Schumacher Geride Kalmasını Otomobildeki Sorunlara Bağlıyor

yazar:

kategori:

12 yarışın ardından şampiyonada dokuzuncu sırada olan ve takım arkadaşının 56 puan gerisinde kalan alman pilot henüz podyuma da çıkamadı. 

Bir sponsor aktivitesinde konuşan Schumacher, “Puan tablosuna bakıp da elbette memnun olamıyoruz. Ama farkın bu kadar fazla olmasının nedenleri var.” dedi.
 
Schumacher, “Bizim elimize verilen otomobil buydu. Geçen seneki otomobilden kalanlar bunlar. Sonuç olarak da bir pilotun başa çıkmak zorunda olduğu çok fazla şey var, bazı şeylerden taviz vermek gerekiyor. Otomobili lastiklerle ya da biz pilotlarla tam olarak uyumlu çalışmıyor. ” diye devam etti.

Mercedes’in artık dikkatini 2011 otomobiline vermesi konusunda ise Schumacher, “Yeni otomobilin pilotlarla uyumlu bir araç olacağından ve 2011 mücadelesi için doğru yolda olduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. Her zamankinden daha sıkı çalışıyoruz. Böylece şampiyonluk mücadelesi verebiliriz. ” dedi.


Yorumlar

  1. zaten ne dıyorum ferrari tökeslmeye basladı bıde yeni kişilere ayak uyduramdı frrarının motounun patlaması tokesleme deılmı. eskı araclarını bılıosun laflarına dıkkat et. yanı tatafsız dusunun sumiciyız dıe savunmayın herseyde.rosbergden kotu olduu kabak gıbı ortada yanı arabaya laf atmanın bı anlamı yok.

  2. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    Samet Birol şaka gibi yorum yapmışsın bea . en iyi araclardan biriydi griddeki 2006 da japonyada motor patlamasa şampiyon oluyordu ve devamında şampiyon oldular 2007 de . f1 i nerenizle izliyonuz merak ediyorum. Yeni FERRARİ FANLARI ferrariden soğutuyorsunuz insanı bea .

  3. peki nie rosberg daha iyi yarısıo eskıden berı derdım shumının altında ıyı araba olmadımı bısıy yapamas ki nezaman ferrari tökezlemeye başladı sumi bıraktı ki öle oldu muhim olan kotu arabaylan bişyler yapmak bence ben öle kişiye baba derim.sumi yeni şeylere ayak uyduramıyor seneyede araaba ıyı olursa sumiye gore olursa ama hala sumi böle olursa ozman bakalım ne diceksiniz

  4. Schumacher bu sene ona uygun olmayan bir araçla yarışıyor, bu birincisi. İkincisi bu adam yarışmaya üç yıl ara verdi. 2006 yılındaki kurallarla şimdiki kurallar farklı. Üstelik sadece bu da değil. Araçlar ve lastikler de farklı.

    Bir arkadaşımız demiş ki, lastikleri tıpkı bir çaylak pilot gibi kullanamıyor, harcıyor. Schumacher'in son yarıştığı sene kullanılan lastiklerle şu an kullanılan lastikler farklı. Rosberg bu lastiklerdeki değişim sürecinin içinde olduğundan dolayı lastiklerden aldığı performans da Schumacher'in aldığı performansa oranla daha yüksek. Formula 1 gibi bir sporda üç yıl ara vermek çok fazla şeyi değiştirebilir. Değişen kurallara ve koşullara alışıp ayak uydurması için henüz zamanı var. Beklentileri yüksek tutmak başka bir şey, olmayınca hemen ortalığı ayağa kaldırmak başka.

    2011'de belki araçtan istediği performansı yine alamayacak ama şimdikinden daha iyi bir yerde olacağı da kesin.

    Rosberg konusunda da ciddi bir yeteneğe sahip olduğuna inanıyorum onun, çok iyi işler yapabilir. Şu anda da araçtan maksimumu elde etmeye çalışıyor zaten. Ama Schumacher'den de öğrenecek şeyleri var. Bence şu an onun takım arkadaşı olması Rosberg için büyük bir şans.

    Bir de merak ediyorum acaba bütün pilotlar şimdiki Lotus ayarındaki araçlarla mı şampiyon olmuş?
    Formula 1 sadece kişiye dayalı değil sonuçta. Özellikle de son yıllarda. Ama aracı kullanmayı da bilmek gerekiyor işte. Geçen sene Button kullandı ama Barrichello kullanamadı. Araca bir şeyler eklemeden şampiyon olunmuyor. İyi pilot olmadan da şampiyon olunmuyor. Eh ikisini birleştiren de şampiyon oluyor işte. Zamanında Schumacher ne yapabileceğini kanıtladı. Şimdi de kimseye kendini kanıtlamaya çalışmıyor. Şampiyon olmak için döndü, sonunda da muhtemelen şampiyon olup öyle gidecektir..

  5. konu schumi ama ben onun hakkında yazmayacağım.rosbergle ilgili iddialar var.araç rosberge uygun diye.ilk 4 yarışta araba önden kayıyordu.bu araba ne rosbergin nede schuminin stiline uyuyordu.ağırlık dağılımı dengelenerek olabildiğince arabanın önden kayması azaltılıp arkadan kayması sağlandı.sonuç rosberg önden kayan arabayıda arkadan kayan arabayıda limitlerde kullandı ve adeta arabayı sıkıp suyunu çıkardı.
    rosbergi büyütmeyin diyorsunuz.bu kadar büyük bi iddiam olmadı şu ana kadar ama iddida ediyorum rosberg seneye şampiyonluğu kovalayacak.alonso ve hamiltonla mücadele edecek kadar güçlü.burayada yazdım.

  6. serkan akgül avatarı

    Tarih 16.08.2010 20:17:21

    "serkan akgül bırak allah aşkına yahu, yetişti de ne oldu geçebildimi.

    Al aynısını Alonso çinde yaptı bu sene, ne oldu son turda motor patladı.

    Geçemedikten sonra gerisi hikaye.."

    Geçemediğini biliyorum:Peki;deliler gibi savunduğunuz,"hızlı olan kazandı" deyip aklamaya çalıştığınız Alonso hızlıydı ve yakaladı Massa"yı; geçebildimi Almanya GP de???

    Siz önce kendinize bunun cevabını verin;"Gerisi hikaye"……

  7. mahmut tuncer avatarı

    Araç schumi'ye uygun degil bu cok bariz ama bunun yanında schumi de eski schumi degil. Lastiklerle ilgili cok fazla sorun yasiyor. Caylak bir pilot gibi lastiklerini koruyamıyor.Bu da onun Rosberg'in gerisinde kalmasına yol acıyor. Sonucta eger tur zamanlarına bakarsak lastiklerinden verim alabildigi zaman Rosberg'le yakın turlar atıyor. Son olarak Rosberg gercekten yetenekli bir pilot. Bugune kadar gercek anlamda cok basarılı(Singapur 2009'da bunu yapabilirdi) bir yarısını gormesekde hızlı oldugunu biliyoruz.

  8. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    Arkadaş ben anlamıyorum şu saçma sapan gereksiz yorum yapan alonso fanlarını abicim araç button a göre tasarlanmış adam kendisi söledi . başkasına göre tasarlanan araç ile bu kadar ne beklionuz sırtına alıp koşsun mu aracı .

  9. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    schumacherin f1 in gelmiş geçmiş en iyi pilotu olması bu sene yavaş olduğunu değiştirmez. umarım dediğiniz gibi seneye kendine daha yakın bir araçla estirir gürler eski günlere geri götürür bizi. ama bakalım rosberg o schumiye yakın araçla neler yapacak

  10. Schumi seni bilen biliyor senin kumasin belli yaptiklarin ortada seni tartisacak kadar f1 den yoksun insanlara kulak asma su gunes gelecek sene yeniden dogsunda su yuvasindan ikide bir cikanlar bir daha cikmamak uzere girsinler yuvalarina zaten kiskancliktan catliyorlar birak paramparca olsunlar

  11. FAster Inside avatarı

    eheuehuehu bizde öğrenciyken böyle yapardık hep, iyi not alınca hep çalıştık hakettik biz yaptık olurdu, zayıf alınca ise şerefsiz hoca notumuzu kırdı, zayıf verdi olurdu, yoksa bizim tembelliğimizden degil hani :))), o hesap olmuş biraz shumi, sızlanmada rosbergi geçmeye bak biran evvel…

  12. murat levent onu Schumi demiyor sen diyosun.

    Tuttuğun takım pilotunun neler için ağladığını say gel, sonra bakalım kim kaç yılda ne kadar şikayette bulunmuş.

    (Monte Carlo'da Schumi'ye ceza verilmeseydi aracının önüne çıkıp yatacaktım sözünü ağlamaktan saymasanda olur.)

  13. Schumacher daha çok oversteer ayarlı araçla yarışmayı seviyor ve yirmi yıldır bu böyle ama Button için üretilen araç tam tersi understeer'e yatkın. Şimdi kalkıp aynı araçla Rosberg şöyle Rosberg böyle demek doğru gelmiyor çünkü Rosberg kendine ait araçla yarışıyor, Schumacher ise tamamen Button'ın sürüş stiline uygun araçla yarışıyor. Elbette Schumi'nin performansı da gözl görülür şekilde kötü fakat Rosberg'i de bu kadar ilah yapmanın bir anlamı yok. Biraz adil karşılaştırmak gerekiyor.

  14. Schuminin sürüş stiline uygun bir araç meydana getirildiğinde ve bu Schuminin kusursuz sürüş tekniğiyle birleştiğinde bu ağzı olupta konuşma ihtiyacı olanlar yine çamur atacak yine çamur atacak fakat gerçek değişmeyecek f1'in gelmiş geçmiş en iyi pilotu Mıchael Schumacher'dir o yüzden şampiyon belli ikinci kim?

  15. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    schumi araç yavaş olabilir sorunlu olabilir ama bu kadar geride kalmayı buna bağlayamazsın. önce bi kendin aracın limitlerine ulaş ondan sonra aracına laf etmeye başla

  16. murat levent avatarı

    Pardon malezya olucaktı.

  17. murat levent avatarı

    serkan akgül bırak allah aşkına yahu, yetişti de ne oldu geçebildimi.

    Al aynısını Alonso çinde yaptı bu sene, ne oldu son turda motor patladı.

    Geçemedikten sonra gerisi hikaye..
    ———————————–

    Schmi diyoki kısaca bena diğerlerinden 2sn daha hızlı araç verin yoksa benim yapabileceğim en fala budur. 🙂

  18. Ben lafımı etmiştimde sağolsun silmişler sanki küfür ettik. Öyle yoruma öyle cevap verilirdi daha ne bekleniyor ?

  19. Bülent Şahin
    Dostum duvara karşı konuşmak seni ilerletmez köreltir.Herkes bildiği kadar vardır.Sen hiçlere kapılma dostum;)

  20. Saygıdan bahsedeceğine önce şu Türkçe'ni düzelt. Özenti olmayın.

  21. bis shumiye yeterince saygıda bulunduk ama sizler alonsoya ????? sakına saygılıys demeyn :))

  22. fernando ulas webber zaten nickinden göstereceğin saygının boyutları belli oluyor. O yüzden yanıt verme gereği bile duymuyorum.

    Rosberg zaten orta sıralarda yarışmaya alışmış bir pilot. Onun için ekstra bir durum yok ama Michael (bu sene için) bugüne kadar hep imkansızları denedi. Geçmişte Ross ile oynadıkları kumarlar da bu kez tutmadı. Sorunda bundan kaynaklanıyor. Peki Michael Rosberg'den yavaş mı? Evet yavaş. Ancak kendi stiline tamamen ters bir araç ile sadece 0,1 sn yavaş. Bu adam bir robot değil. Olsun o kadar.

  23. serkan akgül avatarı

    2005 te ,o sezon dökülen Ferrari aracıyla,lider giden Alonso"yla arasındaki 37sn farkı 16 (on altı) turda kapatmış bir pilottan söz ediyoruz Ulaş arkadaşım!!!
    Saygı duymamanıza şaşırmıyorum ama densizliğinde alemi yok..

  24. Haklıdır… Mercedes iyi araç verememiştir. Fakat Rosberg de Şumi'yi geçiyorken(Şumi'ye uydurulan Mercedes'le hatta ! ) arkada kalmamın nedeni araç denemez. Mercedes kabul çok yavaş kalmıştır(diğer takımlara göre) ama Rosberg'e karşı da Mercedes bahane edilemez… Takım arkadaşısın yahu 🙂 Ha tabi üst sıralara oynasaydık kendimi kasardım Rosberg de kimmiş dedirtirdim diyorsa başka :))

  25. Ulaş sen git kumdan kale yap canım. Tövbe tövbe insanı illa böyle konuşturacaksınız ya biraz çocukça yorumlardan arının be.

  26. hehe :)) tabi cnm tabi :)) shumi senin devrin kapandı :)) rosbergi örnek al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir