Senna da Massa'yı Savundu

yazar:

kategori:

Önümüzdeki Dünya Motor Sporları Konseyi’nde çözüme kavuşması beklenen takım emirleri tartışması kapsamında Brezilyalı Massa, cesaret eksikliği nedeniyle ülkesinin basın kuruluşları tarafından topa tutulmuştu.

Ama Massa’nın vatandaşı Senna bu hafta ülkesinin medyasına konuştu.

Senna: “Birisinin yerine olmadığınızda onu yargılamanın çok kolay olduğunu düşünüyorum”

“Herkes o anda doğru olduğunu düşündüğü şeyi yapar diye düşünüyorum. (ama) dışarıdan biri için eleştirmek de kolaydı”

26 yaşındaki Senna, Massa’nın sezonunun genel olarak hayal kırıklığı yarattığı yönündeki eleştirilere de karşı çıktı”

Senna: “Bunun kolay olduğunu düşünüyorlar, sadece hız sanıyorlar”

“Ama Formula 1, çok değişkene sahip teknik bir spordur. Massa, lastiklerini ısıtmada sıkıntı yaşadığını söyledi ve bu gerçekten çok zor”

“Bazen bir araç, özel bir sürüş stili ile daha iyi uyum sağlar. Yakın zamandaki bir şampiyonada nasıl mücadele ettiğini herkes gördü. Bu yüzden tartışılacak bir şey olmadığını düşünüyorum”


Yorumlar

  1. umit isbilen avatarı

    bu yıl massa'nın kendini göstermek için son şansıydı, bu olaydan sonra da artık şansıda kaçırdı elinden, yeni barichellodur bence.

  2. Good boy senna :)))

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Benim bildiğim massa yıllardır ikinci pilottur.Yaptığı yol verme hareketini çaylaklar bile yapmaz.Nitekim 2008 almanyada heikki hamiltona öyle bir yol verdi ki hem dennis hem martin hem de hamilton tebrik ettiler.Sonrada seyirciler bu olayı kabullendiler.
    Ama massa tebrik edilmek bir yana takımın da alonsonun da başını ağrıtmıştır.
    Halbuki massa bu işlerin nasıl yapıldığını çok iyi bilir.2007 brezilyada kendi evinde 3.5 saniye ile lider giderken pite girmeden 1 tur önce virajı alamayıp dışarı taşıyor,2 saniye kapanıyor,sonrada pite girip kalan 1.5 i eritiyor ve raikkonen efendi şampiyon oluyor.(kimi fanı arkadaş bundan bahsedemiyor)Sonrada 2008 de raikkonenden yol alıp şampiyonaya devam ediyor.Yani massa bu işleri gayet iyi bilir.
    Yapacaksan adam gibi 2007 de yaptığın gibi yap ,yapmayacaksan yapmıyorum de ve bunu ispatla.lastik mi ısıtacaksın ne yapacaksan yap hızlanmaya bak.Öyle bir hızlan ki ne alonso seni geçmeye kalksın ne de takım 43 puana bir zarar gelir mi diye düşünsün.
    Ah Ah bırakacaklardı ki alonsoyu, bizde seyredecektik 43 puanın nasıl buharlaştığını.
    Alonsonun massayı geçmeye çalıştığı yarışlarda massa olağanüstü bir direnç göstermektedir.(2007 nurburgring gibi.)Ama aynı massa arkasında hamiltonu görünce ,mavi bayrak görmüş pilot gibi davranıp kenara çekilmektedir.Bunu örneklerini 2008 de gördük.

  4. bir an bir panik yaşadı arkadan kendine ne söylendi bilemiyoruz ama etkiliydiki hemen yol verdi. elbette kolay değil. ikinci pilotluğun tebliğidir bu. olacağı buydu. alonso başka türlü mücadele edemiyor. canı sıkılıyor. dışardan öyle gözüküyor. böyle olunca alonso kısmende olsa başarılı olabiliyor. gerçi daha fazla desteğe ihtiyacı var ama…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir