Warwick: "Schumacher'e Çok Daha Ağır Cezalar Vermek İstedim"

yazar:

kategori:

Hungaroring’de yarışın sonlarına yaklaşılırken Barrichello, düzlükte Schumacher’e atak yapmış ama Alman pilotun sert savunması Brezilyalı pilotu tehlikeye düşürmüştü ve yarışın ardından da Mercedes GP pilotuna Spa’da geçerli olmak üzere 10 sıra grid cezası verilmişti.

Ama eski pilotlardan Warwick, BBC Radyo’ya yaptığı açıklamada, Schumacher’e siyah bayrak gösterilmesinin genç pilotlara daha iyi bir emsal teşkil edeceğini belirtti.

Warwick: “Görüntüler elimize ulaştığında zaman kalmamıştı ve geriye dönük bir çalışma yapmamız gerekiyordu.”

Schumacher, yarıştan bir gün sonra görüntüleri izlediğini ve kendisine verilen cezayı haklı bulduğunu, bu olay için üzgün olduğunu belirtmişti ama Warwick, Alman pilotun yarışın ardından komiserler kurulu ile olan görüşmesindeki halinin de kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ekledi.

Warwick: “Onu bir sonraki 1 veya 2 yarıştan ihraç edebilirdiniz.”

“Ama Spa’da geçerli olacak şekilde 10 sıra cezanın, büyük bir ceza olduğunu hissettik. Umarız bundan ders çıkarır ve yeni komiserler kurulunun böylesi bir sürüşe müsamaha göstermeyeceğini unutmaz”


Yorumlar

  1. "F-1" Dostum helal olsun… Eski yarışları izlemeyenler için gerçekten üzülüyorum…

  2. HoHag kardeşim, yazımda Warwick'ten veyahut yorumundan bahsetmedim, Schumacher'i çekemeyen insanların çok olduğu doğrudur, başarı kıskançlığı da beraberinde getirir. Siz başarılıysanız sizi kıskanan biri mutlaka çıkacaktır.
    Ben bunu inkar etmiyorum. Ancak Warwick'in bu kararı tek başına vermediği düşünüldüğünde, bu cezanın f1'deki yeni mantalitenin ürünü olduğunu, Schumacher'in hareketinin de bu mantalitenin ortaya konmasına önayak olduğunu savunuyorum. Olay bu. Yoksa hareket serttir, kastidir, legaldir, bunlar pek önemli değil gözümde.

  3. http://www.4mula1.ro

    site bu inceleyin. girince adımı selamımı söylerseniz hertürlü kolaylığı gösterirler:) alonsocular girmesin onlar elle tek tek hesaplasın:)

  4. bir site var. orada bütün pilotların istatistiki bilgileri var. kim ne kadar yarışmış kaç puan almış fastest lap jumping podyum finish galibiyet sayısı ne ararsan var. bir ara şuminin ortalamasına baktım. yarıştığı tüm yarışlar boyunca 10 puan üzerinden 6.5 puan ortalama ile yarışmış. kendi kendime kimi için hesaplar yaparken herkes geçilir ama bu adam zor derdim. şu an o ortalamayı ciddi aşağı çekiyor bu yarışları…ilk 3 sene hamiltona bakmıştım. 10 üzerinden 5 puan ortalama yakalamış. anlayın adamdaki başarıyı…velhasıl kariyer ortlamasını düşürüyor şu an şumi. gerçi yinede 5 sene bile yarışsa bu şekilde yakalayan zor olur düşüncesindeyim.

  5. Schumici değilim ama eğer Brawn Button da taklaya gelmeyip Schumi için bir şase hazırlasaydı(hatırlarsınız geçen sene Badoer ve Fisi Massa'nın aracında işkence çekmişlerdi, bu da Button'un şasesi olduğuna göre – bu arada sene için de düzeltemediler de) Rosberg'e yarım saniye fark atacak olan bir pilota kimse bu şekilde sallamazdı. Son yarıştaki olay mı: Arzedeyim efendim, önce Barrichello'ya: Kardeşine bile acımayan Schumi'ye, çok iyi tanıdığın halde bu yaptığına şaşırırsan git GP2, Lemans falan sür derim.. Warmick'e: Sen Schumi'ye haddini mi bildireceksin, bakalım daha ne kadar hakemlik yapacaksın..

  6. Bu konu hakkında yorum yapmak niyetinde değildim çünkü gereksiz yere tartışma yaratmak istemiyordum. Ancak bu açıklamadan sonra tutamadım kendimi.
    Videoyu defalarca izledim ve en az benim kadar burada yorum yapan arkadaşlarda bu videoyu izlemişlerdir.

    1. Bu sporun adı F1. Buradaki insanlar alguersuarisinden tutunda en yaşlı ismine kadar hepsi özel insanlar. Bu sporda tehlike kadar doğal bir şey yok. Ve bu insanların tamamı bunun bilincinde.

    2. Günümüz F1 inden hiç bir zevk almadığım için sürekli senna-prost,mika-schumi çekişmelerini ve diğer eski yarışları izliyorum. İşin ilginç tarafı tüm bu yarışlarda en az bunun gibi 10 tane hamle görebilirsiniz. Tüm bunlar yapılırken günümüz güvenliğiyle o günün güvenliğini kıyaslayamazsınız bile. Ama o insanlar yarışmak için orda en ufak hamlede siyah bayrak istemek için değil.

    3. Videoyu bu yorumdan sonra tekrar izleyin. Ve göreceksiniz schumi düzlüğe çıktıktan sonra sürekli aynalarını kontrol ediyor ve düzenli bir şekilde (ani bir hareket yapmadan) sağ tarafı kapatıyor. Buna rağmen rubens gelip oraya giriyor. Ardından çimlere çıkmamak için schuminin önüne kırıyor. Sizce burada çizgiyi kapatan mı hatalı yoksa bile bile oraya giren mi? Bence ikisi de değil. Bu bir yarış ve biri geçmeyi ne kadar çok istiyorsa diğeri de geçilmemek için elinden geleni yapıyor. Birini yaralamak için birşey yapsa schumi onu duvarla bir yapardı ya da kendi üzerine kırıldığı zaman hiç bir tepki vermezdi.

    4. Bu olayın aynısı başka biri tarafından yapılsa aynı ceza gelirmiydi? Bence hayır. Çünkü yukarıdaki açıklama da bunu doğruluyor. "Schumiye siyah bayrak göstermek genç pilotlara daha çok emsal teşkil edecek"

    Tekrar söylüyorum bunun adı F1. Kaç yıldır biribirinin aynı gelişmeyen araçlar izliyoruz. Bırakın da pist üzerinde biraz çekişme olsunda bunun tadını çıkaralım. Eski günlere geri dönelim.

  7. "minardi " senin yorumlarını kimi zaman görüyorum ve F1'den anlayan bir kişi oldugunu görebilyiorum fakat bence burada hatalısın f1 üzerinde schumi 'den intikam almak onu rezil etmek için çalışsan kişiler var ve bunun yanında bütün başarısını aracına baglamak ve aslında kendilerinden daha yetenekli olmadıgını kanıtlamaya çalışsan bir dizi eski yeni pilotlar hal böyle olunca buna benzer karar ver yorumların çıkması da dogal oluyor

    ceza konusuna gelirsek bence gereksiz bir ceza çünkü iki araç arasında temas yok schumi sadece bir kere çizgi degiştirmiş ve rubens'e gerekli boşlugu bırakmış aa nasıl bırakmış o kadar sıkıştırdı dedigini duyar gibiyim ve artık kurallar böyle bundan sonra böyle işliyicek diyorsun fakat şunu düşünmüyorsun artık her yarışta duvarın yanında ayrı şerit var eger aracın hızlıysa oradan transit geçiş yapabilirsin savunma yapmak eskide kaldı

    nedense konu schumi olunca sonuç hep alehine çıkıyor (güvenlik aracı , pit ışıgı vs. )

  8. Şimdi Schumacher-aşıklarının hep bir ağızdan iddia ettikleri şey, bunun daha önce de yapıldığı ancak ceza verilmediği. Biliyorsunuz son yıllarda bu ceza verme sistemi değişti, o zaman ceza verilmemiş olması, o hareketin doğru olduğunu göstermiyor. Herşeyde olduğu gibi, f1 de de adalet anlayışı değişiyor, bu anlayışı ortaya koymak ve pilotlara mesaj vermek için yapıldı bu cezalandırma. Günah keçisi de Michael oldu. Arada hakeme sövmeye, başka örnek getirmeye gerek yok. Bundan sonra böyle olacak demek ki. Önemli olan mesajın net bir şekilde verilmesi idi, onu da başardılar.

  9. Hungaroringde ihracı Spadaki grid cezasına tercih ederdim …

  10. görebildiğim kadarıyla bu eskiden kalma bir hesaplaşmanın bu yarışa yansımış haliydi. rubens bu kadar bastırmazdı şumi olmasaydı şumi bu kadar zorlamazdı rubens olmasaydı…daha evvelki başarılarından dolayı şuminin bitmeyen bir kredisi var kalbimde hata yapma lüksü çok. o şumi. fark var….

  11. Schumacher'i çekememekten çok Barrichello'nun neredeyse duvara çarpıp korkunç bir kaza yapacağını düşündükleri içindir o tepkiler.

  12. Bu adam zamanında ne çok canlar yakmış ya.Bi yere düştü tekme atmak için millet sıraya girdi arkadaş.

  13. ihraç çok ağır olurdu.ama hiçde öyle cezalık bir durum yoktu gibi savunmalara geçmeyin.10 sıralık grid cezası yeteri.

  14. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    FIA ilk önce otursun suç ve ceza kavramlarını öğrensin. barrichello ile schumi arasında yaşananlarda hiç birşey yoktu. tehlikeli birşey olabilirdi ama olmadı. barrichello'nun yarışını etkilemedi sonuçta. yarışdışı kalsaydı o zaman ceza verilmesi gerektiğini düşünüyorum. bu pilotlar arasında çekişme olmayacakmı kardeşim. zaten f1'in eski heyecanı yok artık.

  15. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    ya bi citroen ..

  16. Bence FIA geçiş yasağı koymalı sıralama turlarında kim hangi cepi kazanmışsa yarış öle devam etmeli güvenlik açısından pistte artık seyircileri selamlayarak 72 tur gezerler:)2000 öncesi muhakka izlemişsinizdir motor sporları severler olarak f1 ' i yumuşak geçişmi oluyordu eskiden herkez sonuna kadar zorluyordu bu böleydi.Birde Schumacher gerçekten bizim bilmediğimiz veya göremediğimiz çokşey yapmış ki bukadar sevilmiyor ve ağır cezalarla karşı karşıya kalıyor.Schumacheri desteklemekle hata yapıyoruz demakki.F1 yumuşak bir spor değil bunu sürücülerde biliyor elbetteki kimse kimsenin hayatını tehlikeye atmak için sürmüyor ama en sıkı savunmasınıda yapmak durumunda ve barrichelloda yüzde 60 hata Schumacherde yüzde 40 hatalıdır.Daha niye uzatıyoruz veya uzatıyorlar.Madem bu kadar tehlikeliydi barrichello sağ taraftan geçmeseydi sola kırıp rahat bir geçiş yapsaydı nie zorladı.Hepimiz konuşuyoruz şu veya bu hatalı diye fakat Schumacher iyi yaptı elbette demiyorum ama sadece Schumacherde hata yoktu bunu kabullenmek istemeyenlere sesleniyorum.O kadar ufaka ralıktan geçmeyi göze alıyosan bu kadar yaygara yapmıyacaksın demek istiyorum.Saygılarımla

  17. çok komikmiş bu adam yaa 😀 2 yarıştan ihraç edilecekmiş yada siyah bayrak gösterilecekmiş. ulan f1 de başarı sahibi olamamış adını berniden başkasının bilmediği sürüngen ilk defa mı izliyorsun sen schumacheri bu sezon ilk defa mı yarış izliyorsun ömründe hiçmi yarış izlemedin. ne savunmalar gördük kazayla sonuçlanan yarış içi olaylar diye ceza bile almadılar sen kendini bi halttan mı sanıyorsun da bol keseden atıyorsun.

  18. istersin istersin tabi.belli ki sende, schumi nin başarılarını çekemeyen, benimde dahil olduğum büyük bir çoğunluğun daha önce adını dahi duymadığı, kayda değer hiçbir başarısı olmamış pilot müsvettelerindensin. kardeşim nasıl bir kuyruk varmışta sizde bu adam bu kadar acıtmış anlayamıyorum ben ya!!!ama ne kadar hasetlenirseniz hasetlenin, o, o kadar profesyonel bi pilot ki, eminim kaale bile almıyordur siz gibileri…

  19. Verilen ceza gerçekten çok az(!) Sayın Warwicke katılıyorum. Hatta genç pilotlara ibret olması açısından İrandaki gibi taşlanma cezası verilmeli.

  20. bu adamda schumacher'i çekemeyenlerden herhalde.ellerinde olsa schumacher'in başarılı geçmişini,bütün rekorlarını yok edecekler.utanmasalar hepsi tesadüf,şans diyecekler.

  21. bu adamda schumacher'i çekemeyenlerden herhalde.ellerinde olsa schumacher'in başarılı geçmişini,bütün rekorlarını yok edecekler.utanmasalar hepsi tesadüf,şans diyecekler.

  22. oldu olacak bütün başarılarını iptal edin gitsin adamın sanki ilk defa böyle savunma yapılıyor f1'de.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir