Briatore: "İzleyin, Webber Şampiyonluğa Gidiyor!"

yazar:

kategori:

Webber’in menajeri olan Briatore, Avustralyalı sürücünün Macaristan’daki galibiyetiyle birlikte artık avantajlı konuma geçtiğini düşünüyor.

Briatore “İzleyin, Webber şampiyonluğu kazanma yolunda ilerliyor. Macaristan’da yaptıkları olağanüstüydü.”

“Webber’in sadece benim sürücülerimden birisi olması nedeniyle şampiyon olmasını istemiyorum. Ben evlerinden izleyenlerin düşüncelerini söylüyorum.”

“Mark, olağanüstü marifetlere sahip bir sürücü. Artık olgunlaştı ve içindeki sakinlik ile daha ileriye gidebilir. Macaristan’da yarışa başladığı yumuşak lastiklerle yarışın 2/3’ünü gidebileceğini düşünerek riske giren ilk kişiydi. Bu galibiyeti getiren hareketti ve bazılarının aksine beynini ne kadar kullanabildiğini gösterdi.” dedi.

Webber, Macaristan’daki galibiyeti ile liderliği ele geçirdi.

 


Yorumlar

  1. 2008 de Lewis şampiyon olamaz diye bir sözü de vardı. Yani tahmin konusunda pek iyi sayılmaz .)

  2. Vettel'in favori olmasıyla ilgili bir şey paylaşmak istiyorum. Sene başında Red Bull'un çok hızlı olacağı belliydi ve herkes "Bebek Schumi" bu sene şampiyon olacak diyordu. İlk yarışta polü kazanınca galibiyete kesin gözüyle bakılmaya başlandı. Bu arada Webber o koltuğu hak etmediği söylenerek taşlanıyordu. Ve Seb yarışta şanssızlıklar yaşadı, 4. sırada tamamladı. Avustralya'da herkes gözünü dört açmış onun galibiyetini kutlamayı bekliyordu. Olmadı, yarış dışı kaldı. Sonunda Malezya'da galibiyeti kazandığında ise herkes geri döndüğünü düşünerek seviniyordu. Beklenen olmadı. Kötü geçen Çin yarışının ardından İspanya'da hem polü hem de galibiyeti Webber'e kaptırdı. Ardından Webber Monaco'yu da kazanarak liderliğe oturdu. Bu sefer herkes gözünü Webber'e çevirdi. Ve Türkiye. Red Bull'un ve Vettel'in kopma noktası bana kalırsa. O yarışa kadar ne kadar Webber artık şampiyon olsun istesem de Vettel'i oraya daha yakın görüyordum. Ama Türkiye yarışından sonra gördüm ki, daha zamanı var. Şimdi bu benim yaşadığıma benzer süreci yaşayan çok insan var. Sene başında hiç şans verilmeyen Webber şimdi en büyük aday olarak gösteriliyor. Red Bull takımının hatalarının Seb'i olumsuz etkilediğini söylemiştim daha önce. Son yarışta da öyle oldu, bugüne dek de en çok o etkilendi. Birçok insan şansını tamamen kaybettiğini ve zaten bu senenin çok erken olduğunu dile getiriyor. Red Bull resmi sitesinden, Vettel fan sitelerine uzanan bir yelpazeyi göz önünde bulundurarak konuşuyorum. Ve geçenlerde rastladığım bir anket de bu konuda bazı şeyleri çok iyi açıklıyor bence.

    Belki örnek arkadaşların hoşuna gitmeyecek ama, Hamilton fan sitelerinden birinde sizce bu sene Lewis'in en büyük rakibi kim olacsk şeklinde bir anket yapılmış.

    Sezon Başı ve Britanya Gp ardından Sezon Ortası Anketi sonuçları.

    Fernando Alonso %38 – %3

    Sebastian Vettel %13 – %26

    Jenson Button %18 – %26

    Mark Webber %1 – %43

    %42lik bir artış.. Çok uçuk bir nokta.

    Webber'in şu an aldığı destek inanılmaz bi' noktada, kimsenin beklemediği bir isim olması, takım tarafından pek de benimsenmemiş olması, bu sene gerçekten çok iyi işler çıkardığı çok güzel yarışlar olması gibi birçok sebep var. Seb'in sahip olduğu fan kitlesine ulaşması çok zor ama Seb fanlarının bile çoğu bu sene Webber'in kazanmasını istediklerini dile getiriyorlar.

    Ben Webber olursa çok sevineceğim ama Vettel ya da Lewis kazanırsa da memnun olmayacağımı söyleyemem. Tek düşündüğüm Seb için erken olduğu. Yoksa hak etmemesi değil. Bu belki de en garip sezonlardan biri benim için, 5 şampiyon adayı ve dördü ciddi anlamda desteklediğim pilotlar. Sonunda mutlu olacağım kesin gibi olsa da Webber'e sevinmeyi, sonunda şampiyon olduğunu görmeyi isterim. 8 sene oldu beklemeye başlayalı..

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    İnşallah Webber kazanır,(redbullun bi müdahalesi olmazsa…),plase alonso, ikisinin dışında şon şampiyon button olmasını isterim…

  4. İki büyük aday var vettel-webber.Favori vettel.webber vettel ayarına bir pilot deyil daha çok massa türünden önde başlarsa güçlü olan bir pilot.burda çoğu kişi vettelden hoşlanmıyor.bu bence bilinen bir gerçek."insanlar kendine tehdit olarak algıladığı kişilerden hoşlanmaz
    " diye bir düşünce var.Neyse iyi olan kazansın.inşallah gelicek sene vettelin yanına kimi gelir.webber "makul" bir pilot olmasına karşın bence bu koltuk için yetersiz.gp2 deki perez de çok kaliteli bir pilot aday ola bilir.ben vetteli tutuyorum ama yanıdaki pilotun alonso hamilton ya da kimi türünden çok rekabettçi olmasını isterim.sebebi eyer gerçekten iyiyse onları yener iyi deyilse zamanımı boşuna kaybediyorum

  5. Eğer Carl Lewis Hamilton rakibi olursa şansı daha fazla şampiyonluk için çünkü briatore'nin yetiştirmesinden yardım alacağı kesin.

    ————————-
    Renault pilotu Fernando Alonso, sezonun bitimine iki yarış kala Lewis Hamilton'ın (McLaren) 5 puan gerisinde bulunan Felipe Massa'nın (ferrari) şampiyonluğuna yardım edebilmek için elinden geleni yapacağını söyledi.
    ————————–

  6. efendimayin  avatarı

    Vettel varken zor. Geri kalan yarışlarda da sıralamalarda webberi geride bırakır bence. Verilen 4 haftada kendini zihinsel olarak toplayıp gereksiz hatalar yapmassa bence en büyük aday vettel.

  7. Vettel, Webber, Button, Hamilton, Alonso… Şu an şampiyonluğa oynayan pilotların hepsinin sezonun belli bir anında güzel başarıları oldu ve bu sayede şampiyon olurlarsa, önündeki sıfatları hak ederler.

    Webber şampiyon olursa Alonso olmuş kadar sevinirim. Pistte farklı bir şampiyon isim görürüz. Kariyerini noktalayacak olursa da "zirvedeyken" sonlandırmış olur…

  8. Şampiyonluk için yarışan 5 pilot ve aralarındaki puan farkı 1 yarış galibiyeti ile eriyebilecek iken böyle bir açıklama yapmak çok gereksiz olmuş.

    Sezon sonunda kimin şampiyon olacağını kestirmek gerçekten zor.Umarım Seb yada Hamilton alır şampiyonluğu ama bu ikili alamazlarsa şampiyonluğu Webber'in almasını isterim.

    drawbackmc Vettel,bu sene Dilara ile yaptığı röportajda da Türkçe konuşmuştu.Vettel bunu hep yapıyor.Geçen sene ise MTV3'e verdiği röportajlarda Fince konuşuyordu hatta Fince şarkı bile söylemişti =)

  9. kime niyet kime kısmet Briatore sezon sonu tekrar aktarırsın düşüncelerini :))) bana da nedense vettel sempatik gelir 2009 istanbul park 'ta polü alınca hemen verdiği röportajlardan birinde türkçe olarak 🙂 teşekkürler dedi ve gülümsedi o gün bugündür naptıysada ben sempatik bulmaktan vazgeçemedim :))) bu da böyle birşey işte

  10. Haber başlığını görünce zevkten dört köşe olmak normal bi' durum mu acaba?

    Son dönemde laflarına hiç prim vermeyeceğim insanlara hak verir oldum ya hadi hayırlısı. Önce Horner, sonra Briatore..

    Ben de böyle düşünüyorum, umarım öyle olur. Yıllarca Kimi için bekledim, Jenson için bekledim onlar istediğini aldı. Mark da şampiyon olursa bu sene, gelecek sezon artık yarışları sakin sakin izleyebilirim belki.

    Yalnız "bazılarının aksine" derken parmağıyla Vettel'i gösterse bu kadar belli olamazdı, keşke söylemeseydi o lafı. Ortalık kızışacak, olan Mark'a olacak sonunda gibi geliyor..

    Vettel şampiyon olsun isterim, ama bu sene değil. Daha onu kaldıracak ruhsal ve fiziksel duruma sahip olduğuna inanmıyorum.

  11. vettel olmasın.
    webber-alonso-hamilton-button olsunlar fark etmez.hepsini severim.
    vettel bana itici geliyor nedense herhalde yaptığı hareketlerden dolayı.bide takımın desteği webberden ziyade vettelde olduğundan dolayı.

  12. isterim bu adam şampiyon olsun pilotluk kariyerinin ahirinde mutlu sona ulaşsın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir