Pilotlar, Gridin Kirli Tarafından Endişeli Değiller

yazar:

kategori:

Hungaroring pisti nadiren kullanıldığı için pist çok kirli oluyor ve yarış çizgisi dışında kalan alan tarafın çok fazla kirli olduğu biliniyor.

Ancak yarışa 8 ve 10. sıralardan, yani kirli taraftan başlayacak olan Kubica ve Hulkenberg, destek yarışlarının ardından kirli taraftaki dezavantajın biraz azaldığını düşünüyor.

Kubica “Bu konuda bir çok şey, bizden önce yapılacak GP2 startına ve diğer destek yarışlarına bağlı. Normalde kirli taraf kötü taraftır. Ancak çok kirli olduğu için belki diğer kategorilerdeki yarışlarda çok fazla lastik parçası piste yapışmıştır çünkü onların araçlarında daha fazla patinaj oluyor. Daha falza patinaj ile yere daha fazla lastik parçası yapışır ve çok büyük dezavantaj olmaz.” dedi.

Hulkenberg “Burada sol taraf, araçların sürekli geçtiği taraf bu yüzden pistin bizim kalkacağımız bölümünde yerde fazla lastik parçası olmuyor. Ancak diğer taraftan GP2 ve diğer destek yarışlarında çok fazla lastik parçası yere yapışıyor.”

“Araçların sürekli geçtiği taraf temiz oluyor ancak çok fazla lastik parçası yapışmış olmuyor. Sağ ve sol arasında çok fazla fark olacağını düşünmüyorum.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir