Verstappen: "Schumacher Yarışın Ardından Özür Dilemeliydi"

yazar:

kategori:

Başlarda Ferrari’de Schumacher ile geçen zamanlarla bağdaştırılan Rubens Barrichello’nun suçlamalarının ardından yarışın ertesi günü Alman pilot, kendi internet sayfasından biz açıklama yayımlamış ve suçunu kabul etmişti.

Ama 90lı yıllarda Benetton’da Schumacher’in takım arkadaşı olan Verstappen: “Yarışın hemen ardından adam ol ve özür dile. Bu çok daha sportmence olurdu”

Schumacher’in son açıklaması ile ilgili bir söylenti de bunun Mercedes veya eski takım patronu, şimdilerin FIA Başkanı Jean Todt tarafından teşvik edildiği yönünde.

Bu arada Verstappen, Hockenheim’de Ferrari’nin takım emri olayını idare edişi karşısında şaşkın.

Verstappen: “Onların neden bu kadar aptal olduğunu biri açıklayabilir mi? Çünkü gerçekten anlamıyorum.”

“Takım emri uygulamadan iki pilotunuzun yerlerini değiştirmenin 1001 yolu var”

“Massa’yı pitstopta tutabilirlerdi veya yakıtta bazı sorunlar yaşatabilirlerdi vs”

“Eğer akıllıca oynasalardı bunların hiç biri olmazdı”

Verstappen ayrıca Ferrari’nin gelecek ayki Dünya Motor Sporları Konseyi’nden kurtulacağını da düşünmüyor.

Verstappen: “Özellikle de zengin bir takım için para cezaları pek sorun yaratmaz”

“Bana göre Ferrari, bir veya iki yarışta şartlı diskalifiye cezası alabilir. Böylece bu tip hileler yapıldığında neler olacağı bilinir.”


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Arkadaşlar takım emri ile vahşeti nasıl kıyaslayabiliyorsunuz?Halkın tepkisine göre olsa f1 de tek bir ince numara,zeka unsuru öğe bile olmaz hele bize kalırsa herkes kendi takımına göre ayarlar f1i.Burda şampiyonluk yolunda çok kritik bir hamleden söz ediyoruz.F1 var olduğundan beri var.Kimi zaman bu takım emrinden çıkmış centilmenliğe kadar pilotların al arabam senin diye pitte yer değiştirip takım arkadaşına destek verdiği günler var.Yani bu işin doğası bu.Elbette 2002de olanlar son tur artık son düzlük yarış tamamen hızlı olan ve çok güçlü bir aracımız olan+ şampiyonada açık ara lider olan Ferrari ve Rubensin hakkıydı.Ancak burda durum çok farklı.Ferrari hem en iyi takım değil hem puan olarak geride hemde Alonso,Massa'nın sezon başındanb eri peşinde vakit kaybı ve puan kaybı ile sürüp duruyor.Olması gereken oldu bunun 50 tane her takımdan bariz örnekleri var.O zaman Vettele olan haksız sevgi,kollama ve Türkiye'de oluşan kazada hatalı olup kendilerini rezil ettikleri için ihracı gerekir.Saçma Verstappen de haddini oldukça aşıp Ferrariye dil uzatmıştır.Hakaretinde bir dozu var Verstappen malesef yazık etmiştir bu açıklamayla.

  2. birde boş bir vaktinde şu benim avatar kısmının hemen üstünde ismim yazıyorya, o isme bir tıkla istersen.açılan sayfayı bir incele, biraz oku.nasıl bir pilottan, nereden başlayıp nereye gelmiş bir profesyonelden bahsettiğimizi biraz daha idrak edeceksindir eminim.senna usta bile o yıllarda babasının maddi gücünün desteğiyle başlamış yarışmaya.birde schumi nin yarışma aşkıyla nerelerden buralara geldiğini bir incele.böyle bir adama arkandakinden yavaşsan sağa çekip ona yol vermelisin diyemezsin benim kanımca.bence f1 pist üzerinde son limitlerine kadar mücadele etmektir.bu görüşüm hiçbir zaman değişmeyecek.

    M1CHAEL . Tarih 03.10.2009 00:54:03

    "Hiç bir zaman kendi limitlerime ulaşamadım. Beni daha hızlı olmaktan alıkoyan hep aracın limitleri olmuştur. Kendi limitlerim değil."

    Michael Schumacher

  3. senna yı prost u izle derim ben sana kardeşim. sen orda rubens kendini sola atıp temiz bir geçiş yapmalıydı demeyip schumi fazla kapattı diyorsan bu iki üstadın yarış videolarınıda bir izle derim.ama şimdide o zamanla bu zamanın kuralları farklı diyeceksin.ne diyim ordada haklısın.nerde o zamanlardaki mücadele hırs ve tutku.schumi o mücadelelerin içinden gelen bir efsane benim için.dediğin gibi uzar bu mevzu.zira f1 den beklentilerimiz ve eleştirilerimiz farklı.açıkça ortada olan tek konu bu.

  4. Evet FAster Inside. Bu yorumundan sonra senin f1'e bakış açını artık çözebiliyorum. Sanırım lokomotif seyretmek ile f1 seyretmek senin için benzer şeyler olmuş.

    2000'den önceki yıllarda f1 yarışlarını izlediysen orda f1 pilotlarını değil f1 yarışçılarını izlersin. Öne çıkan öyle adamlar vardır ki kazanmak için herşeyi yaparlar. Senna gibi Schumi gibi. Hepsinden bir adım öndedirler. İşte benim bahsettiğim f1 budur. Eğer sen bu şekildeki bir f1'den zevk almaya devam ediyorsan sana mutluluklar dilemekten başka bir şey diyemiyorum.

    Ayrıca burda defalarca herkes tarafından yazıldı çizildi arkadaşım. bahse konu olayda start finish düzlüğüne çıkıldığında aralarındaki mesafe çok azdı ve Rubens iyice yaklaşık Schumi'nin sağına sokulmaya başladığından itibaren dikkatle bakarsan Schumi'nin metre metre sağ tarafını kapattığını görürsün. Buna rağmen Rubens o çizgiyi zorlamaya devam etti. Eğer çimlere gelmeden Schumi kenara çekilmeseydi muhtemelen ikiside yarış dışı kalacaktı. Eğer sen bu savunmaya kural dışı diyorsan hangi savunma kurallar dahilinde olacak? Kimse kimseyi psikolojik olarak bitirmedi. Herkes şartlarını zorladı.

    Ayrıca neyini savundu diyorsunda. Hukukta şöyle bir tabir vardır bilmem duydun mu arkadaşım. "Hukukta savunma kutsaldır". İsterse 20 sn yavaş olsun, sırasını korumak için savunacak tabi. sen yarışçılar değil birbirine yol veren dümdüz adamlar seyretmek istiyorsun sanırım. O halde yolda Murat 131 süren bir şoförden ne farkı kalacak ordaki F1 yarışçısının.

    Yani bu yarışları hangi gözle izliyorsun bilmiyorum ama gerçekten çok garipsiyorum sizleri.

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ersin gültekin sende demişsin zaten, belki duvara itmiyor diye, 2 sinin bence alakası yok, emin ol hamilton un be ve pek çok hareketini bende çok kez eleştirdim, bu hareketide kural dışı,ama shumi nin olayıyla benzeştirmek bilemiyorum yani :((, sağı kapattı diyorsun da, rubens oraya dalmış yanına kadar gelmiş, görmemesi imkansız, aynalar niye var, ve duvar var ısrarla ittirmesine gerek yoktu, adam tost olucaktı, video ya iyi bakarsan, shumi nin vazgeçtiği an pist çıkışı rubens tam çim e tekerleğini kaptırmadan önce, yani tehlikeli bölgede zaten psikolojikman bitirdi rubens resmen teğet geçti duvara, neyse uzar bu mevzu, farklı görüyoruz, savunma yapmak konusunda zaten garip tavırlar var f1, adam senden çok hızlıysa deyin savunmasını yapıyorsun diye sorarlar adama, arkadan gelenle hemen hemen aynı hızda olursun, savun, anlarım, ama tecavüz kaçınılmazsa derler hani, ondan sonra kovalainen gibi telsiz dersin "I was defensive" he aferin kova yaptın oldu, noldu adam uçtu, 2-3 sn yawaş ve savunuyormuş, aynı şekilde shumi o kadar yavaşken neyin savunmadı allah aşkına, gereksiz hareketinin nesini savunalım sence

  6. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    :)) bula bula bunlarımı buldun, yorum bile yapmam, kendine daha iyi malzeme bul, güldürme, komik durumada düşme,kıyas yapıp üzerinde konuşarak kendime de güldüremem burda, ayrıca çok bilgili olduğumu filan da söylemedim, olayı kişiselleştirmeden konuşcaksan konulaşım, yoksa hakaret etmek için bahane arıyorsa, burda herkez bahane bulur birbirine hakaret etmek için, şahsına bi şey söylemedeğim halde, ukalaca cümleler kurma, sana saygısızlık etmediğim halde yaptığına bak, şaka gibisin….

  7. FAster Inside Tarih 07.08.2010 09:35:03

    ''ama ben bi kez bile birini kasten duvara yapıştırmaya çalışırken görmedin hamilton u''

    http://www.youtube.com/watch?v=H0vMQ72d4s4

    izle bunu.belki duvara itmiyor ama savunma esnasında tek yönde hamle yapılabilir kuralını delip geçiyor.sence neden konmuştur bu kural??böyle saçma sapan çocukça hamleler sonucu bi kaza riskinin doğmaması için dimi??ayrıca ben hala savunuyorum.schumi duvara itmedi rubensi.sağı, ''çizgiye kadar'' komple kapattı kurallar dahilinde.orada risk yaratan rubensin komple kapalı tarafa girmeye çalışmasıydı, ki buda onun seçimiydi.yani yarıştılar kardeşim adamlar!!!milletin boşboğazlık etmek için pusuda beklediğini bildiği içinde schumi, benim hatamdı dedi ve konuyu uzatmama yolunu seçti.adam profesyonel!!f1 i çocuk oyununa çeviren fia ve hakemleride acıyan kuyruklarının acısını biraz olsun dindirmek için schumi ye bastılar cezayı.yarışın yarış olduğu günlerden bugüne gelen tek isim michael schumacher dir.temasta olabilirdi ama bence rakibinin büyük risk alarak kalkıştığı bu atakta bile en ufak temas yaşanmaması bunun göstergesidir. benzeri; bakınız: 2006 brezilya schumi vs raikkonen… burdada schumi risk alıp atak yapmıştır.ve gayet doğal bi yarış hamlesidir bence.

  8. Şimdi çok bilgili arkadaşım sana iki tane video vereyim de izle.Belki hatırlamazsın.Anlarım çünkü genelde çoğunuz çaylaksınız.Vereceğin cevabı da çok iyi biliyorum gerçi.Ne alaka var iki olay arasında diyeceksin.Ama al izle.Biraz f1 kültürüne yenilikler kat.

    http://www.youtube.com/watch?v=MYXx7ybEFpI

    http://www.youtube.com/watch?v=46cliw6GqRY&feature=related

  9. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Cevabım evet, özellikle son 2 seneye göre bu sezon daha zevkli,tabii ondan önceki senelerde iyiyidi ama, madem bi takım kurallar değişmiş, tuttuğumuz takım veya pilot başırılı olamamış diye tüm bi spora kırmızı çizgi çekemem, yada eski kurallara dönülsün demek mantıklı gelmiyor benim takımım a uycak diye, shumi hızlıyda iyi bi araç ile hızlıydı gene olabilir, bu her pilot için öyle, dalga geçilen button geçen sene şampiyon oldu, sebebi araç,yada kurallardaki belirsizlikler, herneyse işte, bence elimizdekinden zevk almayı bilmeliyiz, hala beğenmediğimiz kurallara hamilton yarışmıyor, en agresif pilotlardan biri, her şartta zorluyor, her yolu (?)deniyor, ama ben bi kez bile birini kasten duvara yapıştırmaya çalışırken görmedin hamilton u, ki buradaki arkadaşlar bilirler, pek sevmem, ısınamadım, iyiyken çok iyi, ama birde ben kötü bi araçla hamiltonun gerçek yüzünü görceğimiz günü bekliyorum, ayrıca alonso çok iyi pilot, yarışları izlenesi kılanlardan biri,ben alonsoyu da kimseyi duvara iterken görmedim, tıpkı hamilton gibi (ki bence alonsonun şuan pist üzerinde yetenekleri bakımından tek rakibi), belki webber in bu seneki sürüşleri filan, bence bu f1 den zevk alamıyorsak başka şey izlemek lazım, mesela sadece çok geçiş görmek olmamalı, stratejiyse alın size, pit stoplarda yakıt ikmali olmadan bile iyi bi strateji izlenebiliyor, son redbull-webber stratejisi, haa güvenlik aracı girdi öyle oldu denebilir ama zaten o strateji de güvenlik aracı girdi diye uygulandı, yumuşak set lastikle neler yaptı adam, yarışlar zevki :)), shumi nin aracı yavaş, fakat koba da yavaş araçlar neler yapıyor, yeni lastik takmış, takmamış, mevzu o değil, o zaman shumi de yapsın bi benzerine sezon bitçek , hani bi tane shumi nin geçişi varmı hatırda kalan, var olan ise rubens i itişi, sürekli şikan keşisleri… herneyse uzar gider mevzu, inş shumi de biraz daha yarışına odaklanır, bence o sürerken zevk almıyor gibime geliyor, belki sizlerin izlerken almadığı gibi, ama herşeye apmen f1 güzel, hala da izlenesi benim için…

  10. FAster Inside, lütfen samimi ol ve yanıt ver. Günümüz F1'inden ne kadar zevk alıyorsun?

    Cevabın evet ise geçmişteki yarışları izledin mi yada izliyor musun?

    Şimdiden teşekkürler.

  11. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    evet zikrim shuminin bu agresif hareketlerini anlamıyor malesef, siz erdiğiniz için hazretin her hareketi size normal geliyor, ermek lazım demekki, yaptığı hareketin en ufak savunulacak bi tarafı olsa, dicemki haklısınız, malesef, üzgünüm…. sizde üzülün, yakışmadı shumiye hem pistte hem pist dışında…

  12. Özür dilemesini biliyor mu.Biliyor
    alonso hazretlerinin fanı..Schumi dokunulmaz değil.Sadece ulaşılmaz.bu farkı anladığın vakit sen de erenlerden olacaksın.Lakin zikrin buna müsade etmiyecek gibi görünüyor.

  13. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sümme haşa shumi hazretlerine özür yakışırmı….

  14. serdar yakut avatarı

    evet ikisi de takım emri ve kurala göre ikisi de yasak doğru.ben neden kamuoyunun bu durumun üzerinde bu kadar durduğunu söyleyebilmek için yazdım.ve ben bunu anlıyorum.2002 schumi 2007 kimi 2008 massa 2010 alonso hepsininde önemli sayıda taraftarı var hepside bu olaylar olurken ferrari kullanıyordu.peki basının 2008 ve şampiyonu değiştiren 2007 olayları üzerinde az durup 2002 ve 2010 olayları üzerinde fazla durmasının nedeni bence bir önceki mesajımda yazdığım nedenler olduğunu düşünüyorum.herkese göstere göstere bunun yapılması kamuoyunun vicdanını yaraladı.yoksa olayın alonso ile yada schumi ile bir ilgisi yok.

  15. al sepetten bir hıyar daha!!! lan kasap versttapen milleti biçen sen değilmiydin -yarıştığın demeyeceğim- ''sürmene izin verdikleri'' yıllarda??? sen pilotluk konusunda schumi nin tırnağı olabilirmisin de atıp tutuyosun!! yuh artık ya!!!ne utanmaz arlanmaz adamlarmışsınız pes doğrusu pes!!!

  16. Serdar Aykut güzel örnek vermişsin de benim de sürekli olarak bahsettiğim konu bu, takım emrinin uygulanıp uygulanamayacağı noktalar mı var, nasıl bir yasaktır bu, yasaksa eğer sezonun ortasında, başında da, sonunda da yasaktır. Pilotlarsan birisinin matematiksel şansı kalmadığında diğerine ye verirse takım emri olmuyor mu, arada ne fark var, yarış manipüle edilmiş ve yarışın sonucu değişmiş olmuyor mu. Evet mantiken yapılan hareket doğru ama kural kitabında böyle bir şey yazmıyor, her iki durumda da takım emri yasak. Yani bunu sınıflandırmak saçma geliyor. Elbette bir pilotun şansı yoksa diğerine yol vermesi kabul edilebilir ama Brezilya'da yapılanı legal, Almanya'da yapılanı illegal kılmıyor. Pratikte mantıklı ama kağıt üzerinde kural dışı.

  17. serdar yakut avatarı

    durumu kendi adıma bir örnekle açıklamaya çalışmak istiyorum.örneğin:bir filmde katil adamın boğazını göstere göstere keserse mi halktan büyük bir tepki gelir yoksa kestiğini hissettirip o sahneler gösterilmezse mi.tabi ki ilkinde.hatta bizim ülkemizde kurtlar vadisi ile ilgili böyle tepkiler olmuştur.hem avusturya 2002 hem almanya 2010 böyle olaylardır.ayrıca brezilya 2007 ile bu olaylar arasında benzerlik var gibi görünsede derine indiğinizde çok büyük farklar olduğunu görürsünüz.sezonun bitmesine 20 tur kala olmuştu 7 yarış kala değil.2007'de yol veren pilotun şampiyonluk şansı 100%100 yokken burda 1000%1 de olsa var.ve son olarak orada kimi birinci olduğu anda şampiyonluk garanti iken burada alonso'nun şampiyon olamama şansı var.

  18. But Dutchman Verstappen, a former teammate of Schumacher's at Benetton in the mid 90s, wrote in his latest column for De Telegraaf: "Be a man immediately after the race and apologise then — that would have come over a lot more sportsmanlike."

    Eski pilotların çıkıp da bu tip tartışmalardan nemalanması ne kadar da zavallıca. Schumi ve Ferrari de olması isimlerinizi hatırlamakta güçlük çekeceğiz.

    Hala takım emrinin tartışılması da saçmalık. Şunu anlamıyorum gizli gizli yapınca takım emri olmuyor mu da kalkıp akıl veriyorlar, şöyle yapsa daha iyi olurdu diye. Ferrari yapacağı takım emrini 'dürüstçe' herkesin gözüne sokarak yaptı. Ne yani Massa 2007'de olduğu gibi virajı kaçırsa ve Alonso geçse bu kadar tartışma olmayaca mıydı. Takım emrini bile sınıflandırır hale geldiler. Dün de dediğim gi ya tamamen yasal olur ya da tamamen yasaklanır.

  19. :)))
    buyur kalpazan nickli arkadaş siz tercüme edin:)))
    ince esprili bir yaklaşım ve cevap olmuş tebrikler:)))

  20. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Asıl metin;

    Als je dan ook nog bedenkt dat het hier een duel betrof om de tiende plaats – goed voor welgeteld één schamel WK-puntje – dan moet je vaststellen dat Schumacher veel te ver is gegaan. De internationale pers was de dag na de race genadeloos over zijn actie en dat was niet minder dan terecht. Dat de Duitser vervolgens weer een dag later alsnog met excuses komt, is in mijn ogen echt een mosterd-na-de-maaltijd-actie. Wees dan een vent en biedt direct na de race je excuses aan, dat had heel wat sportiever overgekomen. En daar was Barrichello denk ik ook een heel stuk blijer mee geweest

  21. Ama 90lı yıllarda Benetton'da Schumacher'in takım arkadaşı olan Verstappen: "Yarışın hemen ardından adam ol ve özür dile. Bu çok daha sportmence olurdu"

    ÇEVİRİDE SORUN OLABİLİRMİ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir