sanmıyorum.Hadi bir iki takım neyse de diğer tüm takımlar bu hatayı yapacak değil,adamlar zaten limitlerde yapıyor.Ya da bu işte bir iş var.Aşağıdaki linkte güzel karşılaştırmalar var.Ama yine de en net karşılaştırma yarın sıralama seansında gelecek.Tüm araçlar boş depo ile piste çıkınca bu kadar fark olursa o zaman cidden bi gariplik vardır bu işte.

    http://www.jamesallenonf1.com/2010/07/photo-exclusive-red-bull-flexi-front-wing-judge-for-yourself/

  6. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    Horner'da Domenicali'ye bakarak nasıl da kekliyoz milleti gibi gülmüş.

  7. inşallah şu yavaşlatılmış görüntüler sistemi hızlı analiz edebilmemiz için daha yardımcı olur şahsen fıa onay verdikten sonra tartışma yanlısı değilim

  8. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    red bull kaç kere daha sekecek bakalım

  9. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    esner veya yere sürterek gider önemli mi, bunun için bazı testler var ve bu testlerden geçti bu takımlar.. diğerleri de yapsın ne var yani.. adamlar bu kadar kısıtlı kurallar içinde nereden hız kazanırız diye üretiyorlar.. o zaman herkes bıraksın geliştirmeyi ne anlamı kaldı…

  10. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    yaw susun işin içinde numaralar dönüyor ama anlamıyorm. Horner ve dominik aynı şeyi düşünmüşler. Ee kullanıyorsunuz ve onun sayesinde şuan öndesiniz. Ferrari'ye bişey demicem zaten senelerdir illegak yapılarla uğraşıyorlar hep kayırılıyorlar. Açıkça kanatlarınıs esniyor işte kural ne diyor bilmiyorm ama kanatlar yere değecek neredeyse.

    Madem kurallarda esnek parça yasak diyor. Nasıl yasal oluyor bu apaçık esniyor işte. O kadar takım nasıl yapıldığını çözemiyorsa özellikle takımımız üzerinde bayağı düşünüp çözememişse bu kanatların yan tarafının nasıl esnediğini işin iiçinde nir iş kesin vardır. Ama çıkacak sizin foyanız yakında. Bekleyin bakalım inşallah bizde esneticez yakında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir