Ferrari Motor Sorununun Tekrarlanmayacağından Emin

yazar:

kategori:

Ferrari, Avustralya’daki yarışlarını bir felakete çeviren motor sorunlarının bir kereliğine mahsus olduğuna inanıyor.

İtalyan takım Albert Park’ta Kimi Raikkonen ve Felipe Massa ile damalı bayrağı görememişti ve motorlar Maranello’ya incelenmek üzere gönderilmişti.

Bu çalışmalar sonrasında Avustralya’daki beklenenin üstündeki sıcaklık yakıt beslemede problem yarattığı ve bunun sonucunda da motorların giriş valflerinde sorun oluştuğu saptandı.

Malezya’da autosport.com’a konuşan bir Ferrari sözcüsü: "Melbourne’de yüksek sıcaklıkla kısmen ilgili olan bir yakıt besleme sorunuydu"

"Bir kalite kontrol veya soğutma sorunu değildi. Açıkçası bu motorları değiştiremezsiniz. Bu yüzden haritalandırmayı geliştirmede çıkı çalışacağız. Ama bunun bir kereliğe mahsus olduğuna inanıyoruz"

Ferrari ayrıca sorunun, Formula 1’de bu sene kullanılan standart ECU ile ilgili olduğuna dair düşünceleri de reddetti.

Sözcü: "Yeni ünitenin, motorun kullanımında yeni yöntemleri öğrenmemiz gerektiği anlamına gelmesine rağmen bu bir ECU sorunu değildi"


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ferrari Toyota ile beraber Bahreyn de test yapmamışmıydıki sıcak havadan dolayı olduğunu söylüyorlar ;ayrıca ecu yu 3 aydır test kullanıyorlar ve onu sıcak havadada yağmurlu havadada test ettiler kusura bakmayın fakat bana sanki daha fazlası varmış gibi geldi ;inşallah ferrarinin söylediği gibi bir kereye mahsustur

  2. Avustralya Ferrari için problemli geçiyor. Malezyada neler olacak görücez. temennimiz sorunun halledilmiş olmasıdır.

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ferrari de kaç sözcu var?dün sorunu ecu da arayan sozcuyle bu sozcu baska insanlar galiba ya da ortada dolanan haberlerde bir yanlıslık var?neresinden bakarsınız bakın ortada bir yanlıslık oldugu kesin.

  4. yanlız malezya daha sıcak oluyor..kazım kanat gibi DİKKAT!!! 🙂

  5. ecrin deniz avatarı

    umarım dediği gibi olur da sorun tekrarlanmaz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir