Schumacher Adil Olmayan Güvenlik Aracı Kuralını Eleştirdi

yazar:

kategori:

Michael Schumacher Formula 1’in yeni güvenlik aracı kuralını eleştirdi ve bu kuralların masumları cezalandırırken hiç beklenmeyen pilotlara fayda sağladığını söyledi.

Schumacher yeni güvenlik aracı kurallarının "moronca" bir kural olduğunu söyledi Auto Motor und Sport ile olan röportajında.

Geçtiğimiz Avustralya yarışını evinden seyreden Schumacher "Kovalainen’in mükemmel bir yarış çıkardığını gördüm ancak güvenlik aracı onun için iyi olmayan bir zamanda piste girdiği için podyuma çıkamadı." dedi.

Güvenlik aracı kurallarından etkilenen bir diğer isim ise Schumacher’in eski takım arkadaşı Rubens Barrichello’ydu. Barrichello güvenlik aracı arkasında devam ederken yakıtı bittiği için pite girmek zorunda kalmış ve ceza almıştı.

Schumacher "Bana göre iyi bir kural değil." dedi.

Bu kural güvenlik aracı başlangıcı ile güvensiz şekilde hızlı şekilde pite giden pilotları durdurmak için spora getirilmişti.

Schumacher "Bunu farklı şekilde de kontrol edebilirler. Mesela bir pilotun çok hızlı gidip gitmediğini sektör zamanlarından belirleyebilirler." dedi.


Yorumlar

  1. ogun savaş avatarı

    Bu saçma sapan kural Maccanın 4 puanına oldu.Aynı şekilde Heikkininde galibiyeti bile kaçılmasına neden olmş olablir.

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Adalet isteniyorsa hiç kimse kaza yapmasın ;olayda kaza varsa bazılarına göre adaletsizlik olacak fakat güvenlik aracı AMG :)) içeri girmek zorunda ne demişler en iyiyi düşün en kötüye hazırlıklı ol ;güvenlik aracı periyodundaki pit kuralları iyileştirilebilir ona eyvallah fakat kaza zaten bir adaletsizlik

  3. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Schumacherin düşüncesi bu ama o diyor diye doğru olanın bu oldugunu söyleyemeyiz. Kazayı başka bir pilota sorsanız mesela JPM farklı yorum yapabilir. Massa yanlış bir şey yapmış olsaydı cezayı yerdi heralde. Ama Davidden başka kimse tınmadı 🙂

  4. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    shumi sporu bıraktıktan sonra genelde aynı seyleri dusundugumuzu anladım:DDbravo shumi hem massa konuusnda hem de bu konuda tıpa tıp aynı seyleri dusunuyormusuz.yarıscılıgına her zaman buyuk saygı duymusumdur bazı konular hariç..umarım her yarıstan sonra boyle guzel acıklamalar yaparsın da burdaki bazı insanların kafasına bazı seyleri sokabilirsin belki seni dinlerler:DD

  5. çok acımasız. pilotun emeğine saygı göstermeyen bir uygulama.

  6. AMG işte hiç yolda kalmaz hehe :)) Michael kesinlikle haklı. Bu kural aynı -tek set lastik- kuralı gibi tamamen saçmasapan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir