Berger: "Red Bull Hata Yapsa da Zirveyi Korur"

yazar:

kategori:

Berger, “Birçok hata yapsalar da yine de önde olabilecek güçteler.” yorumunu yapıyor.

Red Bull takımı şu anda markalar klasmanında McLaren’in önünde ilk sırada yer alırken, pilotlar klasmanında da Mark Webber lider durumda.  

Berger, takımın teknik şefi Newey’e de övgüler yağdırıyor.

“Aerodinami bugünlerde Formula 1’in can damarı. Bu yüzden Red Bull takımının önümüzdeki birkaç yıl daha zirvede görüyorum.  

“Mateschitz’e Newey’i ben önermiştim. İlk etapta işe yaramadığı için üzülmüştüm ama Newey’in ilgisi başlarda yönetim işleriyle fazla dağılmıştı. Kendi alanına konsantre olmaya başladığından bu yana birinci sınıf kalitede olduğunu gösterdi”


Yorumlar

  1. Quva burada ferrari-mclaren dışında bir takım ve pilot şampiyon olursa kimse sevinmez, bir pilotun taraftar gözünde şampiyon sayılabilmesi için bu iki takımdan şampiyon olması lazım, yoksa bütün yarışları da kazansa "altındaki araç hızlı" ondan kazanmıştır.

    Webber ise gayet güzel yarışıyor, kusura bakmayın ama adam nerdeyse bütün yarışlara en önden başladığı için, öyle her yarış 10 geçiş yapması mümkün değil. Yarışı baştan sona önde götürebiliyor. Diğer bazı pilotlar ise hata yapıp geriye düştüklerinden, önlerindeki yavaş pilotları geçebiliyorlar. Bu durum, onların daha iyi olduğunu göstermez.

  2. Galiba burdakilerin çoğu massa taraftarı dönüp durmağı özel bir sanıyor

  3. Bu hızı ve perfonmansıyla takımlar şampiyonasında Mclaren'nin sonuna kadar yarışacağını sanmıyorum.Ne de olsa bunca karambolden hızlı olmadıkları halde epeyce puan aldılar.Şimdi karambol olmuyor ve puan toplamak için doğru yerde değiller.Redbull saçmalamazsa kalan 7 yarış pilotlar ve takımların en büyük adayı.Bırakın biz süt kupasını alalım millete ne oluyor anlamadım sanki destekledikleri f1 şampiyonu olucak.En azından gelişim hızı ve halen pilotlarda umudumuzun olması büyük başarıdır.Sezon sonu Alonso şampiyon olursa markalar kimsenin umrumda olmaz ne de olsa araçların üzerinde 1-2 yazıcak.Ama ezeli rakibimizi geçtik fakat şampiyon olamadık diye avunanlar olabilir

  4. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bakıorumda kimse ferrariye hçç ihtimal vermio :)oysa ki arada 2 yarış dublesinden daha az fark var eğer ferrari 2 pilotuyla spa ve monzada ilk 4 de olursa takımlar şampıyonasında iddialı olur beyler görmek istemio olabilirsiniz ama buda bi ihtimal:D

  5. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    takımlar şampiyonasında Mclaren ve redbull sonuna kadar yarışırlar , ancak pilotlarda redbullar kendi aralarında kapışırken hata yaparlarsa potaya lewis girer , ve tabiki alonsoda öyle… bu adamların şakası yoktur :)))

  6. webberin akılda kalan yarışı yokmuş 😀 kalpazan son yarışı izlemedin herhalde 😀

  7. Red Bull muhtemelen son iki yarışa iki pilotu da şampiyonluk potasında olarak girecek. Ciddi hatalar yaparlarsa da bunun artık sadece bir pilotu değil, ikisini birden etkileyeceğine inanıyorum. Bu yüzden artık çok daha dikkatli oynayacaklardır. McLaren Red Bull'un temposunu yakalayamazsa ya da Ferrari, Webber ve Vettel tepede baş başa kalacak. Böyle bir durumda da sadece pistte değil, dışarıda da yarışacaklar. Bir psikolojik çarpışma olacak aralarında, şu an zaten var, ama daha da güçlü olacak. Bu koşullar altında yaşının, tecrübesinin etkisiyle Webber önde olacaktır. Hiçbir zaman Vettel kadar göze çarpan bir yarış stili olmayacak belki ama onu alt etmesinin zor olduğunu düşünmüyorum.

    İyi sürüş mü istiyorsunuz? Bugüne kadarki bütün Monaco yarışları. Tamamlayabildiklerinin hepsi. Özellikle de 2005 yılında üçüncü olarak podyuma çıktığı yarış. Monaco'nun araçtan çok pilotu öne çıkaran bir pist olduğu bugüne kadar hep konuşulmuştur ve Monaco ciddi anlamda Webber'in en iyi olduğu pistlerden biridir. Bu sene Monaco'da dönüp durduğu meselesine de katılmıyorum. Son güvenlik aracı periyodu dışında her seferinde Vettel'le arasını açtı. Aynı araca sahip olan ve ondan daha hızlı olan Vettel'le. Ayrıca acaba akrobasi hareketleri mi yapması gerekiyor pistte? Lider giden bir pilot arayı açmak dışında nasıl bir şey yapmalı?

    Sonra yine bu sene Macaristan'da gösterdiği performans? Bitmek üzere olan lastiklerle aracı zorlayıp her turda arayı açmak kolay değildir. Eğer tecrübeli ve dikkatli değilseniz lastikler elinizde kalabilir. Bu bilinmesi çok zor olan bir şey değil. Normal koşullarda yani yeni lastiklerle arayı açamasa komik olurdu zaten. Ama bu koşullarda hem lastikleri koruyup hem arayı açması ne kadar iyi olabileceğini gösteriyor.

    Hiçbir zaman Webber'in Vettel'den daha yetenekli olduğunu iddia etmedim, ama her zaman daha iyi olduğunu söyledim. Hala da söylüyorum. Vettel biraz daha pişince bu lafı da söylemeyi bırakacağım. Ama Webber'e kötü pilot denmesini de ne yazık ki doğru bulamıyorum.

  8. adam resmen uçtu ya dönüp durmak da ne demek ulaşılmaz bir performans gösterdi webber

  9. quva
    monacoyu herhalde ikimizde izledik.acaba benim kaçırdığım özel bir anmı vardı?webber bildiğimiz webberdi işte,dönüp durdu

  10. Her türlü beceriksizliğe ve şanssızlığa rağmen Redbull'un her iki klasmanda da şansı çok yüksek.RB6 her piste uyum sağlayabiliyor.Massa ve buttonun takımlarına biraz daha katkı sağlaması lazım.Webberin diğerlerine göre bu yıl akıllarda kalan veya hatırlanacak yarışı yok diyenlerin monako yarışını izleyemediklerini düşünüyorum.Geçen yıl da aynı şeyleri söyleyenler olmuştu.Buttonun şampiyon olduğu yılı beğenmeyip F1 literatüründen çıksın diyenler olmuştu.Bakalım sezon sonu neler olacak.
    Elbette kupalar yerde kalmayacak elbette birileri bu kupaları alacak.Kimin ne aldığını sezon sonu göreceğiz.

  11. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    Herkül yine yapmışsın yorumu :)))))))))))))) santander özel kupası :D:D:D:D:D çokk güldüm yavvv

  12. Webber şampiyonluğu hak edecek pilotajı yok.bana bu sene bir tane bile olsa akılda kalacak yarışını söyleyin.ben bu sene vettelin şamiyon olucağını düşünüyorum ama o olamayacaksa hamilton olsun bu sene hamilton şampiyonluğu bu zamana kadarki pilotajıyla hak ettiği kanısındayım.ama webber şampiyon olsa bile asla kimse tarafından takdir görmez.webber şampiyon olması tam bir "aptal sezon" olur

  13. Webber'den şampiyonluğu bekliyorum bu sene.Takımlarda McLaren sorun yaşamadıkça en fazla puan toplayan 2. takım Red Bull.Pilotlarda takımlarda Red Bull'a bu sene.

  14. Webber'den şampiyonluğu bekliyorum bu sene.Takımlarda McLaren sorun yaşamadıkça en fazla puan toplayan 2. takım Red Bull.Pilotlarda takımlarda Red Bull'a bu sene.

  15. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bu takımda koordinasyon bozukluğu var bence şampıyon olamazlar ewt çk hızlılar ama bunu sonuca çevircek düzgün bi takım yok ortada eğer mclaren spadan sonra halen geride kalırsa mclaren şampıyonluktan düşer ferrari ile redbull kapışır ama sonucu belirlicek 2 yarış var spa ve monza

  16. Ferrarinin takımlar şampiyonusunda iddası yok zaten Mclaren Redbull çekişir Redbull alır pilotlarda da Webber alır daha olgun ve daha doymuş

  17. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Gelecek yıl ne olacağını bilmemiz çok olası değil. Geçen sezon Brawn GP'nin neler yaptığını biliyoruz. Bu yıl selefi Mercedes GP'nin hali ortada.
    Gelecek sezon da bu sezonki kadar olmasada köklü değişiklikler olacak. Kers geri dönecek. Kers tecrübesi olmayan takımlar diğerlerine oranla zorlanacaklardır diye düşünüyorum.Red Bull'da kersi Renault'dan alacak diye hatırlıyorum.

  18. geçen seneden bu senenin böyle olabileceğinin sinyallerini vermişlerdi.

    ama önümüzdeki sene webber'i gönderip yerine zihnen dinlenmiş bir Raikkonen'i, böylesine hızlı ve daha da hızlanması olası bir araca oturturlarsa, önümüzdeki sene işimiz bu sene olduğundan daha zor olur.

  19. tifosi_sercan  avatarı

    Redbull bu araçla ve hızla 2 dalda da şampiyon olmalı.. Birini de kaybetse bence başarısızlıktır.. 13 yarışta 12 kez pol den baaşladılar fakat buna rağmen farklar hala çok yakın.. Bakalım bundan sonra durum nasıl olacak..

  20. redbull yüksek ihtimal pilotlar şampiyonluğunu alır. ama takımlar şampiyonluğu konusunda mclaren i daha avantajlı görüyorum. ferrari de santander özel kupasını alır:)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir