Schumacher, Ön Lastiklerden Çekiyor

yazar:

kategori:

Schumacher bu sezon Rosberg kadar iyi bir performans gösteremedi ve şu anda takım arkadaşının 56 puan gerisinde.

Brawn: “Bu ön lastiklerde bir yatkınlık olduğunu düşünüyorum. Çünkü çok farklılar. Tutunma sağlama açısından çok hızlı bir şekilde doyuma ulaşıyorlar ve sanırım bu konuyu bu noktada başaramadık. Lastikleri kullanmanın iyi bir yolunu bulamadık”

“Bu sene bizim için en büyük şeylerden birisi ön lastikler oldu, lastiklerin hamurları değişmedi. Ve bunun üstesinden gelemedik. Lastiklerin evrim geçirmesinin bir parçası olaran Nico’nun çok yetenekli ve lastikleri kullanmada çok etkili olduğunu düşünüyorum”

“Bu lastiklerden en iyisinin elde edilmesinde Schumacher’in stilinin işe yaradığını düşünmüyorum. Lastiklerin pek önem arz etmediği pistlerde iyi oluyor; lastiklerin iyi bir şekilde çalıştırılması gereken yerlerde ise iş onun için zor oluyor”

“Ayrıca lastiklerin agresif bir stili ödüllendirdiğini de düşünmüyorum. Michael’in yetenekleri, stabilite ve kontrolün sınırlarında olan agresif stilli bir araçtır. Bu lastiklerin böylesi bir stili ödüllendirdiğini düşünmüyorum. Bu yüzden gelecek sene Pirelli’nin nasıl geleceğini görmek ilginç olacak.”

Brawn, Pirelli’nin gelişi ile durumun gelecek sene değişeceğine inanıyor.

Brawn: “Şu anda lastikler üzerine olan karakterimizin olağanın dışında olduğunu düşünüyorum. Lastik seçimi ve lastiklerin yapısı nedenlerinden üzerlerine bir yükleme yaptığınızda size daha fazla tutunma vermiyor-sadece düz bir hat. Bir lastik için bu pek ortak değil.”

“Normalde biraz yavaş yavaş aşınır ama bu lastikler gibi düz hatta hiç sahip olmazlar. Bu yüzden Pirelli’nin böylesi bir lastikle geleceğini düşünmüyorum. Hatta böyle bir lastik üretmeyi bildiklerinden bile emin değilim”

“Bunun, FIA’nın Bridgestone’yi teşviki sonucunda lastik ağırlığını arkaya taşımasının bir sonucu olduğunu düşünüyorum. KERS ile bunlar tamamen ortadan kalkmıştı.”


Yorumlar

  1. rubens'den baskı yediği anlarda apexlerde araç darma duman oldu.

    -aracı viraja oturtmak mümkün değil gibi
    -frenden hızlanmaya geçildiğinde aracın önü ve arkası birbirinden bambaşka bir karakter sergiliyor.

    nerdeyse her viraj ortasında küçük kontralarla aracı yola getirmeye çalıştı.

    kısacası sadece ön lastikten ziyade arabanın karakter problemi var.

  2. efendimayin  avatarı

    Pirelli gelince her şey değişecek sschumi yeterki seneye da kalsın.

  3. Mustafa UNLU avatarı

    Yazık valla adamın çekmediği çile kalmadı. Team Radio "Kral FM" çalabilir Schumi için.

  4. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    Bilmiyorum ki ne desem .. Schumi gerilerde oluşun bizi daha çok üzüyor ve bazılarına konuşma fırsatı veriyor .. Formula bıraktığın zaman ki gibi değil kabul ama sen EFSANESİN bunun üstesinden de geleceksin !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir