Macaristan GP "İddaa" Programı ve Yorumları

Öncelikle iddaa programına ulaşmak için TIKLAYINIZ

Özellikle ilki olmak üzere Cuma gün antrenmanlarında Red Bull’un ciddi bir şekilde önde olduğu gözlendi. Takımların neler denediğini bilmiyor olsak da bu fark, normalde ilk günde böylesi öne çıkmayan Red Bull’un bu hafta sonu egemen bir görüntüye sahip olacağı düşüncesini ortaya çıkardı. Açıkçası bende de farklı düşünmüyorum. Bu sefer ne sıralam ne de yarışta rakip bulacaklarını sanmıyorum. İki Red Bull kendi arasında savaşabilir. Herhangi bir kalkış hatası ilk viraj kazası veya mekanik arıza olmazsa uçan boğalar zorlanmayacaktır.

Ferrari burada yine 3.-4. sıralar için aday, McLaren ise onları zorlamaya çalışacak. Mercedes yine bildiğimiz gibi, her büyük gelişim bekledikleri yarışta hüsran yaşanıyor. Bu sefer durumdan memnun değiller ama turlar aslında o kadar da kötü görünmüyor. Hafif çalışmış olabilirler. Diğer taraftan haftanın potansiyel sürpriz Kubica var. Kendisi büyük beklentiler içinde değil ama McLaren’e bir sürpriz yapabilir.

Sıralama

Çok söze gerek yok. Red Bull pilotlarından birisi olacaktır. Bir adım önde olan Vettel yazılabilir

Yarış

Yarış için de, ilk sıradan başlamasını beklediğim Vettel artık kalkış sorunlarını halletmiş olacaktır. İlk virajda zorlanabilir ama önde dönmesi halinde gerisi daha rahat olacaktır. Elbette burada mekanik sorunları göz ardı ediyoruz. Lastiklerle de sorun yaşamayan Vettel yazılabilir

Grup A (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber): Yarışı kazanmasını beklediğim Vettel, aksilik olmazsa damalı bayrağı önde görecektir.

Grup B (Button-Kubica-Massa-Rosberg): Gelişme kaydetmiş olan Ferrari ile Massa ön plana çıkıyor. Button’un uzun sürüşleri fena değildi ama Brezilyalı pilotu yakalayacak kadar hızı olacağını sanmıyorum. Massa yazılabilir.

Grup C (Barrichello-Hulkenberg-Schumacher-Sutil): Almanya’yı unutturmak isteyen Sutil, artık bir atılım isteyen ama burada da aracından memnun olmayan Schumacher, sezon ilerledikçe gelişen Williams’ın pilotları. Schumacher gibi duruyor burası ama riskli….

Grup D (Buemi-Kobayashi-Liuzzi-Petrov): Kobayashi ve Petrov favori durumda. Ama Sauber, biraz daha düşük yere basma kuvveti gerektiren pistlerde öne çıkıyor. Hungaroring bana göre Renault’a biraz daha uygun ve Petrov da artık düzenli olarak puan alma potansiyeline sahip. Petrov yazılabilir.

Grup E (Alguersuari-De la Rosa-Glock-Kovalainen): Hungaroring’in Sauber’e çok uyduğunu düşünmesem de burada De la Rosa’nın zorlayacaklarını düşünmüyorum. Hem sıralam hem de yarış denemelerinde dereceleri bu grubun önünde görünüyor. İspanyol pilot yazılabilir.

Grup F (Di Grassi-Senna-Trulli-Yamamoto): Sorunsuz bir yarışta Trulli’nin kazanacağını aşikâr. Sadece yarış bitirememe, kaza durumlarında geri kalabilir. Riskli ama denemek isteyenler Trulli yazabilir.

Oynanabilecek kupon: Vettel (Sıralama) – Vettel (Yarış) – Vettel (Grup A) – Massa (Grup B) – Petrov (Grup D) – De la Rosa (Grup E)

Hazırlayan: Gökhan Kamil


Yorumlar

  1. caizmidir acaba bu oyunları oynamak:)

  2. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Oynayıp tuttursak da siteye bir katkımız olsa bari 😀

  3. gökhan abi vettel başladığı gibi bitirse kuponun tam tutuyormuş bu arada 🙂

  4. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Bugünlük geç oldu Tuna. Yoksa Cuma gününden ekliyorum. Ayrıca geç olduğu için kuponu uzun tuttum. Seç-Beğen-Al 🙂 Umarım geçen haftaki gibi iyi tuttururuz

  5. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    gökhan abi oyumları geç yapıyorsun ve pole pozisyonu bahsi çoktan kapanmış oluyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir