Renault Petrov'un Aldığı Sonuca Sevindi

yazar:

kategori:

Yarışa yedinci sıradan başlayan Petrov damalı bayrağı beşinci sırada görerek Formula 1 kariyerinin en iyi hafta sonunu geçirdi.

Renault takımının mühendislik şefi Alan Permane, Petrov’un bu sürüşünü övdü.

“Vitaly bugün harika bir performans sergiledi. Hızlı ve istikrarlıydı. Çok iyi bir start aldı, Rosberg’in önüne geçti, hedefimiz de buydu. Sonrasında da farkı açabildi. O andan itibaren hatasız bir yarış çıkardı. Hafta sonu boyunca sergilediği performanstan fazlasıyla tatmin olmalı.”

Takım patronu Eric Boullier de şunları ekledi: “Bugün çok değerli puanla elde ettik.  Vitaly’nin harika bir hafta sonu geçirmesi de en az bunun kadar önemliydi. Yarışı beşinci sırada tamamladı ve bu harika bir sonuç. Bu gerçekten mutluluk verici çünkü Mercedes bugün hiç puan alamadı. Onlara karşı 10 puan kazandık.”

Petrov da aldığı sonucun ardından çok mutluydu: “Kendimi harika hissediyorum çünkü bugün her şeyi kusursuz yaptım. Bugün alınan puanlar bizim için çok önemli çünkü Mercedes hiç puan alamadım.”

 

 


Yorumlar

  1. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Petrov sonraki Gp'lerde benzer bir sürüş sergileyebilirse Mercedes'i geçmek çok kolay olacaktır.Bununla birlikte koltuğunu gelecek sene de koruyabilmek için bir fırsat verilmesi de gündeme gelebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir