Piquet: "Massa, Alonso'dan Hızlı Olmanın Bir Yolunu Bulmalı"

yazar:

kategori:

Nelson Piquet Jr, takımda Massa’nın desteklenmesi gerekiyorsa vatandaşının bunun nedenlerini kanıtlaması gerektiğini düşünüyor.

“Alonso’nun takıma sonradan gelip daha hızlı olduğunu görmek Massa için oldukça zor.  Ama Ferrari, pilotunun şampiyonada farkı kapatma şansı varken bir pilotuna bu fırsatı verme şansını kaçırmaz. Eğer Massa bunun olmasını istemiyorsa Alonso’dan daha hızlı olmanın bir yolunu bulmalı. Yapabileceği başka hiçbir şey yok. Çünkü eğer şampiyonada Alonso’nun önünde olsaydı, öne geçen o olurdu” diyor. 

Ferrari’nin eski pilotlarında GErhard Berger de, “Kendimizi kandırmayalım. Alonso kesinlikle takımda daha iyi olan pilot. Şampiyonluk için tek şansları o. Montezemolo onun için çıktı bu alışverişe ve yapabildiği sürece elindeki kartları sonuna kadar oynayacaktır.” dedi.


Yorumlar

  1. ve alonso bu yıl şampiyon olamazsa seneye mutlaka olması gerek.aksi halde ferrari kimsenin gözünün yaşına bakmaz.bu yorumumdada haset aramayınız.ferrarinin politikası bu

  2. şu an itibariyle massa alonsodan her yarışta hızlı olsa bile.mecburen alonsoya yol verecek.massanın şampiyonluk için puanı çok az.

    ama şampiyonluk için alonsonun rakibide massa değil.hamilton-button ve rbr ler.yakında cıngar çıkacak.zirvedekiler şanslı çünkü şampiyonluk yolunda schumi-rosberg-kubica saf dışı(maalesef)yoksa kıyamaet kopardı.
    seneye gridde kıyamet kopar herhalde.

  3. Hiç bir pilot yarışı birinci bitirmek üzereyken takım arkadaşına yol vermek istemez. Ancak takım ister ve bu olay gerçekleşir. Massa'nın yol verme olayları da tam manasıyla böyle. Takım emri. Arkadaki pilot azıcık hızlı diye takım istemezse ve öndeki pilot bariz bir hata yapmaz ise takım arkadaşı onu kolay geçemez. 0.1-0.2 saniye ile olacak işler değil bunlar. Hele hele de Felipe Massa lider gidiyorken ve Brezilya ve kendi evindeyken. Bunu kabul edemeyecek bişey yok. Orda kimse Ferrarinin yaptığını eleştirmiyor. Çünkü Kimi olayında Ferrari yapması gereken şeyi yaptı. Kimiye 3 turluk daha fazla benzin koydular ve temiz bir emirle olayı hallettiler. Emir diyorum çünkü geçtiği takım arkadaşı. Eğer başka takımdan birini geçseydi o zaman bunun adı strateji olurdu. Almanya olayına gelince Ferrari çok erken davrandı. Takım amatörce hareket etmeye devam ediyor. Tam Massa kendine gelecekken geri kaybettiler. 5 puan için bu yapılmaz. Hani olmaz da diyelim ki Massa 5 puanla şampiyonluğu bu sene kaçırsın; ne olacak. Neyse ben bunun sadece Alonso puan olarak önde olduğu için yapıldığına inanmıyorum. Başka şeyler vardır kesin…

  4. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    herkül devam kardeşim.orda seni yanlız gorduler saldırıyorlar.bır kere alonso haberıne yorum yapmayın dıyen arkadaslarımı kınıyorum… yahu alonso tobe hasa allah mı.hasbelkader f1 pılotlarından bırı ve herkes ıstedıgı yorumu yazabılır.. zıra kımı raıkonen f1 de yarısırken onun haberlerıne yorum yapan kımı taraftarlarından cok dıger takım ve pılot taraftarları degılmıydı….kımının sampıyonlluguna ıttıre ıttıre massa nın yol vermesı dıyen arkadaslarıma ozamanda katılmamıstım sımdıde katılmıyuorum..o yarısta kımı massanın arkasından hıc kopmadı fark en fazla 3 sanıye olmustu.massa ıkıncı pıtıne gırdıgınde fark 1.9 sanıye ıdı ve kımı 3 tur sonra pıte gırecektı ama o fazladan attıgı her turda en hızlı turları yaparak geldı.1.9 sanıye farkı kapatmasından ve massa nın onunde pıste donmesınden daha dogal bırsey goremıyorum…zıra ozamanlar pıte sonradan gıren hafıs araclar bır sekılde avantaj saglıuyordu.o sezonun ıngıltere ve fransa yarıslarını bulup bakın..yıne kımı raıkonen ıngılterede hamıltondan 5 tur sonra gırıp lıder cıkmıs ve yarısı kazanmısır.fransada ıse ılk pıtte hamıltondan 2 tur sonra gırıp hamıltonu ıkıncı pıtınde 3 tur sonra gırıp ılk pıte onu gecen alonsoyu gecmış ve ıkı yarısı brezılya gıbı pıte gec gırerek kazanmıstır.massa yol verdı mantıgı dogruysa fransa ve ıngılterede hamılton ve alonsoda kımı ye yol vermıstır.

    bence massa vasat bır pılot..tum tk arkadaslarına gecılmısır.kac sezondur burda hala samp olamamısstır..kendısınden sonra gelen pılotlara gecılmıstır.bu brezılyalıların genelınde var sanırım.hıc bır sekılde ırade koyamıyorlar ve patron ne derse onu yapıyorlar sonrada aglayıp sızlıyorlar.vur kardesım yumrugunu masaya.ben yol vermem de.esıtım de.yoksa naparsanız yapın de.kımı neredeyse kanlı bıcaklı ayrıldı ama hıc bırzaman bu konuda kımseyı takmadan dedıgınızı yapmam verın paramı gıdetyım dedı…massa nın bır veber kadar delıkanlı olmasını beklerdım ama artık atı alan uskudarı gectherkül devam kardeşim.orda seni yanlız gorduler saldırıyorlar.bır kere alonso haberıne yorum yapmayın dıyen arkadaslarımı kınıyorum… yahu alonso tobe hasa allah mı.hasbelkader f1 pılotlarından bırı ve herkes ıstedıgı yorumu yazabılır.. zıra kımı raıkonen f1 de yarısırkenı

  5. herkül!Bir daha bu kada uzun yorum yaparsan okumayabilirim.cem yılmaz gibi cepten yeme.

  6. herkül sen tam bir paronoya yapmıssın bence.. kısaca sen f1 e düzmece bir oyun döngüsü diyorsun ve bu teşhisi koyuyorsun haklısın dünyada 500 milyon insan bunu göremiyor bi sen görüyorsun vay be..

  7. magic alonso…
    eğer dediğin doğruysa hemende arkasında alonso vardı. onun yakalaması lazımdı. neyse olan olmuş. o yarışın video çekimi var bende…
    burak böcek…ne yazsan sana diyeceğim birşey olamaz. hele bana cevap niteliği taşıyorsa tabiiki belli bir önyargı ile yazman gayet doğal…
    kendimi bildim bileli sporla içiçeyim. iyi bir seyirci iyi bir takipçiyim. birçok spor dalıyla alakalı bilgi birikimim ve seyir tecrübem vardır. şunu diyebilirmki spor birçok dalda gerçek manada hakkı olana kazandıracak bir altyapıyla yönetilmiyor. örneğin futbol. burada yazan birçok arkadaşın 3 büyüklerle bir gönül bağı vardır. ben iyi bir galatasaraylıyım. tuttuğum takım dahil her sene her kazanılan şampiyonlukta mutlaka bir şaibe vardır. çok iyi kaynaklarım var. türkiyede inanılmaz dolaplar dönüyor futbolda. bu iddiamdan yola çıkıp sayfalar dolusu şeyler yazarım. uzun lafın kısası ben f1 in berninin elinde bir oyuncak olduğuna inanıyorum. yok alonso şöyle yapmış yok kimi böyle yapmış yok hamilton öyle yapmış bunların hepsi hikaye…ne değiştide redbull bu kadar hızlı ne değiştide ferrari hızlandı ne değişti 2009 da brawn öne geçti ne değişti ferrari geçen sene kağnı gibiydi? hepsi yazılan bir senaryoda oyuncu. biz ancak buzdağının görünen kısmıyla ilgilenebiliyoruz. alt tarafını kurcalamak zaten haddimize değil. çokta düşünmek istemeyiz ağzımızın tadı kaçar.
    yazdıklarımla sizi kızdırıyorum. farkındayım. itiraf ediyorum. sadece alonsonun yanlışları ile uğraşıyorum. ama diğerleride sütten çıkmış ak kaşık değil. fırsatı ele geçirseler onlarda aynısını yaparlar. kimse bu yönüyle pilotunu muhteşem dürüst muhteşem işine gönülden bağlı görmesin. bu işte inanılmaz para var imkan var itibar var. sonuç odaklı bir spor. çok iyi pilotlar vardır. ama galibiyet alamadan f1 kariyerleri biter unutulur giderler.fırsat verilse şu an gözümüzde büyüttüğümüz pilotlardan bu işi iyi yapabilecek pilotlar mutlaka çıkabilir.

    bu gerçekleri düşünmemek bu işlerdeki keyfimizi bozmuyor. hepimiz vade dolunca buradaki hayattan ahirete gitmeden evvel bir kabir hayatı yaşıyacağız. o hayatı biraz bilsek ve hergün rutin çok değil 5 dakika düşünsek inanın belli bir süre sonra yediğimiz yemekten zevk almayız. gerçekten bu kadar tozpembe görmemiz gereken bir dönemdenmi geçiyoruz acaba bu dünya hayatında?
    herşeyin hayırlısı…

  8. Herkül sanki araçların gittin içine baktın yada sözleşme şartlarından haberin var gibi konuşma lütfen ya.Söylediklerin sadece kendi kehanetlerinden ibaret cidden kalp gözü ama asılsız kalpgözü.Yapmayın daha ne zaman hangi yarış,sezon Massa Kimiyi geçti deniyor.Daha nasıl geçsin adamı şutlanma sebeplerinden biridir Massa:)

  9. herkül sen daha 2007 brezilyayı hatırlamıyorsun gelmiş burda kimicilik yapıyorsun.Massa son viraja gelirken frenaj hatası yaptı bilerek ve kimi de aradaki farkı kapatmış oldu.Nerdeyse massanın yardım etmesiyle alakası yok diyeceksin.

  10. alonsonun massadan daha yetenekli olduğu ortada. massa yıllardır bu takımda daha şampiyonluğunu göremedik.

  11. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    massanın 2.5 sn öndeyken yaptığı hatayıda unutma(adı hata) fark 0.5 sn ye düştü orda 0.8 sn bile massa yavaş olsa ztn rai önünde çıkcam amssanın ama o bilinçli yapılan hata olmasa biraz zor çıkardı önünde:):)

  12. http://www.youtube.com/watch?v=04rna9trGo0&feature=related

    ara sıra 2007 brezilya yarışında takım emri uygulandı deniyor. buyurun videoyu bir daha izleyin bir defa kimi pite massadan sonra giriyor. burada avantaj yakalama ihtimali çok yüksek. görüntülerden birşey anlaşılmıyor. fakat şaibe ortadan kalksın düşüncesiyle soruyorum. kiminin pite girdiği turda massa turu ne kadar zamanda tamamlamış bir önceki turunu ne kadar zamanda tamamlamış. bence ancak böyle anlaşılır. kimi pitten çıkıpta massanın önüne geçtiği turda massa gerçekten yavaşlamışmı yavaşlamamışmı bu ancak o ve bir evvelki tur derecelerinden anlaşılır. bilen varsa yazarsa sevinirim.

  13. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ayrıca şunuda söylüm alonso 2005 yılında kiminin önünde sezxonun bitmesine 1 yarış kala şampıyonluğunu ilan etmiştir japonyaya şampıyon olarak gelmiştir ondada santander yoktu:)herşeyden önce herkül raıkkonenle alonsoyu kıyaslamak istiosan raıkkonen bi f1 e dönsün 2.dünya şampıyonluğunu kazansın alonsoyla denk bi hale gelsin ondan sonra kıyaslamayı düşünürüz dediğim gibi rai yi severim ama adamdan zorla nefret ettrmeyin:)alonsola raıkkonenin yarışması olayına gelince ben onun massadan farklı bişi yapcanı düşünmüorum çünkü adı üstünde takım emri :)raıkkonenin farkı sadece can sıkıntısını massa kadar belli etmezdi oda ıceman özelliğinden kaynaklanan bişi:D:D

  14. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül arkadaşım ferrari doğru olanı yapptı eğer yarış massanın önde olacağı bir şekilde bitseydi ferrarinin takımlar puanına bişey olmayacaktı ama pilotlar şampıyonasında ztn massa geride kalmış alonsodamı geride kalsaydı ferrari burda doğru olanı yapmıştır eğer bu takım emri yanlışsa webberin kanadının sökülüp vettele takılması daha berbat bişi bence üstelik sadece arada 2 puan varken ama burda massa ile alonso arasında 20 küsür puan var bırakta takım emri uygulansın ama şunu ii bil dünya genelinde aktif pilotlar arasında en iisi alonsodur şu an scmi performansı ortada ben raıkkoneni severim 2007 yılında alonso şampıyon olmazsa raıkkonen olsun demiştin çünkü hamiltondan nefret ettiğim kadar kimseden nefret etmem ama senn alonsodan nefret etmenin en büyük sebebi alonsonun gerek maddi gerek manevi gücüyle raıkkoneni koltuğundan etmesidir raıkkonende bi lider özelliği yok ama alonso takımı etrafında toplamayı bilio tavırlarıyla hareketleriyle aynen scmi gibi çünkü o liderlik özelliği olan bi pilot

  15. öylede bir gercek var ama son 2 yarıs puan farkı 18-19 tam hatırlıyamadım şimdi ama alınacak maksimum 20 puan var.ama sonucta kimi dunya sampiyonu oluyor.o da baskasının kabahati bence! ayrıca nurburgring 2005 yarısınıda hatırlatırım son tur kazası (alonso şampiyon oldu)…. herkes istediği takımı pilotu tutabilirler ama tutmadıkları takımlara yada pilotlarada saygı göstemeleri lağzım. polemik degil amacım!.

  16. murat levent avatarı

    emre erdem, güzelde kardeşim yani demek istediğim raikonende madem süper pilottu onun yol vermesine fırsat tanımayacak kadar puan farkı yapıp 2. bile olsa şampiyon olabilseydi demek istedim. Takım emri vs. önemli değil. Benim demek istediğim şey başka.

  17. KimiKolik
    Videolar neden alonsonun Kimi ile takım arkadaşı olmak istemediğini makul seviyede açıklıyor.

    yoksa kimiyi göndermek gibi pahalı bir operasyona santander nasıl ikna edilebilirdi.

    bu videoları izlettirmişlerdir. adamlarda tamam Rai gitsin Massa kalsın demişitr.:)

  18. murat levent arkadasım iyi yazmıssın hos yazmıssın ama su cumleni anlamadım.
    ''Raikonen süper onun için massa birezilyada yalandan yol verdide şampiyon oldu.''
    Yol verdi tamam ama şampiyonluk vardı ortada.(takım emri) massa da alosoya yol verdi ALMANYADA.. gereksiz bir tartısma cıkcatı ne olcak simdi ?? Futbol holiganlarına dönduk artık..

  19. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    ya yeter be, alonsoyu sevmiyorsunuz haberlerine de yorum yapmayın o zaman. alonso taraftarlarından önce atlıyorsunuz her haberine. bence sizler alonso olmasa f1 de olmazdınız emin olun. haberlere yorum yapma potansiyelinizden belli.

  20. murat levent avatarı

    Arkadaşlar Alonso haberine tabiki herkes yorum yapacak lakin benim anlamadığım neden her haberde illaki aşalarcasına cümleler kuruluyor. Bir haber çıkmış, haber hakkında görüş belirtmek herkesin hakkı. Ama bazı sivri arkadaşlar konuylan alkasız ne varsa yazmaktan geri kalmıyor.

    Ondan sonra Alonso taraftarları konuşunca onlar kötü oluyor.

    Habere yorumunuzu yapın kardeşim bu kadar basit. Biri der Massa Alonso kadar hızlı, öbürü videolar koyar, öbürü bilmemne.

    Massa hızlıydı ondan 10 senedir şampiyon olamadı.

    Raikonen süper onun için massa birezilyada yalandan yol verdide şampiyon oldu.

    Bırakın bu ayakları. Şöyle bakınca tarihe birisi hiç şampiyon olamamış, diğeri ittire kaktıra olmuş, diğeri ise(Alonso) 2 kere olmuş 3.ye gidiyor.

    Ama sizin hep mazeretiniz var, ya santander dir, ya kimin aracı hızlıdır ama dayanıksızdır, yada dondurması gelmiştir falan filan.

    Komiksiniz vesselam ne diyim.

  21. Piquet bnce sende bu ikiliyi kullanmadan basında nasıl gündemde kalabileceğinin bir yolunu bulmalısın =)

  22. Schumi forever, hem yalan hem yanlış bilgi verme.Japonyaya 2 puan önde değil ,başabaş geldiler.
    Şuminin motoru japonyada patladı.Fernando nun motoru da monza da patladı.Tek patlayan motor şumi de değildir.Macaristanda ise strateji kurbanı oldular .

  23. alonso mclarende 2. pilot olmadı bizzat kendisi hak etti böyle ters yorum yapma huyum yok ama aşağıda arkadaş yazmış ben de yazayım dedim bir mclarencinin alonso haberine yorum yapmasına ciddi ciddi alındığınızı anladığım zaman bıraktım ama ortamda mclareci azalınca herküle karşılık bile mclareni kullanıyorsunuz huzuru buraya alonsoculardan başkasının yazmamasında buluyorsanız ve bu huzura yavaş yavaş eriyorsanız lütfen dikkat edin

  24. KimiKolik harika videolar… Şampiyonlara laf soylenmenden once şimdiye kadar ne yaptıklarına veya fısat geldiğinde neler yapabileceklerini bilmek daha güzeldir. herkes birbirine atıp tutuyor ama gercekler hic bir zaman degiişmez!!
    güzel bir video izleyin :))
    http://www.youtube.com/watch?v=olYSHE8CmwQ

  25. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    şu alonso fanları harbi psikolojik destek almalı :d 2006 da schumi yi alonso eze eze mi yendi ? japonyaoda schuminin aracının motoru patladı da alonso şampiyon oldu .. schumi zaten 2 puan avantaj ile qelmişti japonyaya . yarışları gözünüzle izleyin başka yerinizle değil alonso FAN ları . Eze Eze gelen 25 puan geriden Schumidir Ve Alonso herzamanki gibi ağlamıştır ( monza , monaco .. vb )

  26. Herkül yine sitenin altını üstüne getirmişsin.Çok sevdiğin ve başım gözüm üstüne dediğin pilota ,Fernando taraftarlarının laf söylemesi çok mu hoşuna gidiyor.Sen Fernando için nahoş şeyler yazdığında ,onlar da kimi için yazıyorlar.Arada sana da hakaret eden oluyor ama sen bundan zevk alıyorsun.Sürekli ekran başında Fernando haberi arıyorsun,hiç mi işin yok??
    Fernando taraftarlarının bir çoğu durduk yerde rakip pilotlara saldırmıyorlar.çünkü bilirler ki her pilotun bir seveni var,herkesin bilgisayarı var ve karşılık verebilir.Pilotunu seven insan başka pilotlara hakaret etmez.Şimdi durduk yerde konuyla hiç alakası olmayan raikkonenin burada ne işi var.
    Bir de editör arkadaşlardan bir ricam var.Pilotlara lakap takarak seviyesizlik gösterenlere lütfen izin vermeyin.

  27. murat taştan avatarı

    Bu kadar gocunma Herkül!!!!!

    Söle senin fiyatın ne…Santander onuda karşılar merak etme 😉

    Alonso ile Massa'yı karşılaştırmak için ya gerizekalı olmak gerekir yada 0-10 yas…

    İnsan bi düşünür salakmı bu santanderde alonsoya sponsor oluyolar…Demekki bi bildği var…Herkül kendin gibi sanma onları akıllı adam onlar…

  28. hepimizin aklından geçen Rai değilde Massa takımdan gitse idi ve al fonso Rai ile yarışmak zorunda kalsaydı neler olacağı.

    al fonsonun zihin oyunlarından daha az etkileneceği kesin Ice Man'in.

  29. yusuf zenbilci…
    massa kaza geçirdiğinde raikkonen aradı aramadı çok mevzusu yapıldı. bir kart attığı söylendi. bir sefer telefon açmış ulaşamamış dendi vs.vs. neticede bu gavur milletinin kendine has bir yaşam tarzı var. ama bende tasvip etmedim kiminin hareketini…fakat yaptığı haksız bir davranış değil. selam vermedi diye kimse kimseye kızamaz ceza veremez. yinede doğru bir hareket yapmadı. bir seferindede bir çocuk imza almak istedi anne çocuğuna çarptı çocuk ağladı durmadı yoluna devam etti. bence ayıp etti. fakat dediğim gibi bunlar ayrı dünyanın insanları…bizim gibi avamdan insanlar değil. yargılamak için takım emriyle puan kazanmak lazım:)))

  30. yusuf zenbilci…
    massa kaza geçirdiğinde raikkonen aradı aramadı çok mevzusu yapıldı. bir kart attığı söylendi. bir sefer telefon açmış ulaşamamış dendi vs.vs. neticede bu gavur milletinin kendine has bir yaşam tarzı var. ama bende tasvip etmedim kiminin hareketini…fakat yaptığı haksız bir davranış değil. selam vermedi diye kimse kimseye kızamaz ceza veremez. yinede doğru bir hareket yapmadı. bir seferindede bir çocuk imza almak istedi anne çocuğuna çarptı çocuk ağladı durmadı yoluna devam etti. bence ayıp etti. fakat dediğim gibi bunlar ayrı dünyanın insanları…bizim gibi avamdan insanlar değil. yargılamak için takım emriyle puan kazanmak lazım:)))

  31. burada herkes hissiyatına göre yazıyor yazabilirde itirazım yok. bende çoğu zaman düşüncelerimi yazıyorum. çok ilgi çektiğinden olsa gerek genelde alonsocu olan klavye kahramanı yorumdaşlarım hemen ismimi zikrederek birazda aşağılayarak cevaplar yazıyorlar. böyle bir yere varamayız. ben diyorum ki massa alonsodan yavaş değil. hoşuna gitmeyen arkadaş kızarak cevap veriyor. bence cevap şöyle olmalı alonso haberde yazıldığı gibi massadan hızlıdır. olay böyle tatlı kibar cevaplarla sürer bir süre sonrada biter. bu şekilde yazışmak çok hoşuma gitmiyor açıkçası. kafa şişiriyoruz gibi geliyor bana…

  32. Emre arkadaşım cok doğru bir yorum yapmıssın Kimi hiçbir zaman Massa'ya ezilmemiştir.Ayrıca Schumacher ve Raikkonen'e yapılan yoruma da sadece gülüyorum bu isimler çok büyük isimlerdir bu isimlerleri bırakın küçümsemek bu şekilde ağza almak bile kimsenin haddi değildir…

  33. massa raikkoneni hangi yarışta geçmiş yada ne zaman alt etmiş? biz başka şeyler izliyoruz galiba! massa iyi bir pilot olabilir ama ne raikkoneni nede alonso yu bana gore gecememistir. gercirdigi üzücü kazada var tabi bunuda unutmamak lagzım. ayrıca bir hatırlatma spa 2009 da telemetry verilerine göre aracın yarış kazanması için yeterli hıza sahip olmamasına rağmen raikkonen o yarışı kazanmıstır!

  34. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ayrıca yapıosada çokta ii yapıo herkes haddini bilsin paramızı konuşutruruz parası olmayanlar düşünsün santanderin desteği var yok alonsonun aldığını şampıyonluklar kazandığı galibiyetler şu anda kariyerinde geçio mu geçio kimse konuşmasın o zaman

  35. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül arkadaşım hergün yorumlarını okuyorum ve gülmekten ölüyorum senn bu santander destekli dediğin adam 2006 yılında scmi gibi pilottan söke söke şampıyonluğu almıştır sen neyden bahsediosun o zamanda renoda santander yok ki ayrıca alonso takım arkadaşını geçerken ona çarpacak kadar veya o riski alcak kadar çaylak değildir:D:D
    malum vetteli gördük bence sen alonsoya çamur atıp durucağına massa kaza geçirdiğinde geçmiş olsun demeye bile gitmeye tenezzül etmeyen raıkkonene biraz çamur at

  36. murat levent avatarı

    Ben şöyle bir yorum getireyim 🙂

    Massanın yanında bugüne kadar yarışan pilotlar beş para etmediğinden Massa biraz öne çıkar gibi oldu, 2007 de de ittire kaktıra Kimi şampiyon oldu Massa desteği ile. Schmi desen zaten benim gözümde şuan nasıl bir pilotsa her zaman öyleydi. Onu schmi yapan altındaki 2 sn ye hızlı aracıydı.

    E tabi Alonso gibi bir pilota denk gelince Massanın ve diğerlerinin de kalitesi ortaya çıktı.

    Doğaldır çekememezlik.

    Gülünüz.

  37. yaw bosuna uğrasmayın arkdşlar.nedesek boş

  38. herkül arkadasım saka gibisin sen hangi pilotu tutuyorsan git orada yorum yap olurmu.alonso hakkında yazdıkların varya inan cok komikkk bizi eğlendiriyorsun:))sen yenisin galiba istersen biraz alonso videoları seyret nasıl bir pilot olduğunu anlarsın ozaman..gerçi bu mantalite ile bunu algılaman zor ama neyse..

  39. raikkonen massayı asla bir rakip olarak görmemiştir. o montoyayı rakip olarak görmüş ve geçmiştir. alonso ve massa yarış ömürleri boyunca kimiyi bir kere bile geçememiştir. alonsonun iyi pilot geçtiği pek vaki değil. genelde başarıları pilot geçmekten ziyade başka şeylere borçludur:)))

  40. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    herkül biraz daha zorla.şimdiden 5 tane yorum yapmışsın.Elinden geleni yap en az 15 olsun.Gece 4 de sahurda bile aklından santanderi ve alonsoyu çıkaramıyorsun.Millet sahur yaparken sen alonsoya yazıyorsun.Allah kurtarsın.

  41. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massa raikkoneni alt etmiştir.Belki de raikkonenin şutlanmasına sebeb olmuştur.Şimdi herkes raikkoneni havada karada geçen adamın neden alonsoyu geçemediğini düşünüyor.alonsonun her ikisinden de daha hızlı olduğunu unutuyorlar.En çok sponsor şumide var ama kimseyi rahatsız etmediği için kıskanılmıyor.

  42. habere yorum yapalım lütfen yoruma yorum yapmayalım. çevreye rahatsızlık vermeyin:)

  43. alonso 2. olursa santander desteğini çekermiş. buda ilginçmiş:)) bu şartlarda santander in neden hala mc laren in sponsorluğunu devam ettirdiğini anlamam güç. malum alonso orda 2. pilot konumundaydı. santander biricik pilotuna yapılan bu haksızlığı görmemiş olcak ki hala sponsor. koskoca ferrari bi sponsor firmanın oyuncağı olacak değil. ama sen bu hipotezlerini sürekli kurup yaz olurmu ya. eğleniyoruz burda:)))

  44. k.bakma ama herkül senin buraya ne amacla yorum yasdığın belli ya alonso yada santander destekli alonso demekten baska işin yok. sevmiyo olabilrsn ama bari her habern altına santander alonso yazma. :)) farkındamısn ama santanderin reklamını yapıyorsun… alonso büyük pilotku arkasında dev bi banka var. eğer bu adam bu sene şampıyon olursa, acaba neler diceksiniz. aslında alonso redbull varken şampıon olması zor gözüküyor. inş ya alonso ya webber olcktr.

  45. ulaş…
    kalp gözüyle izliyorum. o nedir diye sorma lütfen…
    bence şu an alonso ve massa eşit araçlarla yarıştırılmıyorlar. santander bu işe bir yatırım yaptı. mesele alonsonun başarılı olması meselesi değil mesele santanderin projesinin başarılı olma meselesi. eğer ferrari şampiyon olsun massa 1. alonsoda 2.olsun iddia ediyorum santander sponsorluk desteğini çeker. bunu alonso taraftarlarının kabullenememesinede saygı duyuyorum. santander ön şart olarak alonsonun dünya şampiyonluğu şartını koydu. ferrari takımlar şampiyonluğu umrunda değil. adama sorarlar destek verdiğin pilot ne oldu diye…kimi takımdan o yüzden yollandı. bu projeye halel getirebilirdi. massa kuzu kuzu laf dinler diye takımda bırakıldı. bu benim düşüncem.
    şimdi bu yoruma vay hakaret yaptı diye bir sürü şahsıma hakaretlerin olduğu yorumlar yapılır.
    churchille bir kadın demişki sürekli sarhoşsun churchill cevap vermiş ben içmessem benim sarhoşluğum sabaha geçer ama senin çirkinliğin hep devam edecek:)))

  46. evet alonso massa dan açık bir şekilde hızlı. bunu herkes biliyor zaten. siz bakmayın bazılarının inatla görmek istememesine. onların sebepleri var:)))

  47. 2008 sezonunu saymazsak Massa Ferrari de bütün takım arkadaşlarına karşı geçilmiştir birlikte yarıştığı bütün takım arkadasları sampıyon olmasına rağmen Massa olamamıstır.Piqueti sevmesemde söylediklerinde haklılık payı var herzaman söylemişimdir Massa hiçbir zaman üst düzey bir pilot olamadı kötü pilot mu kesinlikle değil ama çok aşırı iyi bir pilotta değil

  48. herkül k.bakma ama hangi gözle f1 izliyorsun. alonso massadan hızlı deil yani bumu :))))

  49. Massa kazasindan sonra hangi yarista parlak oldu ki??? Cok uzulerek soyluyorum ama bence Massa o durumdan iyi sıyrılamadı. Yine kendi dusuncemdir, istikrarsiz yarisiyor bu sene… F1 den gonderilen Kimi icin uzulurum ben cunku Massa vefali olmak adina takimda tutuldu.

  50. son yorumdaki son cümlem yanlış bir anlaşılmaya mahal vermeden düzelteyim. ferrari ödün ve taviz vermeye alıştı.

  51. Yonetimdeki arkadaslar, Sitedeki log in problemleri hala devam ediyor sanırım cunku daha demin bilgisayarimda acik olan hesap tanimadigim "Ozge Yamak" a aitti. Kontrolunuzu rica ederim.

  52. ha hızlı olmanın bir yolu var. massanın parasını ödeyecek üstüne birton para verecek birde yollanacak pilotun tazminatı(kimi)nı verecek bir sponsor bulursa massa alonsoyu bile yollatır takımdan…nede olsa alıştı ferrari vermeye…

  53. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    sanada gün doğar değil mi. sen bergerden vs daha bilgilisin muhtemelen. şu sitede yaptığın yorumlara bakılırsa bi 20 yıllık f1 kariyerin var…

  54. alonso hızlı filan değil. destek farkı var. verilen bir söz var sponsora o tutuluyor. massa geri bırakılıyor. olay bu kadar basit…merak etmeyin yakındır massanın bağırta bağırta geçeceği günler…haydi massa göster kendini…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir