Hamilton: "Şartlar Çok Zorlayıcı"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, bu hafta sonu yapılacak olan Malezya GP’de sezonun pilotlar üzerinde en zorlayıcı şartlarını beliyor.

Speang’daki sıcaklık beklentisi 30larda ve nem oranı ise 90%. Hamilton, pilotların zindelikleri açısından 2008’de en büyük testin burada olacağını düşünüyor.

Hamilton: "Malezya zorlu bir yarış ve tekrar daha sıcak olacağa benziyor. Bu yüzden büyük bir mücadele olacak. Geçen sene mücadele ettiğim en zorlu yarıştı. Aracın içinde ne kadar sıcaklık olduğunu hayal etmeye başlayamazsınız"

Çoğu pilot gibi Gamilton da ülkeye bu hafta başlarında gitti ve buradaki çevre şartlarına ayak uydurmaya başladı.

Hamilton: "Yarışa fiziksel olarak hazırlanmak çok zor, bu sene daha da zor. Geçen sezon yarıştan önce bir kaç hafta boşumuz vardı. Bu yüzden sıcak bir ülkeye gidebiliyor ve oraya aşina olabiliyorduk Ama bu sene, sıcaklığa alışmak için bize sadece bir kaç günün verildiği Melbourne sonrasında ard arda geldi. Ama Avustralya’daki sıcaklıkla başlıyoruz"

"Odak noktası iyi bir şekilde su tedariği. Geçen sene yarış hazırlıklarında günde 4 litreye kadar su içiyordum. Bu haftanın ilk başlarındaki odak noktası, antrenman yapmak, ortama ve zaman farkına ayak uydurmak, doğru zamanlarda yemek yediğimizden emin olmak"

İngiliz pilot ayrıca, bu zorlayıcı şartların yarışı geçen senekinden de eğlenceli hale getireceğini düşünüyor.

Hamilton: "Sepang, onunla başlamak için harika bir pist. Ama iklim, hepimiz için durumu aldatıcı yapmada büyük rol oynuyor. Herşey limitte ve araçlar da öyle"

"Geçen sene takım adına sezonun en iyi yarışlarından biriydi. Harika bir araca ve tempoya sahiptik. Kimi ve Felipe ile birlikte yarış eğlenceliydi. Umarım yarın bu sene de yine eğlenceli olur"


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Eğlence ve keyif inşallah bu duyguların her zaman böyle olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir